Įkraunama...
Įkraunama...

Triušiena

Galima ieškoti Kalvarijų turguj, jei nesibaidai tokių vietų blush2.gif Taip pat dažnai matau HiperRimi unsure.gif
Atsakyti
užsimaniau pasidaryt ka nors iš triušienos aplekiau vos ne visas parduotuves nera gal zinot kur galeciau isigyti?
Atsakyti
Šiaip dažnai matau Pasilaičiu maximoj,prie pasažo 4u.gif
Atsakyti
Voveraičių ir triušienos užkepėlė su grietinėle


1 litras šviežių voveraičių (galima keisti pievagrybiais, pridedant kelis pamirkytus džiovintus baravykus thumbup.gif), gabaliukais supjaustyta, miltuose pavoliota ir apkepta triušiena (geriausiai kojytės),1 nedidelio svogūno galvutė, 3-4 gana didelės bulvės, 300 gr sūrio (kuris lydosi), 200gr.grietinėlės,sviesto grybukų kepimui, 2-3 skiltelės česnako, šviežių krapų, petražolių, mėsos, bulvių prieskonių arba Rasos Bandzienės prieskonių (geriausiai), druskos pagal skonį.



1. Smulkiai supjaustome pakeptą mėsytę, prieš tai, žinoma, nuimame nuo kaulų.

2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti idėti truputėli sviesto, tada bulves labiau suminkštės. Bulvės turėtu buti perpjautos bent i 6 dalis.

3. Ant sviesto apkepame grybukus (jei dedate džiovintų baravykų, juos būtinai mirkykite ir smulkiai supjaustykite). Jiems apkepus sudedame smulkiai pjaustytą triušieną. Dar truputį apkepame, supilame grietinėlę ir pagal skonį įdedame druskos, Rasos Bandzienės prieskonių (arba kitokių mėsos ir bulvių prieskonių). Labai sumažiname ugnį ir truputį patroškiname. Skysčio-padažo turi būti daug.Jei jo trūksta, galima įpilti sultinio kuriame virė vištiena arba bulvių skysčio, jei jas verdant buvo įdėtas sultinio kubelis.

4. Smulkiai supjaustome svogūną, česnako skilteles (arba jas \"spaudikliu\" sutriname), krapus, petražoles. Viską sumaišome.

5. Stambia tarka sutarkuojame sūrį.

6. Į nemažą inda (geriausią stiklinį, kuris tinka kepti orkaitėje, ar bet kokį kitą tinkantį) dedame tokiais sluoksniais:
a) bulvės, vienu sluoksniu- negali būti viena bulvė ant kitos.
cool.gif visi natūralūs prieskoniai (4 punktas)-svogūnai, česnakai, krapai ir t.t.
c) tarkuoto sūrio sluoksnis
d) vėl bulvės
e) vėl prieskoniai
f) vėl sūris (tol kol bus sudėtos visos bulvės -paliekant vietos grybukams ir visos daržovės.Tik ne visas sūris-jo dar reikės)
g) supilame pakepintus grybukus su triušiena (3 punktas)
h) ant viršaus užbarstome likusį tarkuotą sūrį.
i) Viską uždengiame ir keletui minučių (kad išsilydytų sūris ir viskas bendrai pasitroškintų) dedame į įkaitintą orkaitę arba į mikrobangų krosnelę.

Prie šito patiekalo tinka pomidorai, agurkai, paprikos.

Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš savo greitu ir paprastu recepteliu. Man pačiai skanu, o ir vyras, kuris gana išrankus maistui, nepeikia.

Tiesa triušis tai pagrinde perkamas ne mums, o mažylei. Taigi pirmiausia atskiriu visą padorią file (t.y. kumpius ir nugarinę) nuplaunu, nusausinu, suskirstau gabalėliais, suvynioju į maistinę plėvelę ir kišų į kamerą - tai kelių dienų pietūs dukrytei smile.gif

Likusį džiaugsmą t.y. visus grobus, priekines kojas ir pan. suprieskoniuoju ir užpilu majonezu (man labiausiai tinka su krapais) bei palieku per naktį. Kitą dieną trumpai apkepu labai, labai gerai įkaitintoj keptuvėje (kad mėsa liktų sultinga) tada dedu į kepimo indą (turbūt geriausia būtų stiklinis troškintuvas su dangčiu, bet aš kadangi tokio neturiu dedu į gilesnę skardutę ir uždengiu paprasčiausiu kepimo popierium) užpilu vandeniu, kad beveik apsemtų ir dar įpilu gerą stiklinę raudono vyno. Kepu 200 C karštumo orkaitėje apie valandą. Labai sultinga skani mėsytė gaunasi. Troškinti galima su daržovėm, padažui sutirštinti tą patį skystį, kuriame kepė. Skanaus
Atsakyti
Triušį geriausia pirkti iš močiučių turguje. Nes parduotuvėse triušiai paprastai lenkiški ar kitokie būna. Net skonis atrodo kitoks. O kad mėsa sausa nebūtų reikia arba gerai išmarinuoti ir kepti, arba troškinti. biggrin.gif
Atsakyti
triušieną pamirkinu parūgštintame vandenyje,kad dingtu jo specifinis kvapas.Paskui suprieskoniuoju ,apkepinu keptuvėje(kad butu gerai apkepes).Pakepinu nemažai svogūnų, viska troškinu su grietine.
dar galima padaryti su daržovėmis britvone.
Kaip triušį begaminsi jis vistiek liks tik triušis irnesakyk.gif .(Nors įpatigai paruošto triušio niekad nevalgiau)
Atsakyti
as tai megstu triusiena... o mano vyreliui tai, kazkokios negeros asociacijos doh.gif lotuliukas.gif sestadieni troskinau triusi sidre, tai mano brangusis paknabojo ir pareiske, kad "sito grauziko nevalgys" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
gal naujų receptuką atsirastų? ax.gif
Atsakyti
turiu kelis triušiukus tai galvoju kaip čia skaniai visai šeimynai pagaminus rolleyes.gif žinau kad geriausia triušį iš vakaro užmarinuoti tada buna minkštesnė mėsytė gal yra žinančių kaip geriau išmarinuoti triušį rolleyes.gif ar tie paprasti metodai tinka kaip šašlyko marinavimui rolleyes.gif
Atsakyti
na va niekas negaminat triušienos kad neužsukot pasidalinti receptais rolleyes.gif ką tik pavalgė mano šeimyna triušiuką tai labai skaniai gavosi thumbup.gif triušiuką supjausčiau kuo smulkiau ir pusei dienos palikau marinuotis smile.gif marinavau dideliam kieki vandens kad apsemtų triušį ir trupučiuką acto įpyliau rolleyes.gif po to apviriau triušį ir apkepinau su prieskoniais,druska ir prieš pabaigą svogūno įdėjau ir grietinės ir viską patroškinau thumbup.gif ir su bulvytėm ir salotom taip skaniai ir sveikai pavakarieniavom essen.gif
Atsakyti
supjaustyt tirusi,paprieskint kokiais norit prieskoniais,apvoliot miltuose gabalelius ir apkept,det i puoda,sutarkuot 3-4 morkas,jas apkept ir apibarstyt juodais,maltais pipirais,sudet ant triusienos,tada 300g ryziu supilt i puoda,paimt indeli grietines,sumaisyt su stikline vandens ir uzpilt ant ryziu,det i orkaite ir kept 200 laipsniu temperaturoje uzdengtame puode 1 val,po 1val ipilt stikline vandens,ismaisyt,uzdengt ir dar kept 40min,labai skanu,tinka netik triusis bet ir kita mesa
Atsakyti