buvo ir mums tokia galimybė panaši, bet kadangi ne mieste aš net nemastydama daug atsisakiau, bet čia kiekvienam savo. Aš užaugus mieste, turėjau laisve eit kur noriu, lankyt ka noriu ir nenorėjau savo vaikų apribot visur vežiojimu i mokyklas i būrelius, pas draugus...., ieškojom tokio sklypo kad važiuotų mikriukas ir vaikai galėtų laisvai patys judėt.

QUOTE(medita
@ 2009 12 06, 10:51)

Sveikos statybininkes
idomu butu isgirst ka jus galvotumet tokiu atveju, o dar idomiau butu, jei atsirastu kokia mamyte gyvenanti gan toli nuo miesto ir pasipasakotu kokie tokio gyvenimo privalumai ir trukumai
Papildyta:
ai dar neparasiau, veiksmo vieta tarp Nemunaicio ir Makniunu

idomu butu isgirst ka jus galvotumet tokiu atveju, o dar idomiau butu, jei atsirastu kokia mamyte gyvenanti gan toli nuo miesto ir pasipasakotu kokie tokio gyvenimo privalumai ir trukumai

Papildyta:
ai dar neparasiau, veiksmo vieta tarp Nemunaicio ir Makniunu

Vietai tai labai sava

O pati gyvenu puse metu Uzupiuose, iki Alytaus centro kokie 8 km - yra ir pliusu, ir minusu.
Pliusai - savas kiemas, gamta, maziau islaidu, nes gyvendama Alytuje dazniau i parduotuve uzsukdavau, o dabar pasiplanuoju kai vaziuoju, ka buten pirksiu, apsiperku ilgesniam laikui ir nera tokiu pagundu "shopintis".
Minusai - dideja kuro islaidos, kartais uzpuola jausmas "kaip nuobodu tam kaime "

Vat ir issiliejau

QUOTE(GitaZ @ 2009 12 06, 12:16)
visu pirma tai aciu Mygy ir GitaZ uz atsakymus

kas del vaiku tai to ir bijau labiausiai, nes aplinkui vaiku nelabai yra, o ir tie kur yra tai visai nenoreciau savo vaikui tokiu draugu, zinau, kad skamba baisiai ir kad vaikai nekalti del tevu gyvenimo budo, bet nenoriu ir viskas..MB sako veziosim i miesta i mokykla, i burelius, bet jauciu jis nelabai isivaizduoja, kad viena diena tam vaikui bus geda but tevu veziojamam, o ir i sokius kokius uzsimanys ir t.t. is vis ji labai traukia atgal i kaima,o manes visai ne

esu labai kvailoj situacijoj kai pliusai ir minusai yra lygus ir nezinau ka rinktis

linkiu gero sprendimo
, susidėliosit pliusus ir minusus ir nusispresit.
Tik dėl vežiojimo tai pagalvokit ar bus kam vežiot, nes praktiškai reikia vieno nedirbančio. Na mes su vyru abu dirbam , tai nelabai isivaizduoju kaip reiktų vežiot du vaikus, tai pamokos skirtingu laiku baigiasi, tai būreliai skirtingu laiku. Tai viska apsimastykit ir kaip benusprestumėt tai ir bus jūsų šeimai geriausia
uoj tempė ir mane i kaimą brangiausiasis bet aš užsispyriau ir vsio

Tik dėl vežiojimo tai pagalvokit ar bus kam vežiot, nes praktiškai reikia vieno nedirbančio. Na mes su vyru abu dirbam , tai nelabai isivaizduoju kaip reiktų vežiot du vaikus, tai pamokos skirtingu laiku baigiasi, tai būreliai skirtingu laiku. Tai viska apsimastykit ir kaip benusprestumėt tai ir bus jūsų šeimai geriausia

uoj tempė ir mane i kaimą brangiausiasis bet aš užsispyriau ir vsio

I Makniunus mane nutrenke darbas mokykloje
O siaip tai abejoju, ar merdinciuose kaimukuose ka nors rasi
Na pazvelgus i praeiti, vis vazinejo autobusais ir nieko, bet 21 amziuje grizti prie to
o dar tie persedimai, o laikai kokie pilni pavoju, as bijociau viena vaika isleisti i kelione mokyklon ir atgal, tenka vezioti i Alytu, grizti atgal ir vaziuoti i priesinga puse i darba, gaunasi, kad gyvenam pagal vaiko grafika. Galu gale, gal bus kokiu zmoniu, su kuriai skooperuosites ir pasidalinsit vaiku veziojima, mes taip atradom draugus kaime, tai mes tai jie vezioja mazius

Na pazvelgus i praeiti, vis vazinejo autobusais ir nieko, bet 21 amziuje grizti prie to

As irgi "uzkietiesiusi" miescionka, bet vis gi pirkom sklypa 8 km. uz Alytaus.Nors ir ramus tas musu Alytus, bet norisi savo namu, kad kaimynai nesokinetu virs galvu, o uz sienu nebaliavotu. Galejom sklypa pirkti ir mieste, bet kai pasiziuriu, kaip tie namai viens prie kito ir jokio privatumo, tai toks pasirinkimas nevilioja...Sakai 25 km. toli..bet kokiam vilniuj tai turbut toks atstumas nuo vieno miesto galo iki kito ( na as neskaiciavau, bet grubiai isivaizduoju ).Mano galva, jei jus gasdina atstumas, gal tada parduoti ta sklypa ir pirktis arciau miesto..o kas liecia mokykla ir kt., mieste mociutes kokios ner, kad galetu vaika paimti?zinoma tai ne iseitis, bet vis gi siokia tokia pagalba. Sakai, gal nuomuotis? o tai kam pinigus i bala mesti?kai galima tureti savo namus. na cia tik mano nuomone..
tei va kiekvienam reikia skirtingos aplinkos gyvent, tai užtai kiekvienas ir turi ja asmeniškai pasirinkt
, vienam gerai kaime, kitam daugiabuty, dar kitam išvis neaišku kur
, kiekvienas vertina savo poreikius ir aišku galimybes

QUOTE(egle13 @ 2009 12 02, 18:13)
Bet užtat po to kaip gerai

QUOTE(medita
@ 2009 12 06, 09:51)

Niekas kitas už jus nenuspręs ir nepagalvos

Aš pati asmeniškai taip toli nuo miesto gyvent nenorėčiau nei dėl savęs, nei dėl vaikų... Mūsų namas tik keli km nuo miesto ribos ir tai jau man pats tas... toliau nenorėčiau... Turiu savo kiemą, bus sodas, keli kaimynai aplink, bet neįkyriai arti, pro langą matau kampą toli toli iškilusio miesto daugiabučio. Nesinorėtų toli glūdumoj gyventi...

QUOTE(Nanda @ 2009 12 10, 20:55)

Bet užtat po to kaip gerai biggrin.gif
Nu su geoterminiu tikrai turetu buti gerai, bet su granuliniu manau irgi nera labai blogai
Nu su geoterminiu tikrai turetu buti gerai, bet su granuliniu manau irgi nera labai blogai

QUOTE(egle13 @ 2009 12 10, 20:59)

Žinok, mes prieš nuspręsdami dėti geoterminį labai rimtai mąstėm apie granulinį katilą... jau ir buvom išsirinkę danų firmos, ir radę kas parvežtų... Šiaip, manau, geras pasirinkimas... tik kažkaip po to persigalvojom, pasiskaičiavę kiek kokybiškos (nes su prastomis tokių bėdų būna, kiek pasiklausėm) granulės kainuos ir kiek elektra geoterminiui... Bet, aišku, įrengti brangiau gaunasi, tas tiesa... Visgi abu su vyru galvojam, kad granulinis katilas taip pat geras sprendimas... Tiesiog pliusų daugiau pas mus geot. surinko ir tiek...
QUOTE(Nanda @ 2009 12 11, 09:56)
Žinok, mes prieš nuspręsdami dėti geoterminį labai rimtai mąstėm apie granulinį katilą... jau ir buvom išsirinkę danų firmos, ir radę kas parvežtų... Šiaip, manau, geras pasirinkimas... tik kažkaip po to persigalvojom, pasiskaičiavę kiek kokybiškos (nes su prastomis tokių bėdų būna, kiek pasiklausėm) granulės kainuos ir kiek elektra geoterminiui... Bet, aišku, įrengti brangiau gaunasi, tas tiesa... Visgi abu su vyru galvojam, kad granulinis katilas taip pat geras sprendimas... Tiesiog pliusų daugiau pas mus geot. surinko ir tiek...
gal galit parasyt kiek kainavo jusu geoterminis syldimas ir kiek kvadratu syldote. ir kiek kainuotu 240m2 kvadratu namui tas daiktas.