Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(mistikaa @ 2009 08 31, 20:55)
Nelabai supratau, kur tas pazaliavimas...jei turi omeny po tuo pasidabravimu pati saknis viduje zalia, tai liek,

aha, teisingai, ta turiu omeny, matyt, jau metas laistyti. skaiciau, kad tinka virintas ir lietaus vanduo labai, ane? g.gif o kokias trasas patartum ir kokiu santykiu tresti? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(julya @ 2009 08 31, 21:15)
as ne vienos geles savo netresiu bet auga gerai  smile.gif  su orchidejom kitaip?  g.gif

buvo man taip, is geros sirdiek privariau trasu, tai vos geles nenumarinau blush2.gif
Atsakyti
Tresiant buna didesni ir sodresniu spalvu ziedai.
Atsakyti
QUOTE(charisma2121 @ 2009 08 31, 09:55)
aha, teisingai, ta turiu omeny, matyt, jau metas laistyti. skaiciau, kad tinka virintas ir lietaus vanduo labai, ane? g.gif o kokias trasas patartum ir kokiu santykiu tresti? bigsmile.gif
Papildyta:
buvo man taip, is geros sirdiek privariau trasu, tai vos geles nenumarinau blush2.gif

Prigavau, neskaitei mano aprasymo, kuri, beje, butent tau, nepatingejau ir surasiau apie visa orchideju prieziura: tresti specialiom skirtom orchidejom ar kitokiom (zydinciom gelem skirtom-pvz), kad ir universaliom, tik jau skiesti zymiai stipriau nei nurodyta ant etiketes, as tai isvis gavau ipiltu trasu, o santykio nieks negalejo pasakyt, nes pakuote buvo ismesta, perpilta i paprasta maisa ar pan, tai as ant 3 litru bambalio pilu mazyti sauksteli kupina sausu trasu ir viskas gerai, na tokiu santykiu manau bet kokias trasa galite skiesti, pabandykit ant vienos gelytes pradziai, o jei tik viena turit, teks pasikliauti intuicija
Ir skaitykit idemiai, tai, ka kiti raso: vanduo tinka ir is krano tik bent para pastovejes neuzkimstas (turi cloras isdaruoti, kuris netinka augalams), lietaus, akvariumo -ok.
Sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2009 09 01, 10:33)
tik jau skiesti zymiai stipriau nei nurodyta ant etiketes,
Sekmes mirksiukas.gif

tai va butent, kadangi viska kelis kartus idemiai perskaiciau, ka rasei, todel ir klausiu, kiek butent padidnti vandens ir trasu proporcijas, nes jau viena gelyte "pamaitinau" tai vos atgaivinau biggrin.gif jo, reikes is pradziu vos, vos tu trasu ir ziuresiu, ka mano gele i tai bigsmile.gif
aha, turiu viena, pirma orchideja, todel ir pergyvenu, kad viskas butu ok, jau paruosiau siandien virinto vandens, maitinsiu pioneer.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charisma2121: 01 rugsėjo 2009 - 11:07
Sveikos, Gal galit padeti, parsinesiau is maximos akcijini phanelopsa ir tik po 4 dienu aptikau kad jame yra mazu rudu vabaliuku. nieko nelaukus as ji persodinau i naujas zemes ir vazona. saknys geros. Gal zinot kaip tuos vabaliukus isnaikinti?
Atsakyti
Puse vasaros cia neuzsukau, nes neturejau kuo girtis blush2.gif O dbr negaliu suprasti savo augintiniu - orines saknys visosm ( blink.gif ) sudziuvo. As jau galvojau viskas... Bet - staiga visos pradejo auginti naujas saknis ir leisti po lapuka - o tu saknu dyksta po 4-5 blink.gif
Kaip tai suprasti - ar joms netiko trasos ir taip nudziuvo isorines saknys, ar jos adaptavosi mano namuose ir dbr klestes? Nes saknys auga akyse, nors praktiskai nepurskiu ir laistau 1 karta per sav g.gif
Atsakyti
QUOTE(charisma2121 @ 2009 09 01, 12:04)
tai va butent, kadangi viska kelis kartus idemiai perskaiciau, ka rasei, todel ir klausiu, kiek butent padidnti vandens ir trasu proporcijas, nes jau viena gelyte "pamaitinau" tai vos atgaivinau biggrin.gif jo, reikes is pradziu vos, vos tu trasu ir ziuresiu, ka mano gele i tai bigsmile.gif
aha, turiu viena, pirma orchideja, todel ir pergyvenu, kad viskas butu ok, jau paruosiau siandien virinto vandens, maitinsiu  pioneer.gif

orchidejom tresti labai geros trasos yra shultz, specialiai orchidejom arba guano trasos, tik jos lb smirda blush2.gif o del padidinto trasu kiekio tai laaaaaabai ginciciausi, nes orchiu saknys yra kur kas jautresnes nei kitu augalu ir su padidintu kiekiu trasu galima jas nuedeginti, augintojos deda net maziau trasu i vandeni nei nurodyta ant pakuotes. 4u.gif

QUOTE(Hottea @ 2009 09 01, 14:55)
Puse vasaros cia neuzsukau, nes neturejau kuo girtis blush2.gif  O dbr negaliu suprasti savo augintiniu - orines saknys visosm ( blink.gif ) sudziuvo. As jau galvojau viskas... Bet - staiga visos pradejo auginti naujas saknis ir leisti po lapuka - o tu saknu dyksta po 4-5 blink.gif
Kaip tai suprasti - ar joms netiko trasos ir taip nudziuvo isorines saknys, ar jos adaptavosi mano namuose ir dbr klestes? Nes saknys auga akyse, nors praktiskai nepurskiu ir laistau 1 karta per sav g.gif

mano nuomone truko orchem dregmes, gal oras pas jus labai siltas? vistikvasar pas mus buvo ir 30 laipsniu karscio uz lango, atitinkamai ir namie oras daug siltesnis ir sausesnis, gal todel sudziuvo saknytes???
Atsakyti
Turbut ir del oro unsure.gif Bet smagu, kad leidzia saknis naujas - tik kodel taip gausiai, jeigu salygos nepasikeite g.gif Linkstu prie nuomones, kad po olandijos siltnamiu jos prisitaike pas mane biggrin.gif
Atsakyti
naujute, aciu uz patarima mirksiukas.gif
tai ir sakau, kad padauginus su trasom su viena gele - jos vos nenumarinau, todel ir bijau del sitos orches unsure.gif paziurejau, maitinau trasom Vilmorin - jauciu reikes i kitas pakeisti, nes jos bendrai gelem, manau, geriau specialiai orchem nupirkti smile.gif
Atsakyti
Sveikutės turiu klausimėlį, kaip ten yra su karštu dušu, skaitinėjau bet nalabai supratau? g.gif
Atsakyti
O aš turiu tokią orchidėją, kuri savo lapų gausa viena pati karaliauja ant palangės, nes kitos netelpa. Kaip prižiūrėti tokią, kuri turi baltas šaknis ir pasodinta į nepermatomą vazonėlį?
Atsakyti
QUOTE(jočienė @ 2009 09 01, 04:35)
O aš turiu tokią orchidėją, kuri savo lapų gausa viena pati karaliauja ant palangės, nes kitos netelpa. Kaip prižiūrėti tokią, kuri turi baltas šaknis ir pasodinta į nepermatomą vazonėlį?

kaip ir phalikus pasodintus i permatomus vazonus, liek vasara karta i savaite, ziema kas pusantros, neprasausi, kad ir 2 ziema nepaliesi, nepamirs, virsus sausa turi but, pakrapstyk giliau paziurek ar dar ten labai slapia, jei taip, luktelk pora dienu, o virsu gali sudziuveli purkstelt, mano cymbidis kiurkso balkone jau dvi savaites nelietas, nes kazkokia depresija, tingisi, nors pamirk ir nieko, lapai dar nenusileide, reiskia nemirsta, bet eisiu siandien jau liet
Del karsto duso, neprofesionales patariu susilaikyti iki kitu siltu oru, reikia gerai tarplapius issausint, nenesti tiesiai i salta patalpa, atsiversk praeita puslapi kur mano ilgas tekstas, ten aprasyta maudyniu eiga, geriau jau tada inesk i bendra vonios patalpa, kai susiruosi ilgoms maudyniu proceduroms, lai pasilepina garais siltais, bet ir tada leisk jai apdziuti, prisitaikyti prie vestancios aplinkos ir tik tada i sena jos stovejimo vieta
Atsakyti