Įkraunama...
Įkraunama...

Mokinamės Norvegų kalbą savarankiškai

Na man turbūt beliks tik kursus eiti lankyti pradžioje, nes tikrai prisipažinsiu nesigauna man 4u.gif nesuprantu.. atsisiunčiau ir tą abėcėlę tarti ir kitus klausau ten įrašus... matyt neimli aš kalboms doh.gif doh.gif blush2.gif nes man žalias miškelis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Drum @ 2010 03 05, 15:38)
Bandžiau parsisiūst, bet heroglifus tekste tematau  ax.gif  Tai lieka tik internetinis variantas.

galiu atsiusti per skype smile.gif
Papildyta:
QUOTE(VyŠnĖ @ 2010 03 05, 15:54)
Na man turbūt beliks tik kursus eiti lankyti pradžioje, nes tikrai prisipažinsiu nesigauna man  4u.gif  nesuprantu.. atsisiunčiau ir tą abėcėlę tarti ir kitus klausau ten įrašus... matyt neimli aš kalboms  doh.gif  doh.gif  blush2.gif  nes man žalias miškelis  doh.gif

Reikia nuo mazu tekstu pradeti, ir po truputi mokintis smile.gif galiu Pa vei vadoveli atsiusti ten yra tekstai ir ju igarsinimas mp3, tikrai nera taip sunku, jeigu pradedi nuo pradzios, zingsnis po zingsnio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(artemide23 @ 2010 03 05, 16:32)
galiu atsiusti per skype  smile.gif

Ačiukas. 4u.gif labai norėčiau ax.gif
Atsakyti
Turbūt įkirėsiu blush2.gif , bet kaip išmoksi neklausęs ane? ax.gif
e,o, - raidžių tarimas g.gif
Vienoj internet svet taria vienaip, o kitoj kitaip.
e [ė],o [u], čia
e [e],o [o], čia

O kaip jūs tariate?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drum: 06 kovo 2010 - 11:35
QUOTE(Drum @ 2010 03 06, 11:33)
Turbūt įkirėsiu  blush2.gif , bet kaip išmoksi neklausęs ane?  ax.gif
e,o, - raidžių tarimas  g.gif
Vienoj internet svet taria vienaip, o kitoj kitaip.
e [ė],o [u],   čia
e [e],o [o], čia

O kaip jūs tariate?

Na aš girdžiu vienodai tariant ė ir u g.gif
Norvegiškai tos raidės netariamos grynai taip kaip lietuviškai ėėė ir uuuu. Greičiau iė ir uo ar net iu, kai kuriuose žodžiose ji tariame kaip o. Nors pažiūrinėjau dabar žodžius, vis dėlto iu labiau tariama kai yra raide u. Kažką čia primakalavau doh.gif
Ir žinoma kiekvienas regionas turės savitą tarimą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ferrari: 06 kovo 2010 - 14:14
QUOTE(Ferrari @ 2010 03 06, 13:53)
Na aš girdžiu vienodai tariant ė ir u  g.gif
Norvegiškai tos raidės netariamos grynai taip kaip lietuviškai ėėė ir uuuu. Greičiau iė ir uo ar net iu, kai kuriuose žodžiose ji tariame kaip o. Nors pažiūrinėjau dabar žodžius, vis dėlto iu labiau tariama kai yra raide u.  Kažką čia primakalavau  doh.gif
Ir žinoma kiekvienas regionas turės savitą tarimą  smile.gif

Ačiū 4u.gif supratau kad kuo minkščiau tart...
O dabar ar yra kur nors kokia taisyklė kada būna tie kaikurie žodžiai kuriuose reikia tart, o kaip u. g.gif
Turiu gramatikos knygelę, bet ten tik tiek ir parašyta. O konkrečiai kada net neįsivaizduoju. Gal kam kursuose ką aiškiau paaiškino vis tik kaip su ta O yra.
Atsakyti
Radau taisyklę. Gal kam prireiks blush2.gif
O,o - [у:] - В открытом ударном слоге - bo, skole, bok
[у ] - Обычно перед "rt", "nd","m","st" в глагольных формах

от глаголов\kokt,ond \ с корневым долгим гласным "о" , и в
предударных открытых слогах, а так же в послеударных
слогах \ rektor , politik\
В словах , оканчивающихся на " -logi" - biologi
В конце слов в безударных словах - fiasko
В словах с суффиксом под ударением - kontor
В неударном положение и в начале слова - prosent
[o:] - Часто перед "v" и "g" - lov, tog
[o] - В закрытом ударном слоге и иногда перед "rt","m"
"st","gn" , а также в закрытом предударном слоге -
- opp, vogn, sort, kost, komme konflikt

citata iš tinklalapio: Čia
Atsakyti
QUOTE(artemide23 @ 2010 03 05, 16:32)
galiu atsiusti per skype  smile.gif
Papildyta:
Reikia nuo mazu tekstu pradeti, ir po truputi mokintis  smile.gif galiu Pa vei vadoveli atsiusti ten yra tekstai ir ju igarsinimas mp3, tikrai nera taip sunku, jeigu pradedi nuo pradzios, zingsnis po zingsnio  mirksiukas.gif

Būtų nuostabių nuostabiausia blush2.gif 4u.gif vistiek bandysiu registruotis kursams, laukiu atsakymo, bet taipogi tikrai mokyčiaus sykiu čia blush2.gif nes pati suprantu, kad be savarankiško darbo, niekur nepajudėt doh.gif Aš tau skype į až parašysiu blush2.gif
Atsakyti
Papasakokit man ką nors apie Bergeno testą. Gal yra laikiusių ar planuojančių laikyti? Dabar mokausi kalbos jau 4 semestrą (2 VDU ir 2 VU), išeisim iki vasaros vadovėlį Stein på stein, VDU mokėmės iš Norsk for utlendinger, mokymosi lygis buvo geresnis nei VU, nes dar papildomai nemažai nuveikdavom. Iš esmės savo žinias vertinčiau vidutiniškai, labai praktikos trūksta.

Kada jau būtų galima realiai galvoti apie šį testą? Kaip ir kur jį laikyti, kiek kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(Wim @ 2010 03 07, 19:15)
Papasakokit man ką nors apie Bergeno testą. Gal yra laikiusių ar planuojančių laikyti? Dabar mokausi kalbos jau 4 semestrą (2 VDU ir 2 VU), išeisim iki vasaros vadovėlį Stein på stein, VDU mokėmės iš Norsk for utlendinger, mokymosi lygis buvo geresnis nei VU, nes dar papildomai nemažai nuveikdavom. Iš esmės savo žinias vertinčiau vidutiniškai, labai praktikos trūksta.

Kada jau būtų galima realiai galvoti apie šį testą? Kaip ir kur jį laikyti, kiek kainuoja?

Labukas 4u.gif
Manau, kad Tau reiketu kreiptis i www.lietuviainorvegijoj.com forumo zmogucius del Bergeno testo. Pries keleta savaiciu viena, (o gal ir ne viena) panele laike Bergeno testa, nicas Monikeki Parasyk jai i az, manau, kad tikrai gausi visus atsakymus. Cia nuoroda: LIETUVIAI NORVEGIJOJ - viskas apie viską > O mes čia mokomės ! > Norvegų kalba
Atsakyti
Hvor er dere? Hvorfor skriver ikke her?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyleniukas: 18 kovo 2010 - 18:43
Hei! 4u.gif
Min mann begynne lærer norsk språken. thumbup.gif
Atsakyti