Įkraunama...
Įkraunama...

Nevalgiukai

QUOTE(zuvilyte @ 2005 06 01, 08:49)
Sorry, neperskaiciau visko ka cia priraset, norejau pasakyt, kadturiu tokia pat problemele, mano vaikui vasara bus 2 metukai, o jis praktiskai ypacpaskutiniu laiku, tik oru gyvas, nesuprantu, is kur pas ji tiek energijos, nors jis nieko nevalgo, kai sakau nieko, praktiskai tai reikia suprast pazodziui, net galvoju gal kraujo tyrima padaryt, kad kokia liga nepriliptu. Ka daryt , kaip padaryt kad vaikas imtu valgyt, kokius jus isbandet budus? Gal kas padejo? verysad.gif

nu va panasaus amziaus ir mano bernas...tas pats...siaip tai geriam karves piena isbuteliuko dar blush2.gif bet neina nieko rimtesnio ikist ..ispjauna ir baigta...labai megsta ryziu pieniska sriuba valgyt, batona kepta kiausinyje o siaip viena diena valgo paprasta desra aisku po kelis kasnelius kita diena lietuviska duona, dar kartaip parasto batono, arbuzo, obuolio, kriauses. Buvo laikas kai viska valge...o dabar tik toki maista kurio as nepavadinciau valgiu...bet ner ka noret tetis nedaugiau valgo tai ir vaikas... wub.gif
skaiciau straipsni kad vaiku skrandis kaip ju kumsties dydzio tai nereikia noreti kad jie daug valgytu...ir ten parasyta kad vaikai pirma renkasi saldaus skonio maista o paskui tik kitus...ir dazniausiai renkasi pagal tai kaip maistas atrodo cia tai teisybe nes mano lelius pasiziuri kas lekstej jei patinka vaizdas tai ragauja jei ne ne neziuri i ta puse.. smile.gif
o apie ta buda kur viens kita maitinti kazkada bandziau tai spekit kas persivalge o kas liko neneparagaves... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
pas mus irgi problemiškas valgymas cry.gif
nuo 5 mėn pradėjau pažindint su tyrelėm - ne kasdien, po trupinėlį - tik kad prie skonio kito pratintųsi. stumdavo liežuviu, žiaukčiodavo doh.gif , dėl to perdaug nekišau.
dab jau 6 mėn, reikia pradėt normaliai valgyt, o be šansų cry.gif
daviau morkų tyrelę - sukasi, muistosi, ginasi rankom, iki verkimo. šiaip ne taip slyvų ragaudavo, bet tik ir tiek - gal pusę arb.šaukštelio.
pradėjau duot košę - pirmą kartą nesipriešindamas, tegu ir be entuziazmo, suvalgė kokį 30gr. tuo ir baigėsi valgymas cry.gif . jau kelinta diena nieko neįkišu - jokia košė, jokia tyrelė - stumia liežuviu, ranka iškrapšto, kas lieka - išpurškia (taip pat ir arbatą), sukasi, muistosi, rankom ginasi, verkia. jau bijo šaukšto.
ką daryt? cry.gif g.gif
bandau maitint ir prieš maitinimą mp, kada jau tikrai valgyt nori, ir tarpuose - rezultatas tas pats.
tiesa, iš savo rankyčių mielai valgo (duoniuką, baranką, bananą, pan.).
mp valgo labai gerai.

patarkit, prašau, ką daryt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rii: 26 birželio 2005 - 16:07
Oi, dar tikrai Rii pergyventi nereikia schmoll.gif Juk tavo zuikio valgymai tik prasideda mirksiukas.gif

Žinok, mano mažiukas labai didelis nevalgiukas - baisiai stresavau dėl to, tiesiog vos ne gyvenimo tikslas buvo pamaitinti vaiką doh.gif Dabar atsipalaidavau, suvalgo 100 ml - puiku, tiesiog šventė thumbup.gif , suvalgo tik 20-30ml - reiškia nenori.. Pasiūlau mažiukui valgyti kelis kartus per dieną, tai po truputį susidaro šiokios tokios porcijos, svarbiausia siūlyti su šypsena, gera nuotaika ir geležine kantrybe. Švelnumas ir kantrybė - va ko mane mokė visos draugės-mamos wub.gif
Beje, mano zuikiui geriausiai tiko Milupos ryžių, avižų košės su mano pienuku - nuo jų pradėjo labiau noriai ragauti maistelį.
Atsakyti

tikrai Rii be reikalo pergyveni 4u.gif tavo mažiukui dar tikrai pienuko pakanka, gal dar nelabai pasiruošęs kitokiam maisteliui. Maniškis kartais valgo, kartais savaitę ne, džiaugiuosi, kad bent pienuką kerta išsijuosęs. Tik nekišk prievarta blink.gif , nes mačiau vieną 2.gif, kuriam virš metų, valgo tik mišinuką, pamatęs kitokį maistą rauda, kol nepaslepia, nes buvo bandoma vos ne prievarta maitint blink.gif schmoll.gif (sveria mažiau už mano mažiuką), vat čia jau bėda
Atsakyti
Ramirami, Lietuvos saulele, dėkui jums labai 4u.gif
Atsakyti
Mes kartais suvalgom ir 70ml kartais tik pora šaukštų paskanauja ir tai su įpatingu siūlimu bet nesijaudinu vis dar pagrindinis maistas mano pienas o kai jau norės tai valgys pati svoris auga užtektinai tai ir nesijaudinu mirksiukas.gif
Atsakyti
Oi, ir mes vargstam su ta pacia problema doh.gif Tok pas mus kiek kitaip todel, kad kai buvo 5-8men. valge viska puikiai; ir koseles ir tyreles...O vat dabar jau juokas pro asaras cry.gif Neimanoma nieko isiulyti tik misinuka verysad.gif
Gal per daug nesukciau galvos, bet jau pries kelis menesius buvo mazas hemoglobinas kraujyje doh.gif Gerem gelezies papilda Ferum Lek blink.gif Bet apetitas nepagerejo...Jau nebzinau ka bedaryti g.gif Labai baisu, kad anemija neissivystytu cry.gif
Atsakyti
ir as pasiskusiu del savo maziaus maniskis is vis nieko nevalgo geria tik pienuka is buteliuko tai bijau kad vaikui issekimo nebutu.. nezinau ko griebtis nei vitaminu negaliu ikisti apie sviezias uogas ir darzoves ne kalba jau neina.. kartais dar koki sureli nustveria o siaip sia savaite tai vaikas vien pienu gyvas nu kiek taip galima net nezinau ko griebtis.. man baisu darosi kad mano vaikas marinamas badu... tik pamato sauksta bega kuo toliau nuo jo bandai duoti is rankos musasi vienu zodziu labai didele problema ir labai opi... vaiko sveikatai tai ne i gera ..
Atsakyti
va paskaičiau ir nusprendžiau kad esat laimingos. ogi žinot kodėl? todėl kad vaikai valgo pienelį, iš buteliuko ar kruties jokio skirtumo. mano sūnus nebenori čiulpėt. kaip tik nebandžiau, o varge. dabar rankose pas mane čiulpa orą, kaip skanu smile.gif maitinu šaukšteliu, šiaip ne taip, daug kas nubėga, va vis svarstau ar gauna jis per parą 300ml, tikiuosi. eisiu vėl bandyt...
Atsakyti
[Mamytes 4u.gif bukit kantrios mums jau viskas praeityje, verysad.gif esu rasiusi kaip vargau, taciau dabar mano vyras PAVALGO. mirksiukas.gif Oi kiek praliejau asaru, nevalge ir viskas, nieko negalejau padaryti.Is nevilties duodavau visokiausiu nesamoniu valgyti(baronkyciu, sausainiu) nes alkanas visa diena prabudavo.Taciau taip ir liko smulkutis, lengvutis kaip pukas.Dabar jau 3 metukai tai pats praso, kad kuo skubiau duociau pusryciu.Pats pareiskia "ESU ALKANAS"Taip sirdis dziaugiasi nors verk, kaip pavalgo.Ir man tai buvo gyvenimo tikslas pamaitinti savo kudikeli.LAIKYKITES, kol nesueis bent trys metukai ,teks pavargti,kartais taip susiklosto gyvenime,kad ne viena beda, tai kita.Laikykites ir dar karta kantrybes.
Atsakyti
QUOTE(kelyje @ 2005 07 30, 15:06)
va paskaičiau ir nusprendžiau kad esat laimingos. ogi žinot kodėl? todėl kad vaikai valgo pienelį, iš buteliuko ar kruties jokio skirtumo. mano sūnus nebenori čiulpėt. kaip tik nebandžiau, o varge. dabar rankose pas mane čiulpa orą, kaip skanu smile.gif  maitinu šaukšteliu, šiaip ne taip, daug kas nubėga, va vis svarstau ar gauna jis per parą 300ml, tikiuosi. eisiu vėl bandyt...

Jeigu viskas taip beviltiska, tai yra pirkti tokiu specialiu svirkstu su guminiu galiuku. Bent jau Senukuose (Vilniuje) tikrai yra. Pritrauki ta svirksta ir po truputi pili vaikiukui i burnyte. Gal taip maziau issilaistys, nes esu bandziusi sauksteliu, tai atsimenu, kad daug issialaistydavo, nes jis sukinedavosi ir mosikuodavosi rankytemis. Bet vienaip ar kitaip to neprireike, duodavau valgyt mieganciam, tai miegantis isgerdavo ir is kruties ir is buteliuko, nors atsibudusi tekdavo irgi visais imanomais budais maitinti. Dar sako tokio amziaus vaiki galima bandyti gidyti is puodelio, bet man tai labai panasu i mistika.
Atsakyti
mmmmm, mano karalaitė pieną iš buteliuko nuo 4 mėnesio gėrė tik miegodama, kitaip ji žiaugčiodavo vien nuo žinduko prisilietimo prie lūpų. Užmigdau ir iš karto maitinu doh.gif
Dabar mano merginai beveik 3 metai, bet košės niekada nevalgė ir rodos niekad nebevalgys. Bet už tai, nuo 4 mėnesių ji valgo močiutės darytą paštetą blink.gif Gal gydytojai parodytų stupid.gif stupid.gif , bet jai tai tiko. Va matot kaip čia viskas įdomiai, taip, kad nesibaiminkit tų lašinių ir agurkų, ir bandykit, na tik su saiku, kad nepakenktumėt sveikatai smile.gif
Atsakyti