Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip planuojate parsivežti naujagimį iš ligoninės?

Esu be galo nustebusi,kad dauguma mamų iš ligoninių naujagimius parsiveža ANT RANKŲ arba tam nepritaikytuose lopšiuose. Ką tai reiškia? Ar tai žinių stoka,ar įsitikinimas,kad vyras gerai vairuoja ir joks asilas į jūsų automobilį neįvažiuos?

Esu smarkiai pakraupus,kad temoje "Po gimdymo" mamos didžiuojasi,kad veža vaikus rankose.

Šią temą sukuriu tam,kad galbūt kai kurios būsimos mamos nežino,kad vaiką reikia vežioti nuo gimimo iki 3 metų tik autokėdutėse (netgi turime tokį įstatymą Lietuvoje,tik kaip visada dauguma to nepaisome 4u.gif ).

O galbūt jūs galite argumentuoti,kodėl nesaugu vežti autokėdutėje?Kuom ji kenkia? Nes straipsnių apie saugumą radau begalę,o vat apie parsivežimą rankose nieko g.gif

Tad laukiu nuomonių būsimų mamų ir patirties jau esamų 4u.gif
Atsakyti
žinok,mergyt,net nežinau kaip įkrėst proto tokiom mamytėms...vistiek savo darys ax.gif
Atsakyti
sveikutes, as visiskai pritariu jusu nuomonei. pati savo maziuka vesiu tik spec. keduteje. svarbiausia saugumas, manau neleimes atveju ta kedute gali isgelbeti net gyvybe... tad mamytes, pagalvokite !!! g.gif

user posted image
Atsakyti
Autokeduteje smartass.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomulyte @ 2009 07 19, 13:42)
Esu be galo nustebusi,kad dauguma mamų iš ligoninių naujagimius parsiveža ANT RANKŲ arba tam nepritaikytuose lopšiuose. Ką tai reiškia? Ar tai žinių stoka,ar įsitikinimas,kad vyras gerai vairuoja ir joks asilas į jūsų automobilį neįvažiuos?

Esu smarkiai pakraupus,kad temoje "Po gimdymo" mamos didžiuojasi,kad veža vaikus rankose.

Šią temą sukuriu tam,kad galbūt kai kurios būsimos mamos nežino,kad vaiką reikia vežioti nuo gimimo iki 3 metų tik autokėdutėse (netgi turime tokį įstatymą Lietuvoje,tik kaip visada dauguma to nepaisome 4u.gif ).

O galbūt jūs galite argumentuoti,kodėl nesaugu vežti autokėdutėje?Kuom ji kenkia? Nes straipsnių apie saugumą radau begalę,o vat apie parsivežimą rankose nieko g.gif

Tad laukiu nuomonių būsimų mamų ir patirties jau esamų 4u.gif

Zinoma jus visos teisios, bet mes parsivezem mazaja lopsiuke nuo vezimelio, nes finansai neleido pirktis autokedutes pritaikytos vaikui iki 6 men (t.y. iki kol sedet gali). o kodel jum parupo kitiem zmonem proto ikrest? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 07 20, 00:22)
Zinoma jus visos teisios, bet mes parsivezem mazaja lopsiuke nuo vezimelio, nes finansai neleido pirktis autokedutes pritaikytos vaikui iki 6 men (t.y. iki kol sedet gali). o kodel jum parupo kitiem zmonem proto ikrest?  4u.gif

Kodėl man parūpo?Hmmm g.gif Gal tiesiog neparūpo proto įkrėst,paprasčiausiai pagalvoju galbūt nemaža dalis iš vis nesidomi tokiu dalyku kaip parvežimas namo 4u.gif Užtat ir trūksta žinių.
Man tiesiog kraupiai atrodo kūdikis ar vaikas ne kėdutėje. Ne kartą mačiau kai gale važiuojančiame automobilyje siaučia pusantrų metų vaikiukas.Man baisu pagalvot,o jeigu.... Ne kartą buvo mintis paskambinti į policiją,bet čia Lietuva-čia lietūs lyja.Netikiu,kad jie sureaguos ar nubaus tėvus 4u.gif Būtų tarkim Vokietija,tai maža tėvams nepasirodytų 4u.gif
Atsakyti
Na nemažai tokių šeimų, kurie net mašinos neturi. Tad parvažiavimui su taxi specialiai neperka autokėdutės.
Aš pati negalėčiau be jos apsieiti.
Atsakyti
Mes grįžom autokėdutėj, net kitokių minčių nebuvo. Nors daug kas sakė, tokią mažą, negerai ir t.t. Bet Lt pakankamai daug nemastančių vairuotojų, kad važiuot be kėdutės ir rizikuot.
Atsakyti
Kas liečia taxi,tai paskambinus išsikviesti reikia jų klausti ar turi autokėdučių mirksiukas.gif Kad kūdikiams dauguma firmų turi,tai galiu garantuoti tongue.gif Tik nežinau,ar būtent turi su tais spec.įdėkliukais naujagimiams. Blogiausiu atveju įdėkliuką galima ir nusipirkti atskirai.Kainuoja kažkur apie 20lt. Nemanau,kad tėveliai labai jau nubiednėtų 4u.gif
Atsakyti
Na as ruosiuosi is ligonines isnesti graziame miegmaisyje, o masinoje perkelti i pritvirtinta nauja autokedute ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rivatakė @ 2009 07 20, 13:50)
Mes grįžom autokėdutėj, net kitokių minčių nebuvo. Nors daug kas sakė, tokią mažą, negerai ir t.t. Bet Lt pakankamai daug nemastančių vairuotojų, kad važiuot be kėdutės ir rizikuot.

žinai,aš tai vienos tokios mamos,kuri taip sakė,kad neva nepatogu,negerai, pakausiau-o kodėl tu esi tokia tikra,kad tam vaikui patogu tavo glėbyje? kodėl tu tikra,kad jį laikai taisyklingai? Ir išvis-kas tau sakė,kad kūdikiui patogu gulėt išsitiesus,kai jis 9 mėnesius buvo susirietęs į kamuoliuką? Tai nieko nebesakė smile.gif Gal nusprendė,kad su manim ginčytis beprasmiška biggrin.gif
Atsakyti
O man stai kas idomu, nejaugi vaikui parsivezti su taxi irgi reiks automobilines kedutes? as neturiu automobilio ir ilgai neturesiu. Argi man pirkti tokia brangenybe vien tam, kad karteli vaikuti pavezint... Suprantu, saugumas ir visa kita...
Papildyta:
QUOTE(Tomulyte @ 2009 07 20, 14:16)
Kas liečia taxi,tai paskambinus išsikviesti reikia jų klausti ar turi autokėdučių mirksiukas.gif Kad kūdikiams dauguma firmų turi,tai galiu garantuoti tongue.gif  Tik nežinau,ar būtent turi su tais spec.įdėkliukais naujagimiams. Blogiausiu atveju įdėkliuką galima ir nusipirkti atskirai.Kainuoja kažkur apie 20lt. Nemanau,kad tėveliai labai jau nubiednėtų 4u.gif

Nepastebejau, kad klausimas del taxi jau nagrinetas blush2.gif
Atsakyti