ir man toks klausimas iskilo, ar Cipciuko simtalapio recepte sausu mieliu kiekis nurodytas, ar tu paprastu? jei paprastu, ar galima jas pakeisti sausomis, ar geriau tos paprastos?
as vis skaitineju sita tema ir kaupiuosi simtalapiui
ir man toks klausimas iskilo, ar Cipciuko simtalapio recepte sausu mieliu kiekis nurodytas, ar tu paprastu? jei paprastu, ar galima jas pakeisti sausomis, ar geriau tos paprastos?
ir man toks klausimas iskilo, ar Cipciuko simtalapio recepte sausu mieliu kiekis nurodytas, ar tu paprastu? jei paprastu, ar galima jas pakeisti sausomis, ar geriau tos paprastos?
QUOTE(eglejk @ 2009 11 23, 07:27)
as vis skaitineju sita tema ir kaupiuosi simtalapiui
ir man toks klausimas iskilo, ar Cipciuko simtalapio recepte sausu mieliu kiekis nurodytas, ar tu paprastu? jei paprastu, ar galima jas pakeisti sausomis, ar geriau tos paprastos?
ir man toks klausimas iskilo, ar Cipciuko simtalapio recepte sausu mieliu kiekis nurodytas, ar tu paprastu? jei paprastu, ar galima jas pakeisti sausomis, ar geriau tos paprastos?
Tu paprastu
QUOTE(gitule @ 2009 11 23, 12:21)
Tu paprastu
Manau drasiai galima kepti ir su sausom
As kepiau jau du kartus, pirmas buvo siaip sau, nes perkepiau ir i per didele forma sudejau, tai i sonus labai issiplete, o vat antras- tai kazkas fantastisko
Tikrai verta, kepk- nesigailesi

o tai sitam kiekiui simtalapio, netinka paprasta skarda, kur buna orkaitese?
ir kaip jo neperkepti? kada zinot, kad jis iskepes? kai apskrus uzdengti folija, tai kaip zinot, kad iskepe?
QUOTE(eglejk @ 2009 11 23, 13:37)
o tai sitam kiekiui simtalapio, netinka paprasta skarda, kur buna orkaitese?
as galvoju joje kepti
ir kaip jo neperkepti? kada zinot, kad jis iskepes? kai apskrus uzdengti folija, tai kaip zinot, kad iskepe?
ir kaip jo neperkepti? kada zinot, kad jis iskepes? kai apskrus uzdengti folija, tai kaip zinot, kad iskepe?
kazi kaip ta jusu skarda atrodo?nes jei norit kept toj paprastoj plokscioj skardoj,tai tikrai netinka.reikia sieneliu ,kad laikytu forma,kitaip sviestas istekes,simtalapis neteks formos,bus sausas.as paskutini karta kepiau 30cm formoj,duotam produktu kiekiui man kaip tik buvo,dar buvo vietos istatyt puoduka i viduri.o kartais kepu molinej kvadratinej(pamatvau dabar,tai ji 24x24)irgi telpa,tik jau puodukui nelabai vietos lieka,tai kepu be skyles.
QUOTE(Evelincik @ 2009 11 23, 13:51)
kazi kaip ta jusu skarda atrodo?nes jei norit kept toj paprastoj plokscioj skardoj,tai tikrai netinka.reikia sieneliu ,kad laikytu forma,kitaip sviestas istekes,simtalapis neteks formos,bus sausas.as paskutini karta kepiau 30cm formoj,duotam produktu kiekiui man kaip tik buvo,dar buvo vietos istatyt puoduka i viduri.o kartais kepu molinej kvadratinej(pamatvau dabar,tai ji 24x24)irgi telpa,tik jau puodukui nelabai vietos lieka,tai kepu be skyles.
o tos tortu formos, kur krasteliai atsisega tinka simtalapiui? turiu 24 ir siek tiek didesne. Taip pat dar turiu apvalia ir staciakampe stiklinius indus (kur rimi kazkada uz lipdukus dalino), ar tinka jie kepti simtalapiui?
jei tos stiklines formos nera labai dideles,o mazdaug 25-30 cm skersmens,tai manau puikiai tinka.Kai kepiau tortinej su atsisegamais krasteliais,tai keli lasai sviesto prasiskverbe pro apacia,tai truputuka padumijo,teko dar skardele po apacia pakist.Bet Elfe pvz deda i skarda kepimo popieriu,tai manau ir i ta atsisegama galima patiest ir bus tvarkoj .Jei as tureciau apvalia stikline forma apie 25-30 cm,tai rinkciausi ja
QUOTE(Evelincik @ 2009 11 23, 14:34)
jei tos stiklines formos nera labai dideles,o mazdaug 25-30 cm skersmens,tai manau puikiai tinka.Kai kepiau tortinej su atsisegamais krasteliais,tai keli lasai sviesto prasiskverbe pro apacia,tai truputuka padumijo,teko dar skardele po apacia pakist.Bet Elfe pvz deda i skarda kepimo popieriu,tai manau ir i ta atsisegama galima patiest ir bus tvarkoj .Jei as tureciau apvalia stikline forma apie 25-30 cm,tai rinkciausi ja
labai aciu uz patarimus
ai, dar uzmirsau paklausti, ar ta stiklini inda reikia tepti kuo nors, ar deti sviestini popieriu, ar nieko nereikia ir taip issiims pyragas is jo?
As tai netepu,nes ir taip simtalapis tiesiog verda svieste.Issiima tai jis graziai,bet ikelt ji i forma man kur kas sudetingiau 
QUOTE(eglejk @ 2009 11 23, 15:15)
labai aciu uz patarimus 
ai, dar uzmirsau paklausti, ar ta stiklini inda reikia tepti kuo nors, ar deti sviestini popieriu, ar nieko nereikia ir taip issiims pyragas is jo?
ai, dar uzmirsau paklausti, ar ta stiklini inda reikia tepti kuo nors, ar deti sviestini popieriu, ar nieko nereikia ir taip issiims pyragas is jo?
o as tai dedu visada popieriu tada gerai issijama,nereikia vartyti
O as i skarda itiesiau kepimo popieriu, tada idejau i ja isardomos skardos sonus 30 cm skersmens ir ten idejau simtalapi, sviestas pro sonus prabego i skarda, bet iskepus viskas susigere kuo puikiausiai.
Dar isemus iskepusi vis sviestuku isbegusiu palaisciau, super skonis. Drauges klausia kada vel kepsiu
nu jooo ,gerai kam gavosi,as irgi kada pasiryziu tokiam darbui,va viena minti per tv rode,mociute kur jau N metu kepa simtalapius ,pate tokia gudrybe:kai baigia kepti jokiais budais neimti is skardos palaukti kol praves ,nes pasak jos simtalapis isimtas is orkaites vis dar kepa vos ne valanda pats,tuose riebaluose,taigi kantrybes tureti ir palaukti.
reikes isbandyti butinqa,pasakykit pagal koki recepta gerai tikrai gaunasi?
reikes isbandyti butinqa,pasakykit pagal koki recepta gerai tikrai gaunasi?
QUOTE(padima @ 2009 11 23, 17:52)
nu jooo ,gerai kam gavosi,as irgi kada pasiryziu tokiam darbui,va viena minti per tv rode,mociute kur jau N metu kepa simtalapius ,pate tokia gudrybe:kai baigia kepti jokiais budais neimti is skardos palaukti kol praves ,nes pasak jos simtalapis isimtas is orkaites vis dar kepa vos ne valanda pats,tuose riebaluose,taigi kantrybes tureti ir palaukti.
reikes isbandyti butinqa,pasakykit pagal koki recepta gerai tikrai gaunasi?
reikes isbandyti butinqa,pasakykit pagal koki recepta gerai tikrai gaunasi?
Bet jus merginos tooookius tortus grazius padarot,kad jum tas simtalapis vien juokai bus







