Įkraunama...
Įkraunama...

Valgiaraštis XII

QUOTE(Turiu_super_mama @ 2010 05 04, 15:41)
1. Na p.Meskute beabejo dviracio neatradau , bet stengiaus primint uzmirsusioms ir perduot kazkiek informacijos isvis to nezinancioms .
2. Dabar kas del taupumo - as 2000 kcal isleidziu 10 litu . Telpu i 300 litu / menesi . Na bet ir sveriu 105 kg . (kai normalei suvalgau 3500~ tarkim kcal tai prisideda tik koses/ryziai/makaronai , kas aisq prie tu 10 litu prideda koki 1~ lita , nedaugiau ) .
3. p.Meskute pasidalinkit savo patirtim pinigu klausimu , gal ka nors nauja isgirsiu .

1. Net neabejoju, kad kai kurios lieknėjančios į vyriškio pastabas įsiklausys labiau, nei į šiaip eilinės formietės. Nes kai kurios išties linkusios tik rašyti savo valgiaraščius, bet neskaityti pastabų.

2. Na, šiaip moterys angliavandenių normą linkusios susirinkti iš daržovių ar vaisių, nei košės, duonos, makaronų unsure.gif O čia jau, atleiskit, į 300 Lt nelabai telpam... Negi jūsų maistas kaip kultūristo, amžinai vienodas, nors ir tinkamas? g.gif

3. P.Meškutė jau seniai perėjo tą fazę, kai troško pakeisti pasaulį ir kišti savo patirtį. Bet tai, kas nauja, visada p.Meškutė sveikina cool.gif

P.S. : ir kodėl ta "p." skamba kaip keiksmažodis?
Atsakyti
Ačiū už komentarus 4u.gif

QUOTE(Turiu_super_mama @ 2010 05 04, 15:05)
1. sveriat 80 kg , tai 80x24= 1920 kcal . Suvalgot tuos 1920 kcal ir nei priaugsit , nei numesit . Nuline padetis taip sakant .  Norit numest  - atimat pirmam kartui 300 kcal , po savaites dar 200 atimat . Dazniausiai -500 kcal deficito uztenka . Jei per maza - dar atimat 200 .

2. o tada jau nors tortus nakciai kimskit , organizmas neduos priaugt svoriui . 

1. Tiek kcal reikia tik gyvybinėms funkcijos palaikyti, ar ne? Teiginys, kad nei priaugsit, nei numesit, tikslus tik tada, jei žmogus nieko neveikia, pvz, guli lovoj visą parą? Tarkim, man reikia 1536, bet kadangi truputį pajudu, tai per dieną išnaudoju daugiau. Taip kad, manau, iš bendros sumos pilnai pakanka atimti 200, daugiau deficito susidarys dėl kasdienio judėjimo. Ar sutinkat? Ar čia jau įskaičiuota lengva kasdienė veikla? Rašau dėl to, kad kitos nesugalvotų iš kokių ten 1600 atimti 500-600 ir liesintis su 1000 kcal. Nes jos dar išnaudoja papildomų kalorijų sėdėdamos, eidamos, tvarkydamosis.

2. O kuo čia paremta? biggrin.gif

QUOTE(Turiu_super_mama @ 2010 05 04, 15:39)
I sporta reikia atsizvelgt , jei sudeginat per ta 1 h 300 kcal tai tie 300 kcal turetu prisideti prie bendro kcal kiekio . Kiek sudeginat ta diena tiek ir turit pridet

Dėl aiškumo - pridėt ne tik sporto kcal, bet ir elementaraus judėjimo?
Internete galima rasti kitų formulių (pagal tai, kaip aktyviai gyvenat), jei kam neaišku, kiek kcal išnaudojima kasdienės veiklos metu. 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo piripiri: 04 gegužės 2010 - 17:28
Negaliu neparašyt nieko.. Mano ūgis 152,svoris 47. Noriu numest iki 45 dabar. Tai jūs sakot,kad 47x24 kad man reikia tik 1128 kcalpalaikyt svorį? net tada kai nesportuoju amn svoris nuo 1400 kcal krenta..
Atsakyti
QUOTE(kamius @ 2010 05 04, 23:32)
Negaliu neparašyt nieko.. Mano ūgis 152,svoris 47. Noriu numest iki 45 dabar. Tai jūs sakot,kad 47x24 kad man reikia tik 1128 kcalpalaikyt svorį? net tada kai nesportuoju amn svoris nuo 1400 kcal krenta..

Tai 1128 reikia tik gyvybinėms funkcijoms, visiškos ramybės būsenoje. O kadangi judi, galbūt aktyviai gyveni, tai per dieną dar plius tam sunaudoji nemažai kcal. Dėl to ir krenta ir su 1400 - vadinasi, per dieną viską sudėjus išnaudoji daugiau nei 1400. O šiaip nedidukė esi - kuo stambesnis žmogus, tuo daugiau kcal jam reikia.
Taip kad nenumažinkit kalorijų, nes info nepilna 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pruse @ 2010 04 29, 21:58)
Kiek čia buvo pomidorų ir kokio riebumo grietinė, jei nedidelis pomidoras 20kal? lotuliukas.gif Aš dievinu pomidorus su grietine 12proc., tai kad gautųsi tiek kal. reiktų 4 šaukštų grietinės-100k. ir 5 pomidorų. Faina, sotu ir skanu 4u.gif

Ačiū ūž pastabą, kaip miela kad ji mano naudai tongue.gif - tiesiog patingėjau susisverti, tai "iš akies" primečiau...

QUOTE(meškutė_Nida @ 2010 05 04, 16:15)
Paskaitėt 2 paskutinius, naujai prisijungusių, valgiaraščius, ir nusprendėt, kad čia vien tik išdžiūvusios vištos renkasi? unsure.gif O gal paskaitykit ir kitas temas, nes Valgiaraštis turi ne vieną ir ne dvi serijas...

Sudarykit, pvz., savaitės meniu, atsižvelgdamas į vidutines nedirbančios mamos pajamas. Tada ir matysim, kokio lygio jūs kritikas mirksiukas.gif

Taip, tiesa! Čia kalbasi sveikos moteriškės, kurioms nesvetima ir vyno taurė, ir lašinių gabalėlis. Valgom viską, nes mylim save ir gyvenimą. thumbup.gif

Pritariu, labai norėtumėm clap.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvele33: 05 gegužės 2010 - 07:18
Gerb. kritike!

Negalejau neisiterpti. Gal ne cia publikuojanciu meniu beviltiski, o jusu poziuris siek tiek...mmm... neadekvatus. Kelis menesius besilaikant jusu meniu pavaziuos stogas. Pritariu, kad cia renkasi gyvi zmones, kurie nori pasimegauti, pasidziaugti ir maistu irgi. Ir jei per pusrycius norisi OBUOLIU PYRAGO SU KAVA, tai suvalgius tuno salotu nebus nieko gero. Is to neprisides sveikatos ar energijos. O bus prasta nuotaika ir nepasitenkinimas pusei dienos. Tai kad pries rasydami, apmastykite. Gyvenimas nera teorija, praktikoje truputuka kitkas iseina....
Paneles, jusu puikus valgiukai, seiles varva:)
Sekmytes tesiant!!!!!!
Atsakyti
Mielos ponios , suprantu jusu poziuri , irgi buvau (ir karkartemis esu - visgi zmogus) gurmanas . Taciau yra toks posakis , kuris turi gilia prasme - "valgom kad gyventi , o ne gyvenam kad valgytume " . XXI amziuje turim visko pertekliu , nesigainiojam mamutu po pievas kad sugaut ir pavalgyt (paskui girta vyra su kocelu nesiskaito) , arti zemes irgi netenka . Nueinat i parduotuve ir turit . Tas perteklius , prieinamumas visko isugde mumyse tinginius . Pinigai aisku is dangaus nekrenta , bet minti pagaunat ...

Zmogui , kad buti laimingam , reikia tikrai ne lasiniu ir vyno , ne saldumynu ir ne obuoliu pyrago . Sakyti ko reikia tubut jau neprivalau . Beabejo parasysit , kad yra toks dalykas kaip saikas. Man egzistuoja tik krastutinumai - arba viskas arba nieko .

Dabar kas liecia dietu (tas , kas turi patikt veidrodyje - figura):
Man rodos verta protingai , sukaupus valia atiduot puse arba net visus vienerius metus tam , kad tapti sveikesne . O daugelis kas pora menesiu dietuoja , tada vel numeta koja nuo akseleratoriaus... ir taip uzdaras ratas metant ir priaugant svorio . Turbut nedaugelis suprantat, jog kiekviena karta taip daugeja ir tampa didesnes ne tik riebalus gebancios pasisavint lasteles bet ir pati psichika pripranta prie "lankstaus svorio redagavimo grafiko" , kas po to sunkiai i vezias grizta .

PAgrindine mintis:
"Valgom kad gyventi , o ne gyvenam kad valgytume "

Polemikos nedarom . Tai mano objektyvi nuomone .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Turiu_super_mama: 05 gegužės 2010 - 16:17
QUOTE(Turiu_super_mama @ 2010 05 05, 17:15)
PAgrindine mintis:
"Valgom kad gyventi , o ne gyvenam kad valgytume "

Noriu pasiūlyti. Vietoj to, kad terštumėt valgiaraščius atsidarykit sau naują temą ir plepėkite ten į valias bei skleiskite ten savo žinias.. Manau diskusijos tikrai vyks... (ypač turint mintyje, kad Jūs teoretikas, o mes gi viską taikome iš praktinės pusės).

Kažkaip prisiminiau Tado Blindos patarimų temą... ax.gif
Sorry už poster_offtopic.gif , kažkaip labai jau valgiaraščiai ne į valgiaraščius panašūs patapo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rute @ 2010 05 05, 21:28)
Sorry už  poster_offtopic.gif , kažkaip labai jau valgiaraščiai ne į valgiaraščius panašūs patapo

Ta proga ir sudėsiu savo pastaruosius valgiaraščius, kad vėl į temą būtų 4u.gif

PUSRYČIAI: avižinė košė su mėlynėm (280)
PRIEŠPIEČIAI: bananas (100)
PIETŪS: omletas su lašiša ir špinatais, agurkas (315), jogurtas (50)
PAVAKARIAI: mango (100)
VAKARIENĖ: kepta višta, bulvių mišrainė, špinatų/paprikų/agurkų salotos (645)

VISO: 1490

PUSRYČIAI: granola su nat.jogurtu (270), obuolys (70)
PIETŪS: kepta višta, garinti brokoliai, kalafiorai, morkos (360), kava su pienu ir cukrum (80)
PAVAKARIAI: obuolys (70)
VAKARIENĖ: riekė duonos su rūkytu sūriu (180), burokėlių/svogūnų mišrainė (140)
NAKTIPIEČIAI: obuolys (70)

VISO: 1240

PUSRYČIAI: karštas sumuštinukas su kumpiu ir sūriu (290)
PRIEŠPIEČIAI: dž.slyvos (135), 2 sausainiai (150)
PIETŪS: lašiša (200), bulgur kviečių salotos su agurkais, pomidorais, svogūnais, petražolėm (250), pomidoras (30)
PAVAKARIAI: jogurtas (50)
VAKARIENĖ: 1/2 keptos tortilijos su alyvuogių užtepėle, salami ir sūriu (230), burokėlių/svogūnų mišrainė (140)

VISO: 1475

PUSRYČIAI: granola su sojos pienu (300)
PRIEŠPIEČIAI: bananas (100), riekelė rūkyto sūrio (85)
PIETŪS: 2 cepelinai su mėsa, keli rauginti agurkėliai (600)
PAVAKARIAI: varškės sūrelis (165)
VAKARIENĖ: salotos su ožkos sūriu, špinatais, agurkais, pomidorais, alyvuogėm (250)

VISO: 1500

PUSRYČIAI: sojos jogurtas (290)
PRIEŠPIEČIAI: bananas (100)
PIETŪS: 2 riekės grūdų duonos su ožkos sūriu (290), salotų lapai su agurkais, žirneliais, brokoliais (80), kava su cukrumi ir pienu (80)
PAVAKARIAI: salami (50)
VAKARIENĖ: avižinė košė (250)
NAKTIPIEČIAI: kumpis su agurku (80)

VISO: 1220

Atsakyti
QUOTE(Turiu_super_mama @ 2010 05 04, 15:20)
Kad tilpti i 300 kcal siulau tunas aliejuje + makaronai (70gramu makaronu/ryziu/grikiu + tuno aliejuje skardine )

apsivemčiau nuo tokių pusryčių doh.gif tokie galėtų būti pietūs, plius dar salotos...

QUOTE(Iridy @ 2010 05 04, 15:30)
Ir noriu leisti sau kartais suvalgyti kažką, kas dietos nelabai leidžiama, tuomet psichologiškai lengviau tęsti taisyklingą maitinimąsi ir nepriveda iki saldumynų persirijimo. Dieta neturėtų būti trumpalaikis valgiaraščio pakeitimas, o gyvenimo būdas.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Turiu_super_mama @ 2010 05 04, 16:41)

Taigi p.Meskute - 200 litu maistui i menesi nedirbanciai mamai (pagal mane), prisiminus padeti , kokia buvo pries 14 metu tai daug , dabar man rodos tai yra "norma" .  Ta aritmetika mane domina seniai , islaiko figura ir pinigus . 
p.Meskute pasidalinkit savo patirtim pinigu klausimu , gal ka nors nauja isgirsiu .

Negirdėjai tokio dalyko, kad dabartiniu metu daug šeimų (4 asmenys) bando sutilpti į 200-300 litų maistui per mėnesį... o tu rašai, kad vienam žmogui tai nėra daug.... nu ką aš žinau... doh.gif
(nekalbu asmeniškai apie save)

QUOTE(Turiu_super_mama @ 2010 05 05, 17:15)
1. Man egzistuoja tik krastutinumai - arba viskas arba nieko .

2. Polemikos nedarom . Tai mano objektyvi nuomone .

1. Ir labai blogai.... viduriukas turi būti...
2. tai tavo subjektyvi nuomonė, ne objektyvi.. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2010 05 06, 14:49)
apsivemčiau nuo tokių pusryčių  doh.gif tokie galėtų būti pietūs, plius dar salotos...
drinks_cheers.gif
Negirdėjai tokio dalyko, kad dabartiniu metu daug šeimų  (4 asmenys) bando sutilpti į 200-300 litų maistui per mėnesį... o tu  rašai, kad vienam žmogui tai nėra daug.... nu ką aš žinau... doh.gif
(nekalbu asmeniškai apie save)
1. Ir labai blogai.... viduriukas turi būti...
2. tai tavo subjektyvi nuomonė, ne objektyvi.. schmoll.gif

Pritariu:)))
Atsakyti
Pusryciai- 4 suaktai grikiu koses 300 kcal
pietus0 1,5 smatis perliniu krupu sriubos, 4 saukstai raudonuju ryziu, kalakutienos kukulis 500 kcal
pavakariai- smilga desertas 114 kcal
vakariene tas pats kas mpeitus tik be siurbos 300 kcal
naktipieciai jogurtas 0 proc 100 kcal plius obuoliu pyrago gabalelis 200 kcal

viso: 1514 doh.gif
Atsakyti