QUOTE(kastonele @ 2009 07 22, 22:51)
aš turiu tą garpuodį kur į rozetę jungiasi, o į kuršį aukštą dėti uogas
Naudoju ant dujines dedama, bet manau principas toks pats. Apatiniame inde pilasi vanduo, ant jo statosi antrasi, tik jo dugne skyle ~ 5 cm turintis indas, kuris prie krastu sandariai prisispaudzia, garai is pirmojo indo kyla per ta 5 cm skyle, ji tokia kaip pasakyt paaukstinta, ne tai, kad tik skyle, bet kaip kugis iskylantis, o i ta antraji dedasi su skylemis, daug mazu skyluciu, tokia talpa, (indu neitu vadinti, gal greiciau kiaurasamtis

) sudejus i ta kiauraji vaisius, uogas, garai ten spaudima sudaro ir sultys subega i antraji inda, sultys gali rinktis, kol pasieks tos skyles - kugio virsu. Pakaitinus kuri laika - atsukti kraneli isoreje ir isleisti sultis. Bega verdancios, is karto i butelius ir sandariai uzsukti - laikosi visa ziema.
Net nezinau ar aiskiau pasidare po parasymo, man kai macius ta visa sistema, tai rodos visai paprasta

Daiktas geras, sultys tokios tirstos gaunasi, ne tai, kad per paprasta sulciaspaude isspaustos. Musu sitas garinis spaudiklis didelis, uztrunka ilgokai, kol issispaudzia, bet nereikia isspaustas sultis dar papildomai kaitinti ir vakuoti. Cia uzkaitei ant dujines ir kokia valanda ramu, nereikia stoveti ir pilstyti, vargti
Papildyta:
QUOTE(*sweet* @ 2009 07 23, 07:31)
Violeta* nelabai supratau kodel nesinaudojat indaplove

O del visu jusu surasytu buitiniu prietaisu taupyti, tai kiek reikia pinigu investuti kad pakeisti virykles, saldytuvus, skalbenkes, klozetuus
As supratau, kad nejungia ryte po pusryciu, o naudoja vakare, kai sudeda visos dienos indus