Įkraunama...
Įkraunama...

Doplerio (vaisiaus kraujotakos) tyrimas.Ar darėtės

Sveikos mamytės,

Nors aš jau sūpuoju 3 savaičių mergytę, tačiau įdomu pasidarė ar nėštumo metu (ypač jei buvo kažkokių nusiskundimų) darėtės doplerio (vaisiaus kraujotakos) tyrimą?
Mano nėštumas fiziškai buvo labai labai lengvas, tačiau nėštumo metu trūko vaisiaus vandenų. Apie 23 savaitę ėjau privačiai pasidaryti doplerio tyrimo, kad sužinoti ar vaikutis gauna pakankamai reikiamų medžiagų per placentą, ar viskas gerai. Tada pirmą kart išgirdau leliuko širdies plakimą. O garsų garselių dar kiek girdėjosi, ūžimai, stuksenimai ir t.t. smile.gif Tyrimo rezultatai buvo puikūs. Labai nuramino, mane. O tyrimas daromas ultragarsu (ko gero profesionalesniu nei paprastuose gydytojo kabinetuose), matosi spalvotas vaizdas (ne leliuko smile.gif ).

Tuo metu gydytojo klausiau kodėl visoms nėščiosioms nėra daromi tokie tyrimai, tai jis atsakė, jog nėa labai daug gydytojų galinčių teisingai "matyti ir skaityti" informaciją, padaugėtų interpretacijų ir cezario pjūvių.
Tad įdomi ir Jūsų nuomonė, ar Jūsų gydytojas rekomendavo darytis tokį tyrimą ar ne?
Atsakyti
Mums tikriausiai dar per anksti tokie tyrimai, tačiau apie tokius girdžiu pirmą kartaą... Šiaip labai naudingi
Atsakyti
Man labai nenoriai auga ir pilvukas ir svoris, tai gydytoja liepe butinai pasidaryti vaisiaus kraujotakos tyrima. Jau susitariau, tai pirmadieni eisiu darytis.
Atsakyti
Ash tai dariausi smile.gif Pagrindinis sio tyrimo tikslas-apsigimimams nustatyti. Tai musu dukrytei ziurejo smegenis, kraujotaka, sirdi kaip ishsivyste, skaiciavo pirshtukus ir t.t. Dabar jauciuosi daug ramesne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Astuliux1 @ 2009 08 18, 16:57)
Ash tai dariausi  smile.gif Pagrindinis sio tyrimo tikslas-apsigimimams nustatyti. Tai musu dukrytei ziurejo smegenis, kraujotaka, sirdi kaip ishsivyste, skaiciavo pirshtukus ir t.t. Dabar jauciuosi daug ramesne  smile.gif

Vakar kaip tik dariausi si tyrima, bet galbut snekam apie skirtingus tyrimus. Nes sis, kraujotakos tyrimas yra nustatyti ar pakankamai maziu gauna medziagu per placenta ir ar placenta nepradejusi seneti.
Nebent skirtingu savaiciu metu - skirtingi tikslai g.gif
Atsakyti
O kelinta nestuma savaite Jums dare si doplerio (kraujotakos) tyrima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VaidaI: 25 rugpjūčio 2009 - 12:20
QUOTE(VaidaI @ 2009 08 25, 12:19)
O kelinta nestuma savaite Jums dare si doplerio (kraujotakos) tyrima?

Man dare 29.
Atsakyti
Man dare 21 sav. smile.gif
Atsakyti
Mano mažoji tinginukė kelias dienas vangokai judėjo, tuomet pasitikrinimui gyd. nusiuntė šio tyrimo darytis. Mums buvo 31 pilna savaitė.
Atsakyti
Pirmakart apie toki girdziu g.gif kaimiete as blush2.gif , ne su viena mergaite nesidariau sio tyrimo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Keja @ 2009 09 22, 16:59)
Pirmakart apie toki girdziu g.gif kaimiete as blush2.gif , ne su viena mergaite nesidariau sio tyrimo blink.gif

as kazkaip ir pirma karta apie toki tyrima girdziu, bet man dar gal per anskti ka ir zinoti. kita vertus, visad maniau, kad su doplerio aparatu tik sirdeles duoda paklausyt, na ir jis suskaiciuoja kiek kartu per min sustuksena mazylio sirdute wub.gif kaip tik siandien ja girdejau, tai nerealus garsas, ypac kai suvoki, kad tai sirdute tavyje gyvenancios butybes rolleyes.gif
Atsakyti
vaikutis buvo labai ramus apie 32 savaite ir tonusiukai buvo nevisai geri, tai dare tyri paziureti ar viskas gerai ir ar pakankamai visko gauna vaikutis
Atsakyti