nežinau kokios kainos dabar polisterolio, sakot kyla

QUOTE(Sarlatane77 @ 2010 05 16, 23:33)
Aha brangsta, gal rudeni, kai baigsis "sezonas" vel kazkiek pakris kaina, bet kiek mes domejomes tai brangsta gamybines medziagos polistirolui, tai neaisku kaip bus rudeni su tom kainom

QUOTE(doviliuke @ 2010 05 16, 18:17)
QUOTE(Laura81r @ 2010 05 16, 18:21)
Jūs abi diskutuojat, o man pasidarė daugiau nei įdomu, išsižiojau net....

tai doviliuke, stebuklai ten pas jus

QUOTE(AiNi @ 2010 05 17, 14:08)
Jūs abi diskutuojat, o man pasidarė daugiau nei įdomu, išsižiojau net....
net savo sąmatą atsiverčiau...
Nes mes vien už tai, kad išbetonavo grindis (ant išvedžiotų vamzdelių užliejo betoną) su darbu ir jų skiediniu sumokėjom 4200 Lt. Ir ši suma yra už pusę namo kvadratūros, t.y. vieną aukštą - 170 kv.m. Nesupyk, bet kažką neteisingai skaičiuojat ir apsirinkat dvigubai su pliusu 

Turbut labai ruuuuzavus akinius uzsimetem savo statyboms

Mes, kai svarstėme daryti juodgrindes, tik juodgrindes, tai su betono atvežimu (nemaišant jo vietoje) mums paskaičiavo su darbu, su betonu ar tai 1200Lt ar tai 1500Lt ? Tiksliai nepamenu, nes vėliau to atsisakėme, čia už 80kv.m.
Dabar grindų dar nedarėme, tai nežinau, kaip ten kiek visumoj bus su santechnika, elektra, bet man tie 10 000lt, tai kažkaip daug
Dabar grindų dar nedarėme, tai nežinau, kaip ten kiek visumoj bus su santechnika, elektra, bet man tie 10 000lt, tai kažkaip daug

QUOTE(AiNi @ 2010 05 17, 12:08)
Nes mes vien už tai, kad išbetonavo grindis (ant išvedžiotų vamzdelių užliejo betoną) su darbu ir jų skiediniu sumokėjom 4200 Lt. Ir ši suma yra už pusę namo kvadratūros, t.y. vieną aukštą - 170 kv.m.
na mes už tai kad užliejo betoną su darbu ir betonu 160 kv grindim sumokėjom 2500 lt, tai man atrodo kad čia pas jus brangokokai

QUOTE(Sarlatane77 @ 2010 05 17, 13:52)
na mes už tai kad užliejo betoną su darbu ir betonu 160 kv grindim sumokėjom 2500 lt, tai man atrodo kad čia pas jus brangokokai 

Va čia manau normali kaina

QUOTE(DainaM @ 2010 05 17, 13:00)
Va čia manau normali kaina
Sakau, darbų šių nedarėm, bet kiek domėjomės, kiek skaičiavom, tai čia realu 

mes kai statėmės tai aplink su kaimynais palygindavom kainas, tai tikrai pastebėjom kad jos kartais skiriasi dvigubai, taip kad reiktų mažiau pasitikėt visokiais statybų prižiūrėtojais ir tiesiog pasiskaičiuodinėt kainas patiems

QUOTE(Sarlatane77 @ 2010 05 17, 14:05)
mes kai statėmės tai aplink su kaimynais palygindavom kainas, tai tikrai pastebėjom kad jos kartais skiriasi dvigubai, taip kad reiktų mažiau pasitikėt visokiais statybų prižiūrėtojais ir tiesiog pasiskaičiuodinėt kainas patiems 

Čia žinai, kaip mums su blokelių mūrijimu. Gi visi visur diskutuoja, klausinėja kainas kiek už kubą, kiek už kvadratą, kiek už vienetą ir t.t. Ane? Mūsų statybininkai pažiūrėjo projektą, kas kaip ir pasakė sumą. Bendrą, už viską. Ojoj, pasirodė daaaaug. Davėm daryti paskaičiavimus kitiems, va čia ir pamatai, kai pats nesi statybininkas: prasideda - sąramos, pertvaros, perdangos, gegnės, mūrlotai ir visokie biesai. Tuomet pasimato kita kaina. Aišku, mūsiškių kaina buvo 2000-3000Lt didesnė, bet ji buvo vienintelė ir galutinė, o kiti pasiliko ??? klaustukų, jei kas nenumatyto "išlystų". Nemanau, kad permokėjom, nes dirbo nerealiai gerai, medieną ir tą patys suinpregnavo (kitiems čia būtų nenumatytas darbas).
tai aišku reikia viską skaičiuot, sėdėjom prie kompo, kalbėjom su meistrais , skaičiavom ir galutines kainas su kitais palyginom tai nebuvo pačios didžiuasios. O su tais žmogeliais kur prižiūri stroikes tai...., ko gi jam plėšytis ir ieškot kur pigiau, gi ne sau stato
Dar as norejau paklausti, kodel yra samdoni statybu priziuretojai? Na savaime suprantama kai zmones uzsieni, negali patys visko ziureti, stebeti, bet jei esi kaip sakant "vietoj" tai kam tada priziuretojas? Ar tai reikalinga gal paskui priduodant nama? Ar tiesiog tiketis kad tas priziuretojas geriau viska supranta ir pastatyts nama geresni negu pats savo supratimu? Nes kaip suprantu tai ir tam priziuretojui reik uzdirbt, ir viskas tada sueina jau i didesnes sumas
Mano galva, bet cia tik mano tokia nuomone, kad reik viska labai stebet paciam, ir nepasikliaut vieno zmogaus nuomone, pasiklausinet aplinkiniu, pavazinet po parduotuves, kainas stebet, derint viska, na zodziu tai irgi atima ir daug laiko ir jegu, bet is to nauda tikrai galima ispest.

QUOTE(doviliuke @ 2010 05 17, 14:19)
Dar as norejau paklausti, kodel yra samdoni statybu priziuretojai?
Nežinau, gal ir pridavimui reikia... Šiaip domimės patys, konsultuojamės su keliais statybininkais, iškalusom argumentus (juk kai samdai žmogų, tai matai, kaip jis kalba, ką mano ir t.t.). Medžiagų ieškomės patys, važinėjam, skambinėjam, internete daug info. Aš kaip pavyzdį sakau apie mūsų apdailines plytas - "Senukai" tarkim už raudonas prašė berods 1,70Lt (+-10ct), o mes išsiderėjom po 1,13Lt. Skirtumas akivaizdus, perki ne vieną plytą. Dėl polistirolo - važiavom į patį Baltijos polistireną, tuomet sumokėjom 93Lt su atvežimu.