Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos. 22 tema

QUOTE(dzūkė @ 2009 07 29, 22:36)
, be to imu galvot, kad namuose kokia gėlių liga siautėja - rudų dėmių atsiradimas ant lapų unsure.gif

Jei gali, įdėk nuotraukytę pažiūrėti? O tos dėmes kokios - sausos ar šlapios, lyg būtų puvinys?

QUOTE(DDajana @ 2009 07 30, 13:36)
Ryskiai perliejau sanpaulijas, kaip dabar isdziovinti ta ju zemele, gal i lauka isnesti, kad greiciau pradziutu, nes jau visus ziedus numete, kiti nuzydejo, ir daugiau nelabai nori krauti. Help

Jeigu vazone žemės gumulą šaknys neblogai apraizgę, tai gerai išsiimtų visas vazono "turinys". Jį galima kelis kartus įvynioti į popierinius rankšluosčius, juos vis pakeičiant, kai sušlampa. Bet jeigu gėlytė ilgokai pabuvo šlapiai, gali ir neatsigauti. Labai reikia saugotis sanpaulijų neperlaistyti.
Nereikėtų tikėtis, kad po žydėjimo vėl iškart kraus žiedus, gėlei reikia pailsėti. Nors yra veislių, kurios, tinkamai prižiūrimos, žydi beveik be perstojo
Atsakyti
ausrazs, kaip daznai girdziu zodi NEPERLAISTYTI, bet as tuomet nesuprantu, o kaip laistyti, kad neperlaistyti.As laistau taip, kai zeme gerokai pradziuna, tada gausiai ir palaistau, vanduo nubega per vazono apacios skylutes, kita karta vel laistau tik tada, kai vel zeme beveik isdziuna, as manau, kad perlaistymas reiskia, kai laistoma tada kol nepradziuna zeme, ar as teisingai suprantu g.gif Bet man kartais atrodo, kad sanpaulistes apie neperlaistyma, kitaip mano,tik as nesuprantu schmoll.gif
Atsakyti
Vivianet,, "neperlaistyti", mano nuomone, turi dvejopą prasmę. Viena vertus, - tai reiškia nelaistyti nereikalingai dažnai, pavyzdžiui, kai substratas vazonėlyje dar drėgnokas. Kita vertus, - neleisti substratui tiek prisisunkti vandens, kad jis būti tiesiog šlapias, o ne drėgnas. O žemė peršlampa, kad iš vazonėlio išbėgęs vanduo ilgesniam laikui paliekamas padėkliuke. Vandenį iš padėkliuko reikia išpilti po 10-15 min palaisčius - per tą laiką augalas spėja pasisavinti tiek drėgmės, kiek jam reikia. O aš linkusi laistyti taip, kad į tą padėkliuką nubėgtų nedaug vandens, .t.y, labai saikingai, nes porą kartų, patikėjusi gėlyną ir savo šeimynai, ir, atostogų metu, - kaimynei, praradau kelias sanpaulijas būtent dėl to, kad jos buvo laikomos "šlapiai".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 30 liepos 2009 - 17:30
Aš lieju visai po nedaug, mano niekada per apačią nebėga vanduo manau g.gif , na, aš nelabai ten ir žiūriu - jo būna ar ne blush2.gif

Dėmės labiausia neramina šios gėlytės(did.nuotr.), nes jų atsiranda ant naujai išaugusių lapelių unsure.gif , įsodinau gražutėlę viršūnėlę - irgi dėmė atsirado unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 30 liepos 2009 - 17:49
o kiek as zinau, kad vanduo turi butinai isbegti pro apacia, ir as nelaikau padekliuke, as paimu i ranka vazoneli ir nupilu i ji vandeni, palaikau rankoje kol vanduo nuvarva ir tada istatau i dekoratyvini vazoneli, kurio dugne yra idetos putplascio ploksteles, kaladeles,nes mano vazonai yra metaliniai-antikvariniai, putplascio kaladeles apsaugo nuo salto metalo ir vandens, kuris dar kartais nulasa is vazoneliu
Atsakyti
Dzūke, na nelabai gerai tos dėmės, jeigu plėsis , gal reikėtų palaistyti ar nupurkšti fungicidais? Bet konkrečiai diagnozuoti ar patarti negaliu, nes iš esmės, išskyrus minėtus perlaistymus, realiai nesu susidūrusi su sanpaulijų ligomis (su kenkėjais - teko...) Gal kas nors iš labiau patyrusių patars?
Jeigu skaitai rusiškai, ligotų augalų vaizdų ir aprašymų gali pasižiūrėti čia
http://flowers-home....u/vrediteli.htm
Atsakyti
bob's omega su daugiau ziedeliu,man ji labai grazi
user posted image
Papildyta:
cia mano pirmoji veislinuke ,as ja jau auginu 3 metus,tai rococo viol
user posted image
Papildyta:
user posted image lousiana lullaby
hawaiin pearl
user posted image
Atsakyti
Su laistymu tai man nekas.Galvojau mokėsiu,nes su maximinėm viskas gerai,bet nieko panašaus.
Laisčiau į padėkliuką,laikiau na ilgiausiai 5min. gal ir mažiau ,nes žemė greit sušlapdavo.Ir vistiek netiko.Taip po vieną,po vieną mano dideli vaikučiai ir sunyko.Aš aišku dar lapelius pjoviausi,viršuneles sodinau.Kitas veisles dar pavyko išsaugot,kokių keturių ne.su lapeliais ir mažyliais vaikučiais geriau sekas,tiesa dabar laistau iš viršaus su švirkštu ir tik po nedaug,ojei bega per apačia dedu servetėlių kad sugertu perteklių,baisoka perlaistyt. scare.gif
Papildyta:
Kol rašiau nepastebėjau koks grožis pas linaulę pasirodė.
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
linaule nu grozis tai pasaka bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos, as cia naujoke 4u.gif
turiu tik 3 sanpaulytes, zinau, kad dvi neveikslines, o viena veiksline, bet net neisivaizduoju kaip vadinas blush2.gif
su tuo laistymu tai papasakosiu kaip man buvo doh.gif biggrin.gif
as taip jomis rupinaus, popinejau aplinkui, o jos man merdejo ir viskas verysad.gif ir ka jus galvojat, isvaziavau atostogaut ir nusispjovus palikau jas beveik 3 savaitem likimo valiai blush2.gif ir isivaizudokit griztu, o man viena kad prikrovus pumpuru, kad tik zydi dabar wub.gif
tai vadinas jai nepatiko tai, kad as ja laistydavau daznai, tresdavau smile.gif dabar karsta diena tik apipurskiu, o laistau viena karta per savaite.

tik va nezinau ka daryt su trasom? g.gif ar daznai jus jas tresiat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2009 07 31, 10:21)
ar daznai jus jas tresiat?  g.gif

Tręšimas - toks augintojo individualus dalykas, kad sunku pasakyti.... Vieni įterpia į vazonėlį trąšų lazdelę ar tabletę ir ramiai gyvena 1,5-3 mėn. Kiti laisto 1-2 kartus per mėnesį.
Aš pati tręšiu dažnai, beveik kas antrą laistymą, tik silpnu koncentruotų trąšų tirpalu.
Atsakyti
Na Linaule, vis puosiates ir puosiates ziedais, o ziedu grazumas, ai ai kaip tokiu noreciau bigsmile.gif Del laistymo, pasakysiu stai ka, na nelabai suprantu, kai sakoma laistau karta per savaite, na ne visada per savaite zeme suspeja pradziuti, na jei buna vesiau, laistyti reikia ne pagal savaites dienas, o reikia butinai atsizvelgti i vazono zemes dregme, jei pirstu palietus zeme vazone dregna, tai nelaistyti, o jei zeme tokia lyg sausoka, tada palaistyti, negalima ir perdziovinti zeme, as esu ipratusi savo augalus kai priess laistyma patikrinti pirstu. Tresti reikia 2 kartus per menesi, specialiomis sanpaulijoms skirtokis trasomis, naudoju SHULTZ firmos, AFRICAN VIOLET plus/7 lasai i 1 litra vandens/ smile.gif
Atsakyti