Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek per mėnesį pinigų išleidžiate vaikų auginimui

sunui neuzilgo 8 menesiai, o islaidos priklauso nuo to, ko tuo metu reikia...Maista daugiausia gaminu pati, perku tik misinukus -apie 120 lt/men ir koseles ekstra atvejams - apie 10 lt/men smile.gif Sauskelniu sunaudojam nedaug, nes naudojam misriai - vienkartines+ daugkartines, tai vienkart.per menesi pokas -apie 60 lt.
na toliau mesa, sviestas ir kt - apie 50lt/men. Na manau apie 300 per menesi tikrai sutelpam.

bet kazkaip tokiu islaidu, kaip zaislams, drabuziams, sampunams, duso zele, autoketutes ir pan as neskaitau menesio islaidom, nes gi naudojam tai ne tik ta menesi.
PVZ. rugseji vaikui isleidau 987 lt, bet pirkau misinuko 2 menesiams, zaislu, kuriais zais iki 2-3 metu, pirkau daug treningiuku, kelis dzinsiukus, zieminius batus. Si menesi pirksim autokedute tai vel islaidos panasios, betgi ilgam daiktai ax.gif
Atsakyti
mums misinukai menesiui kainuoja 160 Lituku, nes misinuko uztenka savaitei ir toliau pampersu poko 74 vnt. uztenka per akis poko tai 59 Litukai na ir kolkas kremukas nuo isisutimu 23 Litukai. Taigi 252 Litai menesiui nors mes dar maziukai tai manau augant poreikiai ir islaidos augs.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 07 06, 10:25)
Apie didelius vaikus (maniškėms 14 ir 17 m.) galiu pasakyti apytiksliai: mėnesiui išeina apie 1000 - 1200 Lt, vasarą kiek mažiau, nes nekainuoja mokslai.

doh.gif ajetau vajetau. Nors, kaip pagalvoji, beveik suaugusios, tad ir "kainuoja" kaip suaugusios. Aš turiu du bachūrus, ale kažkaip jiems mažiau reikia nei panelėms ax.gif
Atsakyti
vaikui 2 mėn, kol kas išlaidos pagrinde tik pampersam, kurių stengiuos užsipirkt pigiau.Ne daugiau 100 LT per mėn.
Atsakyti
maniskis jau nemazas,valgo viska ta pati ka mes.nuperku tik drabuzeliu,zaislu ir koki saldumyna palepinti.Ai dar pampersu mums reikia( dienos,nakties miegui ir i lauka),tai siuokiu tokiu islaidu didesniu tik pampersai sudaro smile.gif
Atsakyti
Mano du vaikai. Šiuo metu abiem išleidžiu maždaug vienodai. Kiekvienam po 300 Lt
Sūnui: būreliai ( šokiai ir baseinas) , tada dar koks rūbelis ar batai, kažkokia smulkmena žaislas arba tarkim kokia pramoga išskirtinai jam. Čia darželio mokestis neįskaičiuotas. Dukrytei: pampersai ir mišinukas. Dar atsiranda tai kremukas, tai žaisliukas, tai čiulptukas, buteliukas. Mažajai didelių pirkinių dar neperkam , nes daug paskolina draugai. Aš mielai naudojuosi ta naudota technika, nes ji tikrai trumpalaikė ir nematau prasmės leisti pinigėlių. Aišku tai ką nuperkam mes irgi mielai skolinsiu draugų vaikams.
Atsakyti
planuose yra svajonė paimti vaiką iš globos namų ir įsivaikinti. kažkaip niekad nemastėm ir neskaičiavom pinigų kiek gali kainuot vaiko išlaikymas. pirma sėkmingai užauginta ir gyvena savąjį gyvenimą toli nuo mūsų. paremt paremiam kuo galim, bet nelabai drįsta prašyti o imti pinigų visiškai nenori, net ir neima ax.gif , sako jūs ir taip daug padėjot doh.gif dabar norim mažiuko. bet ta finansinė krizė taip gasdina, o tuo labiau jauti pati savo kailiu, kai vis mažiau gauni atlyginimo. pradėjom galvot pradžioj apie globą, ir tuos gautus pinigėlius dėti vaikui ateičiai. mano draugė taip daro per 7m ji jau turi beveik 40 000lt vaikui sukaupusi. ima iš vaiko saskaitos pinigus tik kai jau visai striukia su pinigais unsure.gif taigi, sėdim apmastymuose ir žiūrėsim kokia bus situacija toliau. nors pirmąja kai auginom, tikrai su pinigėliais nebuvo taip paprasta, visko buvo verysad.gif kartais tekdavo taupyti prieš žiemą ir striukei ir batams ir šiaip šiltesniems drabužiams bet ji nuolat kartoja, kad svarbiausia, kad ji augo šeimoje ir kad sunkiausiu momentu turėjo kam pasiguosti ir atsiremti. bet mums atrodo, kad svetimam vaikui daugiau visko reikia. labai nesinori, kad sakytų, va aš jiems netikras vaikas, todėl gaili nupirkti tą ar aną blush2.gif žodžiu laikas parodys pora metų bėgyje kaip čia mes pasielgsim, bet taip norisi padėt dar nors vienam vaikui wub.gif
Atsakyti
na siuo metu,sesiametei musu isleidziama:
150 darzelis,
200 muzikos mokykla,
100 ciupsai,smulkmenos,
100 pramogos,kinas,zaidimu kambarys.
zaislams tauposi(penktadieniais 10lt gauna) na arba seneliai perka,arba as jei uztaiko ant nuotaikos:)

o jei dar maista,gimtadienius,rubus,batus skaiciuot,tai isvis labai daug.

Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2009 07 04, 01:05)
O tai kur panelei rubai,gumytes,seges plaukams..? O is darzelio grizusi+savaitgaliais vaikas nieko nevalgo..? Nepraso nei sulciu,varskyciu,ar dar ko nupirkti..? Visam tam 20-100 Lt/men....I diena nuo max sumos gaunasi 3.33 Lt. Jeigu ka,varskyte desertine apie 2 Lt kainuoja(vienetas),surelis-apie 1 Lt,sultys -apie 4 Lt/l,kinderiukas-apie -2 Lt...as jau nebekalbu apie tai,kad ir rimto maisto vaikui reikia duoti g.gif  O kur visi vitaminai,vaika ir maudyti reikia (svaros priemones+kremukai),rubus plauti ir t.t. As jau nebekalbu apie kitas pramogas:kinas,lunaparkas,zaidimu saleles ir t.t. Beje,darzelyje jokiu kasmenesiniu rinkliavu nera,nereikia jokiu kanceliariniu ir higienos prekiu pirkti..? Jokiu fondu rinkti..? Yra dar tokie dalykai darzelyje kaip bureliai (sokiu ,dainavimo),sventes,eskursijos.

Del kudikio irgi pasigincysiu,nes,nors ir pati gaminate tyreles,bet tokio amziaus jau reikia mesa duoti(versiena,triusiena,kalakutiena). Pvz. 1kg versienos kumpines 50 Lt kainuoja mirksiukas.gif As kazkaip buvau paskaiciavusi,kad su akcijomis pirkta tyrele vos ne ta pati kainuoja,nes mesa,virdama praranda 50 proc savo svorio+dar paziurekite dok.filma kaip prekybininkai maz 30 proc pakelia mesos(zalios)mase... Tokiam irgi reikia varskes produktu duoti,sultyciu,vaisiu...9men vaikui jau pienas nebera pagrindinis maisto saltinis+ar Jus esate isitikinusi,kad Jusu pienukas gali uztikrinti normalius Jusu vaiko poreikius? Tada paciai reikia ypatingai maitintis. Be to ir sita vaikuti Jus maudote,tuos dovanotus rubelius skalbiate...

Maniskiai(7m ir tuoj dvimetinuke) per diena 2 but Kubuso isgeria-7 Lt,pakuote Magijos-3.28 suvalgo+2varskytes-apie 4 lt,sausainiai kokie-2 Lt. O jei dar kokie kinderiai,tiesa,vaisius kasdien jie valgo(pridekim nors 2 Lt),o kitos pramogos ir saldumynai... Vienzo,skanumynams vien tik 2 vaikams 18 Lt/d gaunasi, o per men- 480 Lt....Na,ka as cia ispudingo surasiau? Gal kainas per dideles nurodziau?O dar jie ir valgo ir rimta maista(ypac didysis),nori graziai puostis,pramogauti,zaislu ir atostogauti...
Nereikia pasakoti,kad vaikai pigiai kainuoja,nes i kazkokia man propaganda nesa labai ir teiseta pasipiktinima kelia mad.gif
Siuo metu dviems maziams tikrai 1500 per men isleidziu(o gal ir daugiau).Tiesa,dar mano panele su pamperiniais triusikiukais vaiksto ir man 90/men tai kainuoja(akcijine kaina perkant dvi pakuotes)+dar 4 pak serveteliu-apie 25 Lt.

As auginu tik viena vaikuti ir panasiai isleidziu,apie 1000lt tai tikrai. ax.gif O mums metukai ir dar nevalgom nei saldumynu,nei kubusu. Geriam aptamili,valgom daug pirktiniu tyreliu ir uzpilamu kosiu.Maniskis yra labai alergiskas,daug pinigu isleidziu visokiems tepaliukams ir lasiukams,kremukams,aliejukams voniai ir t.t.O taip pat ir maistui.nesuprantu kaip jus spejate gaminti kelis kartus per diena vaikui ir dar seimai atskirai,susitvarkyti namus,iseiti su vaiku i lauka ir dar uzsiimti su juo namuose blink.gif todel perku daug gatavo maisto nuo kurio jis nealergizuoja ir man daugiau laiko lieka uzsiimti su vaiku,o ne prie puodu stoveti.O kur dar rubeliu kainos,skalbimo priemones spec.tik jam.as neisivaizduoju kaip imanoma isleisti ant vaiko vos pora simtu litu per menesi.vien tik nuejus i parduotuve ir nusipirkus kasdieninio naudojimo produktu tokiu kaip duona,sviestas,pienas ir t.t. iseina maziausiai 50-60lt. ir perku viska vos ne kas pigiausia.. o jei pirkti vaikui gaminimui produktus tai isvis kiek viskas kainuoja,triusienos maziukas gabaliukas ir dar su kaulais apie 30 lt,kalakutiena,versiena irgi siaubingomis kainomis,o dar isverdi,kazka pagamini,o maniskis spjauna,galva suka ir keliauja viskas i siuksliu deze.tai jau geriau nuperku gatava tyrele,tai bent zinau kad jis tikrai valgys
Papildyta:
QUOTE(Meger @ 2009 07 04, 22:38)
Nebuvom jau du metus...ir mes blogiau gyvename nesimaudydami prisiusiotoje juroje? Ezeras sveikiau  mirksiukas.gif  4u.gif  biggrin.gif

Kur jus randat neprisisiotu ezeru? g.gif Ir nuo kada ezeras yra sveikiau nei jura ir jodu prisotintas oras? g.gif
Atsakyti
QUOTE(cc-mark @ 2012 02 09, 18:18)
As auginu tik viena vaikuti ir panasiai isleidziu,apie 1000lt tai tikrai. ax.gif O mums metukai ir dar nevalgom nei saldumynu,nei kubusu. Geriam aptamili,valgom daug pirktiniu tyreliu ir uzpilamu kosiu.Maniskis  yra labai alergiskas,daug pinigu isleidziu visokiems tepaliukams ir lasiukams,kremukams,aliejukams voniai ir t.t.O taip pat ir maistui.nesuprantu kaip jus spejate gaminti kelis kartus per diena vaikui ir dar seimai atskirai,susitvarkyti namus,iseiti su vaiku i lauka ir dar uzsiimti su juo namuose blink.gif  todel perku daug gatavo maisto nuo kurio jis nealergizuoja ir man daugiau laiko lieka uzsiimti su vaiku,o ne prie puodu stoveti.O kur dar rubeliu kainos,skalbimo priemones spec.tik jam.as neisivaizduoju kaip imanoma isleisti ant vaiko vos pora simtu litu per menesi.

Iš jūsų parašymo iškart iškyla ir atsakymas, kodėl kitos mamos sugeba mažiau išleisti ant savo vaikų: jūsų vaikas alergiškas, rašėte, kiek kainuoja visokie kremukai ir t.t. Tai jums atsakymas: kieno vaikučiai nealergiški, tų visokių kremukų, tepaliukų ir nereikia, vadinasi išsileidžia mažiau ant vaiko.
Jūsų vaikas valgo pirktines tyreles ir t.t. - tai išleidžiate vieną sumą, o tos mamos vaikas kuris valgo naminį maistą, išleidžia kitą, daug mažesnę sumą. Kiek ten toks mažiukas tesuvalgys, atskirai maisto net neverta skaičiuot, jeigu aš pvz pirkau moliūgą, iš jo kepiau kokį apkepą, blynus, troškinį, pyragą ar dar kažką mums, o vaikui nupjoviau gabaliuką į daržovienę. Jeigu aš pirkau jautienos kepsniams mums, tai vaikas kažin kiek tesuvalgys jeigu jam darysiu atskirai irgi tyrelę. Bet aš čia kalbėjau apie mažesnius vaikučius, dar atskirai valgančius. Mūsų valgo nuo bendro stalo, atskirai jai nebent košę išverdu jei paprašo.
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2012 01 15, 14:43)
planuose yra svajonė paimti vaiką iš globos namų ir įsivaikinti. kažkaip niekad nemastėm ir neskaičiavom pinigų kiek gali kainuot vaiko išlaikymas. pirma sėkmingai užauginta ir gyvena savąjį gyvenimą toli nuo mūsų. paremt paremiam kuo galim, bet nelabai drįsta prašyti o imti pinigų visiškai nenori, net ir neima ax.gif , sako jūs ir taip daug padėjot doh.gif dabar norim mažiuko. bet ta finansinė krizė taip gasdina, o tuo labiau jauti pati savo kailiu, kai vis mažiau gauni atlyginimo. pradėjom galvot pradžioj apie globą, ir tuos gautus pinigėlius dėti vaikui ateičiai. mano draugė taip daro per 7m ji jau turi beveik 40 000lt vaikui sukaupusi. ima iš vaiko saskaitos pinigus tik kai jau visai striukia su pinigais unsure.gif taigi, sėdim apmastymuose ir žiūrėsim kokia bus situacija toliau. nors pirmąja kai auginom, tikrai su pinigėliais nebuvo taip paprasta, visko buvo verysad.gif kartais tekdavo taupyti prieš žiemą ir striukei ir batams ir šiaip šiltesniems drabužiams bet ji nuolat kartoja, kad svarbiausia, kad ji augo šeimoje ir kad sunkiausiu momentu turėjo kam pasiguosti ir atsiremti. bet mums atrodo, kad svetimam vaikui daugiau visko reikia. labai nesinori, kad sakytų, va aš jiems netikras vaikas, todėl gaili nupirkti tą ar aną blush2.gif žodžiu laikas parodys pora metų bėgyje kaip čia mes pasielgsim, bet taip norisi padėt dar nors vienam vaikui wub.gif

Sveiki, atsiprašau, kad nukrypsiu nuo temos, bet ar tikrai norite tik globoti, klausiu, nes globos tikslas yra vaiko grąžinimas į biologinę šeimą arba jis globojamas su tikslu, kad vėliau jį bus galima įsivaikinti kitai šeimai, mums tai visą laiką buvo akcentuojama įtėvių kursuose, mes nesiryžom gyventi baimėje, kad o kas bus, jei vieną dieną neteksim savo vaiko, be to, globojant gali atsirasti vaiko giminaičių, ar ir juos norėtumėtė ir galėtumėtė įtraukti į vaiko auginimą...O kitas dalykas pasakėt, kad atrodo, kad svetimam vaikui vaikui reikia visko daugiau, manau, dar ne jūsų laikas priglausti vaikelį, nes tai bus ne SVETIMAS, tai bus jūsų vaikas ir taškas nuo pat tos minutės, kai jį paimsit...Na bet čia kiekvieno asmeninis reikalas, aš tiesiog išsakiau savo asmeninę nuomonę...
O dėl išlaidų, mūsų sūneliui dabar metai ir devyni mėnesiai, vidutiniškai mėnesiui išleidžiam iki 300lt, pagrinde pampersai, maistą gaminu pati, daug duoda tėvai, o likusias išlaidas karts nuo karto papildo pinigai vaistams, rūbeliams, vaiko lavinimui ...
Papildyta:
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2012 02 10, 16:37)
Iš jūsų parašymo iškart iškyla ir atsakymas, kodėl kitos mamos sugeba mažiau išleisti ant savo vaikų: jūsų vaikas alergiškas, rašėte, kiek kainuoja visokie kremukai ir t.t. Tai jums atsakymas: kieno vaikučiai nealergiški, tų visokių kremukų, tepaliukų ir nereikia, vadinasi išsileidžia mažiau ant vaiko.
Jūsų vaikas valgo pirktines tyreles ir t.t. - tai išleidžiate vieną sumą, o tos mamos vaikas kuris valgo naminį maistą, išleidžia kitą, daug mažesnę sumą. Kiek ten toks mažiukas tesuvalgys, atskirai maisto net neverta skaičiuot, jeigu aš pvz pirkau moliūgą, iš jo kepiau kokį apkepą, blynus, troškinį, pyragą ar dar kažką mums, o vaikui nupjoviau gabaliuką į daržovienę. Jeigu aš pirkau jautienos kepsniams mums, tai vaikas kažin kiek tesuvalgys jeigu jam darysiu atskirai irgi tyrelę. Bet aš čia kalbėjau apie mažesnius vaikučius, dar atskirai valgančius. Mūsų valgo nuo bendro stalo, atskirai jai nebent košę išverdu jei paprašo.

Pritariu, kiek tokia mažiukai tesuvalgo, o kitas klausimas, nuo ko vaikas alergiškas, gal jį ir alergizuoja dirbtinės tyrelės ir pan. gal tada ir patiems vaistams išsileistų daug mažiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuiketukas: 10 vasario 2012 - 18:53
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2012 02 10, 15:37)

Tame ir esme kad mes patys nevalgom nei moliugu,nei jautienos ar dar kazko,kas tinka ir tokio amziaus vaikui,nes mums neskanu,todel ir gaunasi kad viska turiu pirkti atskirai.neduosi juk vaikui kiaulienos karbonado su grybu padazu,ryte valgomos kiausinienes (kiausiniam alergiskas) ir t.t. Kol valgydavo darzoviu,kruopu koses,tai virdavau pati,nors ir dauguma maisto atsidurdavo siuksliadezej.o dabar tai man pati didziausia ir is proto varanti problema ka duoti valgyti vaikui,nes visokios kruopienes su vaisiais,darzovienes su mesytem jam jau netinka,nusibodo,todel ir perku gatava maista,nuo kurio zinau kad jo neberia ir zinau kad tikrai suvalgys,nereiks ismesti.taip pat daug pinigeliu iseina ant visokiu duoniuku,ryziu paploteliu ir pan.,nes kai mes valgom,tai ir jis nori to paties,bet deja jam negalima,tai nurimsta tik kai duodi ir jam kazka smile.gif
Atsakyti