QUOTE(pinkrose @ 2012 01 15, 14:43)
planuose yra svajonė paimti vaiką iš globos namų ir įsivaikinti. kažkaip niekad nemastėm ir neskaičiavom pinigų kiek gali kainuot vaiko išlaikymas. pirma sėkmingai užauginta ir gyvena savąjį gyvenimą toli nuo mūsų. paremt paremiam kuo galim, bet nelabai drįsta prašyti o imti pinigų visiškai nenori, net ir neima

, sako jūs ir taip daug padėjot

dabar norim mažiuko. bet ta finansinė krizė taip gasdina, o tuo labiau jauti pati savo kailiu, kai vis mažiau gauni atlyginimo. pradėjom galvot pradžioj apie globą, ir tuos gautus pinigėlius dėti vaikui ateičiai. mano draugė taip daro per 7m ji jau turi beveik 40 000lt vaikui sukaupusi. ima iš vaiko saskaitos pinigus tik kai jau visai striukia su pinigais

taigi, sėdim apmastymuose ir žiūrėsim kokia bus situacija toliau. nors pirmąja kai auginom, tikrai su pinigėliais nebuvo taip paprasta, visko buvo

kartais tekdavo taupyti prieš žiemą ir striukei ir batams ir šiaip šiltesniems drabužiams bet ji nuolat kartoja, kad svarbiausia, kad ji augo šeimoje ir kad sunkiausiu momentu turėjo kam pasiguosti ir atsiremti. bet mums atrodo, kad svetimam vaikui daugiau visko reikia. labai nesinori, kad sakytų, va aš jiems netikras vaikas, todėl gaili nupirkti tą ar aną

žodžiu laikas parodys pora metų bėgyje kaip čia mes pasielgsim, bet taip norisi padėt dar nors vienam vaikui
Sveiki, atsiprašau, kad nukrypsiu nuo temos, bet ar tikrai norite tik globoti, klausiu, nes globos tikslas yra vaiko grąžinimas į biologinę šeimą arba jis globojamas su tikslu, kad vėliau jį bus galima įsivaikinti kitai šeimai, mums tai visą laiką buvo akcentuojama įtėvių kursuose, mes nesiryžom gyventi baimėje, kad o kas bus, jei vieną dieną neteksim savo vaiko, be to, globojant gali atsirasti vaiko giminaičių, ar ir juos norėtumėtė ir galėtumėtė įtraukti į vaiko auginimą...O kitas dalykas pasakėt, kad atrodo, kad svetimam vaikui vaikui reikia visko daugiau, manau, dar ne jūsų laikas priglausti vaikelį, nes tai bus ne SVETIMAS, tai bus jūsų vaikas ir taškas nuo pat tos minutės, kai jį paimsit...Na bet čia kiekvieno asmeninis reikalas, aš tiesiog išsakiau savo asmeninę nuomonę...
O dėl išlaidų, mūsų sūneliui dabar metai ir devyni mėnesiai, vidutiniškai mėnesiui išleidžiam iki 300lt, pagrinde pampersai, maistą gaminu pati, daug duoda tėvai, o likusias išlaidas karts nuo karto papildo pinigai vaistams, rūbeliams, vaiko lavinimui ...
Papildyta:
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2012 02 10, 16:37)
Iš jūsų parašymo iškart iškyla ir atsakymas, kodėl kitos mamos sugeba mažiau išleisti ant savo vaikų: jūsų vaikas alergiškas, rašėte, kiek kainuoja visokie kremukai ir t.t. Tai jums atsakymas: kieno vaikučiai nealergiški, tų visokių kremukų, tepaliukų ir nereikia, vadinasi išsileidžia mažiau ant vaiko.
Jūsų vaikas valgo pirktines tyreles ir t.t. - tai išleidžiate vieną sumą, o tos mamos vaikas kuris valgo naminį maistą, išleidžia kitą, daug mažesnę sumą. Kiek ten toks mažiukas tesuvalgys, atskirai maisto net neverta skaičiuot, jeigu aš pvz pirkau moliūgą, iš jo kepiau kokį apkepą, blynus, troškinį, pyragą ar dar kažką mums, o vaikui nupjoviau gabaliuką į daržovienę. Jeigu aš pirkau jautienos kepsniams mums, tai vaikas kažin kiek tesuvalgys jeigu jam darysiu atskirai irgi tyrelę. Bet aš čia kalbėjau apie mažesnius vaikučius, dar atskirai valgančius. Mūsų valgo nuo bendro stalo, atskirai jai nebent košę išverdu jei paprašo.
Pritariu, kiek tokia mažiukai tesuvalgo, o kitas klausimas, nuo ko vaikas alergiškas, gal jį ir alergizuoja dirbtinės tyrelės ir pan. gal tada ir patiems vaistams išsileistų daug mažiau.