Įdomi tema..Tiesą sakant, porą vakarų sėdėjau, kol seną temą perskaičiau..
Mano išmoktos vargingo gyvenimo etapo, gerai, kad buvusio, pamokos:
1.
Namų švara ir tvarkaa) Šiukšlių maišų tikslu puikiai galima panaudot įvairius pirkinių maišiukus;

neišlaidaut popieriniams rankšluosčiams galima naudojant medžiagines šluostes..štai maximoj buvo išpardavimai po 68 cnt, kai anksčiau kainavo 2 lt.
Laiko ilgai, nes senieji jau du tris metus naudojami..Na, reikia jų nemažai, bet apsimoka labiau nei nuolat pirkt popierinius..Nors ir jų prisireikia "blizginimui"..
c)dezinfekcijai puikiai tinka kalio pergamento tirpalas - baltiems paviršiams naudot atsargiai, nes gali dažyt.
d) kaime išvengt išlaidų musių gaudyklėms galima auginant pelargonijas - ir dekoratyvu, ir tikrai atbaido visokius vabzdžius.
e) grindų švarai palaikyt man pakanka dulkių siurblio ir drėgnos šluostės..Jokie šepečiai ir t.t. neatstos išplovimo rankomis..
f) skalbiu tik naktimis arba savaitgaliais.
g) nebesinaudoju indaplove, pusryčių indai ramiai sulaukia vakaro..
h)geriau kokybiškesnė patalynė nei pigi..Satino patalyne kainuojanti apie 100 - 120 lt, man tarnauja jau treti metai nekeisdama nei spalvos, nei nesiburbuliuoja, nei išsitampo..Užtenka vos kelių komplektų.
l) Visokių dekoratyvių dalykų namams puošt pridaro nerianti močiutė

, rankų darbo vazų, prieškarinio porceliano ir pan. nebrangiai galima įsigyt iš sendaikčių parduotuvių..Viena tokia gera: Kalvarijų g , netoli Ibrahimo..Plius namus labai puošia ir kvėpina pačių auginamos gėlės

m) knygų jau kelinti metai pigiai užsiperku Knygų Mugėje..Specializuotos: teisinės, gėlių ir sodo tvarkymo vadovai, kulinarinės, enciklopedijos ir t. t. būna be PVM. Plius būna daug nukainuotų leidinių, kur 40 -50 -7O- Lt kainuojančius leidinius gaima rast vos po kelis lt, maždaug su gamybiniais brokais, kurių ne profas leidėjas ir nepastebėsi..
n) vasarą pasidžiovinu visokių augaliukų advento vainikams, puokštėms ir dekoracijoms..Niekada neperku gėlių balkonui - sėju, plencuoju dideliais kiekiais, perteklių išdalinu. Pagrinde - perlargonijos..Man reikia apie 80 vnt, tai sumelė susidarytų nemaža..
Pratęsiu..