QUOTE(Daisiuke @ 2009 08 06, 19:17)
dekui..

tieisog idomu kaip cia reikes tvarkytis..kazkaip siandien jau amiau man del viso to reikalo, kazkaip susidorosiu, tik neramu kaip reikes pas Biržieti patekt..nes siandien paskambinua i registratura, sake kad 24 diena registruos rugsejo menesiui...man gimdyt spalio gale - lapkricio pradzioje...tai kazkaip be rysio...

nzn kaip cia reikes sprest ta problema..
cia kaip suprantu visos turit tuos aparaciukus kur pirstus bado? o juos israso gydytojas ar kaip? ir dar toks klausimelis...neieskojau dar, be gal zinot kokiu internetiniu puslapiu, kur butu lenteles ka galima valgyt ko nelabai...nes man gine tik uzsimine, negalima saldziai, negalima saldziu vaisiu...o kurie saldus kurie ne? zinau akd vynuoges ir kriauses su daug cukraus..bet gal yra kuriuos galima valgyt..kaip kruopos pvz..jie angliavandeniai,, be lyg ir geras produkas..zodziu tieiosg nezinau net nuo ko pradet tvarkytis mityba, kol dar neapsilankiau aps gydytoja..
Valgyti rekomenduojama
1. Nesmulkintas kruopas, ruduosius, laukinius ryžius, avižas, ruginę duoną ir panašius maisto produktus.
2. Daug žalių daržovių ir neapdorotų vaisių. Pupelių, agurkų, saliero, artišokų, česnako ir svogūnų. Tai ypač sveika sergant diabetu. Česnakas gali mažinti cukraus kiekį kraujyje. Vaisiai turėtų būti švieži, tinka ir džiovinti. Lietuviams daugiau rekomenduojama vartoti vietinės kilmės vaisių obuolių, slyvų, serbentų, įvežtiniais, egzotiškais vaisiais geriau nepiktnaudžiauti.
3. Pieno produktus, įskaitant ir jogurtus, diabetu sergantiems asmenims rekomenduojama valgyti saikingai (ne daugiau nei 3 stiklines pieno per dieną) ir derinti su kitais maisto produktais.
4. Liesą mėsą ar žuvį. (Tik venkite rūkytų, konservuotų ar tik pašildyti skirtų subproduktų.)
Sekmes
Papildyta:
Ir dar cia paskaityk, beje ir visos galim pasiskaityti, ka jau primirsom turbut senokai
Apie mityba, kaip skaiciuoti angliavandenius ir kalorijas
Papildyta:
O del aparaciuko pirstams badyti, tai jis buna prie aparatelio, tu ji gali ir taip vaistineje nusipirkti, pasidomek, tai nereikes taip ilgai laukti ir galesiu cukriuka savo pasekti