Įkraunama...
Įkraunama...

Alimentai - 2

QUOTE(eris @ 2010 05 06, 14:32)
Siu atveju tas 18 vaikas turi pats paduoti i teisma ir reikalauti alimentu.

nežinau kur tiesa, kas teisybė, bet kalbėjau su vienu advokatu, tai jis teigė- nesąmonė alimentai, kai vaikas jau pilnametis. Kaip pvz pateikė dar tuos įvykius, kai prieš keletą mt buvo tas bumas, kai visi besimokantys pilnamečiai puolė iš savo tėvų reikalauti alimentų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Simbyte @ 2010 06 01, 15:33)
nežinau kur tiesa, kas teisybė, bet kalbėjau su vienu advokatu, tai jis teigė- nesąmonė alimentai, kai vaikas jau pilnametis. Kaip pvz pateikė dar tuos įvykius, kai prieš keletą mt buvo tas bumas, kai visi besimokantys pilnamečiai puolė iš savo tėvų reikalauti alimentų g.gif

Įdomu, ką tas advokatas turėjo omeny, sakydamas "nesąmonė" g.gif Jei tai jo toks asmeninis įsitikinimas, kad pilnamečio žmogaus išlaikyti nereikia - tai čia nepasiginčysi, kiekvienas turi teisę į savo nuomonę. O jei taip Jus bandė įtikinti, kad neįmanoma prisiteisti - tai jau čia patarčiau pas kitą advokatą nueiti. Jei tik yra realus išlaikymo poreikis, o tėvas turi galimybę tą išlaikymą teikti, tai tikrai priteis teismas. Visgi vaikui užtikrinti išsilavinimą yra labai svarbu.
Atsakyti
QUOTE(ViktoOote @ 2010 05 26, 22:37)
Sveikos,
Situacija mano tokia- su vaiko tėčiu išsiskyrėm (susituokę nebuvom), jis man savo noru kiekvieną mėnesį perveda į sąskaitą 400lt vaiko išlaikymui. Bet nesenai pasakė, kad žada išvažiuot į užsienį, tad nežinau kaip bus su vaiko išlaikymu.. Tarkim ar galėtų jisai notariškai parašyti raštą, kad sutinka man mokėt pinigus vaiko išlaikymui, o aš su tuo raštu kreiptis į teismą? Ar tiesiog kreiptis į teismą ir viskas? Jis su viskuo sutinka, bet aš vistiek noriu apsidrausti.. Noriu kad viskas būtų sutvarkyta teisiškai... Kaip elgtis?

Labas. Pas mane ta pati situacija.
Su dukros tevu nebuvom susituoke, bet ji su jo pavarde. Tevas oficialiu alimentu nemoka. Kartais perveda, kartais neperveda. Yra pasiturintis zmogus.Nupirko dukrai buta, bet jau 5 metai nesugeba sutvarkyti dokumentu. As jau naujoje santuokoje, tuiru maziuka.Buves sveikino, dziaugesi. Kaip paklausiau ar galiu gyventi su nauja seima jo bute, isizeide, tipo tavo namai daryk ka nori. Bet oficialiai tai jo namai!!!Laukiu dienos kaip gris MB ir pirksim buta, savo.
Pinigu mums uztenka, bet nervuoja jo neatsakingumas. Parasau sms, tai kartais is karto perveda, o kartais ...ups, tipo...pamirsau.
Jau nebezinau kaip elgtis verysad.gif
MB tai pyksta, kad as is jo prasau $, bet tai kodel turi MB MANO EX DUKRA VIENAS ISLAIKYTI?
Atsakyti
QUOTE(odelija1 @ 2010 05 23, 10:50)
ne cekiu tikrai nereikia,man nereikejo rodyt,cia neirodymas,uzteks vaiko poreikiu lenteles,

Įrodymas, kaip tai ne? doh.gif Labai dažnai praverčia visi turimi kasos kvitai 4u.gif

QUOTE(GAUBE @ 2010 06 02, 12:55)
Labas. Pas mane ta pati situacija.
Su dukros tevu nebuvom susituoke, bet ji su jo pavarde. Tevas oficialiu alimentu nemoka. Kartais perveda, kartais neperveda. Yra pasiturintis zmogus.Nupirko dukrai buta, bet jau 5 metai nesugeba sutvarkyti dokumentu. Jau nebezinau kaip elgtis verysad.gif
MB tai pyksta, kad as is jo prasau $, bet tai kodel turi MB MANO EX DUKRA VIENAS ISLAIKYTI?

Ar nepaprasčiau būtų susėsti ir pasirašyti sutartėlę kiek ir kada jis mokės vaiko išlaikymui? Nereikės jums kaulinti iš jo. Gal iš tiesų jis užsiėmęs žmogus ir pamiršta pervesti jums...
Ir be abejo protingiausia būtų susitvarkyti buto dokumentus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eripa: 02 birželio 2010 - 15:25
QUOTE(Eripa @ 2010 06 02, 16:24)
Įrodymas, kaip tai ne? doh.gif Labai dažnai praverčia visi turimi kasos kvitai 4u.gif
Ar nepaprasčiau būtų susėsti ir pasirašyti sutartėlę kiek ir kada jis mokės vaiko išlaikymui? Nereikės jums kaulinti iš jo. Gal iš tiesų jis užsiėmęs žmogus ir pamiršta pervesti jums...
Ir be abejo protingiausia būtų susitvarkyti buto dokumentus...

Nezinau, ten be sansu ji gaudyti!!! Visa laika tuoj, o tas tuoj buna ...labai negreitai verysad.gif As taip jau esu pavargus nuo tu kaulinimu verysad.gif Tai tesiasi 12 metu!!!!
Kaip dar gyvenom kartu, tai turedavau vos ne uz svarko beiseinant pagauti, kad paliktu$ smile.gif
Atsakyti
tai gal geriau tada nekaulinkit jei tai varo i nevilti g.gif net nezinau ka patarti.... arba diedas muilinasi arba tikrai labai uzimtas g.gif
Atsakyti
sveiki, ar galima prisiteisti vaikų išlaikymą esant susituokę? Ir ar tai išviso apsimoka? Vyras kartu negyvena, moka tik būsto paskolą, daugiau nieko nepadeda nei pinigais, nei kaip kitaip. pakeliui antras vaikelis... Nesisikyriu, nes vis tiuosi, kad gal griš doh.gif
Ar sudetinga prisiteisti alimentus esant santokoje, ar teisiškai paprasciau tiesiog skirtis?
Kur kreiptis dėl elementų prisiteisimo. Kiek zinau savyvaldybėje priklauso viena konsultacija nemokamai, kas toliau, kur eiti, kiek tai kainuoja pinigų?
Atsakyti
QUOTE(Natalija* @ 2010 06 05, 11:55)
sveiki, ar galima prisiteisti vaikų išlaikymą esant susituokę? Ir ar tai išviso apsimoka? Vyras kartu negyvena, moka tik būsto paskolą, daugiau nieko nepadeda nei pinigais, nei kaip kitaip.  pakeliui antras vaikelis... Nesisikyriu, nes vis tiuosi, kad gal griš doh.gif
Ar sudetinga prisiteisti alimentus esant santokoje, ar teisiškai paprasciau tiesiog skirtis?
Kur kreiptis dėl elementų prisiteisimo. Kiek zinau savyvaldybėje priklauso viena konsultacija nemokamai, kas toliau, kur eiti, kiek tai kainuoja pinigų?

Taip,galima.Jei pati sugebetumet,parasykit pareiskima teismui del islaikymo vaikams priteisimo (jusu vietoje palaukciau,kol gims antras vaikelis,ir tada prisiteisciau abiems) ir tuo paciu prasykit taikyti laikinasias apsaugos priemones-priteisti islaikyma nuo pareiskimo padavimo dienos(tada per savaite patvirtina teisejas jusu prasomas laikinasias priemones ir jus pradedat gauti ALIMENTUS(ne elementus).Laikinosios priemones taikomos tam,kad jus gautumet pinigus,dar nebaigus isnagrineti bylos,nes byla uzsitesia bent 2-3 menesius,jei ne daugiau.
Jei nesugebat parasyti pati,eikit pas advokata-pareiskimo surasymas kainuos apie 150-200lt,arba,jei esat vilniete,nemokamai surasytu moteru teises klinikoje,Vilniaus gatveje,pries DNB Nord banka.
Prasykit kiekvienam vaikui bent po 400lt.
Jei tevas nemokes,po 2 menesiu kreipsites i antstoli pazymos Vaiku islaikymo fondui,ir tada Vaiku islaikymo fondas mokes kas menesi po 195lt.

Jei vyras jus palieka nescia,tai eina jis peklon.Ko jus dar tikites?As issiskyriau,laukdamasi ketvirto,ir ne karto del to nepasigailejau-nei kas prota knisa,nei pergyventi reikia-pareis,nepareis,kokioj formoj pareis...isgyvensit puikiausiai su savo vaikuciais,tik visus alimentus prisiteiskit...As isgyvenau su keturiais vaikais

Ir dar:jei jis negyvena su jumis kuri laika,galima prisiteisti alimentus ir uz praejusi laika,bet ne daugiau kaip uz 3 metus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daugvaikuciu: 06 birželio 2010 - 12:43
QUOTE(daugvaikuciu @ 2010 06 06, 13:33)

Jei nesugebat parasyti pati,eikit pas advokata-pareiskimo surasymas kainuos apie 150-200lt,arba,jei esat vilniete,nemokamai surasytu moteru teises klinikoje,Vilniaus gatveje,pries DNB Nord banka.
Prasykit kiekvienam vaikui bent po 400lt.
Jei tevas nemokes,po 2 menesiu kreipsites i antstoli pazymos Vaiku islaikymo fondui,ir tada Vaiku islaikymo fondas mokes kas menesi po 195lt.

Jei vyras jus palieka nescia,tai eina jis peklon.Ko jus dar tikites?As issiskyriau,laukdamasi ketvirto,ir ne karto del to nepasigailejau-nei kas prota knisa,nei pergyventi reikia-pareis,nepareis,kokioj formoj pareis...isgyvensit puikiausiai su savo vaikuciais,tik visus alimentus prisiteiskit...As isgyvenau su keturiais vaikais

Ir dar:jei jis negyvena su jumis kuri laika,galima prisiteisti alimentus ir uz praejusi laika,bet ne daugiau kaip uz 3 metus

Ačiukas už atsakymą 4u.gif , čia kalbate apie Všį Vilniaus Universiteto teisės kliniką, esančia Vilniaus g. 25?Pabandyciau rytoj ten dašliaužti unsure.gif

O kaip del to, kad jis moka paskolą už būstą, kuriame gyvenu aš su vaiku? Aš paskolos laiduotoja (jeigu jis nieko nepakeitė). Reikes gal pristatyti busto paskolos dokumentus? Ju neturiu, gudruolis seniai išsinešė iš namų cool.gif

Jus labai stipri moteris thumbup.gif , kad man taip bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natalija* @ 2010 06 06, 14:59)
Ačiukas už atsakymą 4u.gif  , čia kalbate apie Všį Vilniaus Universiteto teisės kliniką, esančia Vilniaus g. 25?Pabandyciau rytoj ten dašliaužti  unsure.gif

O kaip del to, kad jis moka paskolą už būstą, kuriame gyvenu aš su vaiku? Aš paskolos laiduotoja (jeigu jis nieko nepakeitė). Reikes gal pristatyti busto paskolos dokumentus? Ju neturiu, gudruolis seniai išsinešė iš namų cool.gif

Jus labai stipri moteris thumbup.gif , kad man taip bigsmile.gif

Taip,Vilniaus g.,bet pirma pasiskambinkit,maciau ant duru skelbima,kad priima pagal isankstini susitarima telefonu.
O prie ko cia paskola ir vaiko islaikymas?tevas PRIVALO islaikyti savo vaikus,Juk vaikui kasdien reikia valgyti,parketo neatlausi ir nepamaitinsi.Cia nereikia spresti paskolos dalyku(jie butu sprendziami,jei jus skirtumetes),cia VAIKO ISLAIKYMAS

Mes visos stiprios...per prievarta,gyvenimo aplinkybiu aptalzytos
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2010 06 06, 21:47)
Taip,Vilniaus g.,bet pirma pasiskambinkit,maciau ant duru skelbima,kad priima pagal isankstini susitarima telefonu.
O prie ko cia paskola ir vaiko islaikymas?tevas PRIVALO islaikyti savo vaikus,Juk vaikui kasdien reikia valgyti,parketo neatlausi ir nepamaitinsi.Cia nereikia spresti paskolos dalyku(jie butu sprendziami,jei jus skirtumetes),cia VAIKO ISLAIKYMAS

Mes visos stiprios...per prievarta,gyvenimo aplinkybiu aptalzytos

4u.gif
kaip jum pavydziu...baltu pavydu...
kaip noreciau dabar pabiruciu - viena paskui kita gimdyciau, jei tik Dievas duotu tokia laime...
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 06 07, 11:25)
4u.gif
kaip jum pavydziu...baltu pavydu...
kaip noreciau dabar pabiruciu - viena paskui kita gimdyciau, jei tik Dievas duotu tokia laime...

Pavydite mamai, kuri viena augina 4 vaikucius? Juk jai labai sunku turetų būtų, kad ir kokie geri vaikai būtų unsure.gif
Atsakyti