Įkraunama...
Įkraunama...

Griliažas

sveikutės, gal darote griliažą namie? su sezamu, saulegrąžomis, riešutais? ar ten tik degintas cukrus, ar daž kažkas? o gal žinote, iš ko padaryti koziniakai (vėlgi su riešutais, sezamais ar saulegrąžomis)...esu beviltiška saldušnikė, tai kažkaip audžiu mintį pasilepinti...
Atsakyti
Kazkada gal pries 4 metus (man neuzilgo bus 15) dariau su pusbroliu. Tai i metalini bliudeli pripylem cukraus ir kaitinom kol pradejo is jo darytis lyg tistantys siulai. Tada pridejom riesutu, razinu ir laukem kol sustengs. Galiausiai dauzem peiliu ir valgem biggrin.gif
Atsakyti
Net , as turiu recepta "Gozinaki" su riesutais , knygoje "kuhnia narodov kavkaza" .Jei dar neradai galiu parasyti, bet jis parasytas rusiskai .
Atsakyti
žinokit šį bei tą susižinojau - iš bendradarbės ir jau šį svtgl išbandžiau. tik ten ne griliažas ar koziniakas, o gera traški karamelė (kaip daims šokoladukas jei esat ragavę) su kepintomis saulėgrąžomis. labai skanu - na, aš kaip pirmą kartą gamindama, šiek tiek saulėgrąžu padauginau, ale net mano nesaldušnikams šeiminykščiams patiko. tik sako, kad viena bėda: kai pradedi kramsnoti, sunku sustoti... mirksiukas.gif na, jei kam įdomu, surašau:

apkepinti saulėgrąžas - jų reiktų apie porą saujų. jas apskrudinus išimti į atskirą indą ir palikti, kad atvėstų.
i puodeli (geriausia, neprideganti) istirpdinti 0.3 pakelio sviesto ir 2 valg. š. grietinės. ištirpinus juos, ant silnos liepsnos verdant masę, supilti 5-6 kupinus šaukštus cukraus ir 0,3 arbat. š. druskelės. viską maišyti. visa masė pradės burbuliuoti virdama, ją toliau maišyti. pamatysit, kaip ji pradės ruduoti, sviestas atsiskirs nuo pagrindinės masės. maišant virti tol, kol spalvikė pavirs į irisinę. svarbu neperkepint. tada sudėti saulėgrąžas ir išmaišyti. ant medinės lentutės ištieskite foliją ir ant jos supilkite masę. suformuokit ploną sluoksnį, kad būtų patogu laužyti. sustengs greitai, nors atsargiai, šiaip masė būna labai karšta.

mano pirmas bandymas buvo ne visai super, bet ir ne nepavykęs, todėl, tikiuosi, ir jums pasiseks..skanaus...kramst mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Net @ 2005 09 19, 09:34)
žinokit šį bei tą susižinojau - iš bendradarbės ir jau šį svtgl išbandžiau. tik ten ne griliažas ar koziniakas, o gera traški karamelė (kaip daims šokoladukas jei esat ragavę) su kepintomis saulėgrąžomis. labai skanu - na, aš kaip pirmą kartą gamindama, šiek tiek saulėgrąžu padauginau, ale net mano nesaldušnikams šeiminykščiams patiko. tik sako, kad viena bėda: kai pradedi kramsnoti, sunku sustoti... mirksiukas.gif na, jei kam įdomu, surašau:

apkepinti saulėgrąžas - jų reiktų apie porą saujų. jas apskrudinus išimti į atskirą indą ir palikti, kad atvėstų.
i puodeli (geriausia, neprideganti) istirpdinti 0.3 pakelio sviesto ir 2 valg. š. grietinės. ištirpinus juos, ant silnos liepsnos verdant masę, supilti 5-6 kupinus šaukštus cukraus ir 0,3 arbat. š. druskelės. viską maišyti. visa masė pradės burbuliuoti virdama, ją toliau maišyti. pamatysit, kaip ji pradės ruduoti, sviestas atsiskirs nuo pagrindinės masės. maišant virti tol, kol spalvikė pavirs į irisinę. svarbu neperkepint. tada sudėti saulėgrąžas ir išmaišyti. ant medinės lentutės ištieskite foliją ir ant jos supilkite masę. suformuokit ploną sluoksnį, kad būtų patogu laužyti. sustengs greitai, nors atsargiai, šiaip masė būna labai karšta.

mano pirmas bandymas buvo ne visai super, bet ir ne nepavykęs, todėl, tikiuosi, ir jums pasiseks..skanaus...kramst  mirksiukas.gif


Na a visiškai taip pat griliažą darau, na aišku vietoj saulėgražų riešutus dedu. biggrin.gif Juos irgi pakepinti būtina, o toliau viskas tas pats. Ai tik aš grietinės nededu, kepinu tik ant sviesto.
Atsakyti
Vakar prisikaučiau ir pasidariau su kepintom saulėgražom smile.gif Pakepinau kokias tris saujas saulėgražų, ax.gif tris šaukštus grietinės ir keturis šaukštus cukraus pavirinau kol aprudo, labai tamsaus nedariau smile.gif supyliau saulėgražas išmaišiau, išklojau ant medines lentutes kita paslegiau ax.gif nespeju nei ataušt kaip jau samaguriavom blush2.gif man labai patiko thumbup.gif kai sustengo buvo dar skaniau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Net @ 2005 09 14, 09:42)
sveikutės, gal darote griliažą namie? su sezamu, saulegrąžomis, riešutais? ar ten tik degintas cukrus, ar daž kažkas? o gal žinote, iš ko padaryti koziniakai (vėlgi su riešutais, sezamais ar saulegrąžomis)...esu beviltiška saldušnikė, tai kažkaip audžiu mintį pasilepinti...

Cia griliazo receptas su riesutais:

700g cukraus
300g riesutu( galima truputi maziau)
20g sviesto( stalo patepimui)

I puoda supilamas cukrus ir kaitinamas kol pagelsta. Tada suberiami pakepinti ir smulkiai sukapoti riesutai. Mase sumaisoma labai greitai, kad riesutai apsitrauktu lydytu cukrumi. Mase ispilama ant lydytu sviestu istepto marmurinio stalo ( taip darom kulinariniuose cechuose), o namie galima ir ant folijos. Palaukiam kol atsala ir sukieteja, o tada sutrupinam metaliniu kocelu. Skanaus thumbup.gif
Atsakyti
o kaip va toki girliazini toruka gaut.. gi tokioskarsos mases nieks nepila ant torto.. gal as kazka maisau ir i pievas tik vaziuoju.. ax.gif
Atsakyti
aha, o gal kuri zinot, kaip pasidaryt griliazini torta? 4u.gif
Atsakyti
as tai darau pati paprasciausia saldaine,grietine su cukrum maisau,tai skonis super thumbup.gif
Atsakyti
Skanus daiktas:)))
Atsakyti
NNNNNNNIAM !!!!!

mergyces, aciu!!!!
Papildyta:
siandien butinai gaminsiu :*
Atsakyti