sveikutės, gal darote griliažą namie? su sezamu, saulegrąžomis, riešutais? ar ten tik degintas cukrus, ar daž kažkas? o gal žinote, iš ko padaryti koziniakai (vėlgi su riešutais, sezamais ar saulegrąžomis)...esu beviltiška saldušnikė, tai kažkaip audžiu mintį pasilepinti...
Kazkada gal pries 4 metus (man neuzilgo bus 15) dariau su pusbroliu. Tai i metalini bliudeli pripylem cukraus ir kaitinom kol pradejo is jo darytis lyg tistantys siulai. Tada pridejom riesutu, razinu ir laukem kol sustengs. Galiausiai dauzem peiliu ir valgem

Net , as turiu recepta "Gozinaki" su riesutais , knygoje "kuhnia narodov kavkaza" .Jei dar neradai galiu parasyti, bet jis parasytas rusiskai .
žinokit šį bei tą susižinojau - iš bendradarbės ir jau šį svtgl išbandžiau. tik ten ne griliažas ar koziniakas, o gera traški karamelė (kaip daims šokoladukas jei esat ragavę) su kepintomis saulėgrąžomis. labai skanu - na, aš kaip pirmą kartą gamindama, šiek tiek saulėgrąžu padauginau, ale net mano nesaldušnikams šeiminykščiams patiko. tik sako, kad viena bėda: kai pradedi kramsnoti, sunku sustoti...
na, jei kam įdomu, surašau:
apkepinti saulėgrąžas - jų reiktų apie porą saujų. jas apskrudinus išimti į atskirą indą ir palikti, kad atvėstų.
i puodeli (geriausia, neprideganti) istirpdinti 0.3 pakelio sviesto ir 2 valg. š. grietinės. ištirpinus juos, ant silnos liepsnos verdant masę, supilti 5-6 kupinus šaukštus cukraus ir 0,3 arbat. š. druskelės. viską maišyti. visa masė pradės burbuliuoti virdama, ją toliau maišyti. pamatysit, kaip ji pradės ruduoti, sviestas atsiskirs nuo pagrindinės masės. maišant virti tol, kol spalvikė pavirs į irisinę. svarbu neperkepint. tada sudėti saulėgrąžas ir išmaišyti. ant medinės lentutės ištieskite foliją ir ant jos supilkite masę. suformuokit ploną sluoksnį, kad būtų patogu laužyti. sustengs greitai, nors atsargiai, šiaip masė būna labai karšta.
mano pirmas bandymas buvo ne visai super, bet ir ne nepavykęs, todėl, tikiuosi, ir jums pasiseks..skanaus...kramst

apkepinti saulėgrąžas - jų reiktų apie porą saujų. jas apskrudinus išimti į atskirą indą ir palikti, kad atvėstų.
i puodeli (geriausia, neprideganti) istirpdinti 0.3 pakelio sviesto ir 2 valg. š. grietinės. ištirpinus juos, ant silnos liepsnos verdant masę, supilti 5-6 kupinus šaukštus cukraus ir 0,3 arbat. š. druskelės. viską maišyti. visa masė pradės burbuliuoti virdama, ją toliau maišyti. pamatysit, kaip ji pradės ruduoti, sviestas atsiskirs nuo pagrindinės masės. maišant virti tol, kol spalvikė pavirs į irisinę. svarbu neperkepint. tada sudėti saulėgrąžas ir išmaišyti. ant medinės lentutės ištieskite foliją ir ant jos supilkite masę. suformuokit ploną sluoksnį, kad būtų patogu laužyti. sustengs greitai, nors atsargiai, šiaip masė būna labai karšta.
mano pirmas bandymas buvo ne visai super, bet ir ne nepavykęs, todėl, tikiuosi, ir jums pasiseks..skanaus...kramst

QUOTE(Net @ 2005 09 19, 09:34)
žinokit šį bei tą susižinojau - iš bendradarbės ir jau šį svtgl išbandžiau. tik ten ne griliažas ar koziniakas, o gera traški karamelė (kaip daims šokoladukas jei esat ragavę) su kepintomis saulėgrąžomis. labai skanu - na, aš kaip pirmą kartą gamindama, šiek tiek saulėgrąžu padauginau, ale net mano nesaldušnikams šeiminykščiams patiko. tik sako, kad viena bėda: kai pradedi kramsnoti, sunku sustoti...
na, jei kam įdomu, surašau:
apkepinti saulėgrąžas - jų reiktų apie porą saujų. jas apskrudinus išimti į atskirą indą ir palikti, kad atvėstų.
i puodeli (geriausia, neprideganti) istirpdinti 0.3 pakelio sviesto ir 2 valg. š. grietinės. ištirpinus juos, ant silnos liepsnos verdant masę, supilti 5-6 kupinus šaukštus cukraus ir 0,3 arbat. š. druskelės. viską maišyti. visa masė pradės burbuliuoti virdama, ją toliau maišyti. pamatysit, kaip ji pradės ruduoti, sviestas atsiskirs nuo pagrindinės masės. maišant virti tol, kol spalvikė pavirs į irisinę. svarbu neperkepint. tada sudėti saulėgrąžas ir išmaišyti. ant medinės lentutės ištieskite foliją ir ant jos supilkite masę. suformuokit ploną sluoksnį, kad būtų patogu laužyti. sustengs greitai, nors atsargiai, šiaip masė būna labai karšta.
mano pirmas bandymas buvo ne visai super, bet ir ne nepavykęs, todėl, tikiuosi, ir jums pasiseks..skanaus...kramst

apkepinti saulėgrąžas - jų reiktų apie porą saujų. jas apskrudinus išimti į atskirą indą ir palikti, kad atvėstų.
i puodeli (geriausia, neprideganti) istirpdinti 0.3 pakelio sviesto ir 2 valg. š. grietinės. ištirpinus juos, ant silnos liepsnos verdant masę, supilti 5-6 kupinus šaukštus cukraus ir 0,3 arbat. š. druskelės. viską maišyti. visa masė pradės burbuliuoti virdama, ją toliau maišyti. pamatysit, kaip ji pradės ruduoti, sviestas atsiskirs nuo pagrindinės masės. maišant virti tol, kol spalvikė pavirs į irisinę. svarbu neperkepint. tada sudėti saulėgrąžas ir išmaišyti. ant medinės lentutės ištieskite foliją ir ant jos supilkite masę. suformuokit ploną sluoksnį, kad būtų patogu laužyti. sustengs greitai, nors atsargiai, šiaip masė būna labai karšta.
mano pirmas bandymas buvo ne visai super, bet ir ne nepavykęs, todėl, tikiuosi, ir jums pasiseks..skanaus...kramst

Na a visiškai taip pat griliažą darau, na aišku vietoj saulėgražų riešutus dedu.

Vakar prisikaučiau ir pasidariau su kepintom saulėgražom
Pakepinau kokias tris saujas saulėgražų,
tris šaukštus grietinės ir keturis šaukštus cukraus pavirinau kol aprudo, labai tamsaus nedariau
supyliau saulėgražas išmaišiau, išklojau ant medines lentutes kita paslegiau
nespeju nei ataušt kaip jau samaguriavom
man labai patiko
kai sustengo buvo dar skaniau







QUOTE(Net @ 2005 09 14, 09:42)
sveikutės, gal darote griliažą namie? su sezamu, saulegrąžomis, riešutais? ar ten tik degintas cukrus, ar daž kažkas? o gal žinote, iš ko padaryti koziniakai (vėlgi su riešutais, sezamais ar saulegrąžomis)...esu beviltiška saldušnikė, tai kažkaip audžiu mintį pasilepinti...
Cia griliazo receptas su riesutais:
700g cukraus
300g riesutu( galima truputi maziau)
20g sviesto( stalo patepimui)
I puoda supilamas cukrus ir kaitinamas kol pagelsta. Tada suberiami pakepinti ir smulkiai sukapoti riesutai. Mase sumaisoma labai greitai, kad riesutai apsitrauktu lydytu cukrumi. Mase ispilama ant lydytu sviestu istepto marmurinio stalo ( taip darom kulinariniuose cechuose), o namie galima ir ant folijos. Palaukiam kol atsala ir sukieteja, o tada sutrupinam metaliniu kocelu. Skanaus

o kaip va toki girliazini toruka gaut.. gi tokioskarsos mases nieks nepila ant torto.. gal as kazka maisau ir i pievas tik vaziuoju..

aha, o gal kuri zinot, kaip pasidaryt griliazini torta?

as tai darau pati paprasciausia saldaine,grietine su cukrum maisau,tai skonis super

Skanus daiktas:)))