QUOTE(himalaia @ 2010 01 08, 10:30)
Iš esmės, jei jau su vienu puikiai susitvarkai, antras jokio skirtumo nesudaro, tik kad išlaidų daugiau...
Aišku, turint vieną šunį, kuris išpopintas ir karaliauja namuose, atsivedus antrą karas kiltų. Tada tikrai daugiau problemų, nei džiaugsmo.
QUOTE(LaToja @ 2010 01 13, 04:04)
beja, sunku ir vedzioti, nes jorkas
nezino tokio zodzio - salia, ir seip si veisle nelabai imli komandoms, tad kartu ju neisvesi, nes belgas mokosi paklusnumo, eina i dresura, o kai priesais vedi jorksyra, kuris raunasi i prieki, automatiskai ji pasivyti nori ir belgas, tai visas mokymas netenka prasmes, tenka vesti atskirai... Tad su dviem sunim yra ir minusu ir pliusu, svarbu ir sunu charakterio suderinamumas, kiekvienas suo individualybe ir kartais net ir derinciose veislese atsiranda konfliktu,manau renkantis skirtingas veisles svarbu, kad viena butu temperamentinga, kaip musu jorkas, o kita pasyvesne, kaip anglu buldogas, tada nei vienas nenusisuka sprando
Kai renkiesi antrą šunį, yra svarbi ne veislė ar dydis, o jo energijos lygis. Svarbu, kad jis sutaptų su šeimininkų ir jau esančio šuns energijos lygiais. Jei šeima rami ir nėra aktyvi, šuo toks pats, o naujas narys nus koks Dobermanas su dideliu energijos kiekiu, tada vat suprantu, kad 2 šunis laikyti sunku, nes vienas šuo norės ant fotelio voliotis, o kitas vis ieškos veiklos ir neduos ramybės. O visais kitais atvejais... Jei gaujoj vadas žmogus, o ne šunys, problemų jokių kilt neturi. Atsivedei, kaip vadas, naują narį, šuo turi su tuo susitaikyt. Aišku, patys šunys tarpusavyje turi išsiaiškint, kas tarp jų bus viršesnis, bet čia natūralu. Kad ir su pasipešimais.
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 01 13, 04:35)
ok, bet mano abu, skirtingu metu turėti šunys
netoleravo pavadėlio, ok, dar tas pirmasis dar dar, o antrasis - niekaip 
o jei ir dar vienas įsigytas toks būtų? juk labai galimas daiktas, turint omeny kiek aš sutinku besismaugiančių, bedūstančių ant pavadžių mažų šunų, tai negalėčiau ir trečiajam šuniui to daryti ir tektų mokyti eiti be pavadžio. Bet jei kas, kai reikia žaibiškai sugauti savo šunį, nes tarkim kažkoks debilas per šaligatvį keturračiu varo arba tiesiog atbėga didelis palaidas šuo, kaip sugauti taip greitai abu, kad nieko nenutiktų? Vat, elementarus pavyzdys to sunkumo...
Anksčiau išsakiau nuomonę, kad du šunis yra lengva turėti tada, kai namie tvarka yra griežta. Paryškinau jūsų abiejų komentaruose tas vietas, kur mano nuomone, taip neturėtų būti. Akivaizdu, kad jei žmogus nežino, kaip išauklėt šunį, kad jis ant pavadėlio ramiai eitų, tai apie antrą šunį ir galvot nereikia. Ar jis gyventų vieno kambario bute, ar pilaitėj su atvirais laukais aplink...
Nepykit, bet aš nesuprantu tokio dalyko, kaip pasakymas "veislė x neimli komandoms"... Pokštas. Visas veisles galima dresuoti puikiausiai, dažniausiai tik šeimininkai sunkiai dresuojami būna. Mano žiniom, jorkai ir agility, ir paklusnume puikiai dalyvauja, tik šeimininkų noro reikia

Va, net nepatingėjau foto surast

Stebuklas?
Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 01 13, 04:35)
man asmeniškai užtenka paprasčiausio pavyzdžio: namai visgi nėra vieta iškrovimams, vienas šuo prasineša po namus ir tai jau jaučiasi, o kai du ar trys?
Mano nuomone, namie šunys turi miegot, o ne "prasinešinėt"

O kai du šunis palieki vienus, jiem žymiai smagiau kartu, kartais pažaidžia tarpusavyje tvarkingai, taip ir išsikrauna daugiau, nei kad vienas šuo miegotų.