Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(joliks @ 2009 07 30, 07:43)
Jei saknele buvo pazeista (prispausta, ibrezta) ir dregmes uzteko laisvai galejo pelesiukas isimesti. Man taip buvo kai persodinejau phalaenopsi. Salinau ta dalyte saknies su pelesiuku ir barsciau cinamonu. Savaitele nelaisciau.
O ta pelesiuka ant vazonelio galima nuimti iskirpus vazonelyje skylute. Ir oro cirkuliacija vazonelyje tuo paciu pagerinti  mirksiukas.gif

as minetus phal auinu idejusi i keramikini vazoneli, tai turbut tikrai susidare salygos, dabar isemiau, reikes vis pravedinti...bet pelesine sakni butina pasalinti, taip?kad pelesis neplistu?o man tos sakneles taip gaila, tokia sveika grazi smile.gif ir bijau,kad tik vazonelio viduje nebutu tu pelesiu, bet abi gelytes zydi tai dabar nenoriu lysti, kita dar papildomus ziedus krauna.
Papildyta:
QUOTE(naujute @ 2009 07 30, 10:08)
kiek iziuriu tai pirktinis substratas, dar turbut ir tas dasideja del pelesio, siulyciau persodint gelyte jei nezydi i extros substrata, pries tai gerai nuplovus

gele zydi, beje nesenai trukstama substrata, kuris buvo nubyrejes parduotuveje, nuo virsaus papildziau nauju extra g.gif na bet ko gero, istiek teks ja persodinti, nes to pelesiuko nemazai ir bus sunku ji pasalinti pradurinejant skylutes g.gif
Atsakyti
sveikos dar karteli.
turiu orchideja darbe. saknys - sveikos, grazios, tvirtos. ka tik nustojo zydeti. lapai dideli irgi grazus, 3 nauji smile.gif Bet mane neramina ju spalva - jie dar jauni, tvirti, bet is vidines(apatines) puses palei krasta jie violetiniai. Bet ne taip kaip aprasyta cia http://shop.passiflo.../articles_id/59. kai juoduoja lapu krastai.
atrodo kad tai naturali normali lapu spalva.
ar tikrai taip yra? ar orhcideju lapai tik zali buna?
Atsakyti
QUOTE(axara @ 2009 07 30, 12:17)
as minetus phal auinu idejusi i keramikini vazoneli, tai turbut tikrai susidare salygos, dabar isemiau, reikes vis pravedinti...bet pelesine sakni butina pasalinti, taip?kad pelesis neplistu?o man tos sakneles taip gaila, tokia sveika grazi smile.gif ir bijau,kad tik vazonelio viduje nebutu tu pelesiu, bet abi gelytes zydi tai dabar nenoriu lysti, kita dar papildomus ziedus krauna.

nemanau kad tas pelesis kazka baisaus padarys, ji tiesiog su sausa kempinele ar skudureliu nuvalyk ir psio, o persodinsi kai nuzydes. 4u.gif

QUOTE(olialiaa @ 2009 07 30, 13:06)
atrodo kad tai naturali normali lapu spalva.
ar tikrai taip yra? ar orhcideju lapai tik zali buna?

speju kad zydi rozine, bordo ar i raudinuma spalva? ax.gif tokiu phaliku lapai ir buna butent tokie, kokius minejai mirksiukas.gif
Atsakyti
Labukas,
trumpas klausimelis, nu neradau atsakymo niekur ax.gif Dendrobium Nobile kaip laistyti? Istatyt i vandeni, ar liet is virsaus? Aciu
Atsakyti
QUOTE(DDajana @ 2009 07 30, 14:50)
Labukas,
trumpas klausimelis, nu neradau atsakymo niekur ax.gif  Dendrobium Nobile kaip laistyti? Istatyt i vandeni, ar liet is virsaus? Aciu

Labas,

gali naudoti abu budus. Priklauso nuo substrato sudeties. Jei auga substrate, kuriame dregme uzsilaiko ilgiau, tada perlieti kelis kartus gele. Jei substratas greit pradziuna, tada mirkyti 4u.gif

Axara, jei papelyjusi sakneles dalis per viduri, pabandyk, kaip patare naujute, nuvalyti pelesi. Jei matysi, kad tai tik pavirsinis pelesis, uzteks nuvalyti ir pacinamonuoti. O jei jau bus puvimo pozymiu, geriau salinti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(joliks @ 2009 07 30, 13:38)
Labas,

gali naudoti abu budus. Priklauso nuo substrato sudeties. Jei auga substrate, kuriame dregme uzsilaiko ilgiau, tada perlieti kelis kartus gele. Jei substratas greit pradziuna, tada mirkyti  4u.gif
Axara, jei papelyjusi sakneles dalis per viduri, pabandyk, kaip patare naujute, nuvalyti pelesi. Jei matysi, kad tai tik pavirsinis pelesis, uzteks nuvalyti ir pacinamonuoti. O jei jau bus puvimo pozymiu, geriau salinti... g.gif

naujute ir joliks, labai aciu uz patarimus mirksiukas.gif na o pelesi valyti su tik vandeniu suilgytu skudureliu ar su kokia dezinfekcine dar priemone?pelesis yra tik ant orines saknies paciopavirdiaus, nepazeides vidaus.saknele islindusi pro vazonelioa pacia, tad bus ne sunku salinti.
O kito phal pelesi vazono viduje turbut geriausia salinti persodinant?ar tai daryti staaigiai?augalas zydi. beje, net nezinau ar tikrai ten butent pelesis, atrodo kaip kokios sporos unsure.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif Prašau Jūsų kaip profesionalių patarimo.
Visos mano Orchidėjos aplipo tokiais kaip pūkuotais mažyčiais judančiais vabaliukais/pūkeliukais. Nuo to prasčiau auga, žiedeliai, pumpurėliai - viskas aplipę.
Pasakykite prašau, ar yra kokia liaudiška namų priemonė jais atsikratyti.
DĖKOJU IŠ ANKSTO 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(G.Persija @ 2009 07 30, 14:53)
Visos mano Orchidėjos aplipo tokiais kaip pūkuotais mažyčiais judančiais vabaliukais/pūkeliukais. Nuo to prasčiau auga, žiedeliai, pumpurėliai - viskas aplipę.
DĖKOJU IŠ ANKSTO 4u.gif

itariu,jog tai gali buti skydamariai unsure.gif pradzioje gali bamndyti juos salinti mechaniskai, tai yra nurinkdama su suilgytu ukiniu muilu ar zaliuoju muilu vatos tamponeliu, taciau jei gyviai labai isplite tuomet tai vargu ar pades. Jei nuspresi imtis chemijos, patariu naudoti actara, pati ja isnaikinau. Taciau zinoma pries tai pasidomek ar tai tikrai skydamariai.
Atsakyti
sveikutes...kazkas darosi su mano orchytem..teisingiau su ju lapais...paminksteje..lig suglebe..
nesuprantu,lig ir laistau daznokai ir pamirkau...anksciau niekad nepurksdavau..ir va lenda mintis kad gal nuo tu purskaliojimu cia taip darosi?? g.gif g.gif g.gif tokios lig demes ant tu lapu...nesuprantu..viena reanimuojama..prileidusi sakneliu nauju..kitas miniukas..
user posted image

user posted image

nelabai vykusios foto isejo vakare ir dar su telefonu paveiksluojant...lauksiu jusu patarimu
Atsakyti
.labas vakariukas... paskaitinejau..ir supratau, kad savo nauja gyventoja, kuri gavau dovanu, laikysiu savo kambaryje, kur gauna ryte tik saules spinduliuku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(axara @ 2009 07 30, 15:36)
naujute ir joliks, labai aciu uz patarimus  mirksiukas.gif  na o pelesi valyti su tik vandeniu suilgytu skudureliu ar su kokia dezinfekcine dar priemone?pelesis yra tik ant orines saknies paciopavirdiaus, nepazeides vidaus.saknele islindusi pro vazonelioa pacia, tad bus ne sunku salinti.
O kito phal pelesi vazono viduje turbut geriausia salinti persodinant?ar tai daryti staaigiai?augalas zydi. beje, net nezinau ar tikrai ten butent pelesis, atrodo kaip kokios sporos  unsure.gif

as tai nesu susidurus su pelesiu, bet man atrodo uztektu ir taip ji nuvalyti, sausai, o del persodinimo, tai manau pastebek ,jeigu pelesis nesiples, tai gal nieko nepasidarys gelytei kol nuzydes? g.gif

QUOTE(G.Persija @ 2009 07 30, 15:53)
DĖKOJU IŠ ANKSTO 4u.gif

skydamariai puola, bjaurybes jie ir labai sunku isnaikinti, atskirkit gele nuo kitu augalu, nes visus uzkresit! galima nuodyti zaliu muilu, arba chemija- actara

QUOTE(jalka @ 2009 07 30, 21:34)
sveikutes...kazkas darosi su mano orchytem..teisingiau su ju lapais...paminksteje..lig suglebe..

labai prastos foto, nieko nesimato g.gif
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2009 07 31, 10:31)
skydamariai puola, bjaurybes jie ir labai sunku isnaikinti, atskirkit gele nuo kitu augalu, nes visus uzkresit! galima nuodyti zaliu muilu, arba chemija- actara

Dėkoju mergaitės už atsakymus 4u.gif O tas žalias muilas - tai koks? blush2.gif Maximoj būna jų? Ringuvos? ar ne... blush2.gif
Atsakyti