QUOTE(kuma1993 @ 2011 09 14, 11:37)
skaitinėjau kaip čia jums ir nusprendžiau papasakoti savo istoriją. na aš dar ne mamytė, man dar tik 18, bet suparalyžavo dešinę veido pusę -
ką tikrai galiu visoms patarti, tai iškart eiti pas gydytoją. šeimos gydytoja nusiuntė mane pas neurologę, o ši pas ausų/nosies/gerklės , okulistą, reabitologą. taip pat priprašė 4 rūšių vaistus (milgamma, arcoxia, trental ir prednizoną) visi vaistai plečiantys. dabar kai valgau užstringa maisto gabaliukai dešinėje burnos pusėje, kartais maistas krenta iš burnos. dešinę akį tik primerkiu, šypsausi viena veido puse. nepakeliu antakio, nesučiaupiu lūpų.
viskas prasidėjo, kai ėjau iš treniruotės sušilusi. kitą dieną ant liežuvio dešinės pusės atsirado spuogelis. galvojau, kad peršalau ir tiek, trūksta vitaminų. tą pačią dieną pradėjo tvinkčioti dešinės akies vokas. tvinkčiojo dvi dienas. antros dienos vakare pajutau, kad šypsausi tik viena puse. dešinės pusės akį tik primerkiau. akis pradėjo ašaroti. kitą dieną kaip ir patinau. tos dienos vakare pasirodžiau močiutei, o ji susinervinusi liepė man rytoj drožti pas gydytoją. be eilės po pamokų nuėjau pas šeimos daktarę. papasakojau kaip viskas ėjosi, o ji iškart nusiuntė mane pas neurologę. po šeimos gydytojos iškart nuėjau pas neurologę. ji kaip ir priklauso neurologei šaltai ir abėjingai papasakojo, viską. aptikrino mane (padaužė su plaktuku, pabraukė per delnus ir padus, liepė pakelti antakius (dešinysis tik truputį pajudėjo) išpūsti žandus (dešinės pusės taip pat neišpūčiau, tik pro lūpas išėjo oras) suspausti lūpas (kai spaudžiau lūpos persikreipė į kairę pusę)). gydytoja pasakė, kad man dešinės pusės veido paralyžius (pavadinimo koks paralyžius neatsimenu, iš N raidės atrodo). aš labai jautri, todėl vos tvardžiau ašaras, o gydytoja toliau pasakojo kas man yra, kokių vaistų man reiks, kiek daug jų reiks, reiks masažų, reiks eiti pas įvarius gydytojus, pvz ausų/nosies/gerklės nes man šiek tiek užgulusi ausis, bet kairė. pas okulistą kad patikrintų dėl kiškio akies ar kokios ten. sako: tavo akis dabar prisimerkia, bet vėliau gali nebeužsimerkti." supanikavau, tvardžiausi kaip galėjau. dar pridūrė: "kartais gydymas nepadeda..". išvis susinervinau, vos išėjau iš kabineto, paėjau kelis žingsnius ir persikreipusiu veidu verkiau, mama klausinėjo kodėl, kas yra.
šiandien yra pirmoji diena, kai geriu vaistus. vis dažniau skauda galvą, nebenoriu valgyti. vos pasakiusi žodį "paralyžius" apsiašaroju.
gydytoja liepė neiti į mokyklą, bet einu į dvyliktą klasę, taigi kartais eisiu atsiskaitymams. gydytoja sakė, kad iš pradžių stresas bus pačiai tau, psichologinis, mokykloje gali prasidėti patyčios dėl persikreipusio veido. mano klasė netokia, kad tyčiotusi, bet kiti mokiniai mokyklos galėtų ką nors pasakyti.. pradėjau bijoti eiti į kiemą kai pučia vėjas.
šiandien eisiu pas ausų/nosies/gerklės gydytoją. žiūrėsim ką sakys, galėsiu vis pratęsti šitą post'ą kaip einasi mano gydymas.
taigi buvau pas ausų/nosies/gerklės gydytoja ir ji pasakė, kad man taip nutiko, nes mane perpūtė. sakė su ausimis viskas gerai, niekas nepažeista ausyse. dar sakė, kad man viskas susitvarkys
aš dažnai pataikau ant studenčiokų kai pas daktarus einu, tai dabar vėl parodžiau savo kreivą veidelį studentei vienai (ji akių gydytoja bus). pamačiusi kaip aš atrodau užsimerkusi liepė palašinti lašiukų (ašarėlių) nes akis sausėja, todėl, kad neužsimerkia pilnai. namie turėjau lašiukų, tu ašarėlių, todėl grįžusi pasilašinau, nors beveik viskas išbėgo lauk, bet kažkiek pateko. taip ir palašinu po truputį.
kitą dieną ėjau pas fizinės medicinos reabitologę, kuri man išvis nieko nepasakė, tik nueiti užsiregistuoti lazeriui ir masažams. esmė tame, kad lazeriu į veidą gausiu tik nuo 29 dienos, o mazažai bus tik nuo lapkričio mėnesio. labai susinervinau dėl to, bet teks laukti. jau skambinau mamai, kad noriu į ligoninę (ausų/nosies/gerklės gydytoja klausė ar norėčiau ir ar man nesiūlė į ligoninę pagulėti, bet nelabai noriu, nes sedėdama namie galiu dar į mokyklą nueiti kai reikia), bet mama pagalvojo(atkalbėjo, nes nori, kad į mokyklą eičiau), kad geriau gal palaukti kol prasidės lazeriai.
kitas dalykas tas, kad manęs niekas neapmokė mankštoms. nuėjusi užsiregistruoti lazeriam ir masažam registratūroje sėdėjo dar viena mergina kuri paklausė manęs ar aš apmokyta daryti mankštas kol man prasidės procedūros. atsakiau, kad ne, o ji labai nustebo. sakė "matau, kad niekam čia nerūpi kol pinigų neneša.." tada maloniai man parodė, kad visad stimuliuočiau tą veido pusę, liesčiau, padėčiau sau šypsotis, kramtyčiau gumą dažnai su ta puse, valgyčiau su ta puse. žodžiu visaip stimuliuoti ir mankštintis kaip galiu ir kaip pavyksta. ačiū Dievui, man vis padeda kaip čia pavadinti pašaliniai asmenys, o mano gydytojai į viską žiūri šaltai ir abėjingai, tiesiog liepia gerti vaistus ir gazdina
taigi, pokolkas tiek informacijos gavau. dabar laukiu kol viskas keisis į gerąją pusę, leidžiu įvarius garsus priešais veidrodį ir tampausi
nenoriu girtis, bet manau, kad man jau šiek tiek, labai, labai mažai, bet geriau