o tokiu atveju ji buna mazesne ar didesne
.

QUOTE(RITULYS @ 2009 07 04, 18:13)
Kaip matuoti bazinę temperatūrą?
Temperatūrą patariama matuoti mažiausiai 3 mėnesius, t.y. keletą ciklų. Šio metodo principas matuoti bazinę temperatūrą ryte tuo pačiu metu (galima pusvalandžio paklaida, tačiau atsikėlus 1val. vėliau minus 0,1, o jei 1 val. anksčiau plius 0,1) bent po 6 valandų miego ir bent po 3 val. nepertraukiamo miego (pvz., atsigulėte 12 vakare, 3 nakties kėlėtės į tualetą, tai 6 ryte jau galima matuoti BT, ir ji bus tiksli). BT reikia matuoti iškart po prabudimo, dar neatsikėlus iš lovos, nevalgius ir negėrus. BT rekomenduojama matuoti tuo pačiu termometru visą matavimo laiką. Temperatūrą rekomenduojama matuotis 7 min. kiekvieną dieną toje pačioje vietoje: po liežuviu, tiesiojoje žarnoje arba makštyje. BT matavimas po liežuviu dažnai būna netikslus, o BT išeinamoje angoje ir makštyje vienodai tiksliai parodo kiaušidžių veiklą.
Kas dar gali paveikti bazinės temperatūros pokyčius?
BT gali būti pakilusi nuo streso, nuovargio, lytinių santykių iš vakaro, net ir labai nedidelio kiekio alkoholio, kelionių, miego režimo pakeitimo, ligos. Jei BT pakilusi pirmoje ciklo dalyje, kai ji turėtų būti žema, gali rodyti uždegimą. Kai kurioms moterims ir pirmoje ciklo dalyje BT visąlaik būna aukštesnė nei 36,6, svarbu, kad tarp pirmos ir antros ciklo dalies būtų bent 0,2 skirtumas. Toks pat variantas, kai BT gali būti žemesnė nei įprasta, bet vis tiek ji antroje ciklo dalyje turi pakilti bent 0,2 laipsnio.
QUOTE(klaudivil @ 2009 07 04, 17:07)
sveikutes
imetu savo grafikeli
http://www.fertility...com/home/27e978
visiskai susipainiojau su BT, nieko nebesuprantu
gal kas galetu man padet susigaudyti?

na pagal grafika, tai O dar nebuvo.

Sveikos,
gal kurios naudojasi fertilyfrend svetaine ir suvedineja ten grafikiukus zino, kaip pataisyti ovuliacijos diena.
as pasizymejau kazkaip pati sau, kad ivyko butent ta diena, bet noriu tai panaikininti ir palikti paciai programai nuspresti
gal kurios naudojasi fertilyfrend svetaine ir suvedineja ten grafikiukus zino, kaip pataisyti ovuliacijos diena.
as pasizymejau kazkaip pati sau, kad ivyko butent ta diena, bet noriu tai panaikininti ir palikti paciai programai nuspresti

QUOTE(Linutas @ 2009 07 04, 19:04)
Sveikos,

Man atrodo, kad reik į kalendorių, ten apačioje po ovulaicijos nustatymais spausti nuorodėlę mėlyną lyg Detector Manual Override ir ten pažymėti ant Advanced (Recommended)

Delena, manau rytoj tau pakris BT, man irgi buvo prieš IUI užkilę bet trumpam
Irgi streso įvarė 
Ane?
Nu ryt kartok NT, kitaip jau nieko nebus
Nebuvo dar ovuliacijos

QUOTE(LauraButkiene @ 2009 07 04, 10:37)
Isivaizduojat ka gali zmogus matyti is to didelio noro
pasiemiau NT kuriuos dariau, ziuriu vartau i visas puses pries saule ir panasiai, ir viename paskutiniame rytiniame matau seseli toki
tai pastoviai i ji ziuriu ir isivaizduoju kad ji teigiamas
kartais gerai pasvajoti bet aisku kad tai nevirstu liguista 

Ane?

QUOTE(klaudivil @ 2009 07 04, 17:07)
sveikutes
imetu savo grafikeli
gal kas galetu man padet susigaudyti?

Nebuvo dar ovuliacijos

QUOTE(Linutas @ 2009 07 04, 22:08)
Abo, aciu
Kam idomu paziurekit
CIA ir bandykit speti kada galejo buti O As tai turiu varianta, manau 99 proc 

Kam idomu paziurekit

17-18 cd?

QUOTE(bum @ 2009 07 04, 21:15)
na beveik karsta

Ir matuoti pradejau nesitikedama, kad taip anksti OT uzryskes

Būčiau sakius 17, bet jei jautei skausmus, gali būt ir 18 (skausmams nurimus)

QUOTE(Abo @ 2009 07 04, 21:22)
skausma jauciau 17 cd nuo 7 iki kokios 9-10 val. apie 7,30, kaip dabar atsimenu jau taip stipriai suriete, kad manaiu net i darba nenueisiu

Tai va, kylu toliau i virsu, ir mano grafikas primena cia vienos forumietes grafika (jos BT irgi kaip raketa sove i virsu), uz kuria laikiau kumscius tikedama, kad ji tikrai

Mano grafikas