Įkraunama...
Įkraunama...

Pieniškos dešrelės

QUOTE(grudelis @ 2008 05 24, 14:11)
na nereikia taip jautriai reaguoti!!  bigsmile.gif  tokiu lengvu reklaminiu triuku maisto gamyboje daug yra... bet tikrai negalima kalbeti apie samoninga nuodijima. Tie E tikrai nera nuodai!!! Yra nemazai E, kurios yra naturalios medziagos sutinkamos gamtoje ir tokiu E prisivalgot su darzovem vaisiais ir kt produktais. O tos susintetintos E dedamos reglamentuotais kiekiais, kurie sveikatai zalos neturetu daryti. o del vaiku.. tai jeims norisi visko kas geriausia... desreles siuo atveju nlb tinka.
Jei vyktu gamyba be jokiu maisto priedu tai mums ir isvaizda, ir skonis, tekstura nepatiktu. E ir dedamos tam, kad suteiktu tam tikru gerseniu savybiu, kurios malonesnes ir akiai ir skonio receptoriams  smile.gif

Aš tai irgi duodu "Jokių E" blink.gif , maniškiui labai patinka.. nedažnai duodau, vet vis paįvairinu kartais, arba kai skubu. O ten ta sudėtis labai žiauri? Ar tos dešrelės nėra geriausios iš blogiausių? Jei studijuoji, tai pasakyk savo nuomonę, kurios geriausios pagal sudėtį? Suprantu, kad gryna mėsa geriausiai, jos duodu pakankamai.. tiesiog reikia nusimanančio žmogaus nuomonės, kurių sudėtis normaliausia 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
pamaniau užsuksiu pareikšti ir aš savo kuklią nuomonę apie pieniškas dešreles, bet žiūriu kokios čia karštos diskusijos užvirusios blink.gif Puiku, reikia ginti savo nuomonę. Mes su vyru kartais valgome Utenos standarto, Klaipėdos pieniškas (Klaipėdos mėsinės pagamintas) arba Jokių E. Sūnus yra gavęs trupučiuką paragauti, tik visus jo valgymus bendrai sudėjus net vienos dešrelės nebūtų mirksiukas.gif Jis labai noriai valgo namie mūsų su mama pagamintas dešreles. Ten bent 100 proc. žinom, ką įdedam. O pieniškomis manau piktnaudžiauti nereikėtų...
Atsakyti
Prisipažinsiu, kad nesu labai didele profesionele, nes mano sritis ne maisto priedai, bet...
Visi maisto priedai yra dedami mažomis dozėmis ir tikrai gresme privalgyti su keliais maisto produktais mažai tiketina... Na nebent isgersite per diena 10 litru kokio nors limonado su saldikliais.... Žodžiu normaliai vartojant taip neturėtų būti.
Visi leistini priedai ir ju kiekiai zmogui per para yra nustatyti atsakingu instituciju ir pakankamai profesionaliai. Beje,Lietuvoje maisto priedu vartojimas lyginant su kitomis salimis yra greiztai ribojamas. Aisku, visada gali būti taip, kad maisto priedas, kuri vartojame siandien, po tam tikro laiko gali buti uždraustas....
Šitų dešrelių "be jokių E " as neperku, nes man apskritai nepatinka Nemateko produkcija... Taigi ir sudeties nezinau reikia ziureti ant etiketes, bet jos ne visad tiesa sako... bet tikrai nesudetinga tas E iššifruoti tokios informacijos labai daug. stai cia labai isamiai viskas:
http://www.food-info.net/lt/
ir suzinosite ar jums priimtina tai ar ne
Atsakyti
Mes perkame Samsono, Tarybines pieniskas desreles, mazyliui daviau tik viena maza, gabaliuka, bet jam jos nepatiko.Siaip pieniskas desreles zadu duodi nuo 2m 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(grudelis @ 2008 05 27, 23:51)
Prisipažinsiu, kad nesu labai didele profesionele, nes mano sritis ne maisto priedai, bet...
Visi maisto priedai yra dedami mažomis dozėmis ir tikrai gresme privalgyti su keliais maisto produktais mažai tiketina... Na nebent isgersite per diena 10 litru kokio nors limonado su saldikliais.... Žodžiu normaliai vartojant taip neturėtų būti.
Visi leistini priedai ir ju kiekiai zmogui per para yra nustatyti atsakingu instituciju ir pakankamai profesionaliai. Beje,Lietuvoje maisto priedu vartojimas lyginant su kitomis salimis yra greiztai ribojamas. Aisku, visada gali būti taip, kad maisto priedas, kuri vartojame siandien, po tam tikro laiko gali buti uždraustas....
Šitų dešrelių "be jokių E " as neperku, nes man apskritai nepatinka Nemateko produkcija... Taigi ir sudeties nezinau reikia ziureti ant etiketes, bet jos ne visad tiesa sako... bet tikrai nesudetinga tas E iššifruoti tokios informacijos labai daug. stai cia labai isamiai viskas:
http://www.food-info.net/lt/
ir suzinosite ar jums priimtina tai ar ne

Apie E tai žinau, kad galima šifravimus sužinot, bet kaip sužinot, kai sudėtyje neparašyti jokie E doh.gif
Nemateko nepatinka? O Biovelos? Pirkdavau virtą kalakutienos ir jautienos kumpius vaikui "ant buterbrodo", bet kažkaip kadangi retai juos duodu, tai po poros dienų kažkoks šlykštus kvapas ir tikrai ne mėsos o manau ten tų priedų kažkoks.. fu.. žodžiu net nežinau ką ir pirkti unsure.gif
Atsakyti
Na to, kas neparasyta ant etikes, bet ideta taikrai nesuzinosite.....
Siap, manau, kad firmos tokiais dalykais labai nepiktnaudziauja. Jiems per didele rizika, kadangi didele konkurencija.
As perku Biovelos ir Krekenavos produkcija. Maisto priedu ten vienodai yra, bet man svarbiau sanitarija rupi, kad viskas butu atlikta svariai. Jau geriau koks konservantas, nei kokiu mikroorganizmu metabolitai, kurie be jokiu gincu yra nuodingi!!
Atsakyti
o sužinot galima, nunešus dešros gabalą į tam tikrą instituciją ax.gif
aš visgi lieku prie savo nuomonės, jei jau užrašė, kad dešrelės yra Be jokių E, be konservantų ir be fosfatų ir be nitritų, vadinasi taip ir turi būt...

pat rašai, kad didelė rizika daryt kitaip, nei yra užrašyta ant etiketės...
bet tuo pačiu mus perspėjai, kad dešrelės Jokiu E- visgi su E

jaučiu, kad užsikabliuosiu ir patikrinsiu...
Atsakyti
Zinoma, kad galite! Gal jus ir teisi, gal ten ir istikruju nera jokiu E! Tuomet galesite ramiai valgyti! smile.gif
Linkiu Jums sekmes!
Man dabar taip idomu pasidare, o ka raso ant etiketes? Mesa ir viskas?
Atsakyti
QUOTE(linxmute @ 2008 05 27, 16:46)
Sūnus yra gavęs trupučiuką paragauti, tik visus jo valgymus bendrai sudėjus net vienos dešrelės nebūtų

Tokia pati situacija ir pas mus, kažkaip dar nesinori piknaudžiauti tom pieniškom dešrelėm, galvoju, kad mūsų kleckai dar per maži tokiam maistui kaip dešrelės rolleyes.gif

QUOTE(grudelis @ 2008 05 28, 21:44)

Žinot, pirkau ir aš tas dešreles "Jokių E" ir skaičiau sudėtį, tai tikrai nebuvo nurodyta kad sudėtyje yra kažkokių E, bet tuo pačiu metu pagalvojau, kad užrašai gali ir meluoti doh.gif, taip kad lieka klaustukas, nors skonis tų dešrelių tikrai neblogas, palyginus su kitom, kai tenka nusipirkti kokių nors dar neragautų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(grudelis @ 2008 05 28, 20:44)
Zinoma, kad galite! Gal jus ir teisi, gal ten ir istikruju nera jokiu E! Tuomet galesite ramiai valgyti! smile.gif
Linkiu Jums sekmes!

sudėtis: kiauliena, vanduo, jautiena, lašiniai, druska, prieskoniai
PSIO biggrin.gif
Atsakyti
Nu įdomu būtų patikrint g.gif Nes man mama irgi sakė,kad kažkokią laidą žiūrėjo, kur tiesiogiai neįvardino,bet turėta omeny,kad "Jokių E" dar daugiau E negu kad tose,kur E aprašyti.. bet aš vistiek netikiu cool.gif Išbauduotų juk juos kokia tai inspekcija.. nu gi vistiek tikrina ar sudėties aprašymas atitinka turinį, negi ne??
Atsakyti
O asmanu,kad neisvengsim mes tu E ir nieko cia nepadarysi.Perku Tarybines ir aisku tas ,kur jokiu E smile.gif
Atsakyti