atradau labai skanaus torciuko su maskarpones suriu receptuka (tikiuosi nepasikartosiu,gal jau kas kitas buvo idejas,bet nemaciau,si recepta radau SM bet buvau nusikopinus ir dabar niekaip neatgaminu is kur as ji istraukiau)

Taigi ''TORTAS SU MASKARPONES SURIU'' :
PAGRINDUI:
pagrindui iskepiau visiskai paprasta vanilini biskvita,as kepiau is:
- 2 kiausiniu
- 60 gr cukraus
- 60 gr miltu
[B]SURIO KREMUI:[B]
30 g (3,5 dideli saukstai) zelatinos
150 g cukraus (as dedu trupuciuka maziau,nes man per saldu)
400 g maskarpones sūrio
150 g natūralaus jogurto
400 ml riebios grietinėlės
pusės citrinos sulčių (biskiuka dedu daugiau,nes duoda tokio gaivumo)
20 g vanilinio cukraus (dedu tiek kiek turiu tuo metu,kartais 8g pokelio uztenka)
apelsinų sulčių želatinos brinkinimui (as naudoju vieno apelsino sultis zelatinai,ir dar sulciu pilu ant biskvito)
+ papuošimui: uogų, mėtų lapelių, šokolado (arba ka tik isnesa fantazija).
p.s.jeigu norima,galima ideti kazkokiu vaisiu i vidu torto,as bandziau naktarinus,buvo labai labai skanu!
[B]PAGRINDAS: [B]
Biskvita gaminau taip:atskirai isplakiau tryni su puse cukraus ir baltyma su likusiu cukrumi,baltyma plakti iki tol kol neiskris is puodo apvertus. Tada viska atsargiai sumaisyti,ir po truputi pilti persijotus miltus,viskas ismaisyti atsargiai ir kepti nedarinejant orkaites 180C apie 20min.palikti orkaiteje atvesti.Kai atvesta as aplaistau apelsinu sultimis,jis tada pasidaro labai minkstas.
[B]KREMAS: [B]
Želatiną užmerkiame apelsinų sultyse, kad išbrinktų.
Maskarponę su jogurtu plakame su 150 g cukraus, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Išbrinkusią želatiną ištirpiname, galima ir mikrobangų krosnelėje. Paliekame atvėsti. Tada želatiną plona srovele pilame į sūrio masę, maišydami mikseriu, kad nesušoktų į vieną gumulėlį.
Išplaktą masę dedame į šaldytuvą, plaikome kol pradės stingti. Per tą laiką išplakame grietinėlę su puse stiklinės cukraus iki standumo. Ir įmaišome į stingstančią sūrio masę. Šiek tiek grietinėlės pasiliekame puošimui.
Viską išmaišius pilame į formą ant pagrindo, paliekame sustingti šaldytuve kokiai valandai-dviem.
Tortui sustingus, nuimame formos šonus ir belieka aptepti plakta grietinėle ir puošti kaip širdis geidžia - uogomis, mėtų lapeliais, šokoladu....
Papuoštą torčiuką dar kelioms valandoms paliekame šaldytuve, geriausia per naktį.
pirmas blynas


o cia vakarykstis


Sias gelytes padaryti yra labai labai paprasta,radau kazkokiam rusiskame forume.
Reikia:
Obuoliu (cia man suejo 2 dideli obuoliai)
300 gr cukraus
300 gr vandens
Vandeni su cukrumi uzviriname,kai uzverda ir cukrus istirpes dedame kuo ploniau supjaustytas obuoliu riekeles ir verdame kol suminksteja,deda i lekste,geriau deti aplink krastus lekstes,kad nusivarvetu sirupas,ir truputi pravesus galima formuoti rozytes,t.y. sukti aplinkui riekeles.

Skanaus ir sekmes!
