QUOTE(Vaidulė @ 2009 07 24, 13:19)
Būtent apie smulkmeną šitą

Aš atsimenu iš vaikystės tokį geležinį močoiutė turėjo, tai padarydavo skyles bulvėse, pridėdavo ten faršo ir dideliam puode arba orkaitėj sustatytas troškindavo - niam niam
o va ką su agurku daryt neįsivaizduoju net
Geležinių ir mano mama turėjo, bet šitas, kur iš smulkmenų tai bulvėms netiks. Jis tik dekorui skirtas, agurkus idealiai spirale padaro. Dar morka bandžiau tai irgi ima. Kivis tyžta - per minkštas, pomidorai manau taip pat tam netinkami. Bet būtent šitų jau ir nebėra
QUOTE(davija @ 2009 07 24, 13:27)
nu nea, šitaip nepavyks padaryt, jis padaro spiralę, o ne skylę
o duobutėms daryt būna tokie specialūs metaliniai kaip mažisamteliai

Šitie kur kaip maži samteliai tai man primena kažkuom ledų šaukštą savo veikimu. Labiausiai tinka rutuliukams iš vaisių minkštimo daryti.
O duobėms gilioms į kurias gali ko nors prikišti tai toks kaip jau sakiau mano mama metalinį turėjo: virbalas užsibaigiantis spirale tik dar šalia jos kaip "prilipintas" žiedas. Suki visą spiralę o tas žiedas ir gremžia skyle, paskui iš vidaus išsitraukia panašus darinys į tą, kurį iš agurko žalia TW smulkmena padaro.
QUOTE(Vaidulė @ 2009 07 24, 20:24)
Gražu

O kaip tai pasidaro? Nes aš kaip įsivaizdavau bulvę, tai taip į vidurį susuki ir ištrauki, o ten lieka tokia skylė, kurią tik padailint tereik ir dėt į vidų ką nori

Bet jei sakot kad taip negalima, tai kaip tada ji veikia
Pats to daikto smaigaliukas smeigiasi į agurko galą, tada pradedi sukti pagal laikrodžio rodyklę pirštą į tą apvalią kiaurymę kišus. Agurką pjauna plokščia dalis tarp spiralės ir to žiedo pirštui. Ji gana aštri, žinoma, ne kaip peilis, bet agurkui pakanka.