Įkraunama...
Įkraunama...

Į mokyklą 6 ar 7 metų?

QUOTE(alinaz @ 2012 08 15, 19:32)
moteros musu atveju mum dabar rugseji bus 5,8 ir mes norim i priesmokikline,o  ne i 1 klase smile.gif

Tai visos suprato manau, kad norit į priešmokyklinę, bet jei leisit į priešmokyklinę nuo rugsėjo, tai kitais metais turės eiti į pirmą klasę ir jau visai nesvarbu ar dukrytė bus pasiruošus ar ne. doh.gif

O eilėraščių deklamavimas ir kitoks dalyvavimas veikloje nieko nereiškia. PVZ mano 7m nemėgsta deklamuot eilėraščių prieš auditoriją doh.gif , o trimetė tai koncertus, eilėraščius ir seneliams, ir šiaip bet kur. Kartais net savo kūrybos, bet tai nereikškia, kad mažoji labiau pasirengus mokyklai nei vyresnioji 4u.gif

O dėl darželio, tai dabar sunku ką nors patart, tik tiek, kad pavasarį padarėt klaidą, kad pirma parašėt prašymą, o tik tada darėt testuką. 4u.gif
Atsakyti
alinaz, tikrai uzjauciu del tokio neapsiziurejimo, nes to vertinimo visur reikalauja ir tikrai ne rasant prasyma, o jau kai sudarineja eiles ir renka pazymas medicinines ir kas anksciau eina- PPT ar mokyklos psichologo vertinimus. Siaip tai negeras dalykas, kad tuos vertinimus atlieka tik tuo metu, kai darzeliai jau paprastai yra suskirste vaikus i paruosiamasias grupes, o ir mokykla musu to vertinimo lauke, nes iki geguzes reikejo ji pateikti, o tik nuo geguzes juos pradeda daryti.

jei nerasit darzelio, tai gal verta pagalvoti apie privatu, nes priesmokyklines grupes mokyklose, kiek girdejau, yra mokamos siaip ar taip. O kitais metais pasidarytumet testa ir gal leistu jus i 1 klase.

Beje, mums surase vertinimus ir "vaizda" vaiko ir sesemeciu tarpe, ir septynmeciu, nes dar nebuvo nei 6 metu sueje.

o del parasymo, kad 81 is 100, tai cia kiekviena uzduoti taip vertina, gal vienos buvo toks vertinimas, o gal kitos uzduoties buvo zemesnis?, o gal 81 is 100 tarp bendraamziu, o metais vyresniu tarpe daug zemiau gaunasi? Be to, be tu keliu uzduociu dar butent vertina ir visa tai, ko popieriuje nesimato, o bent vienoj daly neitilpus i procentus, jau isvada rasoma neigiama. Keista, kad jus labiau nepasidomejote tuo vertinimu. Metodikos ju visu vienodos, po testo rezultatu aptarimo man jokiu klausimu nebekyla, nes kas buvo neaisku, pasitikslinau ir pasiklausiau. Tik man buvo atvirkstine situacija, kai man buvo kilusios dvejones del vaiko socialines brandos, nes as tik subjektyviai tai galiu matyti, o testas tas visas abejones pasalino, kaip ir viena mama kai rase, kad su drauge pakalbejus negalima apsispresti, lygiai taip pat paklausius mociuciu, aukletoju ar palyginus vaika su kitais grupes vaikais.
Atsakyti
QUOTE(jovka @ 2012 08 15, 20:34)

O dėl darželio, tai dabar sunku ką nors patart, tik tiek, kad pavasarį padarėt klaidą, kad pirma parašėt prašymą, o tik tada darėt testuką.  4u.gif

mes visu pirma ne pavasari rasem prasyma, o nuo birzelio 1 d!!!! ir niekur man nereikalavo to tetso!!! tik dabar baigiantis vasarai paskambino pasakre , kad reikia. bet cia ne esminis. pirma karta susiduriau su tokiu nesamoningu priemimu i priesmokikline grupe doh.gif
onora :"jei nerasit darzelio, tai gal verta pagalvoti apie privatu" na kaip idomiai snekat, jus zinot kiek privaciai kainuoja mokyklos ar darzeliai? jei jus gali sua leist toki dalyka pirmyn.
Atsakyti
QUOTE(alinaz @ 2012 08 16, 15:42)
mes visu pirma ne pavasari rasem prasyma, o nuo birzelio 1 d!!!! ir niekur man nereikalavo to tetso!!! tik dabar baigiantis vasarai paskambino pasakre , kad reikia. bet cia ne esminis. pirma karta susiduriau su tokiu nesamoningu priemimu i priesmokikline grupe doh.gif 
onora :"jei nerasit darzelio, tai gal verta pagalvoti apie privatu" na kaip idomiai snekat, jus zinot kiek privaciai kainuoja mokyklos ar darzeliai? jei jus gali sua leist toki dalyka pirmyn.

zinau, bet paruosiamoji grupe mokykloje buna mokama ir su maitinimu ir prailginta grupe gaunasi apie 700 Lt/men, yra ir darzeliu uz panasiai, tai ir pasiuliau.

o dar uzmaciau smile.gif, kad jus i pirma klase vistiek nuo 7 metu planuojat leist, tai priesmokyklineje 2 metus butu?? Dvejiems metams darzelyje vaikas neturi krepselio.

Man pasirode, kad jus kazkokia fiks ideja cia sugalvojot neisigilinusi ir neisdege. Jei klystu, tai atsiprasau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Onora: 16 rugpjūčio 2012 - 19:55
QUOTE(Onora @ 2012 08 16, 19:50)
zinau, bet paruosiamoji grupe mokykloje buna mokama ir su maitinimu ir prailginta grupe gaunasi apie 700 Lt/men, yra ir darzeliu uz panasiai, tai ir pasiuliau.

o dar uzmaciau smile.gif, kad jus i pirma klase vistiek nuo 7 metu planuojat leist, tai priesmokyklineje 2 metus butu?? Dvejiems metams darzelyje vaikas neturi krepselio.

Man pasirode, kad jus kazkokia fiks ideja cia sugalvojot  neisigilinusi ir neisdege. Jei klystu, tai atsiprasau smile.gif

kur mes norim eit ten nemokamai!!!!!!!!!!!!!!! tik jei reikalinga proilginta grupe, man nereikia smile.gif
mes nenorim eit i preismokikline 2 metus, kas per nesamones g.gif 2012-2013 priemsokikline; 2013-2014 1 klase. viska pagal metus, dabar 5,8m ,o kitais 6,8m. cia pagal darzelio grupe mum gautis tik 6,8m i priemsokikline, o 1 klase 7,8m. o baigs mokykla beveik 20 doh.gif nenorim taip.
Atsakyti
QUOTE(alinaz @ 2012 08 17, 14:01)
kur mes norim eit ten nemokamai!!!!!!!!!!!!!!! tik jei reikalinga proilginta grupe, man nereikia smile.gif
mes nenorim eit i preismokikline 2 metus, kas per nesamones g.gif  2012-2013 priemsokikline; 2013-2014 1 klase. viska pagal metus, dabar 5,8m ,o kitais 6,8m. cia pagal darzelio grupe mum gautis tik 6,8m i priemsokikline, o 1 klase 7,8m. o  baigs mokykla beveik 20 doh.gif nenorim taip.

bliamba doh.gif tos kelios dienos... o maniskei kaip tik iki sausio ir "metu veliau" keliu dienu pritruko, ir spaudziu ja is paskutiniuju- amzinai jauniausia, nespeja, nesusigaudo, stresuoja, doh.gif velai vaiksciuot pradejo, kalbet tik 3 metu... o tures but jauniausia ir atlaikyt spaudima verysad.gif o atrodo na kas tos 6-10-20 dienu pries visa gyvenima, o vat kartais kaip peilis prie gerkles doh.gif Musu darzelyje priesmokykline sujungta su vyresniaja grupe, tik uzduoteles biski skirtingas duoda, bet uzsiemimai kartu, tuo pat metu... tai iseina praktiskai 4,8 priesmokyklineje startuojam verysad.gif Nors, didelis pliusas kad du metus tures, gal kaip nors... galejau su jaunesniais darze palikt, bet koks tikslas, pagal gimimo metus jai priklauso ten...

bet jus (dukra) galit laikyt kitais metais ir eit ne i priesmokykline, bet i pirma klase. Pagal tai ka rasot jai tos emocines brandos tik pritruko, gal metai viska pakeis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 17 rugpjūčio 2012 - 14:15
QUOTE(alinaz @ 2012 08 17, 14:01)
mes nenorim eit i preismokikline 2 metus, kas per nesamones g.gif  2012-2013 priemsokikline; 2013-2014 1 klase. viska pagal metus, dabar 5,8m ,o kitais 6,8m. cia pagal darzelio grupe mum gautis tik 6,8m i priemsokikline, o 1 klase 7,8m. o  baigs mokykla beveik 20 doh.gif nenorim taip.

bet tai jusu vaikas darzeli pagal metus ir lanko, pagal istatyma jums i pirma klase 7.8men ir priklauso, bet kadangi norite anksciau isvesti, tai ir pakliuvote i ta aparata, apie kuri net nezinojot.

Cia ta "nesamone", del kurios taip pamaniau biggrin.gif
QUOTE(alinaz @ 2012 xx xx, xx:xx)
mes i priesmokikline klase!!! as net negalvojau vaiko ves i i 1 klase dar, anksti . vesim 7 metu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Onora: 17 rugpjūčio 2012 - 14:15
na nieko nepakeisim moterukes mes smile.gif bandysim laime dar karteli, jei ne tai nzn ka teks daryt smile.gif visom sekmes 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, gal jūs turit patarimų ar gal esat jau praėję tokį ratą. Vaikas gimęs 12-29. Pagal įstatymus jis darželyje šiais metais eis į paruošiamukus. Kitais metais turėtų eiti į mokyklą. Kadangi vaikas alergiškas, daug sirgęs, mažai lankęs darželį, manau, kad yra nebrandus sekančiais mokslo metais eit į mokyklą. Va čia ir prasidėjo... Prirašiau užklausimų į visas įmanomas ir neįmanomas įstaigas ir kažkodėl toks jausmas, kad bandau kakta pramušti sieną doh.gif Pagal LR įstatymus, vaikas negali eiti vėliau į mokyklą. Įstatymų kūrėjai ir tvirtintojai ryškiai geriau žino nei mamos, kada vaikui laikas į mokyklą. Jei tais kalendoriniais metais sukanka septyneri (maniškiui sueis septyneri 12-29!), niekas netikrina jo brandumo mokyklai. Manau, kad į mokyklą aš jo vis tiek sekančiai metais neleisiu. Bet metus ką su vaiku daryt? Kaip jūs sprestumėt tokį reikalą? Patarkit 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Oragė @ 2012 08 17, 20:33)
Manau, kad į mokyklą aš jo vis tiek sekančiai metais neleisiu. Bet metus ką su vaiku daryt? Kaip jūs sprestumėt tokį reikalą? Patarkit  4u.gif  4u.gif

As pries pora postu apie panasia situaija su saviske rasiau. "neleist" jus negalit ir susilauksit rimtu nemalonumu jei taip pasielgsit, manau. Jus pazeisit istatyma, o istatymas- kvailas ar protingas- yra istatymas.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2012 08 17, 23:49)
As pries pora postu apie panasia situaija su saviske rasiau. "neleist" jus negalit ir susilauksit rimtu nemalonumu jei taip pasielgsit, manau. Jus pazeisit istatyma, o istatymas- kvailas ar protingas- yra istatymas.

Galiu, pažeisdama įstatymą. Nepergyvenu aš dėl jokių rimtų nemalonumų šiuo klausimu. Ir mano vaiko gerovė yra man svarbiau. Atsakomybė yra administracinė bauda, kurią aš pasirengusi mokėti. Ir kelsim spaudą ir televiziją, jei taip nutiks cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Oragė @ 2012 08 18, 07:09)
Galiu, pažeisdama įstatymą. Nepergyvenu aš dėl jokių rimtų nemalonumų šiuo klausimu. Ir mano vaiko gerovė yra man svarbiau. Atsakomybė yra administracinė bauda, kurią aš pasirengusi mokėti. Ir kelsim spaudą ir televiziją, jei taip nutiks  cool.gif

o ka jus spaudai pasakytumet? g.gif Daugumoje saliu (nezinau apie visas, tai neteigiu, bet visos man zinomos) turi toki istatyma. Istatymas numato isimtis: jei anksciau- testas, veliau- individualizuota programa. Reikalaut kad nuo gr 20 iki sausio 10 butu kazkokia isimtis? Bet tada gr 19 ar sausio 11 gimusiu vaiku mamos irgi pareikalaus isimciu... ir bus klaseje vaikai nuo 5 iki 8 metu blink.gif Jei vaikas iveiks paruosiamaja- nera jokio pagrindo teigt, kad neveiks pirmos klases. Jei priezastis "daug serga"- egzistuoja namu mokymas. Tiketis, kad bus istatymas "leidziam i mokykla kai tevai uzsimano"- irgi vargu ar verta. Ka jus noretumet ziniasklaidos demesiu pasiekt?
Atsakyti