QUOTE(Tigrine* @ 2014 10 14, 20:42)
Man kaip tik šiuo metu aktualus klausimas - virtuvės
stalviršio sujungimas (pratęsimas) su palange. Tik daug neaiškumų man kyla... Nes dabar pas mane seno lango palangė tik 80cm nuo grindų, o juk baldų stalviršio aukščio standartas - mažiausiai 85cm... Tai ar čia reiktų naują langą užsakinėt pamažintą 5cm, kad jis kartu su palange įsimontuotų 5cm aukščiau (bet būtų gaila sumažėjusio lango ploto...), ar galima stalviršį leist 5cm žemiau nei standartas?
Gal kas žinot, kaip kiti daro, ir galėtumėt patart?..
niuma, gal galėtum parašyt, kokio aukščio pas tave buvo ir yra palangė, o gal pas tave visi aukščiai ir taip sutapo su standartais?
Tigrine, nežinau, koks Jūsų ūgis, bet jeigu nesate coliukė, tikrai siūlau nenusimažinti su stalviršio aukščiu. Nes tada bus nepatogu dirbti, turėsite lankstytis (ir gal net ir baldų negalima pagaminti žemesnių nei 85 cm - čia jau reiktų baldininkų klausti).
Pas mus tokia pati bėda (palangė 5 cm žemiau nei numatytas stalviršis). Kadangi langą keisti pasirodė per brangu

, darysime taip: virtuvinio stalviršį darysime tokiame aukštyje, kokio reikia, o palangę darysime tokiame aukštyje, kokiame gaunasi. Tik palangę darysime ne iš stalviršio, o derinsime prie medžio masyvo grindų (darysime irgi iš medžio masyvo, ir spalva bus tokia, kaip grindų).