Įkraunama...
Įkraunama...

Nevalgiukai

na mano didziokas nevalgo istisai, ir visokiausiu vitaminu isbandziau ir zuvu tauku duodu rezultas - 0 .
o kai jau retkarciais ka kramto tau ir nebekvepuoju ir dar pafilmuoju kaip koki metu ivyki thumbup.gif
Atsakyti
Mano abi dukros patenką į nevalgiukų kompaniją. Kaip bebūtų keista abiejų hemoglobinas aukštas bigsmile.gif tai nors teik gerai, o valgo didžioji kaip coliukė, Aistutė tai ir ne kaip MP geria. Nors esam sveikos.
Atsakyti
QUOTE(Wilmog @ 2006 02 12, 18:11)
o radau likimo bendrų... būtų gerai, ad po to parašytų laimingai pasibaigusias istorijas - nevalgė, o dabar...

Na, nežinau, ar galiu rašyti savo istoriją, kaip laimingai pasibaigusią. Bet mano nevalgiuko apetitas augant akivaizdžiai gerėja. Vaikui beveik penkeri ir jau bent 2-3 kartus į savaitę išgirstu: "Mama, valgyt noriu." arba "O dar bus?" Jis tebėra išrankus maistui, bet jau beveik iš kiekvieno patiekalo sugeba išsirinkti, kas jam tinka. Sunkiai, bet vis dažniau ryžtasi paragauti to, ko anksčiau nė į burną neėmė, tad meniu po truputuką plečiasi.

Beje, kūdikystėje nevalgiuką pripratinti prie košių man padėjo tai, kad vaikui po košės, nesvarbu, kiek jos besuvalgė, neduodavau MP. Nebent vandens ar arbatos, kurių ji daug negerdavo. MP gaudavo tik po 3-4 valandų per kitą maitinimą.
Atsakyti
Mes irgi jungiames prie jusu. Niekad nemaniau,kad vaiko nenoras valgyti gali kainuoti man tiek nervu! Mum uz savaites bus 11 men. o mes sveriam tik 8 kilus.Ir taip vargstam, visada mazai priaugam. Dabar jau ir isspjaut ismoko doh.gif Budavo pridedu visokiu zaislu,kol ji ziuri ciupineja tai ir sumaitinu viska, o dabar niekaip schmoll.gif Nezinau nurengus baisu ziuret kai griauciai islinde, man verkt norisi cray.gif
Atsakyti
Mano sūnui dabar 2,7 mtų.Tai būna tokių dienelių kad vakgo tik kartą per dieną,o būna kad normaliai.Tai nesuprantu nuo ko čia priklauso.
Atsakyti
Ir mes kaip visi cia esantys... Priaugam po 300-400 gr/men. Gydytoja uz galvos imasi, tyurimai geri, vystosi normaliai, bet geria tik MP. Jokiu kosiu. Jokiu. Net obuolio, banano. NIeko. 2 sav. pasiekimas - 0,5 arb. saukst. darzovienes. Ai ka cia skustis, gariau reik galvoti ka daryti????????Kol kas tik darzoviene, o kas bus kai ateis mesos laikas????? blink.gif Jokie triukai nepadeda. Vienintelis ka megsta - zuvu taukai, net dreba pamaciusi.
Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2006 02 23, 12:21)
o kai jau retkarciais ka kramto tau ir nebekvepuoju ir dar pafilmuoju kaip koki metu ivyki  thumbup.gif

Aha, pažįstamas jausmas. Mes su vyru, kai vaikas pradėdavo valgyti (laaabai retai kad normaliai pavalgytų) irgi beveik nustodavom kvėpuoti, tik žvilgsniais susimėtidavom: nejudėt, nuo kėdės nesikelt, kad tik kas dėmesio nenukreiptų ir valgymas nepasibaigtų blink.gif
Atsakyti
O maniskis jeigu viena diena valgo, tai kita diena gali net nesiulyti,nevalgis. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutė @ 2006 03 16, 23:25)
Ir mes kaip visi cia esantys... Priaugam po 300-400 gr/men. Gydytoja uz galvos imasi, tyurimai geri, vystosi normaliai, bet geria tik MP. Jokiu kosiu. Jokiu. Net obuolio, banano. NIeko. 2 sav. pasiekimas - 0,5 arb. saukst. darzovienes. Ai ka cia skustis, gariau  reik galvoti ka daryti????????Kol kas tik darzoviene, o kas bus kai ateis mesos laikas????? blink.gif Jokie triukai nepadeda. Vienintelis ka megsta - zuvu taukai, net dreba pamaciusi.

mes per tris savaites 250g priaugom doh.gif doh.gif daržovienės neįsiūlysi, visaip bandėm - net apgaudinėjom, per buteliuką skystą skystą maitinom - nieko... mane siaubas ima, ką besiūlytum tas netinka. 5,5 mėn vaikas tesuvalgo 100ml mišinuko ant karto blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(agnixa @ 2006 03 06, 22:11)
Mes irgi jungiames prie jusu. Niekad nemaniau,kad vaiko nenoras valgyti gali kainuoti man tiek nervu! Mum uz savaites bus 11 men. o mes sveriam tik 8 kilus.Ir taip vargstam, visada mazai priaugam. Dabar jau ir isspjaut ismoko  doh.gif  Budavo pridedu visokiu zaislu,kol ji ziuri ciupineja tai ir sumaitinu viska, o dabar niekaip  schmoll.gif Nezinau nurengus baisu ziuret kai griauciai islinde, man verkt norisi  cray.gif

maniske jau 3 men. puikiausiai spjaudavo" tfu"

Galiu visas tik paguost , kad vistiek, nors ir po truputi uzaugsit wink.gif

Dukrytei jau 7-eri, o tesveria kaip "geras" dvimetis - -20kg doh.gif
Atsakyti
Mums jau 1.5 metuku. Ugis kazkur 88-89, o sveriame 10.5 kg. Esame tikra kauliuku kruva, kartais net baisu vaika paimti, nes toks jausmas, kad tuoj sulus.
Bet apetitas tai jau gereja ir galima lengviau atsikvepti. pradejo jis nevalgyti nuo 3 menesiu ir prigadino nervu mums sociai. Galiu pasidalinti patirtimi, kaip mes valgeme:

1. Kai gerdavo pienuka, duodavau tyrineti ir ciupineti zaisliukus. Kiekviena karta vis kitoki daikta. Zodziu namie nebuvo jokio nedidelio daikto, kuris nebutu apciupinetas pienuko gerimo metu. Kai paaugo, pasiruosdavau kokius 5-6 daiktus. Kai vienas atsibosdavo, is karto igrusdavau i rankas kita.
2. Ipratindavau gerti pienuka uzmigusi, todel stengdavausi pavalgydinti, kol miega. Bet labai greitai jis mane perprato ir sugebedavo atsisakyti ir miegodamas.
2. Kai valgydavo kose, tai duodavau visokiu zaislu ir knyguciu. irgi turedau po ranka gal koki 20 zaislu. Kai visiskai atsisakydavo valgyti, valgydindavau ne su sauksteliu, o su tokiu dideliu svirkstu. Jis megdavo kramtyti to svirksto gumini antgali, o kol kramtydavo, istumdavau su svirkstu koses i burnyte. Nu dabar tai klaikiai atrodo tokios priemones, bet kai 8-9 menesiu vaikas prabuda nevalges visa diena ir kita diena vistiek nenori, tai budavo labai baisu.
3. Kai paaugo, isirasiau visokiu vaikisku filmuku, kaip antai Teletabiai, tarybiniai multfilamai, dainu dainele ir pan... Tai ziuredavo filmukus ir valgydavo. Kartais kai pradeda muistytis, tenka ijungti filmukus ir dabar....
Jokie vitaminai irgi nepadejo.
Atsakyti
Na na kol pas jus nepapuoliau, galvojau ar as valgyti daryti nemoku doh.gif , pasirodo ne.
Mano vaiko, net abi mociutes bijo saugoti, bijo badu numarinti. Jis net pamates, jog as valgyti atsinesu vaidina, jog alpsta. Va ir si vakara reke niamnia ir vel tik jogurta gere. Ir taip buna su jogurtu gyvena tris dienas. Visi namai pridelioti, desros, surio, darzoviu griezineliu, o jei kazka suvalgys...
O buna atrodo valgo, as kol jis kramto net pro langa ziuriu ir atsisukus pamatau vaizdeli, ne tik kad isspjoves, bet su rankove ir burna valosi.
Viena diena atrodo nebekreipsiu demesio, taciau kai pagalvoju apie darzeli baisu darosi doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazzyla: 01 birželio 2006 - 22:17