Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Mmm, Migle... Nepaliauji mūsų stebinti wub.gif

QUOTE(mmergyte @ 2009 07 15, 09:36)
prasom kas nors atsakyti i mano klausima del sokoladooooo

matyt, niekas nepuola atsakinėt, nes mažai, kas tokius dalykus daro... Ne iš piktos valios gi blush2.gif

Šiaip jei šokoladas buvo gerai užgrūdintas ir paruoštas liejimui, tai neturėjo ištežti. Kita vertus, aišku, svarbu nepamiršti, kad kakavos sviestas pradeda tirpti jau prie ~32 laipsnių temperatūros. Tad karštą dieną su grynu šokoladu visko gali būt, nebent į krepšelius dėtum kažką, kas planuojama labai gerai atšaldyt mastau.gif

Bet kodėl gi nepabandžius krepšeliui pasinaudoti tais pačiais receptais, kaip šokoladinių gėlių lipdymui -- tik ne lipdyti, o išlieti šiltą masę į krepšelius?

QUOTE(naitas @ 2009 07 15, 10:47)
Vakar su sūnum vaikščiojom po Akropolį, ir užmatė vaikas kažkokios kepyklėlės tortus - mašinas. Kiek susižavėjimo buvo jo akytėse.  wub.gif O maaaano akytėse tai siaubas buvo  doh.gif  tortadienis po dviejų savaičių   

Įsivaizduoju tą vaizdelį lotuliukas.gif

Mamos mašiniukas VISADA geresnis, nei "kažkokios tai kepyklėlės". Aš jau nekalbu apie tai, kad ta mama -- oho kokia kepėjėlė tongue.gif net jei ji konstruotų mašiniuką iš makaronų su padažu, tai vis tiek būtų tiesa.

QUOTE(rekaliuke @ 2009 07 15, 10:55)
Valio, valio!!! thumbup.gif
Papildyta:
Atsiprašau netyčia priteršiau 4u.gif blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Nagi, kai vardas "Rėkaliukė", tai tiesiog privalu laiks nuo laiko riktelt mirksiukas.gif (na, atleiskit už juokelį, betgi iš tiesų dar niekam nepakenkė žmonių džiaugsmas ir optimistiškos žinutės... ypač šiais niūriais laikais blush2.gif )

QUOTE(eglejk @ 2009 07 15, 11:46)
bet gal Meian pasakis kodel man ta mase galejo kociojama trukineti ir plysti?  g.gif  viska dariau, kaip visada, isminkyta ji buvo tokia svelni, lyg aksomas, palaikiau ja 12val. ir tik tada kociojau, nu patyriau visiska fiasko, tai atskirom dalim dengiau (kapota, stoga ir pan.).


Na, apie panašias situacijas nemažai jau buvo kalbėta... ir kaskart jei trūkinėja, tai pirmiausia kyla įtarimas, kad per sausa masė -- želatinos, aliejaus ar glicerino trūkumas ar cukraus pudros padauginta, ar nekokybiška želatina / cukraus pudra naudota... Kartu gali būti ir taip, kad verdant sirupėlį trūko vandens cukraus atžvilgiu (vanduo cukrų turi apsemt, ne tik sudrėkit, kad vėsdamas sirupas nesikristalizuotų).
Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2009 07 14, 18:23)
Atitempiu savo nelaimeli ZAPOROZIETI  doh.gif

sakyciau netgi labai laimelis,nors ir su nesklandumais!!! thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(Migle79 @ 2009 07 14, 21:08)
Per dvi dienas tiek tortų biggrin.gif Tiesiog pasimečiau tarp jų įvairovės: borūžėlės, žurnalas, knyga, Barbi, mašiniukas ir t.t. Šaunuolės, merginos thumbup.gif

Besibaigiant braškių sezonui, siūlau paskanauti dvi likusias braškytes biggrin.gif Rinkitės, kam kuri patinka:


tavo tortai vienas uz kita idomesni!! thumbup.gif
Ir toliau nesiliauk musu stebinti!!!!

Olesta,savo stiliuje thumbup.gif labai dailus pas tave tortukai!!!
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 15, 09:28)
---------------------------------------------------------------------------------------

Dar viena žinia , lygtai šią savaitė draugė važiuos į Ukraina ( jei darbe nepasikeis planai ) .....tada greitai bus dažų bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif


Na ir as noreciau tu dazu,kaip ir visom -visu po 2. Tikiuosi,kad su savo vezlines sraiges apsukom dar nebusiu pavelavusi blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 15, 10:28)
Gėlytės darytos su gėlių formele , tai ne antgalis  schmoll.gif .
Kas dėl antgalių , tu pardėje pasižiųrėk , jos turi katalogus ir parodys tau , kas su kuo išeina padaryti , bet reikėtų turėti ir mažesnių ir didesnių ( skersmuo ) antgaliukų , taip pat tų maišelių , - nukerpi galą ir ikiši pro plačią apatinę angą į mažą ( nes kažkuri grūdo pro tą nukirptą  lotuliukas.gif ) antgaliuką , nusipirk kokius 5 , metams užteks .

---------------------------------------------------------------------------------------

Mergaitės , visų tortau super , nu bet tos braškės ....wau... bigsmile.gif  wub.gif

---------------------------------------------------------------------------------------

Dar viena žinia , lygtai šią savaitė draugė važiuos į Ukraina ( jei darbe nepasikeis planai ) .....tada greitai bus dažų bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif



sveiki,

ar butu galima ir man dazu visu po 1 smile.gif
aciukas
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 15, 09:28)
Gėlytės darytos su gėlių formele , tai ne antgalis  schmoll.gif .
Kas dėl antgalių , tu pardėje pasižiųrėk , jos turi katalogus ir parodys tau , kas su kuo išeina padaryti , bet reikėtų turėti ir mažesnių ir didesnių ( skersmuo ) antgaliukų , taip pat tų maišelių , - nukerpi galą ir ikiši pro plačią apatinę angą į mažą ( nes kažkuri grūdo pro tą nukirptą  lotuliukas.gif ) antgaliuką , nusipirk kokius 5 , metams užteks .

---------------------------------------------------------------------------------------

Mergaitės , visų tortau super , nu bet tos braškės ....wau... bigsmile.gif  wub.gif

---------------------------------------------------------------------------------------

Dar viena žinia , lygtai šią savaitė draugė važiuos į Ukraina ( jei darbe nepasikeis planai ) .....tada greitai bus dažų bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif

ir man reikia dazu...i Vilniu...visu po 3.ar galima?
Atsakyti
Vat Naitas, tau padekliuku kruva biggrin.gif
ne visus dar surinkau, nes vis dar kazkur kiti "plaukioja"- problema darosi su ju grazinimu







user posted image



user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image



Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 07 15, 12:26)
Na, apie panašias situacijas nemažai jau buvo kalbėta... ir kaskart jei trūkinėja, tai pirmiausia kyla įtarimas, kad per sausa masė -- želatinos, aliejaus ar glicerino trūkumas ar cukraus pudros padauginta, ar nekokybiška želatina / cukraus pudra naudota... Kartu gali būti ir taip, kad verdant sirupėlį trūko vandens cukraus atžvilgiu (vanduo cukrų turi apsemt, ne tik sudrėkit, kad vėsdamas sirupas nesikristalizuotų).


tai vat, kad viska dariau kaip visada, is tokiu paciu produktu, tiek pat visko dejau. na gal nemano diena vakar buvo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2009 07 15, 14:12)
tai vat, kad viska dariau kaip visada, is tokiu paciu produktu, tiek pat visko dejau. na gal nemano diena vakar buvo  verysad.gif

PAguosiu tave..vakar buvo ir ne mano diena:(
Gi lygiai 2 val skaičiau medučio paskutines 2 temas:)
Ir įsivaizdavau kad jau viskas man aišku, ir kad apskritai visas kitų klaidas įsidėmėjau ir aš nekartosiu.
Optimistė esu juoda.
Pirma tešla kur porcijos dviem tortams, išėjo lygiai 5 paplotėliai(dydis lėkštės už lipdukus RIMI tos baltos didžiosios).
NA antras kartas nemeluos. TAi vat vakar ėmiausi antro dublio.
Viskas buvo gerai, kol nepradėjau sujunginėti kaitinto cukraus su sviesto ,medaus ir kiaušinio mase....aišku ėmė šokinėti į gabalą, kibti prie šaukšto, tada nusprendžiau ,kad gal geriau tą sviesto medaus masę piltį į degintą cukrų, supyliau ...OK viskas gavosi. Tada atgal galvoju į dubenį gražinsius iš keptuvės...keptuvės rankena buvo netvirta, visa masė ant degančios kaitlentės.Smaradas juodas. Iš to lašo kur liko gavosi 4 blynčikai:)
Iš kurių du sulūžo išimant iš skardos labai trapūs kažkokie šį kartą....
NA kaip seksis tortą surinkti bijau ir pagalvoti smile.gif)))
Atsakyti
Galu gale iškepiau savo pirmaji tortuka... blush2.gif Šiek tiek paskubejau su papuošimais...tai išėjo nelygūs blush2.gif bet laabai skanus wub.gif
Ačiū dievui grietinėlę išėjo suplakti - grietinele laikiau šaldytuve visa nakti, o cukrų šaldžiau šaldymo kameroje. ax.gif
Dariau citrininį-kokosinį tortą (Pagal Mišelę)
user posted image
Atsakyti
mielas tortukas,ir dzibai grazus,zodziu labai pavykes thumbup.gif
gal galetum imesti recepto nuoroda g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 07 15, 14:48)
mielas tortukas,ir dzibai grazus,zodziu labai pavykes thumbup.gif
gal galetum imesti recepto nuoroda g.gif


CITRININIS – KOKOSINIS TORTAS
Atsakyti
QUOTE(meduolytee @ 2009 07 15, 12:07)

P.S. Olesta - super puslapiukas, grazus tortukai!
Papildyta:
Dabar gerai........ Apsispakajinau, galiu eit toliau dirbti. Prisiskaiciau labai daug patarimu, reikes imtis naujoviu.
Dabar man Jus, bobelei , atsakykit , labai prasau, i keleta klausimuku:
1.  Kiek laiko galima laikyti pagaminta marsmallow gelytes ? Ir kur jas laikyti ( saldytuve, sausoje patalpoje)?
2. Ar galima marsmalow mase ( ne sokoladine) dengti torta? Tarkim padaryti maiseli. Kokio kremo nemegsta si mase?
3. Meian, koks tavo stikline dydis( del apdengimo mases tikslumo). Nes man kazkaip itartinai liko daug cukraus pudros  g.gif
4. Del krepselio apipavidalinimo. Kai daromas krepselis su svirkstu ( grietinele, beze), ar is karto daryti pynima, ar pirmiausia aptepti sonus ir tada sprycuot pynes ( cia Olesta profe tuom klausimu, labai grazus torto sonai)
Is anksto dekoju
P.s  lekiu daryt biusto bernvakariui

ačiū, ačiū 4u.gif
1. Kambaryje, dėžutėje kad ir mėnesį ir du 4u.gif
2. nežinau blush2.gif
4. pirmiausiai apsitepti lygiai šonus ir tik tada pinti 4u.gif
Atsakyti