Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

merginos reikia pagalbos unsure.gif

suglebo, susiraukslejo mano 2 ju orchideju lapai, spalvos nepakeite. Abi zydincios ir labai gausiai ir graziai... ziedai irgi suglebo verysad.gif kaip skubiai jas gydyti???? as isivaizduoju, kad jas perlaisciau g.gif kaip jas atgaivinti, gal persodinti? banzdiau savaite nelaistyt, bet vistiek tas pats ir tik blogiau...
nebesuprantu o gal as jos nedalaistau... bet saknys zalios, dregnos.
Papildyta:
dabar dar syki jas apziurejau vazonelio sieneles pazaliavusios, tai matyt reikia kuo skubiau persodineti, nepaisant to, kad zydi?? g.gif

Atsakyti
QUOTE(Dalytė @ 2009 07 21, 22:08)

suglebo, susiraukslejo mano 2 ju orchideju lapai, spalvos nepakeite. Abi zydincios ir labai gausiai ir graziai... ziedai irgi suglebo  verysad.gif kaip skubiai jas gydyti???? as isivaizduoju, kad jas perlaisciau g.gif kaip jas atgaivinti, gal persodinti? banzdiau savaite nelaistyt, bet vistiek tas pats ir tik blogiau...

saknys isdziuvusios pasidaro pilkos, tada reikia lieti. o jei nedziuna tada substratas perslapes labai, jis prastas, o jei dar ir zaliuoja tai traukit lauk, pasalinkit negyvas saknis, kiskit i nauja sausa substrata, laistykit pagal saknu bukle veliau(nerekomenduojama lieti savaite po persodinimo, nebent gele perdziuvus), kad jos pradziutu ir jei apkarpytos sakneles-neputu. ar zydi ar ne as visada traukiu lauk jei man itarimu kelia.
Atsakyti
dar klausimas, viena orchideja phanelopsis kita concorde, tai jos cia tos pacios rusies skaitosi?? concorde isvaizda tokia pat tik didesni ziedai ir sakyciu gausiau zydi.

Papildyta:
QUOTE(egliosha @ 2009 07 21, 22:23)
saknys isdziuvusios pasidaro pilkos, tada reikia lieti. o jei nedziuna tada substratas perslapes labai, jis prastas, o jei dar ir zaliuoja tai traukit lauk, pasalinkit negyvas saknis, kiskit i nauja sausa substrata, laistykit pagal saknu bukle veliau(nerekomenduojama lieti savaite po persodinimo, nebent gele perdziuvus), kad jos pradziutu ir jei apkarpytos sakneles-neputu. ar zydi ar ne as visada traukiu lauk jei man itarimu kelia.

supratau taip ir padarysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalytė @ 2009 07 21, 22:25)
dar klausimas, viena orchideja phanelopsis kita concorde, tai jos cia tos pacios rusies skaitosi?? concorde isvaizda tokia pat tik didesni ziedai ir sakyciu gausiau zydi.

concorde galbut ziedu tipas yra?
Atsakyti
na matyt cia ta pati phanelopsis tik dar prierasa turi concorde smile.gif
http://grow.ars-info...ery.php?img=103
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2009 07 21, 11:49)
Noretusi su Jumis pasitarti.Geguzes men,pirkau nupinginta phalenopsi su dviem likusiais ziedeliais.Iskarto persodinau i nauja substrata.Jis zydejo iki siol,isleido ir auginasi nauja lapeli.Dabar jau ziedukai baigia vysti ir ziedkotis pradejo gelsti.Viskas butu kaip ir gerai,bet pati gelyte virsta is vazono,nes tiesiau isodinti neleido ziedkotis.
Ar nieko neatsitiks,jei as ja dar karta persodinciau bandydama isodinti tiesiau?O gal nepavyktu istiesint? g.gif

Kuo dažniau persodinėsi, tuo ilgiau lauksi žiedų. Įkišk į siauresnį keramikinį vazoną ir niekas nebevirs. Orchės nemėgsta persodinimų, taip kad pagalvok, ar verta jas kankinti.

čia toks ekskursas į šoną pasiskaičius paskutinius postsu - tas orchių nuolatinis popinimas, traukimas iš vazonų ir persodinėjimas man atrodo pradedančiųjų entuziazmas. Po to, kai jau ilgiau atsiaugini gėlytes, pastebi, kas joms gerai, kas blogai ir nepuoli kiekvieną kartą jų persodinti rodydamas meilę biggrin.gif nemėgta orchės perdėto rūpesčio mirksiukas.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif tikrai nemegsta, kuo dazniau persodini, tuo leciau adaptuojas, naujas saknis ledizia vangiau... bet jei gele taip perlaistoma, kad substratas nebedziuna(maniskio mociute visas orches taip priveda iki puvimo), tai nieko kito nebelieka kaip traukt lauk.
Atsakyti
Konkreciai phaleniopsiai (nekalbu apie kitas rusis) perkelti is parduotuvinio substrato atsigauna ir tikrai ju ziedu nereikia taip jau ilgai laukti. Aisku jei tinkamai persodinami cool.gif
Atsakyti
Manoji,kuria del virtimo norisi persodint,tikrai neperlaistoma.Ji netgi ,sakyciau,tos dregmes nedaug ir gauna.Nes substratas pasitaike,toks is ploksciu zieves gabaliuku ir kai pamerkiu vazoneli, visa gelyte kartu su substratu lipa is vazono.
Gal reiketu stmbesniu zieves gabaliuku prikamsyti?Pirma karta sodinau,tai gal nevykusiai saknytes apsikamse? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2009 07 22, 11:50)
Manoji,kuria del virtimo norisi persodint,tikrai neperlaistoma.Ji netgi ,sakyciau,tos dregmes nedaug ir gauna.Nes substratas pasitaike,toks is ploksciu zieves gabaliuku ir kai pamerkiu vazoneli, visa gelyte kartu su substratu lipa is vazono.
Gal reiketu stmbesniu zieves gabaliuku prikamsyti?Pirma karta sodinau,tai gal nevykusiai saknytes apsikamse? g.gif

kelia del to kad persodinant nemirket substrato vandeny, dabar reikes laukti kol zieve prisigers vandens , tada ir nekels geles i virsu. as asmeniskai irgi nemirkau, man nepatinka, todel keleta kartu tenka prilaikyti substrato virsutini sluoksni kad neiskiltu, kartais palieju per virsu ir viskas, problemos baigiasi paskui wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Dalytė @ 2009 07 21, 22:19)

suglebo, susiraukslejo mano 2 ju orchideju lapai, spalvos nepakeite. Abi zydincios ir labai gausiai ir graziai... ziedai irgi suglebo  verysad.gif kaip skubiai jas gydyti???? as isivaizduoju, kad jas perlaisciau g.gif kaip jas atgaivinti, gal persodinti? banzdiau savaite nelaistyt, bet vistiek tas pats ir tik blogiau...
Papildyta:
dabar dar syki jas apziurejau vazonelio sieneles pazaliavusios, tai matyt reikia kuo skubiau persodineti, nepaisant to, kad zydi?? g.gif

itariu kad problema su saknimis cia... jeigu susiraukslejo lapai ir ziedaI GREITAI KRENTA. patarciau traukti is vazono, jauciu rasit papuvusiu saknu ( jos minkstos, rudos) nukirpkit, apibarstykit zaizdas cinamonu ir i nauja substrata kiskit. nelaistyti minimum savaite laiko, jei istversit ir ilgiau wink.gif sekmes auginime. ir nereikia persistengti su laistymu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 07 22, 09:47)
Konkreciai phaleniopsiai (nekalbu apie kitas rusis) perkelti is parduotuvinio substrato atsigauna ir tikrai ju ziedu nereikia taip jau ilgai laukti. Aisku jei tinkamai persodinami  cool.gif

as irgi visus nusipirktus phaleniopsius iskart persodinu i extra subtrata..ir nieko jom nenutinka...numeta 1-2 pumpuriukus blogiausiu atveju...gal blogai darau,bet as isitikinu kad su saknim viskas ciki..jei ne patvarkau...o ir parduotuvinis subtratas kur jie buna isodinti-nelabai man patinka...
Atsakyti
Sveikos merginos,
norejau paklausti, mano orchideja gal pries keturis menesius isleido naujo ziedstiebio galiuka, gal 5 milimetrai ilgio, bet taip jis ir neauga daugiau, nei gelsta nei dziusta tiesiog pupso sau ir viskas.. ar yra tikimybes kad jis uzaugs? turiu 5 orchidejas ir laukiu nesulaukiu kada jos vel prazys (nuzydejusios jau ne pirmas menesis ), dabar tik lapelius naujus leidzia..
ir dar turiu keistu pastebejimu mano drauge orchidejas visuomet laiko dregnas, lekstelej pastoviai vanduo teliuskuoja, o jos zydi be sustojimo,saknys nepuva (bent paziurejus is isores) lapai negelsta, sveikos kaip ridikai.. Ka tai galetu reiksti? g.gif
Atsakyti