Įkraunama...
Įkraunama...

Į mokyklą 6 ar 7 metų?

as tai neziuresiu i vaikas, ramiai leisiu beveik 8, nenoriu jokiu ten psichologu konsultaciju.
Atsakyti
QUOTE(mijaxxx @ 2012 01 31, 22:26)
as tai neziuresiu i vaikas, ramiai leisiu beveik 8, nenoriu jokiu ten psichologu konsultaciju.
Ir mano sausinukas eis 7m 9 mėn -normalu,tokiu atveju nereikia jokių psichologų.
Atsakyti
Na, mokyklinis amžius dabar apibrėžtas įstatymų - vaikas pradeda lankyti mokyklą tais metais, kuriais jam sueina 7 (tais kalendoriniais metais, t.y. jei jam 7 sueina 2012 m., nesvarbu, sausį ar gruodį, jis/ji eina į mokyklą 2012-09). Saviveiklai vietos nelabai yra. Išimtims reikalinga psichologinės tarnybos išvada.
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2012 02 02, 09:09)
Na, mokyklinis amžius dabar apibrėžtas įstatymų - vaikas pradeda lankyti mokyklą tais metais, kuriais jam sueina 7 (tais kalendoriniais metais, t.y. jei jam 7 sueina 2012 m., nesvarbu, sausį ar gruodį, jis/ji eina į mokyklą 2012-09). Saviveiklai vietos nelabai yra. Išimtims reikalinga psichologinės tarnybos išvada.

kaip jau rasiau, o jus akivaizdu nematete smile.gif nereikia, arba ne visur reikia, mano bernas vasara ejo i tas pamokeles su busimais klasiokas budamas dar 5.. rugpjuti suejo 6 ir isejo i pirma klase, sekasi puikiai, gerokai geriau nei kitiem, 8meciam wink.gif

tai pirma, esu visiskai tirka kad ir toliau eisis gerai.

o pas psichologa man tik paisule nueiti nemokamai konsultacijai su vaiku, norejau galejau atsisakyti,bet buvo idomu ir is tiesu zinojau kad pakels motinai kasas, pagirs berna,tai p ir buvo bet ji jokios pazymos nieko nedave, tieisog tai buvo man kad buciau rami, nor sbuvau tokia, matyt is smalsumo labiau.

klaseje yra keli dar 6meciai, nei vienam nereikejo eiti i tarnyba pazymu, vienas berniukas turi sutrikimu siaip tai jis lankosi, bet nzn ar jam 6 ar 7.

pries leidziant vaika imokykla ejom i kelias skirtingas vilniaus mokyklas tiek pradiens tiek vidurines, nei vienoj nesake kad privalau atnesti pazyma, tik sake del saves nuveskite, kad ramu butu.

tad nzn ax.gif vaikas 2011 isejo i mokykla tad nemanau kad per pusmeti kazkas radikaliai pasikeite.

o leisti vaika i 1kl beveik 8 man nesuvokiama. jauciu taip pat kaip kitam skaityt kaip 6meciai iseina ir kad puikiai mokosi.
Atsakyti
as tiesiog noriu, kad mano vaikas kuo ilgiau butu namuose ir vyresnis baigtu mokykla, nes berniukams gyvenimas ziaurus, baigi mokslus ir dirbi visa laika, moterys tai dar pailset gali vaikus augindamos.
Papildyta:
O kad sesiameciai gerai mokosi tai visi supranta, pati 6 ejau nes tik lapkriti gimtadienis ir brolis taip pat. ir sese dvyne, jie tai isvis pirmunai mokyklos su pagyrimais baige. gerai, kad dar daug laiko, o gal bus toks protingas kad persigalvosiu. kol kas protingiausias tik su kompiuteriu, tuoj mokes daugiau nei as.
Atsakyti
QUOTE(mijaxxx @ 2012 02 02, 23:58)
as tiesiog noriu, kad mano vaikas kuo ilgiau butu namuose ir vyresnis baigtu mokykla, nes berniukams gyvenimas ziaurus, baigi mokslus ir dirbi visa laika, moterys tai dar pailset gali vaikus augindamos.
Papildyta:
O kad sesiameciai gerai mokosi tai visi supranta, pati 6 ejau nes tik lapkriti gimtadienis ir brolis taip pat. ir sese dvyne, jie tai isvis pirmunai mokyklos su pagyrimais baige. gerai, kad dar daug laiko, o gal bus toks protingas kad persigalvosiu. kol kas protingiausias tik su kompiuteriu, tuoj mokes daugiau nei as.

manau namie visa laika vaiko nelaikysi kazkada jis turi tapti mokinuku,ir tie 3-4 menesiai tikrai nieko nereiskia isleidziant vaika i mokykla,cia panasu kad mamos dar nepasiruose mokintis,nes reikes daug laiko praleisti beruosiant pamokeles su vaiku,kad suneliui nebutu sunku pirmojoje klaseje as ji mokykloje leidau i paruosiamaja,ismoko issedeti 45 min,ismoko isklausyti mokytojos,atlikinejo darbelius pratybose ir tt,o kad berniukams sunkiau gyvenime irgi visiska nesamone,ir moteru sunki dalia,vaikucius auginti sunkus ir atsakingas darbas,budama su vaiku turi ir namus sutvarkyti ir valgyti padaryti i lauka iseiti ir vaikucio ligos atveju mama lieka viena namie juk tetis dirba,todel dabar nemazai mamu atsigave po gimdymo eina dirbti,vaikucius priziuri aukles ar mociutes ,o paaugusius nuo 1.5 metuku atiduoda i lopseli doh.gif
Atsakyti

Su tokiu požiūriu išauga mamyčiukai, kuriems gyvenime būna dar sunkiau 4u.gif

O vaikų auginimas - lengvas darbas g.gif Nepasakyčiau schmoll.gif
Atsakyti

gal tada 10 į mokyklą leist? g.gif

taip vaikui gyvenimo tikrai nepalengvinsi. jis subręs tada, kai subręs. tik gerai būtų, kad atėjus tam laikui, kai jis norės pradėti gyventi su mergina, jau būtų baigęs mokyklą biggrin.gif
baigti mokyklą 20 doh.gif
Atsakyti
Iš patirties galiu pasakyt,kad tie keli mėnesiai mums nieko nereiškia,o vaikui tai nemaža dalis jo gyvenimo.Kiekviena mama geriausiai pažįsta savo vaiką ir gali nustatyt jo brandą,nes su juo gyvena nuo gimimo.PPT jis gali elgtis nenatūraliai,nes tai nauja terpė,nepažįstamas žmogus...
Mano Pupa-antrokė.Gimus gruodžio gale.Jei nebūtų patekus į tą Prokrusto lovą,o ėjus metais vėliau,rezultatai būtų kitokie verysad.gif
Palaikau visas mamas,kurios nori savo vaikams ilgesnės vaikystės,o ne grūda į mokslus.Mokykla niekur nepabėgs,o va vaikystė....
Atsakyti
sutinku su germine pilnai. o prie ko cia 10 metu, 7 ir keli menesiai, ir baigs 19 o ne 20.
mano sunkus vaikas ir tai man nesunku vaika auginti, o tu kuriu geri vaikai, tai tik vienas malonumas auginti, ne viena mama pazystu kurios vaikus augina, ir apie darbus net pagalvoti nenori.
Atsakyti
QUOTE(mijaxxx @ 2012 02 03, 00:58)

Na čia tai požiūris. doh.gif Dirbt anksčiau ar vėliau visiems teks, nuo to neapsaugosit, o ir nelabai protinga nuo darbo saugoti. Moterys pailsi vaikus augindamos? ... biggrin.gif Nėr žodžių. Vyresnis būdamas gali nebaigtą mokyklą mest savarankiškumo paieškoms. smile.gif Kuriam jaunam žmogui patiks ilgiau namie užsibūt? Na bet, žinoma, kiekvienam savo. Jei vaikas nepasiruošęs, nereik kankinti.
Atsakyti
QUOTE(dzioaana @ 2012 01 29, 15:03)
aš visai pasimetusi  verysad.gif ar leisti mažają kitais metais į mokyklą?ji gimė 2006-01-12.jei leisčiau į mokyklą už 2metų,mano manymu būtų vėlu,o jei kitais metais.. mamos,patarkit bigsmile.gif

jeigu kyla tokiu minciu, manote, jog tai yra tinkamas laikas pradeti lankyti mokykla- tai gali buti labai geras sprendimas smile.gif o kad nesuklystumete, tai galutinai apsisresit po mokyklos psichologo isvados 4u.gif smile.gif

QUOTE(*Viskasgerai* @ 2012 01 29, 15:33)
jusu vaikas gimes jau kitais kalendoriniais, ir norint leisti reikia psichologines tarnybos 
pazymos,kad subrendes mokyklai.

nebereikia, uztenka mokyklos psichologo isvados, tarnyba reikalinga tik jei kazkokiu specialiuju poreikiu ar pan. vaikas turi.
Atsakyti