Įkraunama...
Įkraunama...

Alimentai - 2

QUOTE(Medinis @ 2009 07 17, 11:58)
*Jūs neteisi.*
* Išlaikymas yra priteisiamas vaikui. Ne jums. Jūs tik gaunate tą išlaikymą ir panaudojate vaiko labui tol, kol jis yra nepilnametis arba nėra emancipuojamas.
*Kai tik vaikas tampa pilnametis, tai įsiskolinimas už jo išlaikymą pereina jam.
* Ir pinigai už įsiskolinimą turi būti mokami jam.
*Jūs jau nebeturite finansinės galios valdyti vaiko turto.
Papildyta:
Tik dabar pastebėjau, kad jūsų sūnui JAU 22 metai.
Tai galite būti rami, vaiko tėvas nėra jums skolingas.
Ir jis tikrai skolos jums negrąžins.
Joks antstolis negali net prisiliesti prie pinigų, jei jų atsirastų.
Tai faktas kaip blynas.

*teisi
*išlaikymas priteistas buvo man vaikui išlaikyti .kadangi jo negavau ir nepanaudojau vaiko labui , teko didžiają savo uždirbtų pinigų dalį panaudoti vaiko išlaikymui .
*koks įsiskolinimas vaikui? tai įsiskolinimas vaiko motinai.
*pinigai už įsiskolinimą kuris buvo priteistas vaiko motinai ir yra mokamas vaiko motinai.
doh.gif doh.gif doh.gif
*gerai pastebėjote.
aš rami nes įsiskolinimas MAN , vaiko motinai bus iki tol kol vaiko tėvas bus skolingas.
deja šiuo metu puse skolos jau yra išmokėta ......... smile.gif ir į mano sąskaitą
šiuo metu kaip tik skola eina į anstolių kontorą , kas mėnesį ,reguliariai , ir anstolis juos pervedą į Mano sąskaitą , atsiskaitęs sau dalį už išeiškojimą, ir ta dalis nesiskasičiuoja man iš skolos , teks skolininkui gal apie 2 štukytes primokėt daugiau
Faktas kaip blynas , kad rašai nesamonęs ir klaidini žmonęs , kokiu pagrindu čia vaidini protingą?

Papildyta:

QUOTE(Medinis @ 2009 09 11, 09:20)
Beje, tėvas taps skolingas vaikui, kai jam sukakos 18 - visą suną nesuteikto išlaikymo.

tėvas buvo ir bus skolingas vaiko motinai .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *visterija*: 06 vasario 2010 - 12:03
ir as taip manau ,kad isiskolinimas lieka vaiko motinai,nes juk mama islaiko kai tevas pinigu nemoka,greit mano dukrytei bus 18 tai paziuresim ka antstole pasakys del isiskolinimo
Atsakyti
QUOTE(odelija1 @ 2010 02 06, 16:11)
ir as taip manau ,kad isiskolinimas lieka vaiko motinai,nes juk mama islaiko kai tevas pinigu nemoka,greit mano dukrytei bus 18 tai paziuresim ka antstole pasakys del isiskolinimo

žinokit 4 metus tesėsi tas išieškojimas , tas pasakymas kad neturi turto , nedirba , nieko nekeičia , sulauks pencijos , tada iš jos išskaičiuos .
mano atveju ex gyvena rusijoj jau nuo 1996metų , teko rašyt ir prašymą policijoj , kad sulaikytų jei grįžtų. negrįžo 4 metus , nes žinojo kas laukia . bet deja susirgo jo mama , ir baigėsi paso galiojimo laikas , teko grįžti , taip kad teko ir skolas atiduot . visada ateina liepto galas, kada nors .....
sėkmės 4u.gif
kantrybės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*visterija* @ 2010 02 06, 11:56)
tėvas buvo ir bus skolingas vaiko motinai .

Jau sakiau šiame skyrelyje neberašysiu...

Taigi - pagrįskite savo teiginį.
Papildyta:
Beje... Viena SM forumo dalyvė sugalvojo superinę išeitį. Jos vyras skolingas už n metų alimentų savo vaikui. Priežastys nesvarbios.
Vaikas jau paauglys ir atėjo toks laikas, kai pareiškė norą gyventi su tėvu. Taigi teismui pateiktas toks ieškinys: vaiko gyvenamąją vietą nustatyti su tėvu. Prieteisti iš motinos išlaikymą mėnesinėmis išlaidomis. O taip pat paskirti tėvą susidarusios skolos valdytoju ar kaip ten formuluota - nebepamenu.
Esmė tokia: išlaikymas mokamas vaikui. Susidaręs įsiskolinimas taip pat priklauso vaikui, bet iki jam nesusėjo pilnametystė, tai jo finansus tvarko tas iš tėvų, su kuriuo vaikas gyvena. Taigi, kadangi vaikas gyvens su tėvu, tai tėvas tampa savo paties skolos tvarkytoju.

Idėja superinė, jei kam padės - naudokitės į sveikatą.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2010 02 06, 17:10)
Jau sakiau šiame skyrelyje neberašysiu...

Taigi - pagrįskite savo teiginį.
Papildyta:
Beje... Viena SM forumo dalyvė sugalvojo superinę išeitį. Jos vyras skolingas už n metų alimentų savo vaikui. Priežastys nesvarbios.
Vaikas jau paauglys ir atėjo toks laikas, kai pareiškė norą gyventi su tėvu. Taigi teismui pateiktas toks ieškinys: vaiko gyvenamąją vietą nustatyti su tėvu. Prieteisti iš motinos išlaikymą mėnesinėmis išlaidomis. O taip pat paskirti tėvą susidarusios skolos valdytoju ar kaip ten formuluota - nebepamenu.
Esmė tokia: išlaikymas mokamas vaikui. Susidaręs įsiskolinimas taip pat priklauso vaikui, bet iki jam nesusėjo pilnametystė, tai jo finansus tvarko tas iš tėvų, su kuriuo vaikas gyvena. Taigi, kadangi vaikas gyvens su tėvu, tai tėvas tampa savo paties skolos tvarkytoju.

Idėja superinė, jei kam padės - naudokitės į sveikatą.

na ideja daugiau nei kvaila,nuo degrado su vaikais begom ir dabar vel pas ji grysti doh.gif vaikams,
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2010 02 06, 17:10)
*Jau sakiau šiame skyrelyje neberašysiu...

*Taigi - pagrįskite savo teiginį.

*Idėja superinė, jei kam padės - naudokitės į sveikatą.

*ir vėl rašai biggrin.gif
*savo teiginį galiu pagrįsti , nes exs moka savo skolą, (skirtą išlaikymui sūnaus , teismo priteistą sūnaus motinai )
*idėja ne superinė o tiesiog kvaila , neturiu galvoj vaiko norą gyventi su tėvu . jo , vaiko teisė rinktis su kuo gyventi . bet tą skolą kurios jis nemokėjo vaiko motinai , joks teismas nepriteis tam pačiam skolininkui . skola ir tam kam ji buvo priteista , tik įmanoma susitarti kad už N metų nemokėtų , jis dabar Nmetų augins vaiką ir negaus iš vaiko motinos jokių alimentų . biggrin.gif bus lygiosios . thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*visterija* @ 2010 02 07, 11:48)
*savo teiginį galiu pagrįsti , nes exs moka savo skolą, (skirtą išlaikymui sūnaus , teismo priteistą sūnaus motinai )

Gal galite pagrįsti CK straipsniu? Teismų praktika ar dar kuo nors?
Jūsų "exs" gali mokėti nors ir Romos popiežiui.

Kad jums būtų paprasčiau, pacituosiu:
4. Priteisto išlaikymo išieškojimas nutraukiamas, jeigu:

1) nepilnametis emancipuojamas;

2) vaikas sulaukė pilnametystės;

3) vaikas įvaikinamas;

4) vaikas miršta.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2010 02 07, 14:22)
Gal galite pagrįsti CK straipsniu? Teismų praktika ar dar kuo nors?
Jūsų "exs" gali mokėti nors ir Romos popiežiui.

Kad jums būtų paprasčiau, pacituosiu:
4. Priteisto išlaikymo išieškojimas nutraukiamas, jeigu:

1) nepilnametis emancipuojamas;

2) vaikas sulaukė pilnametystės;

3) vaikas įvaikinamas;

4) vaikas miršta.

deja , dar 2009 metų rugsėjo mėnesį buvo vykdomas išeiškojimas iš skolininko pilnu pajėgumu , net su policijos pajėgomis sulaikant asmenį , kažkodėl niekas pagal jokį CK straipsnį nepasakė kad išeiškojimas gali būti nutraukiamas , tokiu ar kitokiu pagrindu , jūs čią ką cituojat irgi ne matau g.gif gal Romos popiežių biggrin.gif

papildau jūsų citavimą lotuliukas.gif
ištraukiate iš konteksto ir taikote kur jums norisi , negražu biggrin.gif

Kokio dydžio išmoką galima gauti?
Iš VIF
mokama ne didesnė kaip 1,5 MGL dydžio išmoka vienam vaikui per mėnesį. Konkretus išmokos dydis apskaičiuojamas Lietuvos Respublikos vaikų išlaikymo fondo įstatyme nustatyta tvarka.
Išmokos mokėjimas sustabdomas, jeigu:

*
pareiškėjas raštu pateikia prašymą sustabdyti išmokos mokėjimą;
*
pareiškėjas atsisakė priimti išmokas;
*
pareiškėjui apribota tėvų valdžia arba globėjas (rūpintojas) atleistas ar nušalintas nuo globėjo (rūpintojo) pareigų atlikimo;
*
pareiškėjas mirė.

Apie aplinkybių, dėl kurių stabdomas išmokų iš VIF mokėjimas, atsiradimą arba sužinojimą apie jų atsiradimą pareiškėjas privalo per 3 darbo dienas informuoti GVIFA.
Išmokos mokėjimas nutraukiamas, jeigu:

*
vaikas pradeda gauti iš skolininko visą arba dalį nemokėto išlaikymo, priteisto teismo sprendimu arba teismo patvirtinta sutartimi mokama periodinėmis išmokomis kartą per mėnesį;
*
skolininkas mirė;
*
atsiranda Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse nustatyti vaikui priteisto išlaikymo išieškojimo nutraukimo pagrindai (nepilnametis emancipuojamas; vaikas sulaukia pilnametystės; vaikas įvaikinamas; vaikas mirė).

taip , nutraukiamas nes moka ne tėvas , o VIF
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *visterija*: 08 vasario 2010 - 11:13
QUOTE(*visterija* @ 2010 02 08, 10:53)
...jūs čią ką cituojat irgi ne matau  g.gif  gal Romos popiežių biggrin.gif

Lietuvos Respublikos Civilinis Kodeksas, 3.194 straipsnis, 4 punktas.
Papildyta:
Beje, jai prašiau jūsų pagrindimo iš CK, o po to pateikiau citatą, tai maniau, jog suprantama, kad tai CK straipsnis.
Jūsų citatoje iš beletristikos apie VIF taip pat minimas CK. Galėjot ir pažiūrėti kas ten rašoma.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2010 02 08, 12:31)
Lietuvos Respublikos Civilinis Kodeksas, 3.194 straipsnis, 4 punktas.
Papildyta:
Beje, jai prašiau jūsų pagrindimo iš CK, o po to pateikiau citatą, tai maniau, jog suprantama, kad tai CK straipsnis.
Jūsų citatoje iš beletristikos apie VIF taip pat minimas CK. Galėjot ir pažiūrėti kas ten rašoma.

http://www.teisesgid...ex.php?cat_id=1
čia jūsų citatos labai gerai paaiškintos mirksiukas.gif
biggrin.gif kiekvienas atvejis yra kitoks , išlaikymas buvo priteistas 1996 metais , vaiko mamai , t.y. man . todėl neišmokėta skola yra išmokama man , o ne vaikui . todėl net ką tik pasitikslinau pas advokatą , ir jis paklausęs kada buvo priteisti alimentai , patikino kad skola , neišmokėta , dabar yra išmokama man .
nežinau kas yra daroma kitais konkrečiais atvejais ,ir tai man neaktualu.
aš parašiau SAVO atvejį , o jūs maunat visiems apynasrį vienodai , netinka jis visiems , DEJA............
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *visterija*: 08 vasario 2010 - 11:49
QUOTE(*visterija* @ 2010 02 08, 11:33)
http://www.teisesgid...ex.php?cat_id=1
čia jūsų citatos labai gerai paaiškintos  mirksiukas.gif

Jūsų duotoje nuorodoje nėra nieko, kas būtų susiję su aptariamu klausimu.
Nebent tik CK straipsnio formuluotė: Teismas gali priteisi išlaikymą nepilnamečiams vaikams iš jų tėvų (vieno jų), kurie nevykdo pareigos išlaikyti savo vaikus

Kaip matote išlaikymas priteisiamas vaikui. Ne motinai, ne tėvui ir ne Romos Popiežiui. Vaikui. Nemokant išlaikymo vaikas tampa kreditoriumi.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2010 02 08, 12:39)
Jūsų duotoje nuorodoje nėra nieko, kas būtų susiję su aptariamu klausimu.
Nebent tik CK straipsnio formuluotė: Teismas gali priteisi išlaikymą nepilnamečiams vaikams iš jų tėvų (vieno jų), kurie nevykdo pareigos išlaikyti savo vaikus

Kaip matote išlaikymas priteisiamas vaikui. Ne motinai, ne tėvui ir ne Romos Popiežiui. Vaikui. Nemokant išlaikymo vaikas tampa kreditoriumi.

DABAR YRA GAL IR PRITEISIAMI IŠLAIKYMAI VAIKUI

O TADA JIS BUVO PRITEISTAS MAN , VAIKO MOTINAI

TODĖL DAR KARTĄ SAKAU - NEMAUKIT VISŲ ATVEJŲ ANT VIENO KURPALIAUS .

JEI NORIT BŪTI ADVOKATU , TAI BŪKIT ATSAKINGAI.
AŠ TEIGDAMA KĄ NORS GRINDŽIU SAVO PRAKTIKA IR NET PASISKAMBINAU ADVOKATUI . O JŪS TIK MĖTOTĖS CITATOMIS
Atsakyti