Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada soskei NE?

dukryte vis dar su tiute blush2.gif ... bet tikimes kad greitu laiku jos nebereikes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sonkatux @ 2009 08 18, 14:18)
man taip pat atrodo nenormalu,kakokios normos turi buti g.gif cia tas pats atvejis kai vaikas eidamas i pirma klase devi pampersa,nes tevam atrodo kad taip vaikui patogiau,nes nereikia naudotis toletu verysad.gif
mes savo tiutuka atidavem varnai biggrin.gif buvo 2 metai ir keli menesiai smile.gif pirmom dienom buvo gan sunku,nes vaikas labai ja ciulpdavo,o paskui viskas tik i gera smile.gif

Tikriausiai mes ne taip žodį normalu nenormalu suvokiam g.gif Nenormalu mano manymu yra patologija, liga ar žalingas elgeys. Todėl vien pamačius, kad vaikas turi soskę sakyti, kad jis nenormalus, kažkaip man atrodo per drąstiška. Gal reiktų pasižiūrėti kas po tuom slypi, kodėl vaikui reikia dar jos?
O dėl pampersų, nežinau ar yra tėvų, kurie tik dėl patogumo juos deda iki mokyklos? g.gif Gal tas vaikas turi rimtų neurologinių sutrikimų, gal vaikas tikrai serga ir tas pampersas yra išgelbėjimas, kad vaikas šlapiom kelnėm nevaiščiotų. Yra daugybė ir suaugusių žmonių, kurie turi rimtų bėdų su pūsle ir taip vaikšto su pampersais, bet tikrai ne iš didelio malonumo, na bet čia jau nukrypau nuo temos doh.gif
Atsakyti
[QUOTE]mano mazyliai 4,3,2 metu,visi pametinukai,labai vargstu del ciulptuku.2 didesnieji vaikiukai lanko darzeli,jiems ten einant pietu miegoti ciulptuku nereikia.taciau vos iejus pro duris i namus,jie reikalauja ciulptuku. g.gif ,vakare didziausias triuksmas jei ju negauna.tiesiog net neisivaizduoju kaip juos atpratinti nuo ju, biggrin.gif gal galetumete koki patarima duoti?blogiausia jog jie visi pametinukai ir mato ciulpiant pacia maziausia mergaite. schmoll.gif
Atsakyti
[quote=daugiavaikemama,2009 08 19, 13:03]
[QUOTE]mano mazyliai 4,3,2 metu,visi pametinukai,labai vargstu del ciulptuku.2 didesnieji vaikiukai lanko darzeli,jiems ten einant pietu miegoti ciulptuku nereikia.taciau vos iejus pro duris i namus,jie reikalauja ciulptuku. g.gif ,vakare didziausias triuksmas jei ju negauna.tiesiog net neisivaizduoju kaip juos atpratinti nuo ju, biggrin.gif gal galetumete koki patarima duoti?blogiausia jog jie visi pametinukai ir mato ciulpiant pacia maziausia mergaite. schmoll.gif
[/quote]
Pasisodinkite visus tris, sumeskite soskiukus į kokį stiklainiuką, užsukite ir išmeskite visi kartu pvz. į šiukšlių konteinerį smile.gif, bet reiktų įkalbėti, kad patys tai padarytų, nu beveik savanoriškai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amaz: 19 rugpjūčio 2009 - 12:58
su tiutiuku atsisveikinome kai mažiukui buvo 7mėn... tada susirgo stipria sloga, negalėjo kvėpuoti per nosytę, taigi negalėjo ir tiutiuko čiulpti. paslėpiau jį, porą naktų ant rankų miegojo, bet taip ir nebeištraukiau jos.... taigi dabar mes jau 5 mėn kaip be tiutiuko bigsmile.gif
Atsakyti
Aš laikausi tos nuomonės, kad geriau anksčiau nei per vėlai. Daug stomatologų sako, kad čiulptukai kenkia sąkandžiui, taisyklingam dantų dygimui ir t.t., todėl jo atsisakiau, kai tik sūneliui išdygo pirmasis dantukas - 6 mėn.
Atsakyti
QUOTE(amaz @ 2009 08 19, 14:57)
Pasisodinkite visus tris, sumeskite soskiukus į kokį stiklainiuką, užsukite ir išmeskite visi kartu pvz. į šiukšlių konteinerį smile.gif, bet reiktų įkalbėti, kad patys tai padarytų, nu beveik savanoriškai  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif Viską pabandykite padaryti jų iniciatyva, kad jie patys įdėtų noro tai padaryti, pvz., papasakokite sukūrusi pasaką, kad naktį ant palangės padėtas tiutes naktį pasiims pauščiukai savo mažiems vaikučiams, o jūsų vaikučiams už tai atneš saldainių, dovanų ar pan.
Galima paprašyti tiutes atiduoti mažam šuniukui, kačiukui ar mažam vaikučiui.
Maniškis išmetė Ventės rage paukščiukams arba mažiems žuviukams, nes jie dar laaaabai mažiukai.
Pasitelkit fantaziją ir atsisveikinimą su bragiu daiktu paverskite švente, o ne trauma. Dar siūlyčiau tą dieną kai įvyks atsisveikinimas daug girti, kokie DDDDideli ir geri vaikai, nes tokiam amžiuj jiems labai norisi būti dideliems.
Papildyta:
QUOTE(Keiti @ 2009 08 19, 18:19)
Aš laikausi tos nuomonės, kad geriau anksčiau nei per vėlai. Daug stomatologų sako, kad čiulptukai kenkia sąkandžiui, taisyklingam dantų dygimui ir t.t., todėl jo atsisakiau, kai tik sūneliui išdygo pirmasis dantukas - 6 mėn.

O aš tos nuomonės, kad viskas turi vykti savo laiku, o kas per anksti tas nesveika ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarlote @ 2009 08 20, 08:42)

O aš tos nuomonės, kad viskas turi vykti savo laiku, o kas per anksti tas nesveika ax.gif

Kas nenatūralu tas nesveika wink.gif Vaikas žindimo refleksus patenkino pilnai, nes krūtį gavo iki metų dviejų mėnesiu.
Atsakyti
dauge nuvede pas LOR is pasake kas nuo soskes priekiniai dantukai issikreipe i prieki paeje, tai soskei ta pacia diena buvo pasakyta NE, 2 dienas paverke ir nebereikejo smile.gif
Atsakyti
mums 1m ir 7 men.,o be soskes jau koki menesi,siaip anksciau jinai pas mane tik miegoti su ja eidavo diena niekada neciulpdavo,o atpartinau tai labai lengvai tiesiog keleta kartu pasakiau,kad :dukryte tu jau didele mergyte ir soses nereikia,atiduosim ja mazai mergaitei,na neverke visai nereikejo jai jos matyt,kad nebeprase manes jos daugiau.
Atsakyti
Dukrytė užaugo be soskės thumbup.gif imdymo namuose nedaviau, grįžus nmao bandėm įsiūlyt, bet laikydavo tol,kol mes ją prilaikydavom lotuliukas.gif doh.gif , o paskui spjaudavo, po poros bandymų nedavėm ir nereikėjo thumbup.gif
Atsakyti
Mano pirma dukryte velai atsisake soskes.isgirdo,kaip as 4 metuku atsisakiau jos ir ji uzsimane padaryt kaip jos mama.Kaip jai suejo 4metukai ,ji su senelia nuejo prie vandens ir atidave varlytem,nuo tada jos nereikejo.Omazoji dar su soske ,kaip atpratint reikes net nenumanau 4u.gif
Atsakyti