Įkraunama...
Įkraunama...

Į mokyklą 6 ar 7 metų?

QUOTE(Germinė @ 2011 05 03, 22:13)
pažymiais?pavydžiu

ir dar - man patinka tavo lūpdažio spalva  bigsmile.gif

ačiū brunette.gif
taip, pažymiais. pas mus pažymiai yra raidėm, o tos raidės atitinka procentinę išraišką.
galbūt vertinimo sistema kitokia (nežinau kaip dabar Lietuvoj), bet tokia pati kaip ir vyresnėse klasėse.
Atsakyti
berniukas berniukui nelygus, problemos buna visuomet arba dazniausia ir nesvarbu isleisite 6 ar 7m.

jeigu mano sunus jau antri metai darzelyje tinginiauja kai kiti vaikai mokinasi, namuose daugiau sedi ir savarankiskai uzduoteles is pratybu sas. sprendzia .. darau prielaida kad tikrai nori, ne tusciai sako kad nori...
gali.

Emocine branda ivertino kiek galejo psichologas, turime rekomendacijas kurios taip pat kaip ir mano akys mato kad vaikas jau pasiruoses.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingakalnis: 03 gegužės 2011 - 22:15
Nesiginčiju, mano dukrai greit bus 6 metai, pagal pasiruošimą jau galėtų eiti į pirmą klasę, net ne į pradinę. Bet aš ją tik nuo 7 leisiu į mokyklą.
P.S. Dėl psixologų - ar jus tikrai šventai tikit, kad žmogus, pabendravęs su vaiku kelias valandas, realiai viską gali įvertinti? smile.gif. 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabra: 03 gegužės 2011 - 22:18
QUOTE(Sidabra @ 2011 05 03, 22:16)
Nesiginčiju, mano dukrai greit bus 6 metai, pagal pasiruošimą jau galėtų eiti į pirmą klasę, net ne į pradinę. Bet aš ją tik nuo 7 leisiu į mokyklą.

mes uzraseme i pradine mokykla, del saugesnes aplinkos ir patikimu mokytoju.
bet dar nzn, galbut geriau butu leisti is kart i vidurine mokykla... turim truputuka laiko pasvarstymams.

P.s mes taip pat nors sunus2005 gimimo jau pries metus pagal zinias bei uzduociu atlikima galejo eiti i mokykla bet kur ten... siemet sueina 6 ir eis, iki 7m laikyti buvo minciu bet pasikoregavo greitai smile.gif

Psichologo man is tiesu net nereikia, as vaika matau kas diena, bendrauju su juo, jis savarankiskas, atsakingas, gal tik drasos nera daug, nors velgi, net ne drasos o gudrumo ir naglumo mazoka, bet viskas su laiku smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingakalnis: 03 gegužės 2011 - 22:20
Va, o paskui tokios problemos http://www.supermama...;#entry46759449 . - čia ne apie jūsų sūnelį, šiaip pasiskaitimui.

Laba diena, radau panašią temą ir norėčiau pratęsti. Mano dukrai taip pat prastai sekasi mokykloje. Problema yra ta, kad del susiklosčiusių aplinkybiu per anksti leidom i pirma klasę, taigi ji už bendraklasius yra jaunesnė metais. Pirmoje klasėje beveik visi pamokų ruošimai baigdavosi ašaromis: "aš nemoku...", "aš nežinau..", "aš niekada neišmoksiu...". Kažkaip baigė pirmą klasę, kartais netgi mokytojos paskatinimą gaudama. Antroje klasėje vėl: "aš nemoku...", "aš nežinau..." Labai pykstu už tokias kalbas, nes ji gabi, bet tingi. Bandau aiškinti, kad ji mažesnė už kitus, todėl reikia daugiau padirbėti, girti, kai teisingai atlieka užduotį, bet nepadeda. Pamokas ruošti sunku nuvaryti, visai nėra noro mokytis. Po pamokų pirmiausia eina pažaisti, valgo apie valandą, trinasi ant kėdės, kad tik nereiktų pamokų ruošti, o vakare ašaros - nespėjau paruošti pamokų. Ką daryt? Kaip sudomint vaiką? Bandžiau ir TV draust žiūrėt, jei neparuoš pamokų, ir kalbėtis. Nepadeda, nežinau, kaip elgtis, kur ieškoti informacijos? Gal galit kokią gerą knyga rekomenduoti?

Irgi juk 99 procentai tikimybė, kad turėjo psichologų rekomendacijas. Patys tėvai kalti, kad anksti vaiką išleido į mokslus, o dabar 5 kampo ieško - ką daryt, ką daryt. Moralas - nereika ankstinti, viskam savo laikas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabra: 03 gegužės 2011 - 22:28
QUOTE(Sidabra @ 2011 05 03, 22:21)
Va, o paskui tokios problemos http://www.supermama...;#entry46759449  . - čia ne apie jūsų sūnelį, šiaip pasiskaitimui.

nu atrodo aiskiai lietuviskai rasau smile.gif
vaikas mano uzduotis is pratybu sas. atlikineja vienas nuo 4metu, ne as ji verciu bet pats maximoj eidamas vis zurnaliukus tokius perka, kuriuos sprendzia vaikai siaip jau gerokai vyresni, uzduotis eprksiato, ir pats kaip moka daro, man belieka tik patikrinti, jei padaro klaidu, parodau kur ir jis ant kito lapo pats taiso, perrasydamas ar perpiesdamas, musu seimojue visi vaikai ejo 6m visi baige aukstais balais mokykla, universitetus, lygiai taip ir gimines vaikai, nzn nei vieno katras eitu 7m. visi 6 ir tfu tfu tfu... be priekaistu, todle manau kad jei viakas gabus, tevu auklejimas ir autoritetas yra, susikaputi sugeba be problemu, susikoncentruoja ir siaip elgiasi kaip vaikas o ne kudikis.. kodel ne, del savo vaio tai tik fiziskai dickiai baugina o jis pats mokykloje manau isilies greitai ir patenkintas bus nes kartais nusibosta zaisti su juoistisai tas mokyklas, tai uzduoteles, tai skaitymas, tai matematika...

kiti vaikai su masinom vazineja, o manikis praso kad jo paklausineciau skaiciu...

man tai irgi zenklai, nes jei tai butu na metus laiko tai dar dar... o praktiskai uzsikableves nuo 3m skaiciais jis, ir iki siol megaujasi juos perkadamas, tai tikiu kad mokykloje susitavrkys, mes dirbam normaliuose darbuose, yra seneliai jeigu kas, ir visi laikomes tos pacios nuomones, vaikas savarankiskas, padeti galima bet pricipas vienas, pats daro kaip moka, jei nesigauna tada padedame, dazniausia ismasto pats viska jau dabar, ziurint net sudetingesnius uzdavinukus.
Papildyta:
Sidabra smile.gif as esu be proto dekinga tevams kad mane jie isleido i mokykla ankti, visos trys baigem mokykla 17m
brolis taip pat.
brolio vaikas isejo irgi 5,8men irgi baigia gimnazija jau ir sako "tevai, dekui uz tai kad isleidai mane anksciau i mokykla".

As savo mamai irgi sakiau tai ne karta, tikiu kad ir mano vaikas man taip pat pasakys, vieni linke kaip kazkas rase neskubeti, metai nieko nekeicia ir t.t. as esu kitoks zmogus ir manau jei atejo laikas, vadinasi jau laikas.
kiek tokiu yr kur beveik 8 isleidzia?
man tai absurdas, paksui is vaiku kiti juokiasi, didele kaip karve ir tt.. gyvenam prie pat mokyklos, girdziu kaip kalba vaikai uz lango... maziukus skriausti gali irgi sutinku, bet tam turiu svau priemoniu, to mano vaikui nebus smile.gif

bet daugiau ta tema nesiplesiu, visi turime savo nuomones ir visi lisime prie ju smile.gif
Atsakyti
O psichologo atsakymas: Galbut Jus nueikite pas vaiku psichologa poliklinikoje (arba pedagogineje- psichologineje tarnyboje). Reikia suprasti, kur slypi problema (ar problema tame, kad vaikas sunkiau demesi islaiko, lyginant su kitais vaikais- psichologas istirtu visa vaiko intelekta, Jus pamatytumete, kuriose srityse Jusu vaikas gabus, kuriose maziau gabus), o gal problema judvieju santykyje (panasu, kad yra siek tiek jegos kovos tarp judvieju: vaiko pyktis pasireiskia "laiko tempimu", ir Jus rasote kad supykstate ant jos).

Rekomenduociau labiau psichologo konsultacija negu knyga skaityti, nes konsultacijoje Jus suzinotumete daugiau butent apie savo vaika, psichologas gali pastebeti kazka, ko Jus pati negalite pastebeti, o knygose informacija buna bendra, sunku atrinkti, kas tinka Jusu vaikui.

Dar svarbu- paklausineti mokytojos, ka ji mano apie dukrytes sunkumus, kur yra problema.

O problema slypi tame, kad peranksti leido į mokyklą vaiką.

Eilinį kartą rašau - jūsų berniukui to netaikau, , tikrai yra vaikų labai gabių , kurie anksti subręsta, tiesiog labai daug atvėjų su panašiom problemom yra mokyklose.Visi tik pas psichologus vaikštinėja, o daugumos šių problemų būtų galima išvengti palaukus tinkamo VAIKUI laiko pradėt mokslą.
Atsakyti
Sidabra, sutinku be jokiu abejoniu, kad reikia ziureti pagal vaika, uztenka grupeje darzelyje matyti gerokai vyresniu bet labai sudetingo charakteriu, psichologiskai nestabiniu vaiku.
Cia akivaizdu net man, tik tam tikra kursa tokios teroijos praejusios, kad seimoje problemos ir vaikas isgyvena tai, tada apie kokia mokykla kalbeti, reikia vaikui kurti saugia aplinka dvasine, moraline ir t.t. tik tada mesti i mokyklos suola kur velgi bus laikas kai jausis isbalansuotas.

Siaubas rasau taip, kad neimanoma perskaityti, nusiemus kontaktinius lesius esu tai baisuma, einu jau nuo pc.
bet tema vis tiek yra tokia diskutuotina ir neisemiama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingakalnis: 03 gegužės 2011 - 22:40
Norėjau parašyt, kad nemaža dalis tėvų remiasi kaimynų/draugių/giminių patirtim - "mes leidom 6 metų ir viskas valio", reiškia, ir mūsų vaikas PRIVALO eiti anksti ir gerai mokytis, o jeigu jis to nenori daryt - baudžia, liepia mokytis po kelias valandas po pamokų ( kad jis NEGALI, nepaisant visų savo žinių ir gabumų, tėvai nesupranta, mano, kad vaikas tingi ir pan.). Dažnai tėvai nenori realiai vertinti vaiko sugebėjimų, nenori palaukti. Na kaip gi, toooks didelis vaikas klasej bus g.gif O Jūsų šeimoj, matyt, visi talentingi, bet tai retas atvėjis, jums labai pasisekė 4u.gif
P.S. Aš irgi baigiau mokyklą 17 metų, manau, jeigu baigčiau 18-19, tikrai jokios tragedijos nebūtų, vėliau tektų pradėti dirbti.
Atsakyti
QUOTE(Sidabra @ 2011 05 03, 23:34)
O psichologo atsakymas: Galbut Jus nueikite pas vaiku psichologa poliklinikoje (arba pedagogineje- psichologineje tarnyboje). Reikia suprasti, kur slypi problema (ar problema tame, kad vaikas sunkiau demesi islaiko, lyginant su kitais vaikais- psichologas istirtu visa vaiko intelekta, Jus pamatytumete, kuriose srityse Jusu vaikas gabus, kuriose maziau gabus), o gal problema judvieju santykyje (panasu, kad yra siek tiek jegos kovos tarp judvieju: vaiko pyktis pasireiskia "laiko tempimu", ir Jus rasote kad supykstate ant jos).

iš tikrųjų taip. jeigu jūs rėkaujat, pykstat už tai, kas susiję su pamokom, labai normalu, kad vaikas tos veiklos nemyli.

QUOTE(Sidabra @ 2011 05 03, 23:57)
P.S. Aš irgi baigiau mokyklą 17 metų, manau, jeigu baigčiau 18-19, tikrai jokios tragedijos nebūtų, vėliau tektų pradėti dirbti.

dabar mokykla dvylika metų. net ankstyvų šešerių išleidus, baigs ne mažiau aštuoniolikos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(light blue @ 2011 05 03, 17:16)
jūsų atveju, jei ppt parašys likti daržiukyje, vesčiau į kitos įstaigos ikimokyklinio ugdymo grupę.

Beje, viena mama čia džiaugėsi, kad pati anksčiau ėjo į mokyklą, ją baigė ir metus "ieškojo" savęs, mąstė, ko nori, kuo jai užsiimti smile.gif Bet tai akivaizdus pavyzdys, kad mokykloje ji to nepadarė, minčių ir spendimų nesudėliojo, nes jai buvo per anksti smile.gif Faktas, žmogus jaučiasi gerai ir labai džiugu, bet...mano akiai viskas turėtų eiti sistemingai smile.gif

Antrus metus niekas neleis lankyti priešmokyklinės grupės jokiam darželyje mirksiukas.gif

O kai mokyklą baigia 19 ir vis tiek metus ar du mąsto, ką toliau pasirinkti g.gif Juk ne visi nuo pirmos klasės turi ateities viziją mirksiukas.gif
QUOTE(Sidabra @ 2011 05 03, 23:21)
Va, o paskui tokios problemos http://www.supermama...;#entry46759449  . - čia ne apie jūsų sūnelį, šiaip pasiskaitimui.

Irgi juk 99 procentai tikimybė, kad turėjo psichologų rekomendacijas. Patys tėvai kalti, kad anksti vaiką išleido į mokslus, o dabar 5 kampo ieško - ką daryt, ką daryt. Moralas - nereika ankstinti, viskam savo laikas.

O tėvai nepagalvoja, kad tėvai vaikui kelia nepakeliamus reikalavimus, uždeda per didelę naštą vaikams? Reikalauja, kad pagal jų grafiką mokintųsi, kad pagal jų norus gautų jų pageidaujamas įvertinimus, kad būtų suaugusiais, o ne vaikais g.gif Tokiems tėvams patiems reikia apsilankyti pas psichologą, išmokti priimti vaiką toks, koks yra, o ne kokį jį nori matyti. Juk vaikas irgi asmenybė.
QUOTE(Sidabra @ 2011 05 03, 23:57)

Man asmeniškai buvo tragedija. Pagal tuo metu galiojusią tvarką, turėjau eiti su metais jaunesniais vaikais. Mokykloje su jais man buvo nuobodu, jokių pastangų mokintis nedėjau, nes manęs paprasčiausiai mokytoja neklausinėdavo. Ir gavau neblogą meškos paslaugą: vėliau prisiversti mokintis buvo beprotiškai sunku. Geriau būčiau klasėje buvusi jauniausia ir norinti mokintis, nei vyriausia be motyvacijos siekti žinių.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2011 05 03, 23:54)
dabar mokykla dvylika metų. net ankstyvų šešerių išleidus, baigs ne mažiau aštuoniolikos wink.gif

Tai kad ne - jeigu tie ankstyvi šešeri yra sukakoję vasarą, tada baigs dar neturėdamas 18-kos mirksiukas.gif Maniškei 6-ri suėjo gruodį jau beveik įpusėjus pirmą klasę, tai pilnametystę gresia švęsti jau universitete biggrin.gif
Atsakyti