QUOTE(I_N_A @ 2009 06 20, 20:05)
Labai uzjauciu del vaikelio

As jau gyvenu londone, bet net neisivaizduoju nuo ko reiketu pradeti, i ka kreiptis ir t.t. Artimiausia iki mano namu ligonine Qween elizabeth. Tai manau joje ir reiktu. Tik ka ten nuejus sakyti, kokiu dokumentu reikia? Nes dar neteko anglijoje i daktarus kreiptis tai ir nezinau nieko...
O taip pat del ismoku, motinystes atostogu gal ka gali pasakyti? Ar reikia ka is ansto tvarkytis, ar kai jau nueini i ligonine jie ten sutvarko viska?
Del motinystes atostogu, tai jei isdirbsi tam paciam darbe tai gausi Staturory Maternity Pay is darbo, tik dabar nepamenu kiek laiko mokes, nes keitesi istatymai. Geriau planuokit leliuka taip kad gimtu po 2010 metu balandzio 5 dienos. Bus ilginamos motinystes atostogos ir didininamos ismokos

O del popieriu tvarkymo, tai, kai pastosi ir jau nuspresi pasakyti darbdaviui, kad laukiesi, tada ir pradesi tvarkytis pirmuosius popierius, tiesa jie nebus susije su motinystes pasalpomis. O kada pranesi darbdaviui apie nestuma, jei dirbi dideleje kompanijoje, tai is human resources atsius tau visa info, kaip ir ka daryti
QUOTE(kaktuusas @ 2009 06 26, 16:13)
Sveikos,
Na as kaip ir naujoke, bet bandau jungtis prie jusu. Anglijoj as esu beveik desimt menesiu. Ir db jau planuojam musu maziuka, tiksliau tikiuosi , kad pavyko si menesi...

Bet esme ne tame... Man is galvos neiseina tas, kad kaip reiks eiti pas gydytoja kai nelabai moki anglu kalba...

Kaip mes susisnekesim daktaru terminais ..

Nejau reiks koki verteja griebti i paranke..

Gal is kusu irgi taip buvo....?
Na siaip labai jau nepergyvenk, jei nors kiek moki kalba, jie tikrai stengiasi paaiskinti, o jei visai nemoki, tai tada griebsi kokia drauge i pagalba. Mano drauge visiskai angliskai nekalbejo, tai as su ja eidavau kartu, gerai buvo tas, kad mes abi laukemes

Aisku gimdyme as nedalyvavau, bet pasistenge labai personalas ir surado jai rusiskai kalbancia midwife