Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Anglijoje

Labukas,
Gyvename Londone. Musu vestuves rugpjucio 22 diena 4u.gif
Po ju iskart planuojame vaikeli. smile.gif Noreciau patarimu ir atsiliepimu apie tai kur kreiptis Londone kai pasijunti nescia, kokie cia daktarai ir t.t. Nes kaip jau supratote, kad tenka planuoti viska svetimoje salyje...
Atsakyti
Na negi nera nei vienos, kuri kazka galetu pasakyti? sad.gif
Atsakyti
Be abejo yra daug,bet nelabai ka patarti galima,nes juk ne visos gyvename viename rajone.As gimdziau Wipps Cros ir New hamo ligoninese.Nieko blogo negaliu pasakyti,nes viskas praejo be problemu.Pasitaiko ir kitokiu situaciju,kiekvienos atsilipiepimai skirtingi mirksiukas.gif
Dabar del prieziuros,tai Mano Mazylis 8 menesiu mire del daktaru neatsakingo apziurejimo verysad.gif Tai Kings George ligonine i kuria daugiau niekada nenoreciau papulti del jokiu priezasciu verysad.gif
Kai atvaziuosite i londona ir apsigyvensite,tada susirasite artimiausia surgery (tipo poliklinikos) 4u.gif
Atsakyti
Labai uzjauciu del vaikelio sad.gif
As jau gyvenu londone, bet net neisivaizduoju nuo ko reiketu pradeti, i ka kreiptis ir t.t. Artimiausia iki mano namu ligonine Qween elizabeth. Tai manau joje ir reiktu. Tik ka ten nuejus sakyti, kokiu dokumentu reikia? Nes dar neteko anglijoje i daktarus kreiptis tai ir nezinau nieko...
O taip pat del ismoku, motinystes atostogu gal ka gali pasakyti? Ar reikia ka is ansto tvarkytis, ar kai jau nueini i ligonine jie ten sutvarko viska?
Atsakyti
QUOTE(I_N_A @ 2009 06 20, 21:05)
As jau gyvenu londone, bet net neisivaizduoju nuo ko reiketu pradeti, i ka kreiptis ir t.t. Artimiausia iki mano namu ligonine Qween elizabeth. Tai manau joje ir reiktu. Tik ka ten nuejus sakyti, kokiu dokumentu reikia? Nes dar neteko anglijoje i daktarus kreiptis tai ir nezinau nieko...
O taip pat del ismoku, motinystes atostogu gal ka gali pasakyti? Ar reikia ka is ansto tvarkytis, ar kai jau nueini i ligonine jie ten sutvarko viska?

Sveika, nors nesu londoniete, bet anglijoj visur istatymai tie patys mirksiukas.gif nueik i artimiausia klinika (kaip sake, surgery vadinas) ir uzsiregistruok pas GP (bendrosios praktikos gydytojai). tau vietoj duos uzpildyt forma ir butinai reikia su savim turet ID su foto ir dar isimesk kokia saskaitele kad ir adresa savo patvirtintum (as nesiausi uk teises, nes ant ju ir foto, ir ardesas yra).

Del motinystes ismoku tai uz tave cia niekas jokiu dokumentu netvarko schmoll.gif viska paciam reik daryt. sunkiausia yra susigaudyti istatymuose nes ne viskas kas galioja anglui, galioja ir mums. daugiau info ir pati ne ka galiu pasakyt, nes tik pradejau dirbti naujoj vietoj ir pasibaigus mano mm si menesi pradesim planuoti. jei gerai supranti angliskai, pasiskaityk situose puslapiuose:
http://www.direct.go...ren/DG_10018741
http://www.worksmart...maternity_leave
http://www.thisismon...n_page_id=53960
arba tiesiog pagooglink: maternity pay

Sekmes 4u.gif manau pirmiausia butu gerai koki darbeli susirast ir tada planuot ax.gif bet aisku krizes laikais ne taip jau paprasta doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avalanche: 21 birželio 2009 - 00:30
na darba tai as turiu, jau metai laiko toj pacioj imonej dirbu, tai del to tai as rami. Tiek as tiek vyras dirbam. Aciu uz info.
Atsakyti
QUOTE(I_N_A @ 2009 06 21, 14:33)
na darba tai as turiu, jau metai laiko toj pacioj imonej dirbu, tai del to tai as rami. Tiek as tiek vyras dirbam. Aciu uz info.

Svarbu darbas yra, visa kita sutvarkoma biggrin.gif Sekmes planuojant 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
Na as kaip ir naujoke, bet bandau jungtis prie jusu. Anglijoj as esu beveik desimt menesiu. Ir db jau planuojam musu maziuka, tiksliau tikiuosi , kad pavyko si menesi... smile.gif Bet esme ne tame... Man is galvos neiseina tas, kad kaip reiks eiti pas gydytoja kai nelabai moki anglu kalba... g.gif Kaip mes susisnekesim daktaru terminais ..sad.gif Nejau reiks koki verteja griebti i paranke.. smile.gif Gal is kusu irgi taip buvo....?
Atsakyti
QUOTE(I_N_A @ 2009 06 20, 20:05)

Del motinystes atostogu, tai jei isdirbsi tam paciam darbe tai gausi Staturory Maternity Pay is darbo, tik dabar nepamenu kiek laiko mokes, nes keitesi istatymai. Geriau planuokit leliuka taip kad gimtu po 2010 metu balandzio 5 dienos. Bus ilginamos motinystes atostogos ir didininamos ismokos 4u.gif O del popieriu tvarkymo, tai, kai pastosi ir jau nuspresi pasakyti darbdaviui, kad laukiesi, tada ir pradesi tvarkytis pirmuosius popierius, tiesa jie nebus susije su motinystes pasalpomis. O kada pranesi darbdaviui apie nestuma, jei dirbi dideleje kompanijoje, tai is human resources atsius tau visa info, kaip ir ka daryti mirksiukas.gif

QUOTE(kaktuusas @ 2009 06 26, 16:13)
Sveikos,
Na as kaip ir naujoke, bet bandau jungtis prie jusu. Anglijoj as esu beveik desimt menesiu. Ir db jau planuojam musu maziuka, tiksliau tikiuosi , kad pavyko si menesi... smile.gif Bet esme ne tame... Man is galvos neiseina tas, kad kaip reiks eiti pas gydytoja kai nelabai moki anglu kalba... g.gif Kaip mes susisnekesim daktaru terminais ..sad.gif Nejau reiks koki verteja griebti i paranke.. smile.gif Gal is kusu irgi taip buvo....?

Na siaip labai jau nepergyvenk, jei nors kiek moki kalba, jie tikrai stengiasi paaiskinti, o jei visai nemoki, tai tada griebsi kokia drauge i pagalba. Mano drauge visiskai angliskai nekalbejo, tai as su ja eidavau kartu, gerai buvo tas, kad mes abi laukemes rolleyes.gif Aisku gimdyme as nedalyvavau, bet pasistenge labai personalas ir surado jai rusiskai kalbancia midwife mirksiukas.gif
Atsakyti
na as dirbu kavineje, tai kai tik pastosiu tai is kart reiks pasakyti, nes kartais ir sunkiau kelti reikia, kartais ir 10-11 valandu dirbti...
O kaip suzinoti kuri ligonine pagal adresa man priklausytu, kur kreiptis? Nes dar neteko cia pas daktaru eiti... smile.gif
O su anglu kalba tai normaliai pas mane smile.gif Tai manau kaip nors, tik va sunkiausia pradeti, nes nezinai kur kreiptis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(I_N_A @ 2009 06 27, 21:44)
na as dirbu kavineje, tai kai tik pastosiu tai is kart reiks pasakyti, nes kartais ir sunkiau kelti reikia, kartais ir 10-11 valandu dirbti...
O kaip suzinoti kuri ligonine pagal adresa man priklausytu, kur kreiptis? Nes dar neteko cia pas daktaru eiti... smile.gif
O su anglu kalba tai normaliai pas mane smile.gif Tai manau kaip nors, tik va sunkiausia pradeti, nes nezinai kur kreiptis smile.gif

Kai prisiregistruosit pas GP(surgery) tai pasakys kokia ligonine mirksiukas.gif
O kokiam jus rajone gyvenat? g.gif
Atsakyti

Na siaip labai jau nepergyvenk, jei nors kiek moki kalba, jie tikrai stengiasi paaiskinti, o jei visai nemoki, tai tada griebsi kokia drauge i pagalba. Mano drauge visiskai angliskai nekalbejo, tai as su ja eidavau kartu, gerai buvo tas, kad mes abi laukemes rolleyes.gif Aisku gimdyme as nedalyvavau, bet pasistenge labai personalas ir surado jai rusiskai kalbancia midwife mirksiukas.gif
[/quote]

Na tikiuosi , kad jei jau greitu laiku teks lankytis susikalbesim , galu gale gestu zenklais ..smile.gif Na cia juokauju.... Mano brangusis anglu kalba gerai, na jauciu jei ka griebti reiks ji ....smile.gif ACiu uz atsakyma... 4u.gif
Atsakyti