Įkraunama...
Įkraunama...

Alimentai - 2

QUOTE(*Madmozela* @ 2010 10 20, 09:24)
galima sms zinute saskaita nusiust  ax.gif

na db jau supratau snd, saviskiui parasysiu saskaitele ir lauksiu pinigu uz 4men
Atsakyti
QUOTE(diana34 @ 2010 10 20, 08:35)
bet tai negi as turiu ispaskos lakstyt ir kist tam avinui lapeli i rankas su sask. nr.???  doh.gif  doh.gif  cia kaip ir nemano reikalas  g.gif

Galima buvo per advokatą perduot, kad nereiktų lakstyt paskui avinėlį blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2010 10 20, 10:39)
Galima buvo per advokatą perduot, kad nereiktų lakstyt paskui avinėlį  blush2.gif

Sveikos mamytes, as kaip anstoliams issiunciau vykdyti teismo nuosprendi, jie man liepe parasyti prasyma su savo saskaitos numeriuku. Arba geriausiai pasiskambyt anstoliams jie viska pasakys. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liusi2003 @ 2010 10 18, 19:23)
labas vakaras, gal kas žinote?g.gif Per kokio laiko darbdavys turi pervesti alimentus anstoliam (as gaunu alimentus per  antstoles kontora). Pv. alga moka 7 d, ant lapelio jau parodyto kad alimentai atskaičiuoti , o ji i antstoli perveda tik kokio 22. kaip paskambinau pasakė kad turi teise laikyti tuos pinigus 15 dienų laikotarpi. ar taip gali buti? anksčiau gaudavau beveik iškart. aciu

g.gif niekas nezino?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2010 10 20, 09:39)
Galima buvo per advokatą perduot, kad nereiktų lakstyt paskui avinėlį  blush2.gif

zinai, pagalvojau... ko cia man uz ji rupintis? eisiu pas antstoli lotuliukas.gif
Atsakyti
laba vakara, mielos mamos, atejau su klausimu_kiek db 1 vaikui pagal istatyma priklauso alimentu?
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2010 10 21, 17:28)
laba vakara, mielos mamos, atejau su klausimu_kiek db 1 vaikui pagal istatyma priklauso alimentu?

nera tokio istatymo " priklauso" doh.gif pagal poreikius priteisia
Atsakyti
QUOTE(Ingeborga* @ 2010 09 23, 15:48)
Gal galit kuri ismananti placiau papasakoti apie ta indeksavima? Mano sesuo issiskyrusi 2003m. gauna po 300lt/men. alimentu. Alimentu suma patys tokia nusprende ir pasirase. jokiu priteisimu teismo budu nebuvo. Tai klausimas toks, ar tokiu atveju, jei ex pajamos padidejo, pritaikius indeksavima (jei as teisingai supratau indeksavimo savoka) galima reikalaut didesniu alimentu?

sveiki,
Jei abi salys pasirase,mama sutiko su pinigeliu suma. Ji jau nebegali keisti alimentu mokamos sumos. Nebent,kai vaikai sulauks 18 metu,tada persiteisines alimentus,tik tuomet gali didesniu ar mazesniu prasyti.
Kai man reikejo prisiteisti alimentus man vyras siule 300lt. Ir man advokate pasake,jei sutiksi, tu jau niekada negalesi pakeisti ju dydzio. Na uztruko kokius metelius ilgiau,kol prisiteisiau,bet vistiek alimentu skola skaiciuojasi nuo tos dienos,kai padavei pareiskima. Prisiteisiau 1000lt alimentu,bet ir ju nemoka.
Atsakyti
QUOTE(diana34 @ 2010 10 21, 17:41)
nera tokio istatymo " priklauso"  doh.gif  pagal poreikius priteisia

kaip suprast pagal poreikius? g.gif

man buv.darbe buhaltere, kad 1 vaikui pagal istatyma priklauso 400 lt alimentu.
ar ji sake netiesa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2010 10 22, 22:46)
kaip suprast pagal poreikius? g.gif

man buv.darbe buhaltere, kad 1 vaikui pagal istatyma priklauso 400 lt alimentu.
ar ji sake netiesa? g.gif

Taip, ji sakė netiesą. Įrodykit teismui, kad vaikui reikia per mėnesį 800lt (pusė iš jūsų) ir priteis. Žinoma, atsižvelgs dar į vyro pajamas. Jeigu jis bedarbis ar už minimumą, tai kažin, ką ten iš jo gausit.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2010 10 22, 23:07)
Taip, ji sakė netiesą. Įrodykit teismui, kad vaikui reikia per mėnesį 800lt (pusė iš jūsų) ir priteis. Žinoma, atsižvelgs dar į vyro pajamas. Jeigu jis bedarbis ar už minimumą, tai kažin, ką ten iš jo gausit.

Teikiate neteisinga informacija.

SIM,jusu buhaltere buvo is dalies teisi.Teismu praktikoje skaitoma,kad vaikui per menesi uztenka 1 minimalaus menesinio atlyginimo(siai dienai 800lt),vadinasi,is vieno tevo 400lt.Todel buhaltere ir sake apie 400lt.Taciau,jei bus irodyta,kad jus zymiai daugiau uzdirbate nei ex,sis santykis 1:1 abiems tevams gali buti keiciamas.
Is kitos puses,jei jusu vaikas turi kazkokiu specialiu poreikiu-yra daznai sergantis,ar turi pastoviu sveikatos problemu,ar yra labai gabus kazkokiai sriciai ir ji butina lavinti,tuos poreikius turit irodyti teisme ir galit prasyti didesniu alimentu.
Dar kita situacija:jei tevas uzdirba labai daug,velgi galit prasyti gal ir 1000 ar keliu tukstanciu li alimentu.
Jei ex yra bedarbis,taciau sveikas,fiziskai darbingas,bet tingi dirbti,tai jo problema-vis vien galima issireikalauti 400lt.Mano ex desimtmeciais vaizduoja bedarbi,tai teiseja jam ir pasake:dirbti galite,vadinasi,privalote islaikyti vaikus.
Jei teisejas nenoretu jums priteisti 400lt motyvuodamas tuo,kad tevas bedarbis,pasakykit,kad jis nors ir rytoj gali isidarbinti,o kasdien i teisma jus negalit padavineti.
Net is bedarbio,gaunancio pasalpa,ar is invalido,gaunancio invalido pasalpa,galima atskaiciuoti 50% pasalpos.
SIM,prisiteiskit 400lt,jei nemokes,kreipsites i VIF ir gausit195lt kas menesi,tevo skola kaupsis,kada nors jis paveldes ka nors is savo tevu,va tada ir atsiimsit savo skola.Arba galesit per antstoli arestuoti tevelio masina,arba,jei jis tures proto vesti ,issireikalausit skola is jo zmonos uzdarbio(nes jos uzdarbis skaitomas ju bendru turtu).
Zodziu,galimybiu yra,tik reikia teistis del normaliu alimentu.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2010 10 22, 23:07)
Žinoma, atsižvelgs dar į vyro pajamas.

na, vyras _TRV, tai jo men.alga siekia 4.000 lt

QUOTE(daugvaikuciu @ 2010 10 23, 00:07)
Zodziu,galimybiu yra,tik reikia teistis del normaliu alimentu.

aciu uz info. bet iskilo klausimu blush2.gif
pirma, kas tas VIF?
antra, mano 3-metis vaikas turi neigaluma (is soc.gauna kas men.po 360 lt vaistam).
trecia, uz antra vaika _9 men.mergyte is sodros gaunu po 840 lt
ketvirta, ar teismas priteis mano vaikam alimentus, kai tiek "daug' gaunu?
penkta, vyro alga per men.siekia iki 4 tukst.lt
Atsakyti