Įkraunama...
Įkraunama...

Taupau kaip išmanau (...) - 2 d.

jus cia apie knygas, o as ikisiu trigrasti su tokiu savo taupymu:
dziuveselius pasidarau pati, niekada neperku, turiu pinta dezute, ten dedu nuo batono kampucius, o poto susimalu per mesmale, liuks dziuveseliai, tikrai nemokeciau 4lt uz puskili blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rootha: 22 liepos 2009 - 14:52
Džiūvėsių kainos tikrai kosminės, bet batonai mano namuose nevalgomi praktiškai - tenka pirkt ax.gif
Atsakyti
į temą biggrin.gif kaip taupysim nuo rugsėjo 1d? Algos mažės dar 4%, viskas brangs 2% doh.gif
http://www.lrytas.lt...21-procento.htm
Atsakyti
QUOTE(rootha @ 2009 07 22, 15:51)
jus cia apie knygas, o as ikisiu trigrasti su tokiu savo taupymu:
dziuveselius pasidarau pati, niekada neperku, turiu pinta dezute, ten dedu nuo batono kampucius, o poto susimalu per mesmale, liuks dziuveseliai, tikrai nemokeciau 4lt uz puskili  blush2.gif

Ir aš tep darau smile.gif
QUOTE(Kris_ @ 2009 07 22, 16:10)
į temą  biggrin.gif kaip taupysim nuo rugsėjo 1d? Algos mažės dar 4%, viskas brangs 2%  doh.gif

Nu nafi.....atsiprašant unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kris_ @ 2009 07 22, 16:10)
į temą  biggrin.gif kaip taupysim nuo rugsėjo 1d? Algos mažės dar 4%, viskas brangs 2%  doh.gif

na mano alga mažės bent jau 6 proc. + dar reik nemokamų atostogų išeit rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 07 22, 11:33)
knyga smagi
pdf varianta turiu

O ar yra kažkas tooookio dėl ko verta pirkti?
Atsakyti
Įdomi tema..Tiesą sakant, porą vakarų sėdėjau, kol seną temą perskaičiau..
Mano išmoktos vargingo gyvenimo etapo, gerai, kad buvusio, pamokos:
1. Namų švara ir tvarka
a) Šiukšlių maišų tikslu puikiai galima panaudot įvairius pirkinių maišiukus;
cool.gif neišlaidaut popieriniams rankšluosčiams galima naudojant medžiagines šluostes..štai maximoj buvo išpardavimai po 68 cnt, kai anksčiau kainavo 2 lt.
Laiko ilgai, nes senieji jau du tris metus naudojami..Na, reikia jų nemažai, bet apsimoka labiau nei nuolat pirkt popierinius..Nors ir jų prisireikia "blizginimui"..
c)dezinfekcijai puikiai tinka kalio pergamento tirpalas - baltiems paviršiams naudot atsargiai, nes gali dažyt.
d) kaime išvengt išlaidų musių gaudyklėms galima auginant pelargonijas - ir dekoratyvu, ir tikrai atbaido visokius vabzdžius.
e) grindų švarai palaikyt man pakanka dulkių siurblio ir drėgnos šluostės..Jokie šepečiai ir t.t. neatstos išplovimo rankomis..
f) skalbiu tik naktimis arba savaitgaliais.
g) nebesinaudoju indaplove, pusryčių indai ramiai sulaukia vakaro..
h)geriau kokybiškesnė patalynė nei pigi..Satino patalyne kainuojanti apie 100 - 120 lt, man tarnauja jau treti metai nekeisdama nei spalvos, nei nesiburbuliuoja, nei išsitampo..Užtenka vos kelių komplektų.
l) Visokių dekoratyvių dalykų namams puošt pridaro nerianti močiutė wub.gif , rankų darbo vazų, prieškarinio porceliano ir pan. nebrangiai galima įsigyt iš sendaikčių parduotuvių..Viena tokia gera: Kalvarijų g , netoli Ibrahimo..Plius namus labai puošia ir kvėpina pačių auginamos gėlės smile.gif
m) knygų jau kelinti metai pigiai užsiperku Knygų Mugėje..Specializuotos: teisinės, gėlių ir sodo tvarkymo vadovai, kulinarinės, enciklopedijos ir t. t. būna be PVM. Plius būna daug nukainuotų leidinių, kur 40 -50 -7O- Lt kainuojančius leidinius gaima rast vos po kelis lt, maždaug su gamybiniais brokais, kurių ne profas leidėjas ir nepastebėsi..
n) vasarą pasidžiovinu visokių augaliukų advento vainikams, puokštėms ir dekoracijoms..Niekada neperku gėlių balkonui - sėju, plencuoju dideliais kiekiais, perteklių išdalinu. Pagrinde - perlargonijos..Man reikia apie 80 vnt, tai sumelė susidarytų nemaža..

Pratęsiu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 22 liepos 2009 - 16:36
QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 07 22, 16:20)
O ar yra kažkas tooookio dėl ko verta pirkti?

biski pazvengt galima- smagiai parasyta, kaip lengvo tipo romaniukas ax.gif

kazkas ziuriu, mano psichologini portreta sudarinet pradejo biggrin.gif o as pasigyriau,kad sutaupiau tongue.gif
taip, as taupuole, skupaila biggrin.gif net vokieciai man neatrodo pernelyg taupus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2009 07 22, 17:03)

cool.gif neišlaidaut popieriniams rankšluosčiams galima naudojant medžiagines šluostes..štai maximoj buvo išpardavimai po 68 cnt, kai anksčiau kainavo 2 lt.
Laiko ilgai, nes senieji jau du tris metus naudojami..Na, reikia jų nemažai, bet apsimoka labiau nei nuolat pirkt popierinius..Nors ir jų prisireikia "blizginimui"..

h)geriau kokybiškesnė patalynė nei pigi..Satino patalyne kainuojanti apie 100 - 120 lt, man tarnauja jau treti metai nekeisdama nei spalvos, nei nesiburbuliuoja, nei išsitampo..Užtenka vos kelių komplektų.

Aš iš viso nesuprantu,kam reikalingi popieriniai rankšluosčiai ar kažkokios specialios šluostės unsure.gif Kai kokį rūbą jau noriu mest lauk, supjaustau į skudurėlius, panaudoji kartą, išmeti ir negaila biggrin.gif

Jau 6 metai tarnauja pigiausios medvilninės patalinės iš Maxės ir nieks jom neatsitinka ax.gif O kainavo 20 - 30 už komplektą + 10 lt už paklodę. Man ranka nekiltų 120 už patalynė mokėt doh.gif
Atsakyti
Virtuvė ir maistas

1. Vasaros metu stengiuos kaupt atsargas žiemai..Mama prirenka pasisėtų medetkų, čiobrelių, ramunėlių - sėjam, kad tikrai būtų ekologiškos..Žiemos metu labai praverčia..Tiek vonioms, tiek grožiui, tiek sveikatinimuisi. Džiovinu mėlynes, jas šaldau, verdu nerealiais kiekias. Pilnas šaldiklis prikištas šaldytų uogų, krapų, patražolių..Uogienės, obuolių sūriai - privaloma.
Galima taupyt ant jogurtų juos perkant natūralius be priedų ir maišant su mėlynėm, pvz..arba vyšniom..arba avietėm..
2. Žiemai baigiantis morkos prastai laikosi..Skutu, pjaustau, šaldau.
3. Gyvenant kaime ir laikant karvę, labai praverčia pieno seperatorius, dar vadinamas meiru..Na, tai gaunam grietinėlę, grietinę, vaškę, sūrius..ir t.t. Mama tuo užsiima..Perteklių galima ir pardavinėt.
4. Specializuota literatūra ar receptai iš interneto irgi pameta idėjų, kaip ką panaudot, kai nebežinai, ką daryt..
5. Gera buitinė technika labai padeda taupyt - A+, A klasės prietaisai labai taupiai naudoja energiją..Šaldytuvas, kurį galima išjungt neišjungiant šaldiklio - praverčia per keliones.Skalbyklė su 7 kg limitu leidžia išskalbt daugiau. Viryklės, kurias išjungus, jos dar šildo apie 10 min..Gera santechnika - pvz, vandens srautą reguliuojančios dušo galvutės - nori masažo arba silpnos srovės..dviguba klozeto bakelių nuleidimo sistema..Mišrios sistemos gyvatukai - vasarą šildai elektra pagal poreikį..žiemą nuo bendros šildymo sistemos - labai patogu. Reguliuojami radiatoriai labai geras taupantis dalykas..
6. Greitpuodis ir garo puodai - dvigbi arba trigubi labai padeda paruošt kelis patiekalus naudojant tik tik vieną kaitlentę..Pvz, verda mėsa, kartu su ja sriuba, viršuj gali garuose šust bulvės..arba ryžiai ir žuvis..

na, dauguma dalykų reikalaujai nvesticijų, bet tikrai atsiperka net nereikalaujant taupumo..
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2009 07 22, 16:28)
Aš iš viso nesuprantu,kam reikalingi popieriniai rankšluosčiai ar kažkokios specialios šluostės  unsure.gif Kai kokį rūbą jau noriu mest lauk, supjaustau į skudurėlius, panaudoji kartą, išmeti ir negaila  biggrin.gif

Jau 6 metai tarnauja pigiausios medvilninės patalinės iš Maxės ir nieks jom neatsitinka  ax.gif  O kainavo 20 - 30 už komplektą + 10 lt už paklodę. Man ranka nekiltų 120 už patalynė mokėt  doh.gif

Niu..galima ir taip, aišku. Šluostės - tai turėjau omeny - virtuviniai rankšluosčiai..
Turiu jų gal 15, na, viskam naudoju - pavalyt, pašluostyt, padžiaut ką, nusausint. Skalbiu ir vėl naudoju. O va rūbų tai nemėtau, nes nelabai yra ką mest..Kas netinka ar nebepatinka, tai padovanoju giminaitėms, draugėms..Pati po namus..Neatsiranda kažkaip.

..Kiekvieno reikalavimai kokybei skirtingi. Ką įkalbėjau pabandyt satiną , džiaugėsi, kitoks lietimasis prie kūno, kitoks išaudimas..Maximos ta medvilnė tokia skysta..perregimos paklodės, greit pajuosta ir pan. Bet aišku..
Man pvz, atrodo, kad tie dalykai, kurie susiję nuolat su žmogum, kiek galima sau leist, turi būt malonūs ir džiuginantys..Rankšluosčiai, beje, irgi - brangesni jau 4 metai nepasikeitė..pigesni - nusiskalbė, nubluko..Tai va, tas taupymas dvejopas gali būt - taupai siekiant kiek įmanoma mažesnių išlaidų arba taupai investuodamas į kažką, kas nenusidėvi taip greit ir nesusinaudoja..
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 07 22, 15:37)
blink.gif Ir tada, kai iš jūsų vagia g.gif

kartais taip... Kad nekiltų daugiau klausimų šia tema, pasakysiu kad toleravau savo kaimynus, kai jie vyšnias per tvorą vogė. Duok Dieve jiems sveikatos, kad tik rankos nenudžiūtų tokius darbus darant hi.gif
QUOTE(Violeta* @ 2009 07 22, 17:03)

Violeta*, neblogų idėjų mestelėjot thumbup.gif Vat man šiemet nesudygo raudonėliai ir bazilikai. Nežinau, dėl kokių priežasčių likau be prieskonių unsure.gif
QUOTE(dontstop @ 2009 07 22, 17:28)
Aš iš viso nesuprantu,kam reikalingi popieriniai rankšluosčiai ar kažkokios specialios šluostės  unsure.gif Kai kokį rūbą jau noriu mest lauk, supjaustau į skudurėlius, panaudoji kartą, išmeti ir negaila  biggrin.gif

Popieriniai rankšluosčiai ir man sunkiai suvokiamas dalykas. Pirmiausiai - tai neekonimiška, antra - nematau, kur galiu juos naudoti rolleyes.gif Kas dėl taurių blizginimo, tai anksčiau buvo nemaloni procedūra... "Namų pasaulis" parodos metu įsigijau šluostę taurių blizginimui. Žinoma, 15lt už šluostę nemaži pinigai, tačiau laiko ir patogumo atžvilgiu tikrai buvo verta.
Atsakyti