Įkraunama...
Įkraunama...

Alimentai - 2

QUOTE(cloudy @ 2010 04 27, 14:46)
Mane irgi domina alimentu isieskojimas. O sakykit, gal kuri zinot, ar galima suzinoti vyro deklaruojama gyvenama vieta? Nezinau ar teikia kas tokia info? g.gif

Tokią info turi gyventojų registro tarnyba, bet šita informacija laikoma asmens duomenimis, kurių taip bet kam tarnyba neduoda. Bet manau antstoliai turėtų ją gauti g.gif Na bijau sumeluoti...
QUOTE(Aronia @ 2010 04 29, 13:42)
Tevas moka alimentus savo pilnameciui sunui. Sunus mokosi, nedirba, yra sveikas, jam 20 metu.
Sakykite, prasau, ar tebegalioja nuostata, kad privaloma moketi alimentus iki vaikui sueis 24 metai, jei tas vaikas mokosi ir nedirba?
Aciu uz atsakyma  4u.gif

O jam alimentai priteisti teismo? Jei taip - kada? Ir ar nuo to laiko pasikeitė sūnaus arba tėvo finansinė situacija?
Atsakyti
QUOTE(Hastalavista @ 2010 05 05, 16:01)
O jam alimentai priteisti teismo? Jei taip - kada? Ir ar nuo to laiko pasikeitė sūnaus arba tėvo finansinė situacija?

Taip, alimentai priteisti teismo pries trejus metus, kai sunui dar buvo 17 metu. Sunaus finansine situacija nepasikeite - mokosi, nedirba. Na, o tevo pajamos siek tiek sumazejo del krizes.
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2010 05 05, 18:38)
Taip, alimentai priteisti teismo pries trejus metus, kai sunui dar buvo 17 metu. Sunaus finansine situacija nepasikeite - mokosi, nedirba. Na, o tevo pajamos siek tiek sumazejo del krizes.

Na įdomu būtų pamatyti teismo sprendimą, bet šiaip jei alimentai buvo priteisti kai sūnui buvo 17 metų, tai teoriškai jie turėjo būti priteisti tik iki pilnametystės (t.y. iki sūnui sueis 18 metų). Nes po 18 metų išlaikymas priteisiamas tik išskirtiniais atvejais ir į teismą jau dėl to kaip ieškovas turi kreiptis pas sūnus, o ne mama (šiuo atveju manau taip nebuvo, nes 17-metis paprastai negali pats vesti bylos).
Jei turit teismo sprendimą - pacituokit paskutinę sprendimo dalį, kur jau konkrečiai rašoma, ką teismas nusprendė (jei nenorit čia viešai, tai galit man į AŽ).
Atsakyti
tai reiskia,jei vaikui sueina pvz rugseji 18 metu ir jam dar 12 klase reikia baigti teismas gali daugiau alimentu ir nepriteisti?kazkokia nesamone
Atsakyti
QUOTE(odelija1 @ 2010 05 06, 10:40)
tai reiskia,jei vaikui sueina pvz rugseji 18 metu ir jam dar 12 klase reikia baigti teismas gali daugiau alimentu ir nepriteisti?kazkokia nesamone

Siu atveju tas 18 vaikas turi pats paduoti i teisma ir reikalauti alimentu.
Atsakyti
QUOTE(odelija1 @ 2010 05 06, 10:40)

Taip, teoriškai gali ir nepriteisti. Pvz. gal toks vaikas pamokų nelanko, nepanašu, kad labai jau nusiteikęs tą 12 klasę baigti, arba kur įsidarbina pats vietoj mokslų.
Kitas variantas - tėvas neturtingas, gal net socialiai remtinas, o vaikas turi turto (na pvz. seneliai ar mama padovanoję įmonės akcijų, iš kurių galima ramia galva gyventi, gauna pajamų iš nuomojamo buto ar pan.).
Visokių situacijų gyvenime būna, ir tiesiog Konstitucinis teismas išaiškino, kad nėra teisinga visais atvejais laikyti, kad pilnametis turi išlaikyti pilnametį, visų pirma reikia įrodyti, kad išlaikymas tikrai yra reikalingas, kad išlaikomas pilnametis tikrai mokosi (t.y. mokosi pažangiai), kad jis neturi galimybės pats užsidirbti ir kad išlaikymo jam teikimas iš esmės nepažeis išlaikymą mokančio tėvo ar jo išlaikomų nepilnamečių vaikų interesų.
Atsakyti
dekui uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(jolukas @ 2010 04 26, 14:11)
Sveiki,kaip surasti besislapstantį alimentų mokėtoją(neturi pastovios gyvenamosios vietos,o ir pas kutinės kur gyveno nežinau,telefono nekele),nes jau 2 mėn.kaip nebemoka alimentų.Ačiū

...jei atsakovas deklaruoja gyvenamąją vietą ne LT,tai nei anstolis gali išieškoti,nes jo rankos "surištos", nei tuo labiau VIF pinigų vaikui nemoka....reikia kreiptis į prokuratūrą,dėl vengimo išlaikyti nepilnamečius vaikus..tada pradedamas ikiteisminis tyrimas,skelbiama paieška...ir vėlgi priklauso nuo prokuroro...nes pagal įstatymą,tai nėra nusikaltimas,o tik NUSIŽENGIMAS 4u.gif

...ir vėl situacija tokia,jei teismas priėmė sprendimą,pagal naują Hagos konvenciją,tada verčiate dokumentus į kokią reikia kalbą,tvirtinate,ir jei NIEKŠAS dirba ir gyvena legaliai (dirba90....siunčiate į tos šalies teisingumo ministeriją ir teismo vykdomąsias institucijas...labai individualu... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo patranka: 09 gegužės 2010 - 18:55
AS PADAVIAU VAIKO TEVA I PROKURATURA IR JAU GAL 3MEN VYKSTA BYLINEJIMASIS,AISKINIMASIS.LAUKIAM REZULTATU
Atsakyti
Labukas.
jau gavau kvietimą į parengiamąjį posėdį. koius turiu pateikti įrodymus šiam posėdžiui? Ar atėjus jie man sudarys visą sąrašą, ko reikia? nes kaip ir neįsivaizduoju... Sudariua vaikų poreikių lenteles, tai negi man rinkti čekius, kiek maisto jiems priperku? Darželio pažyma yra, mano pajamos yra... ką dar turėčiau įrodinėti? gal tinka SMS žinutės, kuriomis tėvas mane terorizuoja? jos ilsisi telefone... g.gif
Atsakyti
ne cekiu tikrai nereikia,man nereikejo rodyt,cia neirodymas,uzteks vaiko poreikiu lenteles,o sms gerai tegul buna,bet del ju cia atskira tema gali buti,cia bus tik parengiamasis,nieko nenagrines tik susitikrinsit visus turimus dok,gal dar tevelis neateis i ta posedi?
Atsakyti
QUOTE(odelija1 @ 2010 05 23, 11:50)
ne cekiu tikrai nereikia,man nereikejo rodyt,cia neirodymas,uzteks vaiko poreikiu lenteles,o sms gerai tegul buna,bet del ju cia atskira tema gali buti,cia bus tik parengiamasis,nieko nenagrines tik susitikrinsit visus turimus dok,gal dar tevelis neateis i ta posedi?

Ačiū. Tikiuosi, kad ateis. Labai jau noriu atvert visiems. Prisimeluoja tiek,kad net pats neatkasa, kur melas, kur tiesa.
Atsakyti