Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukų dažymas chna, basma ir kitomis žolėmis

QUOTE(pancake @ 2009 08 15, 20:50)
esu sužavėta sėmenų nuoviru: visai ne tas tepimas, grindys nenusėtos chna gabalais  thumbup.gif  clap.gif

Sveikinu su atradimu 4u.gif biggrin.gif
Man tai jau seniai chna nebyra, kai pradėjau pilt alijų, dėt kiaušą, masė kur kas lengviau tepasi ir nesidrabsto aplink.
Užpyliau marokietišką chna citrinos sultimis, paliksiu per naktį, rytoj dažysiu.
Atsakyti
Sveikos naturalistes!

Gal kas bandet zolem isgauti ta ryskia raudona spalva?? I chna imaisius paprikos milteliu ir uzpilus karstu raudonu vynu? As kolkas isdrisau tik chna su citrinos sultimis maisyt, su aliejumi, pora kartu su basma, kol plaukai nebuvo paliesti cheminiu dazu, visai grazus atspalviai gaudavosi, dabar netaip grazu, bet vistiek prie chemijos negrisiu.

As vis pagalvoju, ar vynas neissausintu plauku ax.gif ir ar paprikos milteliai galvos odos nenudegintu... O dar idomu butu suzinoti kokiomis proporcijomis reiketu mixuoti tuos miltukus...

Taaaaip norisi raudona patapt! bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 08 15, 21:22)
Sveikinu su atradimu 4u.gif  biggrin.gif
Man tai jau seniai chna nebyra, kai pradėjau pilt alijų, dėt kiaušą, masė kur kas lengviau tepasi ir nesidrabsto aplink.
Užpyliau marokietišką chna citrinos sultimis, paliksiu per naktį, rytoj dažysiu.

ačiū 4u.gif ir aš pilu aliejaus, bet nuoviras suklijuoja dažus kažkaip. biggrin.gif tik tiek.
jei turėčiau kokybiškesnę medžiagą, tai nepilčiau nuoviro manau.
parašykit, kaip sekėsi ir koks rezultatas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 08 16, 16:16)
As vis pagalvoju, ar vynas neissausintu plauku  ax.gif 

Su karštu vynu esu plikiusi, didelių pasikeitimų spalvoje nepastebėjau - gal reikėtų daugiau kartų taip dažyt - bet kad nenusausino, tai tikrai.

QUOTE(Selga @ 2009 08 16, 18:54)
Nugi nugi įdomu, ar spalva išsiskyrė? bigsmile.gif

Ui, abloms man su tuo dažymu gavosi - vakar užplikiau, ruošiausi šiandien visą dieną ant galvos palaikyt, bet brolis pakvietė mocais iki Trakų važiuot, na ir išlėkiau. Apsitepiau galvą tik prieš pusvalandį, labai net netyrinėjau - skubėjau. Įmaišiau kiaušą ir alyvuogių aliejaus, daugiau nieko nedėjau. Laikysiu 2-2,5 val.
Atsakyti
Ir dar kartą šimtas komplimentų marokietiškai chna wub.gif - pastebėjau, kad ja dažantis, išgaunu tokią labai natūralią plaukų spalvą, nėr nei to ugninio atspalvio, būdingo turkiškai ir iranietiškai chna. Žiauriai patinka man šita spalvytė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 08 17, 09:14)
Ir dar kartą šimtas komplimentų marokietiškai chna wub.gif  - pastebėjau, kad ja dažantis, išgaunu tokią labai natūralią plaukų spalvą, nėr nei to ugninio atspalvio, būdingo turkiškai ir iranietiškai chna. Žiauriai patinka man šita spalvytė thumbup.gif

thumbup.gif: Marokietiška gėris wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2009 08 17, 19:45)
thumbup.gif: Marokietiška gėris  wub.gif  wub.gif  wub.gif

dabar net nebežinau, kokią chna užsisakyti, planavau jemeno, bet kai tiek pagyrų marokietiškai, tai nežinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(pancake @ 2009 08 17, 21:24)
dabar net nebežinau, kokią chna užsisakyti, planavau jemeno, bet kai tiek pagyrų marokietiškai, tai nežinau  g.gif

Kad man rodos, čia nei viena dar nebandė jemeno chna - o gal ten suvis Gėrių Gėris? biggrin.gif

Jadzka, vis tik lekiu Turkijon - kur ten chna pirkai, turguje? Tikriausiai pirmas mano pirkinys bus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 08 17, 23:22)

Jadzka, vis tik lekiu Turkijon - kur ten chna pirkai, turguje? Tikriausiai pirmas mano pirkinys bus lotuliukas.gif

Miaška, chna pirkau Stambule Spice markete (prieskonių turguje). O kur tu būsi Turkijoj ?
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2009 08 18, 19:42)
Miaška, chna pirkau Stambule Spice markete (prieskonių turguje). O kur tu būsi Turkijoj ?

Marmaryje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2009 08 06, 17:55)
Tai reikia pirmiausia ją užplikyti verdančiu vandeniu ir truputį pravėsus įpilti aliejaus. Mano plaukai iki liemenėlės apačios, tai aliejaus pilu 1-2 šaukštus, dar gali įmušti kiaušinio trynį, bet kvapui iš kart nusiteik biggrin.gif

sveikos smile.gif
as irgi pradejau plaukus dazyti su chna smile.gif vakar nusidaziau. is briunetes tapau raudonplauke smile.gif labai noriu sustiprinti plaukus ir sustabdyti ju slinkima (cia po gimdymo). pasiskaicius ankstenesne jusu tema chna mausiau su pienu, bet tepiau ant sausu plauku, o cia rasot kad ant slapiu reikia? bet juk ir ant pakelio raso, kad tepti ant sausu, tai kaip yra is tikruju?
ir tarkim, kad as dazau uzpildama pienu, ir kaip suprantu alieju jus pilate tam kad plaukai nesausetu, tai galiu ir as i ta misini ipilti aliejaus? ir ar tai gali buti bet koks aliejus ar kazkoks stebuklingas smile.gif
o ka duoda kiausinio trinys?
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2009 08 23, 22:11)
bet juk ir ant pakelio raso, kad tepti ant sausu, tai kaip yra is tikruju?
ir tarkim, kad as dazau uzpildama pienu, ir kaip suprantu alieju jus pilate tam kad plaukai nesausetu, tai galiu ir as i ta misini ipilti aliejaus? ir ar tai gali buti bet koks aliejus ar kazkoks stebuklingas smile.gif
o ka duoda kiausinio trinys?

Ant sausų niekada nebandžiau, manau, kad turėtų prasčiau teptis. Be to, chna reikia dažyti ant švarių plaukų, t.y. - išplautų, tai ir gaunasi, kad ant šlapių biggrin.gif
Aliejaus, žinoma, pilk. Jei slenka plaukai - gerai įlašinti eterinio rozmarinų aliejuko, dar plaukams gerai sėmenų aliejus. Aš dabar turiu gero alyvuogių aliejaus, tai jį ir pilstau.
Kiaušinis duoda rudesnę spalvą, o trynys dar ir pamaitina plaukus - juk įeina kaip sudedamoji dalis į daugelį naminių kaukių.
Atsakyti