QUOTE(Minila @ 2010 01 20, 15:33)
Mano mažylė šiandien pati sumąstė soskytę išmesti į šiukšlių dėžę, atceit ate ate, aš jau didelė. Aišku, pasigedo jos jau po poros valandų...verkia, aš aiškinu, kad išmėtė, ir t.t. Nusprendžiau neduoti, bet iškilo toks kaip nerimas, ar tas toks staigus atėmimas negali pakenkti vaiko psichologijai ar dar kam?Juk tai įprotis, mes suaugę kai kurių įpročių niekaip negalime pakeisti, ar jų atsisakyti tai ką jau kalbėti apie tokius mažylius...??
ačiū, kas išsakysite savo nuomonę ir ją pagrįsite
Siaip persilaus per savaite/pora tikrai, bet kainuos tikrai daug nervu, reikes mamytes tvirtumo

nakti mazyle gali neramiai miegoti, sunkiau uzmigti
Savo sunaus soske perkirpau, kai buvo 1,5m gal, tada jis ja pasitampydavo, bet jau malonumo jokio nejausdavo

labiausiai prireikdavo nakti, nors ja surades iskart isspjaudavo, nes tas oro traukimas su skyleta soske matyt nerviskai veikia

po keliu dienu isvis didele skyle padariau soskytej

tada jau diena isvis neimdavo, o nakciai reikdavo
ir "pasiseke" mums isvaziuot atostogaut uzmirsus , kad ir ta skyleta soske

aisku naujos nebepirkau, o per savaite ir nuo tos atprato
kad nebutu visiskai toks "basas" tas atsigulimas, pries miega, sedinciam duodavau pienuko isgert is puodelio su snapeliu

vis sioks toks ritualas, nes soske butent ir buvo likes daugiau kaip ritualas nusiraminimui.
Svarbiausiai mamytems nepasiduot ir jei jau nusprendet, kad su soskem baigta, tvirtai to ir laikykites