Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Anglijoje

As ir panasia situacija dabar turiu, pas mus agenturoj, kai suzino kad laukiesi, iskart ismeta, nors knygutej parasyta kitaip. As pasakiau fabriko menedzeriui pirmiausia, gal kad dirbu as ten jau puse metu, jis pats pasake agenturai kad nebandytu manes ismesti. Tai man pasiseke sikarta
Atsakyti
Mhm, na aisku daug maz... Eisiu siandien i agentura, tai nesakysiu, kad laukiuosi schmoll.gif Bet i saldytuva dirbti tikrai neisiu schmoll.gif Dar labai tikiuosi, kad gal i buvusi darba atgal imes, ten tokios geros salygos buvo unsure.gif
Man idomu kaip isidarbinti i kokia parduotuve, ot ramus darbas atrodo... aisku gal ne i kokia asda kasisninke, nors o kodel gi ne, sedi visa diena ir pypt pypt pypt smile.gif Istikro tai nenoriu as tuose fabrikuose apskritai dirbti! Anglu kalba mano puiki, klabet, rasyt, skaityti moku gerai, tik kad neturiu cia anglijoj jokios kitokios patirties... Visos agenturos tik i fabrikus ir kisa schmoll.gif nieksai.... Tai galvojau gal job centras koki patogesni varianta turi, bet va panasu kad irgi nelabai.
O jeigu nueisiu i job centra, uzsiregistruosiu, tai agentura gal nesuzinos??? blush2.gif
uf...iki tos 26tos savaites dar labai toli, o gyventi kazkaip dabar reikia. nukvaksiu namie. O is kojiniu mezgimo nepragyvensi doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brigutte @ 2011 09 29, 11:54)
Mhm, na aisku daug maz... Eisiu siandien i agentura, tai nesakysiu, kad laukiuosi  schmoll.gif  Bet i saldytuva dirbti tikrai neisiu  schmoll.gif Dar labai tikiuosi, kad gal i buvusi darba atgal imes, ten tokios geros salygos buvo  unsure.gif
Man idomu kaip isidarbinti i kokia parduotuve, ot ramus darbas atrodo... aisku gal ne i kokia asda kasisninke, nors o kodel gi ne, sedi visa diena ir pypt pypt pypt smile.gif Istikro tai nenoriu as tuose fabrikuose apskritai dirbti! Anglu kalba mano puiki, klabet, rasyt, skaityti moku gerai, tik kad neturiu cia anglijoj jokios kitokios patirties... Visos agenturos tik i fabrikus ir kisa  schmoll.gif  nieksai.... Tai galvojau gal job centras koki patogesni varianta turi, bet va panasu kad irgi nelabai.
O jeigu nueisiu i job centra, uzsiregistruosiu, tai agentura gal nesuzinos???  blush2.gif
uf...iki tos 26tos savaites dar labai toli, o gyventi kazkaip dabar reikia. nukvaksiu namie. O is kojiniu mezgimo nepragyvensi  doh.gif  biggrin.gif

ka galiu patarti, tai pasidaryk cv ir vaiksciok po visokias agenturas, kurios ne tik i fabrikus siuncia, arba eik klausinek i tas pacias didesnes parduotuves, gal ir pasiulys kokia vieta, jei tavo anglu kalba yra gera 4u.gif patikek, nervina ir mane namie sedeti, o kas belieka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(brigutte @ 2011 09 29, 09:54)
Mhm, na aisku daug maz... Eisiu siandien i agentura, tai nesakysiu, kad laukiuosi  schmoll.gif  Bet i saldytuva dirbti tikrai neisiu  schmoll.gif Dar labai tikiuosi, kad gal i buvusi darba atgal imes, ten tokios geros salygos buvo  unsure.gif
Man idomu kaip isidarbinti i kokia parduotuve, ot ramus darbas atrodo... aisku gal ne i kokia asda kasisninke, nors o kodel gi ne, sedi visa diena ir pypt pypt pypt smile.gif Istikro tai nenoriu as tuose fabrikuose apskritai dirbti! Anglu kalba mano puiki, klabet, rasyt, skaityti moku gerai, tik kad neturiu cia anglijoj jokios kitokios patirties... Visos agenturos tik i fabrikus ir kisa  schmoll.gif  nieksai.... Tai galvojau gal job centras koki patogesni varianta turi, bet va panasu kad irgi nelabai.
O jeigu nueisiu i job centra, uzsiregistruosiu, tai agentura gal nesuzinos???  blush2.gif
uf...iki tos 26tos savaites dar labai toli, o gyventi kazkaip dabar reikia. nukvaksiu namie. O is kojiniu mezgimo nepragyvensi  doh.gif  biggrin.gif

Dabar pats tas ieskotis parduotuvese darbo, nes kaledos arteja, tai priima nemazai zmoniu. Praeitais metais ir as taip susiradau darba, tik man nelabai pasiseke, del vietos, nes kasininkiu visos vietos buvo uzimtos, tai dabar sandeliuke prekes renku, svarbiausia nera labai sunku mirksiukas.gif Patirties ir as neturejau, tai pries tai labdaros parduotuvej nemokamai po dvi valandas per savaite dirbau, kad gauciau rekomendacija ir patirties smile.gif
Atsakyti
na ka , pagaliau ir mes gimem thumbup.gif per vargus, per 32h kancias,bet spejau jau viska pamirsti ( tiksliau, ta diena kaip sapna prisimenu, kai ko ir nelabai blush2.gif ). aciu dievui, kad gera midwife pakliuvo, jau tokia gera moteris, labai daug man padejo ir rupinosi. po 5 valandu gimimo, mes jau buvome namie. na ka mielosios, sekmes jums visoms su savo pilvukais. svarbiausia nusiteikit ramiai, atsipalaiduokit ir ilsekites, nes laukia nelengvas, bet pats maloniausias darbas - isleisti savo kudiki i pasauli 4u.gif
Atsakyti
Laba diena mielos mamos. Jūs jau kaip patyrusios tai paprašysiu patarimo pas jus mielosiso. Aš jai mano nuojauta neklysta laukiuosi, matot testas nieko nerodo, o pati jaučiuosi taip lyg laukčiausi, mėnesinės vėluoja. Pati esu Anglijoje su draugu. Man 19 metu, aš dirbu, bet dar neilgai, o draugas dirba jau metus ir jau turi kontrakta. Patarkite ka daryti? Kokios salygos ir pns. aciu
Atsakyti
QUOTE(kaktuusas @ 2009 06 26, 19:13)
Sveikos,
Na as kaip ir naujoke, bet bandau jungtis prie jusu. Anglijoj as esu beveik desimt menesiu. Ir db jau planuojam musu maziuka, tiksliau tikiuosi , kad pavyko si menesi... smile.gif Bet esme ne tame... Man is galvos neiseina tas, kad kaip reiks eiti pas gydytoja kai nelabai moki anglu kalba... g.gif Kaip mes susisnekesim daktaru terminais ..sad.gif Nejau reiks koki verteja griebti i paranke.. smile.gif Gal is kusu irgi taip buvo....?

Sveika,
Na mano mama, kai eina, tai visada jos klausia ar vertejo reikia smile.gif tad, jei abejoji del kalbos, registarturoje pasiklausk smile.gif
Papildyta:
QUOTE(tijukas123 @ 2011 10 05, 10:43)
na ka , pagaliau ir mes gimem thumbup.gif  per vargus, per 32h kancias,bet spejau jau viska pamirsti ( tiksliau, ta diena kaip sapna prisimenu, kai ko ir nelabai  blush2.gif ). aciu dievui, kad gera midwife pakliuvo, jau tokia gera moteris, labai daug man padejo ir rupinosi. po 5 valandu gimimo, mes jau buvome namie. na ka mielosios, sekmes jums visoms su savo pilvukais. svarbiausia nusiteikit ramiai, atsipalaiduokit ir ilsekites, nes laukia nelengvas, bet pats maloniausias darbas - isleisti savo kudiki i pasauli 4u.gif

Didziausi sveikinimai 4u.gif aukit ir stiprekit thumbup.gif
Atsakyti
Kur paprasai, ten ir duoda verteja, netgi skanui duoda verteja, kaip tik dabar ji turejau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brigutte @ 2011 09 28, 13:54)
Sveikos mamytes!  4u.gif
As eilini karta turiu klausimu... Skaiciau sita tema kelis kartus, landziojau po kaikurias nuorodas, bet sunku man cia susigaudyti. Pas mane dabar tokia situacija - dirbu anglijoj, per agentura, vakar paskambino is agenturos ir pasake, kad ryt neiti i darba, nes siuo metu tai imonei nereikia darbuotoju. Neaisku ar reikes jiems ten manes ar nereikes. Dabar tokia likau kaip kvailiuko vietoj. Esu devintoje nestumo savaiteje, agentura, kaip panasu, meto veto zmones is vieno darbo i kita, mano padetis tokia, kad betkokio darbo dirbti kaip ir negaliu, o ka jie siulo, tai ivairiausius fabrikus, pasakyti kad esu nescia irgi bijau, nes tada kogero apskritai jokio darbo negausiu! MV turi nuolatini darba, bet nemanau kad siltam gerbuviui sukurti uzteks tik vieno jo atlyginimo. Tad man reikia dabar tu mamyciu pagalbos, kurios susidurete su panasia situacija. Man reikia informacijos, kokias imanomas pasalpas galiu gauti, kada jas tvarkytis ir kaip? Siemet anglijoj pradirbau tik 4menesius, tad nezinau ar galiu pretenduoti i kazka... Ar yra tikimybe nuejus i job centra, pasakius visa savo situacija, gauti koki ramu darba, kuri galetu dirbti nescia moteris? Nenoriu as sedeti namuose, as nuprotesiu  schmoll.gif  bet dirbti saldytuve ar tampytis kaip arkliui irgi negaliu  schmoll.gif nezinau ka daryti, va sedziu pirma diena namuose ir jauciuosi tokia nusivylusi, tokia liudna, kad norisi verkti  verysad.gif kogero tureciau vaziuoti i agentura ir zysti jiems "duokit darbo duokit darbo" bet neturiu upo net islysti is pizamos unsure.gif

Jokiu budu darbo nekeisti, nes motinystes pasalpa mokama per darba. Jei pradejai dirbti jau pastojus nieko negausi per darbdavi, jei pastojai nors ir viena diena po idarbinimo turetum gauti, bet turi uzdribti minimuma motinystes pasalpai, mazdaug £110 per savaite. Jei to neuzdirbi nieko negausi, nors ir dirbai toj pacioj kompanijoj 10 metu. As dirbau 2 darbus per abu nestumus ir gavau motinystes ismokas per abu darbus, nes uzdirbau abiejuose darbuose uztektinai kiekvienai ismokai.
O del tampymosi irgi, kai tik pasakai darbe kad laukiesi tau turi buti atliktas Health and Safety patikrinmas, HR arba facilities turi padaryti. turetum pasirasyti forma, jei tau to nepadaro jie nusizengia istatymams ir jeigu tu turetum persileidima laisvai galetum i teisma juos paduot.
Papildyta:
QUOTE(sniegyne @ 2011 08 07, 05:57)
Tikrai taip, as atejau dirbti i nauja darba net nezinodama, kad esu nescia (buvo tik dvi savaites) ir jei jau turi kontrakta niekas taves neatleis wink.gif tik darbdavys negales moketi tau SMP reiks per job centra tvarkytis wink.gif as taip pat negausiu is darbdavio nieko tvarkysiuosi per job centra wink.gif

Netiesa!!!! Mane atleido nestumo metu, svarbiausia kad atleidimas butu ne del to kad tu laukiesi o del normalios priezasties. Pvz musu visa finansu departamenta perkele is Londono i Manchaster, buvo galimybe vaziuot ten bet kai seniai isikures savo buste Londone apie joki kelimasi net nemasciau. Negali atleisti is darbo del to kad nescia. Jei atleidzia is darbo kai tu esi ne maziau 26 savaites tai tu gausi pilna priklausancia motinystes ismoka. Va as esu atleista is darbpo, bet buves darbdavys vistiek moka ismoka.
Papildyta:
QUOTE(JARD @ 2011 09 07, 09:43)
Kažkur per savaitę laiko atsiunčia(jei tai ne pagrindinis miestas, kuriame daro), arba tą pačią dieną. Ligoninėje duoda tel.nr.

Mums atspausdino per 1 minute ten pat kur ejome vaiko uzregistruoti. Kai pirmas vaikas gime tai galejom eiti vaika registruoti nezusirase, bet kai jau antras gime jie pakeite tvarka ir reikejo isankstines registracijos. Bet ja gavom kitai darbo dienai, tai sestadieni gimusi vaika uzregistravom antradieni ir iskart gavome gimimo liudijimus.
Atsakyti
Kazkur forumo temu gludumuose buvau radusi sarasa vaistu, kuriu reikia naujagymiui. buvo surasyta kuriuos vaistus mamos siunciasi is Lt, o kuriuos perka UK. gal kas pades man ji rasti 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti