Kiek žinau, juostine pūsleline serga tik jau vėjaraupiais persirgę žmonės. Nes tam kad ja susirgtų, Herpes zoster virusas jau turi būti organizme.
As uzsikreciau nuo vaiko po 2 sav. Vaikysteje nepamena mama, ar sirgau, su zelionke buvau istepta, bet mane tepdavo nuo bet kokio berimo
Vakar skaudejo galva, jauciausi kaip tureciau temp. Siandien pajutau kelis nieztincius spuogiukus, maudantis pastebejau pusles. Vel isgeriau parecatamol, nes skaudejo galva ir kelios dalys buvo, bet po pietu miego, sukilo 37.7. Padaugejo puslelio galvoj, ant priekio, kaklo. Einu maudytis, patare vaistinej ir dezinefekuosiu purskalu. Rytoj manu pas gydg, kad vaistu israsytu ACICLOVIR. Siaip dar pusles uzdegimas, geriu vaistus. Pasilpau... Bijau, kad nekiltu temp. daugiau ir neniezetu...

Pabandykite nuostabius naujus vaistukus-putas "PoxClin", specialiai sergantiems vejaraupiais.
Tikrai geras dalykas sios putos, mazina niezuli ir labai graziai gyja. Tepiau visa kuneli jomis.
Kainele jo didoka, su nuolaidu kortele mokejau Camelijos vaistineje 54 lt. Tikrai verta.
Tikrai geras dalykas sios putos, mazina niezuli ir labai graziai gyja. Tepiau visa kuneli jomis.

Kainele jo didoka, su nuolaidu kortele mokejau Camelijos vaistineje 54 lt. Tikrai verta.
vejaraupiais sirgau 25 berods metu, ir dar nedekinga laika pasirinkau,per sesers vestuves... liga praejo sunkiai, komplikuotai. geriau aisku sirgti vaikysteje

QUOTE(stankutel @ 2012 03 26, 15:45)
"JAV pirmoji šalis, pradėjusi visuotinį vaikų skiepijimą nuo vėjaraupių. Šiandien amerikiečiai jau džiaugiasi šio sprendimo rezultatais. Amerikos pediatrų akademija paskelbė, kad mirtingumas nuo ligų, susijusių su vėjaraupiais, JAV sumažėjo 88 proc.,
tai amerikiečiai sėkmingai įveikia vėjaraupius skiepais, o lietuvaičiai kenčia dantis sukandę, leidžia pinigus vaistams, bet skiepytis nenori. visai nelogiškas elgesys. man jau geriau pasiskiepyti, negu paskui kentėti komplikacijas ligos
tai amerikiečiai sėkmingai įveikia vėjaraupius skiepais, o lietuvaičiai kenčia dantis sukandę, leidžia pinigus vaistams, bet skiepytis nenori. visai nelogiškas elgesys. man jau geriau pasiskiepyti, negu paskui kentėti komplikacijas ligos
cia kiekvieno apsisprendimo reikalas

nuo gripo skiepija jau irgi daug metu, bet tikrai nezadu tais skiepais kada nors pasinaudoti.

Sveikos.Man 19m. susirgau vejaraupiais .Užsikrėčiau poliklinikoje, kai vežėme savo lialiuką.Norėjau paklausti ar būtina teptis briliantine žaluma?Gal yra kitokių priemonių?
Ir dar, kai nežinojau , kad man vejaraupiai, paliečiau ant kaktos pūslę ir ji man sprogo,dabar ten šašiukas, aplink paraudę ir patinę.Kažin ar labai blogai?Kas tai galėtų būti?Labai ačiū.
url=http://www.supermama.lt/liniuote/vaikas/]
[/url]
Ir dar, kai nežinojau , kad man vejaraupiai, paliečiau ant kaktos pūslę ir ji man sprogo,dabar ten šašiukas, aplink paraudę ir patinę.Kažin ar labai blogai?Kas tai galėtų būti?Labai ačiū.
url=http://www.supermama.lt/liniuote/vaikas/]

QUOTE(Mahada @ 2012 03 26, 16:09)
cia kiekvieno apsisprendimo reikalas
mano isitikinimu kuo maziau skiepu-tuo geriau. sirgau vejaraupiais 27 metu, per praeitas Kaledas. tikrai neskiepysiu vaiku nuo sitos ligos ir stengsiuos, kad jie prasirgtu vaikysteje.
nuo gripo skiepija jau irgi daug metu, bet tikrai nezadu tais skiepais kada nors pasinaudoti.

gripas vis kinta, tai vakcinai sunku suspėti ir apsaugoti, o nuo vėjaraupių vakcina saugi, ištirta, tai kodėl nepasinaudojus galimybe, kad vaikas nesirgtų ir nesikankintų? kai darželyje visi masiškai sirgo, o mūsiškis sveikutėlis atvaikščiojo, nesigailėjom dėl skiepų. be to, kiti vaikai tuoj ir kitų ligų prisigaudė, nes sveikimas nuo vėjaraupių nusilpnino organizmą. tai aš už galimybę apsaugoti savo vaiką
QUOTE(MisKaprizas @ 2012 04 11, 12:28)
gripas vis kinta, tai vakcinai sunku suspėti ir apsaugoti, o nuo vėjaraupių vakcina saugi, ištirta, tai kodėl nepasinaudojus galimybe, kad vaikas nesirgtų ir nesikankintų? kai darželyje visi masiškai sirgo, o mūsiškis sveikutėlis atvaikščiojo, nesigailėjom dėl skiepų. be to, kiti vaikai tuoj ir kitų ligų prisigaudė, nes sveikimas nuo vėjaraupių nusilpnino organizmą. tai aš už galimybę apsaugoti savo vaiką
o as uz galimybe vaikui tureti naturalia imunine sistema. bet cia- kiekvieno pasirinkimas

gal po 40-50 metu bus paskelbta, kad kokia vakcina padidina vezio rizika ar dar kokia nesamone... oi ne ne.
Sveikos mielosios mamytes! Prisijungiau ir aš prie Jūsų, nes kiek žinau, Jūs žinote daugiausia ir galite patarti geriausiai
. Žodžiu, praėjusį ketvirtadienį susirgau vėjaraupiais, dabar spuogeliai jau džiūsta, kai kurių visai nebesimato, bet yra viena bėdelė, kai nuvalai brilialntinę žalumą, tai lieka tokia rausva dėmelė, ar čia taip turi būti? (nes kažkaip atrodo, kad po šašiuko jau turėtų nieko nelikti). Taigi, gal Jūs man patarsite, ar tepti tas dėmelės kažkuo ar ne, gal yra kažkokių gerų priemonių? Teiraujuosi dėl to, kad šeštadienį aš turiu būtinai dalyvauti viename renginyje, o teptis labai daug pudros nemėgstu
. Ačiū Jums, labai labai laukiu Jūsų patarimo.

Sveikos mamytes
ir as pasigavau ta zaraza, jau ketvirta diena gyvenu kaip pragare
skauda ir niezti visa kuna, naktimis isvis negaliu miegoti, nors jau siandien daug geriau negu vakar
patarkite kuo efektyviai nuvalyti briliantine zaluma nuo veido? vyras mane taip pritepliojo kad visas veidas zalias

ir as pasigavau ta zaraza, jau ketvirta diena gyvenu kaip pragare

Dėl vėjaraupių man dabar koks klausimas. Darželyje viena iš dukros grupiokių susirgo ir dabar karantinas jai namie. Kiti vaikai lyg neserga kol kas. Bet kas įdomiausia kad tai susirgusiai mergaitei daktarė leido eiti į darželį. Čia visi aišku įsiuto, kad negalima tyčia užkrėsti vaiku, nesamonė ir visa kita. Bet iš kitos pusės gal geriau kai vaikai perserga kol mažiukai, ypač vyrai, nei kai paauglystėje ar kaip daugumai merginų čia forume suaugus. Dilema ir net nežinau ką manyti.

QUOTE(Drauge_is_Kauno @ 2013 10 18, 13:30)
Dėl vėjaraupių man dabar koks klausimas. Darželyje viena iš dukros grupiokių susirgo ir dabar karantinas jai namie. Kiti vaikai lyg neserga kol kas. Bet kas įdomiausia kad tai susirgusiai mergaitei daktarė leido eiti į darželį. Čia visi aišku įsiuto, kad negalima tyčia užkrėsti vaiku, nesamonė ir visa kita. Bet iš kitos pusės gal geriau kai vaikai perserga kol mažiukai, ypač vyrai, nei kai paauglystėje ar kaip daugumai merginų čia forume suaugus. Dilema ir net nežinau ką manyti. 

o kiek dienų praėjo nuo susirgimo? Nepamenu tiksliai, bet berods tik pirmosios 5 užkrečiamos, gal dėl to ir leido jau. O labiausiai užkrečiamas periodas tada, kai dar nesergama, karantino laikotarpiu.Taigi, savo darbą virusas jau bus padaręs, kol prieš ligą lankė darželį