Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Šilingė @ 2009 08 22, 13:13)
Dėk nuotrauką. Žiūrėsim, kas ten lieka...

tai vis dėl to ištraukt ją vėl visa dabar?? verysad.gif na einu bandysiu nufotkint.....
Atsakyti
dedu su didžiausia baime išgirst dėja šiai gelytėi jau nieko padet neįmanoma cray.gif

ta tokia spalva neaiški kaip suprantu liko nuo ano persodinimo matyt nuo cinamono doh.gif

bet lapeliai gražiai auga taip....

taigi...

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
atrodo kad tu sveiku šaknų jau visai ir neliko... pasiskaičiau apie reanimatorius ir pan.. bet pati neišdrįiu taip padaryt sad.gif jaučiuosi tokia nemokša ... bet taio myliu šia gelyte sad.gif...
Papildyta:
kur gi visos dingot? verysad.gif gelyte ištraukiau nufotkint ir nežinau ką su ją daryt ar kišt atgal ar kažką daryt help...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 22 rugpjūčio 2009 - 13:21
QUOTE(Lera @ 2009 08 22, 14:20)
atrodo kad tu sveiku šaknų jau visai ir neliko... pasiskaičiau apie reanimatorius ir pan.. bet pati neišdrįiu taip padaryt sad.gif  jaučiuosi tokia nemokša ... bet taio myliu šia gelyte sad.gif...
Papildyta:
kur gi visos dingot? verysad.gif gelyte ištraukiau nufotkint ir nežinau ką su ją daryt ar kišt atgal ar kažką daryt help...

Lera, sorry, nesėdžiu visą dieną prie kompo, savaitgalis gi doh.gif Duoklę šeimai ir namams turiu atiduoti mirksiukas.gif

Sunku kažkaip man tavo fotkes vertinti, bet reikia tvarkytis su kvietku, tuo labiau jau ištraukei. Dabar prarevizuok visas šaknis, rudas tuščias nukarpyk iki sveikos vietos g.gif Baltos kietos šaknys yra geros, tik baltos, nes negauna šviesos. tata leisk apdžiūti ir tik tada dezinfekuok cinamonu. Cinamono irgi nereikia padauginti - gali stabdyti šaknų augimą 4u.gif Parodyk foto, kai aptvarkysi, bet taip, kad aiškiai matytųsi, kiek liko kokių šaknų, ok? Tada žiūrėsim, ką ia daryti toliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 08 22, 14:20)
atrodo kad tu sveiku šaknų jau visai ir neliko... pasiskaičiau apie reanimatorius ir pan.. bet pati neišdrįiu taip padaryt sad.gif  jaučiuosi tokia nemokša ... bet taio myliu šia gelyte sad.gif...
Papildyta:

prisipazinsiu,kad neturiu patirties,bet jei man taip butu.Tai jei yra papuvusiu saknyciu,dar nupjauciau,pabarstyciau cinamonu ir guldyciau i reanimatoriu,stebejimui,kad nupjautos saknytes apgytu t.y apdziutu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 08 22, 15:36)
Sunku kažkaip man tavo fotkes vertinti, bet reikia tvarkytis su kvietku, tuo labiau jau ištraukei. Dabar prarevizuok visas šaknis, rudas tuščias nukarpyk iki sveikos vietos  g.gif  Baltos kietos šaknys yra geros, tik baltos, nes negauna šviesos. tata leisk apdžiūti ir tik tada dezinfekuok cinamonu. Cinamono irgi nereikia padauginti - gali stabdyti šaknų augimą  4u.gif  Parodyk foto, kai aptvarkysi, bet taip, kad aiškiai matytųsi, kiek liko kokių šaknų, ok? Tada žiūrėsim, ką ia daryti toliau  4u.gif

jau padariau klaidą pasirodo , nes pabarsčiau cinamonu dar šlapias šaknys doh.gif ar labai baisu? ką daryt? unsure.gif

pagal mane sveiku šaknu ten išvis nėra doh.gif blink.gif nupjaut viską? kaip tada gelytė gyvens? verysad.gif
QUOTE(Liepa B. @ 2009 08 22, 15:40)
guldyciau i reanimatoriu,stebejimui,kad nupjautos saknytes apgytu t.y apdziutu.  ax.gif

penkis kartus skaičiau bet taip ir neįkertu kur ir kaip jis daromas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 08 22, 16:11)
ar labai baisu? ką daryt? unsure.gif
penkis kartus skaičiau bet taip ir neįkertu kur ir kaip jis daromas  doh.gif

Pirmiausia - NUSIRAMINK. Ir nustok panikuoti. Gi ne pasaulio pabaiga tave užgriuvo tongue.gif fear.gif fear.gif fear.gif help.gif cray.gif
Tave gi dėmesingoji profesionalė Šilingė veda už rankelės kas žingsnį... tongue.gif doh.gif Tai prie ko čia tas šią minutę tau orchidariumas schmoll.gif ax.gif Kad ir nė vienos šaknies neliks, viskas sutvarkoma. Bet jų čia dar liks... Klausyk ir mokykis... thumbup.gif doctor.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 22 rugpjūčio 2009 - 15:26
QUOTE(Fonda @ 2009 08 22, 16:25)
Klausyk ir mokykis...

pioneer.gif

ale man tai beveik pasaulio pabaiga biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 22 rugpjūčio 2009 - 15:34
Ramiai, Lera, tikrai ne viską reikia nurėžt... matosi juk nuotraukose pilkšvų šaknų, jei galiukus ir patrumpinsi pagedusius, dar kažkiek liks mirksiukas.gif Aš ir sakau, tvarkyk atidžiai, nepanikuodama. Kad augaliukas kažkiek pabus nepasodintas, nieko baisaus... Kai jau matysim realią situaciją, lengviau bus patarti.

Fonda doh.gif Už komplimentus ačiū, bet - man iki profesionalumo, kaip jau sakiau n kartų - kaip iki mėnulio. Aš ne burtininkė, aš dar tik mokausi blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
nematau labai dideles bedos sioj gelej schmoll.gif ne tokius "lavonus" panos kelia is numirusiu mirksiukas.gif
jei saknys MINKSTOS,supuve,pajuode-tada kirpk,jei ne-nuplauk,lai isdziusta-uzpilk angliuko sutrynus arba cinamono ir sodink.JOKIU laistymu bent 4-5 dienas,nenumirs tikrai. Substrakta nusipirk geriausiai toki(tikrai rasi maximose,ar rimi-didesnese parduotuvese) user posted image
jei labai dideli gabalai bus-pasmulkink zirklem ir FSIO-sodini ir nesuki galvos,kuo labiau tupinesi-cypausi,tuo greiciau numarinsi gele mirksiukas.gif NUSIRAMINAM 4u.gif
Atsakyti
oh taip.. pagrindine beda o į ką man jas sodint? turiu namie tik tos nevykusios žemes ir visokiu kaip jau išsiaiškinom netikusiu kankorėžių ir beržo žieves ir porA DIENŲ TIKRAI NETURĖSIU GALIMYBES NIEKUR NUSIPIRKT AUKŠČIAU PARODYTOS :sad.gif ups netyčia didelias paspaudžiau ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 22 rugpjūčio 2009 - 15:48
QUOTE(Lera @ 2009 08 22, 16:47)
oh taip.. pagrindine beda o į ką man jas sodint? turiu namie tik tos nevykusios žemes ir visokiu kaip jau išsiaiškinom netikusiu kankorėžių ir beržo žieves ir porA DIENŲ TIKRAI NETURĖSIU GALIMYBES NIEKUR NUSIPIRKT AUKŠČIAU PARODYTOS :sad.gif  ups netyčia didelias paspaudžiau ...

isrankiok zieviu kiek ten yra tose zemese,susmulkink kankoreziu,sumaisyk ir sodink-kito kelio nera. jei turi namie uzsilikusio putu polisterolo(palauzyk jo gabaliukais i vidu substrakto) smile.gif
Atsakyti