Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo Baltijos iki Juodosios

QUOTE(gabazzz @ 2009 08 03, 15:26)
Turiu pasakyt, kad as Bulgarijos atzvilgiu irgi buvau nusiteikus gan skeptiskai.. Aisku, didelio ispudzio ji man nepaliko, nors poilsis is tikro visai neblogas. Bet Rumunija mane LABAI nustebino  thumbup.gif  Is gerosios puses: ir kalnai, ir kaimai, ir suriai, viskas.. drinks_cheers.gif
Grizus namo, pateiksiu keleta skaiciuku - finansiniu ir kitokiu smile.gif

P.S. Kitamet galvojam i Vakaru Europa.. Aisku, ir pinigeliu reiks daugiau..

Labai fainas pasakojimas. thumbup.gif

Mes irgi šią vasarą keliavom į Bulgariją automobiliu. Buvom pakviesti Bulgarijoj į vestuves.
Rumunija mane sužavėjo. Buvau irgi prisiklausius visokių neigiamų atsiliepimų. Bet sužavėjo ir maži miestukai ir žali kalnai su baltom bažnytėlėm. Žmonės labai mieli. Draugams Rumunijoj sugedo mašina, tai žmonės palydėjo iki meistro, o pataisė už 5 E. blink.gif Nedidelis buvo gedimas, bet tiek mažai, tai niekas nesitikėjo.
Ir man patiko rumunų maistas ir dar slyvovica kur vidury kalno pakeliui nusipirkom. wub.gif
Bulgarijoj mes važiavom į kalnus . Buvom Rilloj ir Pirinuose.
Atsakyti
QUOTE(gabazzz @ 2009 10 11, 18:08)
Aciu  blush2.gif
O Riloj tai tam vienuolyne buvot? As irgi buciau norejus ten nuvaziuot, bet ten jau i kita puse Bulgarijos, tai apsiribojom tiek..  smile.gif

Riloj nenuėjom į tą vienuolyną. Buvom prie auksinio krioklio, kur teka vanduo turintis savo sudėtyje aukso ir sidabro, tai iki vienuolyno dar buvo geras gabalas kelio. Buvom apie 20 žmonių grupė su vaikais. Bet paskui važiavom į vienuolyną prie Melniko ( Tik nebeprisimenu pavadinimo blush2.gif ). Bulgarijos vienuolynai wub.gif wub.gif wub.gif Ir jie turi kambariukus kur priima atvažiuojančius žmones. Sakė nakvynė išeina pigiau negu viešbuty.

O nesimaudėt terminiuose mineraliniuose vandenyse ? Mes buvom Rupitėj ( Vangos bažnytėlėj ir prie to namuko kur ji žmones priiminėdavo ), tai ten šalia iš žemės trykšta 90 laipsnių karščio mineralinis vanduo. Tokioj skylėj, tikriausiai tarybiniais laikais pas mus nebuvo tokių baisių maudymosi vietų. Davėm kažkur apie 5 Lt ir galėjom tam vandeny mirkti kiek tik norėjom. Sako, kad tokių mineralinių vonių visur Bulgarijoj pilna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 11 spalio 2009 - 18:02
QUOTE(Ledum @ 2009 10 11, 17:56)
Riloj nenuėjom į tą vienuolyną. Buvom prie auksinio krioklio, kur teka vanduo turintis savo sudėtyje aukso ir sidabro, tai iki vienuolyno dar buvo geras gabalas kelio. Buvom apie 20 žmonių grupė su vaikais. Bet paskui važiavom į vienuolyną prie Melniko ( Tik nebeprisimenu pavadinimo  blush2.gif ). Bulgarijos vienuolynai  wub.gif  wub.gif  wub.gif  Ir jie turi kambariukus kur priima atvažiuojančius žmones. Sakė nakvynė išeina pigiau negu viešbuty.

O nesimaudėt terminiuose mineraliniuose vandenyse ? Mes buvom Rupitėj (  Vangos bažnytėlėj ir prie to namuko kur ji žmones priiminėdavo ), tai ten šalia iš žemės trykšta 90 laipsnių karščio mineralinis vanduo. Tokioj skylėj, tikriausiai tarybiniais laikais pas mus nebuvo tokių baisių maudymosi vietų. Davėm kažkur apie 5 Lt ir galėjom tam vandeny mirkti kiek tik norėjom. Sako, kad tokių mineralinių vonių visur Bulgarijoj pilna.

Oi.. As kazkaip neistyriau info apie Bulgarijos terminius vandenis.. blush2.gif Bet siaip pernai metais vaziavom i Kroatija, tai buvo kilus mintis maudytis tuose vandenyse Slovakijoj ar kazkur. Bet po to issiaiskinau, kad esu buvus Cekijoj Karlovy Varu terminiu vandenu baseine, kuriuo klaikiai nusivyliau..
Teks keliaut dar po kokiu 5 metu i Bulgarija. Ir kita kurorta pasirinkti ir i vakarine salies dali nuvaziuoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gabazzz @ 2009 10 12, 11:29)
Oi.. As kazkaip neistyriau info apie Bulgarijos terminius vandenis..  blush2.gif  Bet siaip pernai metais vaziavom i Kroatija, tai buvo kilus mintis maudytis tuose vandenyse Slovakijoj ar kazkur. Bet po to issiaiskinau, kad esu buvus Cekijoj Karlovy Varu terminiu vandenu baseine, kuriuo klaikiai nusivyliau..
Teks keliaut dar po kokiu 5 metu i Bulgarija. Ir kita kurorta pasirinkti ir i vakarine salies dali nuvaziuoti  4u.gif

O kodėl nepatiko maudynės?

Jei kartais bus pakeliui, tai labai rekomenduoju tokį miestuką Melnik. Toks pusiau etnografinis miestukas. Garsėja ten gaminamu vynu. Ne visas tas vynas labai skanus, bet einant po visas kavinukes ir prašant paragaut vyno galima išsirinkti tikrai labai skanaus. Kainos nebepasakysiu, bet labai pigu. Mes paskui dar važiavom į Graikiją Thassos salą, tai prisipirkom to vyno bambaliais, nes Graikijaj jau buvo daug brangesnis vynas ir nebe toks skanus.
Dar ten yra tokios smėlio piramidės. Čia pasiskolinau iš interneto nuotrauką. Kai pataisys mano kitą kompą įdėsiu ir savų nuotraukų.
user posted image
Netoli yra vienuolynas ir Rupite ( Vangos namukas ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 12 spalio 2009 - 15:05
Oi, mergaites, sirdis krauju sruva beziurint i tokias nuostabias nuotraukas. Ruosemes vasara aplankyt Bulgarija, bet ta nelemta krize pakooregavo planus ir panasu, kad ateinancia vasara irgi neiseis istrukti. Pavydziu Jums svieziu ispudziu, ikelkit daugiau nuotauku. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ugnaizole: 12 spalio 2009 - 17:04