na as jau pries 3 savaites grizau is Krymo, vis nerandu progos pasipasakot

vaziavom per PL, i prieki muitinej eiliu nebuvo visai (beja, isvaziavom 7dieni anksti, furu nebuvo, vakare buvom prie PL-UK sienos. eiliu taip pat visai nebuvo- dvi masinos pries mus buvo, nu zodziu visai nieko, patariu tik 7dieniais isvazinet

). ukrainos keliai kaip ir visi kalba- baisus. policijos sociai, sustabde 1kart griztant jau, susimokejom ir paleido (virsijom greiti miestely

).
apie kurortus- is pradziu vaziavom i feodosija, na man ten visiskai nepatiko, ivaziavom i miestelio centra, kazkokia grustis ten, zmoniu mase, ir siaip negrazus miestukas man visai. beja, kainos uz nuoma ten auksciausios buvo is visu miestuku kazkodel (kur prie ivaziavimo siule). tai vaziavom i koktebeli. ten buvo visai neblogai, gyvenom 1 nakti. is jo vaziavom i sudaka, apsistojom uz jo mazam kaimely (nepanemu pavadinimo

) pas toki zmogu jo namo 2aukste. pernai metais isirenges 2auksta isnuomoja turistams vasaros metu. pas ji jauciu labiausiai patiko gyvent

labai fainas ir malonus seimininkas. netoli Novyi svet miestukas- pats graziausias kurortas, net nzn kaip ji pavadint, uz sudako 7 km pavaziavus, rodykles link jo rodo visur, niu grozis ten neispasakytas. visur trinkelem takuciai link juros isdeti, tvarka labai didele, o kalnai kokie aplink.. nu pasaka. zodziu pagyvenom tam kaimuky 2 naktis ir vazaivom i jalta. ten gyvenom 4 naktis. siaip jaltoj buvau buvus labai seniai, taiman ten nostalgija labai didele buvo. tikrai patiko, isskyrus plezai

zmoniu knibzdalyne, ner nei kur atsigult. ir kainos uz iejima ir gultus kosmines. nu zodziu

tai mes pavaziuodavom uz jaltos link alupkos- ten yra zolotoi pliaz. visi jaltieciai ten varo (vietiniai sake). buvom diena ir iki alupkos nuvare (kelemes i ai petri).
kas labiausiai nepatiko man pas ju tai maistas. aisku nekalbu apie vaisius. bet kur kavinese valgem, nu ne karto nebuvo, kad skanus maistas butu buves. jau taip atmestinai padaryta viskas kad dieve dieve. labiausiai truko kantrybe, kai atnese pica be jokiu padazu, o vietoj ju- stoveli su acto ir aliejaus buteliukais. suprask- cia ant tos picos pilt reiktu. kai paprasiau kecupo-sako cia jau yra viduj (kur ant pado patepliota

). tai sausa ir sukimsau

nu ir siaip visokiu niuansu. duonos ner normalios-formine ta tiktai.
kainos tai man tikrai nemazos pasirode, siaip viska sudejus, tai dar dasimesciau simta kita, ir varyciau geriau i kokia turkija su lektuvu, ten bent jau viesbutis butu, ramiai sau gyventum be rupesciu. o cia trenkies su masina, kad sutaupyt, ieskai kur gyvent (tas ieskojimas tai uzkniso juodai-zada daug, o nuveza i visiskai apleista koki nors buta), valgyt vel darykis, jei nori pigiau (kavinese tikrai nepigu)..
siaip reziume- daugiau jauciu nevarysiu as ten. niu siaip ten gerai viskas is esmes, neziurint tokiu trukumu kur minejau, bet sakau, dabar labaiu noreciau i daugiau europietiska sali, kur nebutu surugusiu pardaveju ir t.t.
ai pamirsau papasakot viena bajeri, kiek teko valgyt kavinese, uzsisakydavom sriubos ir duonos prie jos. tai sriuba atnesa greit, o duona kai jau sriuba buni suvalges beveik

ir svarbaiusia, paprasydavom jau paskui is kart, kad jau atneskit ir duona SU SRIUBA KARTU-vistiek nesugebejo atnest

laukem laukem, jau ir sriuba atveso, nu zodziu.. sakau ten aptarnavimo lygis tai dar oij kaip toli jiems iki europos..
nors saule, gamta, jura tai tikrai fantastiski- jie atpirko viska