Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada soskei NE?

Mes papycio atsisakem pries antraji gimtadieni.Kai atvaziavo mylima teta, jos papyti nunese ir numete suniui,o tas ciupo ir nusinese i buda biggrin.gif .Tai buvo dziaugsmo iki vakaro,kai reikejo eiti miegoti ji prase duok,noriu,bet as vis kartojau kad suede Dolis ji atsidusdavo ir viskas aprimdavo tai taip visas dvi savaites.tai ir atsisakem. thumbup.gif
Atsakyti
Manoji mergytė dar prieš pimąjį gimtadienį metė soskę mirksiukas.gif kažkaip pati nelabai mėgo budavo tik nakčiai nusiraminimui. o paskui nebedaviau diena buteliuko, mokėmės gert iš puodelio. va šitas dalykas gal ir padarė savo kad ji visiškai atsisakė čiulptuko. dabar mum 1 ir 7 mėn, buteliukas su pienu tik ryte ir vakare. bet gudrute zino kas ta tiutia bet jin jau dydia(didele) biggrin.gif
Atsakyti
ojėj... aš net neįsivaizduoju, kaip reiks atpratint... Nu kaip - tiūtės reikia tik einant miegot... Bet jeigu jos nėra - miego irgi nebus... doh.gif Nebent mašinoj...
Sakau, dar palauksiu - bus protingesnis, didesnis, tai kam nors atiduos pats smile.gif
Atsakyti
O mes atpratome nuo "DUNDOS" kai mazajai sukako 1 m. ir 2 men. Atsikeldavo su Dunda - vaiksciojo su dunda visa diena -ir uzmiega su dunda pietu ur naktinio miego. Bet vat labai gudriai darydavo. Atsistodavo ant lovos prie nugareles krasto ir metydavo dunda atseit pelytei. Mums su vyru jau nusibodo po lova laipioti ir rinkti tas Dundelkas. Tai viena grazu vakara, kai mazoji taip padare - as nebesikeliau ir nedaviau jai tai ko ji norejo, o pasakiau, kad pelyte suvalge ir jai nepaliko. Ta vakara uzmigome sunkokai doh.gif ir taip dar kokiu 2 vakarus. Pietu miego eidavom i lauka, tai lauke nelabai galejo be Dundos uzmigti, tai duodavau tik pietu miego lauke. Ir viena grazia diena pabandziau neduoti. Ir ka gi - uzmigo lauke kuo puikiausiai thumbup.gif
Tai mums kazkaip labai lengvai praejo tas etapas. Mano mama sake, kad man net temperatura buvo pakilusi, kai bande atpratinti nuo soskes. ax.gif Tai buvo labai nustebusi, kad musu mergyte tokia valinga cool.gif
Atsakyti
O maniškis tai net per miegus pajunta, kad tiutis iškrito, miegodamas šaukia tiutis, ir jei nepaduodu, atsibunda, išsibūdina ir nebemiega doh.gif .
Dieną kartais pamiršta ją, bet trumpam.
Atsakyti
Mano mazgei soskes reikedavo pastoviai, pamazu pastebejau, kad dienos metu jai jos nebereik, tai dabar duodu tik kai eina miegot. Tikiuos kazkaip "naturaliai" gal pati atsisakys ir pries miegeli jos unsure.gif
Atsakyti
Mes atpratinom 1,4 metuku...nukirpom soske ir viskas, pasakem, kad pelyte nukando...tai vargsiuke ziurejo ziurejo ta soske is visu pusiu, bande ciulpti, netiko...bet uztat ta nukirpta soske labai padedavo apraminti, kai pimom dienom jos labai prisireikdavo...duodi nukirpta, paziuri..netinka ir kuriam laikui pasimirsta biggrin.gif
Tai per kokia savaite visiskai nebereikejo...dabar labai dziaugiuosi, kad nebereikia soskes...man labai negrazu, kai dideli vaikai dar su soske laksto ax.gif
Atsakyti
Mano mažylė šiandien pati sumąstė soskytę išmesti į šiukšlių dėžę, atceit ate ate, aš jau didelė. Aišku, pasigedo jos jau po poros valandų...verkia, aš aiškinu, kad išmėtė, ir t.t. Nusprendžiau neduoti, bet iškilo toks kaip nerimas, ar tas toks staigus atėmimas negali pakenkti vaiko psichologijai ar dar kam?Juk tai įprotis, mes suaugę kai kurių įpročių niekaip negalime pakeisti, ar jų atsisakyti tai ką jau kalbėti apie tokius mažylius...??
ačiū, kas išsakysite savo nuomonę ir ją pagrįsite 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
1,5 metuku buvo. Prakando ir viskas. Kazkaip ir nepasigedo. Net paciai keista buvo.
Atsakyti
soskes atsisake kai jam dar metuku nebuvo, o mazoji is vis neime tik nesenai pradejo imt nes jai dantenytes niesti, bet tikiuosi po dantuku jai jau jis nebereikes
Atsakyti
QUOTE(Minila @ 2010 01 20, 15:33)
Mano mažylė šiandien pati sumąstė soskytę išmesti į šiukšlių dėžę, atceit ate ate, aš jau didelė. Aišku, pasigedo jos jau po poros valandų...verkia, aš aiškinu, kad išmėtė, ir t.t. Nusprendžiau neduoti, bet iškilo toks kaip nerimas, ar tas toks staigus atėmimas negali pakenkti vaiko psichologijai ar dar kam?Juk tai įprotis, mes suaugę kai kurių įpročių niekaip negalime pakeisti, ar jų atsisakyti tai ką jau kalbėti apie tokius mažylius...??
ačiū, kas išsakysite savo nuomonę ir ją pagrįsite  4u.gif  4u.gif

Siaip persilaus per savaite/pora tikrai, bet kainuos tikrai daug nervu, reikes mamytes tvirtumo ax.gif nakti mazyle gali neramiai miegoti, sunkiau uzmigti unsure.gif

Savo sunaus soske perkirpau, kai buvo 1,5m gal, tada jis ja pasitampydavo, bet jau malonumo jokio nejausdavo tongue.gif labiausiai prireikdavo nakti, nors ja surades iskart isspjaudavo, nes tas oro traukimas su skyleta soske matyt nerviskai veikia biggrin.gif po keliu dienu isvis didele skyle padariau soskytej blush2.gif tada jau diena isvis neimdavo, o nakciai reikdavo smile.gif
ir "pasiseke" mums isvaziuot atostogaut uzmirsus , kad ir ta skyleta soske doh.gif aisku naujos nebepirkau, o per savaite ir nuo tos atprato thumbup.gif

kad nebutu visiskai toks "basas" tas atsigulimas, pries miega, sedinciam duodavau pienuko isgert is puodelio su snapeliu smile.gif vis sioks toks ritualas, nes soske butent ir buvo likes daugiau kaip ritualas nusiraminimui.

Svarbiausiai mamytems nepasiduot ir jei jau nusprendet, kad su soskem baigta, tvirtai to ir laikykites mirksiukas.gif
Atsakyti
Mums prieš kurį laiką irgi nebelabai reikėjo, bet kai dygo iltiniai dantukai, tai ir dieną užsimanydavo, taip priprato, kad dabar ne tik miegui jos reikia, bet ir šiaip kartais užeina noras. Stengiames duot kuo mažiau, stengiames nukreipt dėmesį. O kai prakirpau ir bandžiau užmigdyt be šios draugės, tai be šansų. Iš pradžių dar ramiai, sutiko, kad pelytė prakando, bet paskui įsiverkė, teko duot. Taip nusprendėm, kad mums dar ne laikas... Dar palauksim pora mėnesių... smile.gif
Atsakyti