Įkraunama...
Įkraunama...

Paskola studijoms

Aš esu neakivaizdininkė ir ėmiau paskolą studijoms. Palūkanas apmoka valstybė, tad grąžinsiu tik tai ką realiai ir buvau pasiskolinus. kreipiausi i banką swedbank, nes ten mano pačios visos sąskaitos ir kortelės.
Atsakyti
QUOTE(BlackDhalia @ 2012 02 21, 22:30)
Sveikos, reikia info, nes internete nesiseka rasti. Ar galima imti studentiskas paskolas ir neakivaizdinems studijos? Ar studiju forma neturi reiksmes? Gal kas turit pasieme paskola ir galit pasidalinti patirtimi? Ar reikia darytis gyvybes draudima ar kazka panasaus pries imant paskola (tureti kazka panasaus i laiduotoja)? Ar pasirasius 10m ar 15m sutarti galima sumoketi paskola anksciau?
Mano situacija tokia, kad mokslu pradziai pinigu nera, noriu stot i istestines studijas, tai per tuos metus galeciau uzsidirbti ir atiduoti paskola greiciau. Ar taip butu imanoma?  4u.gif

Gali ir neakivaizdžiai studijuojantys, forma neturi reikšmės.
Paskolos gavėjas gali pradėti grąžinti arba grąžinti visą valstybės remiamą paskolą pirma laiko, t. y. studijų metu, per 12 mėnesių po studijų baigimo, nutraukimo ar paskolos gavėjo išbraukimo iš studentų sąrašų, taip pat nepasibaigus paskolos grąžinimo terminui, nustatytam valstybės remiamos paskolos sutartyje. Tokiu atveju paskolos gavėjui baudos ar kiti mokesčiai netaikomi.

QUOTE(tavomazvaike @ 2012 02 21, 22:49)
Valstybiniame studijų fonde rašo, kad " Teisę gauti valstybės paskolą turi Lietuvos valstybinių aukštųjų mokyklų pirmosios pakopos, vientisųjų studijų ir antrosios pakopos studijų studentai", tai neakivaizdininkams nėra išduodamos. Galima būtu manau tik tokiu atveju, jei imti iš pačio konkretaus  banko. Turiu aš paskolą ir pasiėmus, bet studijuoju dieniniame skyriuje. Draustis tikrai nereikėjo, o laiduotojas  man yra valstybė.  mirksiukas.gif Sutartis pasirašyta 15 metų, bet ją galima sumokėt ir ankčiau ( Kad ir po metų).

Skirkit pakopą nuo formos.

QUOTE(zilile.c @ 2012 04 22, 12:51)
Aš esu neakivaizdininkė ir ėmiau paskolą studijoms. Palūkanas apmoka valstybė, tad grąžinsiu tik tai ką realiai ir buvau pasiskolinus. kreipiausi i banką swedbank, nes ten mano pačios visos sąskaitos ir kortelės.

Jeigu grąžinsit studijų metu, nes palūkanas apmoka valstybė tik studijų metu.

Palūkanos, skaičiuojamos studijų metu, gali būti apmokamos iš valstybės lėšų, kuriomis disponuoja Fondas. Jeigu lėšų palūkanoms apmokėti poreikis viršija šiam tikslui skirtas valstybės lėšas, palūkanos apmokamos atsižvelgiant į turimas lėšas ir šio aprašo 56 punkte nustatyta tvarka sudarytą studentų konkursinę eilę palūkanoms valstybės lėšomis apmokėti (toliau šiame skyriuje vadinama – konkursinė eilė). Kad šiame punkte nurodytos palūkanos studentui bus apmokamos valstybės lėšomis, nurodoma studentų, kuriems siūloma sudaryti valstybės remiamų paskolų sutartis, sąraše. Šiame punkte nurodytu atveju paskolos gavėjas palūkanas mokėti pradeda iš karto po studijų baigimo.
Atsakyti
Ar galima imti paskolą studijoms apmokėti neakivaizdinių studijų studentams?

Pakėliau akis ir matau atsakymą smile.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 07 rugsėjo 2012 - 12:29
Sveiki 4u.gif

Noriu paklausti labiau nusimanančių šioj srity, ar turėčiau teisę kreiptis dėl valstybės remiamos paskolos studijų kainai sumokėti, studijuojant VDU podiplominių magistrantūros studijų programoje (http://www.vdu.lt/lt/study/program/show/240/)? unsure.gif
Atsakyti