Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai - 5

Vajei kaip jūs vargstate su tais nevalgiukais doh.gif Pas mus atvirkščiai - pastoviai kaip alkanas unsure.gif . Būna pavalgęs, grįžta tėvelis namo ir vėl kiša nosį į jo lėkštę rolleyes.gif Sausainiukų pats sau pasisiūlo - užsilipa ant taburetės ir virtuvėje spintelę atsidaręs parakinėja. Vengiu, kad namie būtų tų skanumynų, bet va kartais toje spintelėje nieko nėra, o jis vis tiek lipa ieškoti, kartais net zyzliai reikalauti, kad ką nors paduočiau.
98 cm ir 18 kg. Daug kas vadina švininiu berniuku, nes jis neatrodo apkūnus, toks normalus, o va sunkus tai laaaaaabai. Mano riešai dažnai būna panarinti, jei reikia pakelti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 03 rugpjūčio 2009 - 23:20
Na maniskis tai nepradeda aisku stebuklingai valgyti schmoll.gif bet kazkiek pavalgo NEVALGOMO. Ir jauciu net siauba keliancia mesa valgytu jei pabadautu kokia para. Bet dar tiek nebandziau kankint. Nors esu tikra kad suveiktu.
Mano kleckas valge viska ir is musu leksciu iki metu ir 3 men, tada paragavo meduolio ir prasideeeejo.... doh.gif to nevalgau, ano nenoriu... ir pan.
Greit suprato kad gali rinktis skanestus. Taip vat ir gyvenam.
Cia mano mamos "pastangomis". As auginau ji grieztai, koses ant vandens buvo net, kad jokio pripratimo prie YPATINGO maisto, kad po to darzelyje valgytu ir pan... viska valge. Mama karta sako: "negaliu ziuret, vargsas vaikas, duok jam sausaini" Na o as pasidaviau durne. Na ir ka metu ir 8 men. vaikelis visiskai suvoke, kad ner reikalo valgyti neskaniai kai yra skanestu.
Musu ugis 90, svoris 13 kg.
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 08 04, 06:33)
Na maniskis tai nepradeda aisku stebuklingai valgyti  schmoll.gif bet kazkiek pavalgo NEVALGOMO. Ir jauciu net siauba keliancia mesa valgytu jei pabadautu kokia para. Bet dar tiek nebandziau kankint. Nors esu tikra kad suveiktu.
Mano kleckas valge viska ir is musu leksciu iki metu ir 3 men, tada paragavo meduolio ir prasideeeejo....  doh.gif to nevalgau, ano nenoriu... ir pan.
Greit suprato kad gali rinktis skanestus. Taip vat ir gyvenam.
Cia mano mamos "pastangomis". As auginau ji grieztai, koses ant vandens buvo net, kad jokio pripratimo prie YPATINGO maisto, kad po to darzelyje valgytu ir pan... viska valge. Mama karta sako: "negaliu ziuret, vargsas vaikas, duok jam sausaini" Na o as pasidaviau durne. Na ir ka metu ir 8 men. vaikelis visiskai suvoke, kad ner reikalo valgyti neskaniai kai yra skanestu.
Musu ugis 90, svoris 13 kg.

kaip keista bebutu - Milda mesa valgo ir net labai ir bet kokiam pavidale (kiek galima sakyt kad labai, nes apetito ji neturi visaii, bet va mesa lengviau "ikisti")
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2009 08 04, 09:44)
kaip keista bebutu - Milda mesa valgo ir net labai ir bet kokiam pavidale (kiek galima  sakyt kad labai, nes apetito ji neturi visaii, bet va mesa lengviau "ikisti")

Tai labai gerai. Nes mesa labai sveika musu vaikuciams.
Atsakyti
QUOTE(ritatitas @ 2009 07 05, 23:24)
TO NANUK ir KRISTEE, apie miega
Mokslininkai nustate, kad daugumai autistisku vaiku truksta miego hormono melatonino, kuris reguliuoja miego ir atsibudimo ciklus. Kad butu pagamintas metalominas, kunui reikalinga amino rugstis ( amino acid) vadinama trypthopan. mokslininkai istyre, kad sios rugsties pas autistiskus vaikus yra arba daugiau arba maziau nei pas sveikus vaikus, Melatonono lygis pakyla pries nakti ir nusileidzia austant, taip yra musu kuno reguliuojami miego procesai.
Atsiprasau, kad ne visai rishliai parasiau, nes cia as pati skaiciau ir verciau. Pries tai as buvau radusi straipsni, kad duodamas tas metalominas pries  miega ir kokiomis dozemis, bet neberandu, jei rasiu parasysiu, jei idomu.
Man kazkaip idomu pasidare ka musu daktarai veikia, nes tiek daug visokiu tyrimu padaryta, bet jie nieko nezino. Skaiciau, kad italai isrado buda, kad galima is seiliu patikrinti ar vaikas autistiskas.

ar jūsų vaikiukaiyra tirti dėl epilepsijos? Yra tokia epilepsijos forma, kai prabundama naktį nuo nemalonaus jausmo apie burną
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 07 21, 16:10)
Sveikos< apsireiskiame su naujienom.
EEG aptiko epilepsini aktyvuma.
Ir rasta kiek virs normos kazkokio kepenu fermento.
Darys pakartotina EEG po 1.5 men., nes traukuliu akivaisdziu nera, bet EEG blogas. Nezino ka daryt gydytojai.
O del fermentu pas genetikus siuncia.
Tiesa, rekomendavo superinius vitaminus Kiddi pharmaton, juose visi vitaminai + visa B grupe pilnai  thumbup.gif  ir AMINORUGSTYS!!! Jie brangus bet mes pirksime.
Dar skyre raminancia mikstura, reiks gamintis.

Kol kas tiek naujienu.

P.S. As gi sakiau, kad viskas turi priezasti, negali buti tie raidos sutrikimai is dangaus.  tongue.gif

Na va buvau daug neskaičius pasakyk neurologei kad prabudinėja naktim tai tikriausiai ir bus jūsų epilepsija
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2009 07 24, 13:46)
Ritatitas, mums dar VRC sakė, o ir literatūroj parašyta, kad pas autistiškus vaikus gera ne tik girdimoji, bet ir regimoji atmintis. Per regimąją jie daugelyje situacijų išsisuka ir užmaskuoja kitas spragas.

Labai įdomu čia su atmintim, jei gera girdimoji ir regimoji atmintis tai kodėl taip sunku juos ko nors išmokinti?

Maniškio regimoji atmintis superinė tiesiog ideali, jei kartą ėjo ta vieta tai ras kelia atgal, pvz. perėjus pastato painiais koridoriais (klinikose ar dar kur) aš sunkiai randu išėjimą o jis mane išveda lyg ten visą gyvenimą bėgiotų. o kai reikėjo mokintis raides nu niekaip nė iš vietos, ir piešėm ir lipdėm ir visaip kaip dėliojom, nors nušauk neatsimena.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 08 04, 21:11)
Labai įdomu čia su atmintim, jei gera girdimoji ir regimoji atmintis tai kodėl taip sunku juos ko nors išmokinti?

Maniškio regimoji atmintis superinė tiesiog ideali, jei kartą ėjo ta vieta tai ras kelia atgal, pvz. perėjus pastato painiais koridoriais (klinikose ar dar kur) aš sunkiai randu išėjimą o jis mane išveda lyg ten visą gyvenimą bėgiotų. o kai reikėjo mokintis raides nu niekaip nė iš vietos, ir piešėm ir lipdėm ir visaip kaip dėliojom, nors nušauk neatsimena.... g.gif

tame ir yra shaknys kad juos visko galima ishmokinti, tik mokymo budas kitoks. Va mano zuikis jau balses pazista, as net buvau apakusi, as jam dedavau koteles, juodu ant balto didele raide ir kartais pasakydavau kokia raide, o jis man karta eme ir pasake, ir vel neseniai pakartojo, nors shaiap jis nekalba 4u.gif
Atsakyti
Rolando epilepsija. Tai dažniausia epilepsijos forma vaikystėje, prasidedanti apie 7-10 gyvenimo metus. Ja sergantys vaikai dažnai pabunda iš miego dėl keisto jausmo aplink burną ar kurioje nors veido pusėje, viename burnos kampe ar skruoste galimi spazmai, dažnai būna seilėtekis. Vaikai negali kalbėti, tačiau dažnai atkreipia tėvų dėmesį gestais ar nesuprantamais garsais. Paprastai sąmonė išlieka, tačiau ji gali ir sutrikti, arba net prasidėti generalizuoti toniniai - kloniniai traukuliai. Jei dirginimas smegenyse išplito žaibiškai, galime ir nepastebėti židininės priepuolio pradžios, ypač naktį. Tuomet labai padeda EEG tyrimas. Rolando epilepsijai būdingi specifiniai pakitimai EEG, kuri ypač informatyvi registruojant miego metu. Ši ligos forma dar vadinama gerybine židinine vaikystės epilepsija, nes dažniausiai vaistai priepuolius sulaiko, o vaikų pažintiniai sugebėjimai, būdas ar asmenybė išlieka nepakitę, net jei priepuoliai dar kurį laiką ir kartojasi. Šeimose neretai esti asmenų, patyrusių panašius priepuolius vaikystėje. Jei įtariama ši ligos forma, bent jau ligos pradžioje dažniausiai susilaikoma nuo vaizdinių tyrimų, vaistus galima leisti vartoti trumpiau. Vis dėlto, kartais ir Rolando epilepsija sergant priepuoliai kurį laiką atkakliai kartojasi iki paauglystės, o jei iškrovos dažnos, gali trikti dėmesys, kalbos raida.

Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 08 04, 20:22)
Na va buvau daug neskaičius pasakyk neurologei kad prabudinėja naktim tai tikriausiai ir bus jūsų epilepsija

Sakiau Cezi, bet man pasake, kad gydomi yra tikrieji traukuliai. blink.gif Bloga EEG negydoma.

QUOTE(cezi @ 2009 08 04, 22:13)
Rolando epilepsija. Tai dažniausia epilepsijos forma vaikystėje, prasidedanti apie 7-10 gyvenimo metus. Ja sergantys vaikai dažnai pabunda iš miego dėl keisto jausmo aplink burną ar kurioje nors veido pusėje, viename burnos kampe ar skruoste galimi spazmai, dažnai būna seilėtekis. Vaikai negali kalbėti, tačiau dažnai atkreipia tėvų dėmesį gestais ar nesuprantamais garsais. Paprastai sąmonė išlieka, tačiau ji gali ir sutrikti, arba net prasidėti generalizuoti toniniai - kloniniai traukuliai. Jei dirginimas smegenyse išplito žaibiškai, galime ir nepastebėti židininės priepuolio pradžios, ypač naktį. Tuomet labai padeda EEG tyrimas. Rolando epilepsijai būdingi specifiniai pakitimai EEG, kuri ypač informatyvi registruojant miego metu. Ši ligos forma dar vadinama gerybine židinine vaikystės epilepsija, nes dažniausiai vaistai priepuolius sulaiko, o vaikų pažintiniai sugebėjimai, būdas ar asmenybė išlieka nepakitę, net jei priepuoliai dar kurį laiką ir  kartojasi. Šeimose neretai esti asmenų, patyrusių panašius priepuolius vaikystėje. Jei įtariama ši ligos forma, bent jau ligos pradžioje dažniausiai susilaikoma nuo vaizdinių tyrimų, vaistus galima leisti vartoti trumpiau. Vis dėlto, kartais ir Rolando epilepsija sergant priepuoliai kurį laiką atkakliai kartojasi iki paauglystės, o jei iškrovos dažnos, gali trikti dėmesys, kalbos raida.

Labai panasu i maniski. Bet del vaistu abejoniu man yra, nes visi vaistai nuo spazmu nerealiai letina raida, tai va ir gaunasi uzburtas ratas. Gydysies-suletes raida dar labiau, nesigydysi-irgi blogai. verysad.gif
Papildyta:
Cezi, va:
Существует тенденция не назначать лечение и в случае достоверно доброкачественных форм, например, при при роландической эпилепсии, когда приступы возникают редко и, преимущественно, в ночное время.

...лекарства являются потенциально токсичными...

ir t.t.

g.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 08 04, 22:13)
Rolando epilepsija. Tai dažniausia epilepsijos forma vaikystėje, prasidedanti apie 7-10 gyvenimo metus. Ja sergantys vaikai dažnai pabunda iš miego dėl keisto jausmo aplink burną ar kurioje nors veido pusėje, viename burnos kampe ar skruoste galimi spazmai, dažnai būna seilėtekis. Vaikai negali kalbėti, tačiau dažnai atkreipia tėvų dėmesį gestais ar nesuprantamais garsais. Paprastai sąmonė išlieka, tačiau ji gali ir sutrikti, arba net prasidėti generalizuoti toniniai - kloniniai traukuliai. Jei dirginimas smegenyse išplito žaibiškai, galime ir nepastebėti židininės priepuolio pradžios, ypač naktį. Tuomet labai padeda EEG tyrimas. Rolando epilepsijai būdingi specifiniai pakitimai EEG, kuri ypač informatyvi registruojant miego metu. Ši ligos forma dar vadinama gerybine židinine vaikystės epilepsija, nes dažniausiai vaistai priepuolius sulaiko, o vaikų pažintiniai sugebėjimai, būdas ar asmenybė išlieka nepakitę, net jei priepuoliai dar kurį laiką ir  kartojasi. Šeimose neretai esti asmenų, patyrusių panašius priepuolius vaikystėje. Jei įtariama ši ligos forma, bent jau ligos pradžioje dažniausiai susilaikoma nuo vaizdinių tyrimų, vaistus galima leisti vartoti trumpiau. Vis dėlto, kartais ir Rolando epilepsija sergant priepuoliai kurį laiką atkakliai kartojasi iki paauglystės, o jei iškrovos dažnos, gali trikti dėmesys, kalbos raida.

pas mano maziuka buvo viena kart traukuliai , bet ar tai galetu but epilepsija ? nezinau kaip vaikui ramiai issimiegoti jei mano manymu jis sapnuoja kosmarus pvz prabundu nakti nuo klykimu nueinu pas maziuka i kambari pakeliu o jis visas draskosi , pastatau ant lovos jis pradeda cypdamas trypti ir saukti byty , taip jis vadina visus vabzdzius , ir kol nuraminu praeina kelios valando , kol isitikina kad byty nera net uzmiges dar krupcioja , kol ramiai uzmiega . Cia vienas is kosmarisku naktu , o ju buna daznai nezinau , gaila vaiko
Atsakyti
QUOTE(ritatitas @ 2009 08 04, 22:06)
tame ir yra shaknys kad juos visko galima ishmokinti, tik mokymo budas kitoks. Va mano zuikis jau balses pazista, as net buvau apakusi, as jam dedavau koteles, juodu ant balto didele raide ir kartais pasakydavau kokia raide, o jis man  karta eme ir pasake, ir vel neseniai pakartojo, nors shaiap jis nekalba  4u.gif

Mano vaikis visas raideles jau pernai vasarą mokėjo - 4 m. budamas, skaičiuoti iki 20, raides ir skaičius visus mokėjo parašyti. Bet čia jo arkliukas buvo. 2 m. su puse mokėjo spalvas. Žinomus žodžius iš reklamų, pamatęs atitikmenį, perskaito iš atminties. Perskaito ir pirmus skiemenukus. Lūžis ir buvo pernai vasarą, labai pagausėjo žodynas, pagerėjo kalbos suvokimas, pradėjo labai daug ir gražiai piešti.

Dabar nėra jam motyvacijos nei piešti, nei rašyti, nei mokintis ko nors naujo... Ji vėl dingo.

Bet šiemet nuo pavasario labai sunku, atsirado didelės elgesio problemos. Toks vaizdas, kad jo kompiuteris visą laiką "visa ko pridirbimo" režime. Jau nežinau ir ir bekovot, kaip paaiškint. Pora dienukių lengviau... Bet negalim nueiti į parduotuvę, į svečius, kad ko nors nepridirbtų.
Geroji to pusė, jis labiau jaučia savo kūną, pusiausvyrą, fiziškai pasidarė tobulesnis.

Kas liečia maistą. Nanuk, berods tu pasakojai, kad saviškį pralaužei ir kad jis tiesiog išrankus. Mano atvejis kitoks. Kaip anksčiau minėjau, kad nuo kai kurių produktų, į juos pasižiūręjęs, jis tiesiog žiaukčiodavo, pradėdavo jį tąsyti. Pažiūri į vyšnias, braškes, pomidorus, mėsa (karbonadukas, kotletai ir t.t., išskyrus dešrą) ir be 5 minučių vėmikas, kaip aš vadinu tą būseną.
Atsakyti