QUOTE(ritatitas @ 2009 08 04, 22:06)
tame ir yra shaknys kad juos visko galima ishmokinti, tik mokymo budas kitoks. Va mano zuikis jau balses pazista, as net buvau apakusi, as jam dedavau koteles, juodu ant balto didele raide ir kartais pasakydavau kokia raide, o jis man karta eme ir pasake, ir vel neseniai pakartojo, nors shaiap jis nekalba
Mano vaikis visas raideles jau pernai vasarą mokėjo - 4 m. budamas, skaičiuoti iki 20, raides ir skaičius visus mokėjo parašyti. Bet čia jo arkliukas buvo. 2 m. su puse mokėjo spalvas. Žinomus žodžius iš reklamų, pamatęs atitikmenį, perskaito iš atminties. Perskaito ir pirmus skiemenukus. Lūžis ir buvo pernai vasarą, labai pagausėjo žodynas, pagerėjo kalbos suvokimas, pradėjo labai daug ir gražiai piešti.
Dabar nėra jam motyvacijos nei piešti, nei rašyti, nei mokintis ko nors naujo... Ji vėl dingo.
Bet šiemet nuo pavasario labai sunku, atsirado didelės elgesio problemos. Toks vaizdas, kad jo kompiuteris visą laiką "visa ko pridirbimo" režime. Jau nežinau ir ir bekovot, kaip paaiškint. Pora dienukių lengviau... Bet negalim nueiti į parduotuvę, į svečius, kad ko nors nepridirbtų.
Geroji to pusė, jis labiau jaučia savo kūną, pusiausvyrą, fiziškai pasidarė tobulesnis.
Kas liečia maistą. Nanuk, berods tu pasakojai, kad saviškį pralaužei ir kad jis tiesiog išrankus. Mano atvejis kitoks. Kaip anksčiau minėjau, kad nuo kai kurių produktų, į juos pasižiūręjęs, jis tiesiog žiaukčiodavo, pradėdavo jį tąsyti. Pažiūri į vyšnias, braškes, pomidorus, mėsa (karbonadukas, kotletai ir t.t., išskyrus dešrą) ir be 5 minučių vėmikas, kaip aš vadinu tą būseną.