Įkraunama...
Įkraunama...

Mokyklos taryba, tėvų komitetas

QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 28, 16:17)
Visgi norėtųsi, kad šioje temoje diskutuotų tie, kurie priklauso mokyklos tarybai ar tėvų komitetui, nes lengviausiai pliurpti, kai nieko nedarai. Būtų įdomu sužinoti, kaip kitiems tėvams sekasi bendradarbiauti ar kariauti su mokykla.

Vienoje mokykloje priklausau tarybai, kitoje tėvų komitetui smile.gif Kariauti su niekuo nekariaujame, daugiau bendradarbiaujame.

Todėl ir nesuprantu, ką reiškia psichologiškai nepasiruošus mokykla bendradarbiavimui su tėvais. Mokykla turi renginių planą, pati juk žinot, kada jį rengia ir, kaip suprantu, jūsų renginį palaikė, tik paskui entuziazmas pačios išblėso. 100% palaikymo niekada nereikia tikėtis. Sunku šnekėti apie renginį nieko apie jį nežinant. Bet gal jis buvo nepritaikytas visai mokyklai ar reikalavo per daug finansinių lėšų... Minėjot, kad su viena auklėtoja sutariat puikiai, tai gal verta padaryt renginį jos klasėje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Springlet @ 2009 10 28, 17:50)
Todėl ir nesuprantu, ką reiškia psichologiškai nepasiruošus mokykla bendradarbiavimui su tėvais. Mokykla turi renginių planą, pati juk žinot, kada jį rengia ir, kaip suprantu, jūsų renginį palaikė, tik paskui entuziazmas pačios išblėso. 100% palaikymo niekada nereikia tikėtis. Sunku šnekėti apie renginį nieko apie jį nežinant. Bet gal jis buvo nepritaikytas visai mokyklai ar reikalavo per daug finansinių lėšų... Minėjot, kad su viena auklėtoja sutariat puikiai, tai gal verta padaryt renginį jos klasėje mirksiukas.gif

Nenoriu pasakoti smulkiai. Renginio projektą pasiūliau dar balandžio mėnesį. Galėjo iškart pasakyti, kad renginių jie turi pakankamai. Kai buvo projekto aptarimas, buvo tiesiog išsityčiota. O paskui pamačiau, kad renginys kažkodėl visgi įtrauktas į planą ir aš esu paskirta jį organizuoti. Visiškas nesusikalbėjimas. Nereikia, bet į planą įtraukia? Ir kokia prasmė to imtis, jei idėjos nepalaiko trys pavaduotojos ir visokių metodinių būrelių pirmininkės?
Neįmanoma renginio organizuoti vienoje klasėje. Tai renginys visai mokyklai arba bent jos daliai.
Ne tik kad lėšų jam jokių nereikia, vienas iš tikslų- surinkti pinigų mokyklai.
Kadangi reikėtų organizuoti šeštadienį, pasipriešino mokytojų profsąjunga smile.gif Ir t.t. Trumpai tariant- klausėm, kuo mes galėtume padėti mokyklai, bet atsakymo neišgirdome...Tai ir nieko nedarom dabar...Pasikvies, kai reikės kokį dokumentą patvirtinti...Ir viskas...
Atsakyti
Tai gal jie įtraukė į planą tikėdamiesi, kad kažką pakoreguosite, na jei jie kažkokias pastabas išsakė per aptarimą, tai nereiškia, kad nenori, gal tiesiog pasiūlė pakoreguoti.

Man tai visdar smalsu koks būtų renginys (gal ir savo mokykloje suorganizuotumėm). smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MrsRAT @ 2009 10 28, 18:11)
Tai gal jie įtraukė į planą tikėdamiesi, kad kažką pakoreguosite, na jei jie kažkokias pastabas išsakė per aptarimą, tai nereiškia, kad nenori, gal tiesiog pasiūlė pakoreguoti.

Man tai visdar smalsu koks būtų renginys (gal ir savo mokykloje suorganizuotumėm). smile.gif

Tai kad man pasiūlė pirma tėvų apklausą padaryti, ar jie nori tokio renginio, ar ateitų ir ką jame sutiktų daryti smile.gif
Tai renginys, kurį kasmet daro Valdorfo mokykla. Mano idėja nėra nauja.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 28, 19:20)
Tai kad man pasiūlė pirma tėvų apklausą padaryti, ar jie nori tokio renginio, ar ateitų ir ką jame sutiktų daryti smile.gif
Tai renginys, kurį kasmet daro Valdorfo mokykla. Mano idėja nėra nauja.

Vaiku darbu muge?
Atsakyti
QUOTE(vejai @ 2009 10 28, 18:48)
Vaiku darbu muge?

Ne.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 28, 17:17)
O varau todėl, kad ir pati iš mokyklos išėjau, nes negalėjau pakęsti tos kvailos sistemos, kai turi dirbti tik tam, kad paruoštum mokinius egzaminui. Ir dabar aktyviai dalyvauju savo vaikų mokyklos veikloje, nes man yra žinoma ta visa virtuvė. Vieno sūnaus auklėtoja yra atvira bendradarbiavimui, tai mielai jai padedu, o kita to nepageidauja, tai tik pasidejuojam kartu su kitais tėvais ir nieko nedarom...

Nu bet siūlyti mokytojamas psichiatro paslaugas schmoll.gif doh.gif , juk žinote, kad psichiatras tai gydytojas gydantis psichikos ligas-pagal jus visi mokytojai jas turi, ypač tie jei nenori su jumis bendrauti. doh.gif
O kiek jūsų sūnus turi auklėtojų, mano tai vieną? g.gif
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 28, 18:56)
Ne tik kad lėšų jam jokių nereikia, vienas iš tikslų- surinkti pinigų mokyklai.

Vis pinigų ir pinigų rinkimas pas jus, gal todėl niekas to renginio ir nenori. Gal reikėtų linksmų, išradingų, tradicinių renginių, kurių tiklas gerai praleisti laiką vaikas,tėvams, mokytojams.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 10 29, 06:01)
Nu bet siūlyti mokytojamas psichiatro paslaugas  schmoll.gif  doh.gif

Dėl visos diskusijos tai galiu pasakyti, kad visur ir visada reikia eiti į kompromisus, o ne pas psichiatrus lotuliukas.gif Pačios renginių įdėjos yra gerai ir sveikintina, tačiau naivu tikėtis, kad tai, kas tinka vienai mokyklai, pilnai ir be išimčių tiks kitai. Juk visos mokyklos-bendruomenės yra skirtingos, ir visi renginai turi būti derinami būtent prie konkrečios mokykos poreikių ir galimybių. O įsižeisti dėl to, kad planas buvo sukritikuotas, ir pasitraukti po to, kai per visuotinį susirinkimą tėvams buvo išdidžiai pareikšta, kad renginys bus organizuojamas yra labai vaikiška ax.gif

O šiaip tai man labai patinka mūsų mokykla ir jos bendruomenė, nepaisant kai kurių nesusipratimų. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nega @ 2009 10 29, 09:47)
Dėl visos diskusijos tai galiu pasakyti, kad visur ir visada reikia eiti į kompromisus, o ne pas psichiatrus lotuliukas.gif  Pačios renginių įdėjos yra gerai ir sveikintina, tačiau naivu tikėtis, kad tai, kas tinka vienai mokyklai, pilnai ir be išimčių tiks kitai. Juk visos mokyklos-bendruomenės yra skirtingos, ir visi renginai turi būti derinami būtent prie konkrečios mokykos poreikių ir galimybių. O įsižeisti dėl to, kad planas buvo sukritikuotas, ir pasitraukti po to, kai per visuotinį susirinkimą tėvams buvo  išdidžiai pareikšta, kad renginys bus organizuojamas yra labai vaikiška  ax.gif

Per paskutinį susirinkima, matyt, teks pasakyti, kodėl niekas nebuvo organizuojama...
Nega, tu gi viską tik iš šono matai ir į posėdžius nevaikštai...
Siūlau pačiai ką nors organizuoti, užuot plepėjus...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 29, 09:22)
Per paskutinį susirinkima, matyt, teks pasakyti, kodėl niekas nebuvo organizuojama...
Nega, tu gi viską tik iš šono matai ir į posėdžius nevaikštai...
Siūlau pačiai ką nors organizuoti, užuot plepėjus...

Kodėl nevaikštau? Iš šiemet buvusių, tik 1-ame nebuvau g.gif Nebent posėdžiai vyksta nepranešus visiems tėvų komiteto nariams...
Na, o dėl organizavimo- kai vienasmeniškai ir labai išdidžiai yra pasakoma, kad AŠ organizuosiu tą, tą, ir tą, kažkaip nebelieka noro siūlytis į pagalbą smile.gif
Kaip šaukiama, taip ir atsiliepia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nega @ 2009 10 29, 13:54)
Kodėl nevaikštau? Iš šiemet buvusių, tik 1-ame nebuvau  g.gif  Nebent posėdžiai vyksta nepranešus visiems  tėvų komiteto nariams...
  Na, o dėl organizavimo- kai vienasmeniškai ir labai išdidžiai yra pasakoma, kad AŠ organizuosiu tą, tą, ir tą, kažkaip nebelieka noro siūlytis į pagalbą smile.gif
  Kaip šaukiama, taip ir atsiliepia mirksiukas.gif

Tai kad niekam nereikia, tik dirikui smile.gif Kaip organizuoti, kai pavaduotojos ir metodinių ratelių pirmininkės pasako- ne?
Tie, kurie mėgina ką nors daryti, visada kalti lieka. Todėl visada patogiau iš šono pažiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 29, 12:28)
Tie, kurie mėgina ką nors daryti, visada kalti lieka.

O kas čia ką kaltina? blink.gif Tikrai negirdėjau jokių kaltinimų, kaip tik- tik palaikymo žodžius thumbup.gif O kad scenarijų reikia derinti prie konkrečios mokyklos, tai tikrai ne kaltinimas, o pasiūlymas : mirksiukas.gif
Atsakyti