QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 06 21, 14:15)
Man tai aišku, kad mano vyras taip nesielgtų. Nei man mergvakario, nei jam bernvakario nereikėjo - susituokėm be tokių neblaiviai vulgarių pašėliojimų ir nesijaučiam praleidę tokią "puikią" progą.
O man atrodo, kad mergvakariai ir bernvakariai yra labai graží tradicija. Anksčiau tai buvo visiško perėjimo į kitą gyvenimo etapą atšventimas/apraudojimas (kaip kam). Dabar gyvenimas po vestuvių galbūt nesikeičia (ar keičiasi ne tiek daug), tačiau bet kokiu atveju tai kažkoks pozityvus (na, vėlgi, ne visiems ir ne visada, bet tų atvejų nenagrinėkime) pokytis.
Tik, be abejo, nebūtinai tradicija turi būti visiškai suvulgarinta. Esu mačiusi tokių atvejų, kaip būsima nuotaka apvelkama marškinėliais "Čiulpiu paskutinį kartą už dyką" ar kažkas panašaus, o jaunikis priverčiamas nuogas lakstyti su zuikio ausimis prie balto tilto. Bet jei jau draugai tokius dalykus organizuoja, o jaunieji sutinka ir daro ką pasakyti, na ką daugiau bepridėti...

Yra tikrai labai gražių mergvakarių ir bernvakarių atšventimų pavyzdžių, be alkoholio arba tiesiog su taure vyno/ stiklu viskio, tiesiog gerai leidžiant laiką su senais draugais, prisimenant gerus laikus, fotografuojantis ir pan.
Dauguma atvejų mergina susiranda savęs vertą vyrą. jeigu pasirenka būti auka, tai ir bus "šunsnukio, per bernvakarį grabinėjančio mergas" žmona. Jei pati "čiupia paskutį kartą", tai tuo labiau "toks tokį sutiko". Niekas neliepia tekėti už vyro, kuris bijai, kad prisigers ir "sugriešys".