Neseniai atvykau is Krymo, mano kelione truko 9 dienas su vaziavimu,draugai ne sutiko vykti i tuos krastus nusprendziau tai padaryti vienas. Gavau 9 dienu atostogu ir pries sav nulekiau i Baltarusijos ambasada pasidariau tranzitine viza sumokejau 55 lt per sav ja atsiemiau. lietuvos draudime apsidraudziau t. y. pasidariau draudima vykti per BL(tranzitu, dviem parom i BL viena puse ir atgal dviem parom) ir 10 dienu draudima UKR tai man kainavo vienam 77 lt (draudimo suma UKR 100 000 EUR). Na dar pries tai atnaujinau navigatoriaus programa i BL ir UKR Upes g. 5, Vilniuje ten yra tokia firmele sumokejau 160 lt ir nesigailiu nes niekur mane si programa ne klaidino net UKR rode kur yra fotoradarai. Pajudejau is vilniaus 5 ryto birzelio 16 d. siena su BL kirtau labai greitai(tai uztruko apie 45 min.)Kertant BL siena nieko ipatingo siek tiek uzima laiko poperiukams surinkti nes reikia prieiti prie triju langeliu bet visi ten geranoriski ir musu tautieciai bei baltarusai.Jau po 6.15 buvau Asmenos miesto prieigose t. y,. nedavaziavus Asmenu yra kaireje LUKOIL degaline, uzsipiliau dizelino kuris ten litu pigesnis nei pas mus, tik pildant kortele (VISA) nueinat prie operatoriaus pries tai ikise pistoleta i baka (nuo susijaudinimo nepamirskyte atkreipt demesi koki kura pilates ar tai diz ar tai benzinas

) jam pasakote, kad iki pilno bako norit piltys paliekat jam kortele o patys nueinat ir isipilat, po to vel prieinat prie operatoriaus pasakote koloneles numeri ivedat PIN ir gaunat ceki vaziojat. Tokia tvarka bus visoje BL ir UKR kur noresiti isipilti kuro, tik UKR ne visos aptarnauja korteles bet jai viena ne apriima kort tai sekancioji priims, pajudejau link Minsko (vykstant i BL turekit pustusti degalu baka ten uzsipilsite pigiau).Vaziavau su apinauju FIAT markes auto(2008 m).Dizelinas isties geras nes masina trauke puikiai,nors Lietuvoje pasipildau kuru tik NESTE degalinese.
I pati Minska teks ivazioti bet tai bus aplinkelis,ten pakely bus maisto pard kur t.p. galima atsiskaityt kortelemis. Pries kertant UKR siena, pravaziavus Gomel miesta (t.p. aplinkely) desineje bus LUKOIL vel pasipildikyt kuru nes BL jis pigesnis nei UKR. Pasienyje BL - UKR buvau apie 15 val. vaziavau nevirsidamas leistino greicio(na gal kartais

) milicijos kaip ir nemaciau na ten visi geranoriskai apie tai perspeja mirksint.
UKR siena kirtau per valanda nes UKR pasieneciai jau labai stropiai tikrino mano auto ir uzduodavo daug juokingu bei nereikalingu klausimo (na pvz o gi kodel as neatostogauju europoje? kodel as nusprendziau vazioti butent i Kryma? na zodziu tokios nesamones bet jus i tai ziurekite besisipsodami).Popirizmas ten toks pat kaip ir kertant BL siena.Pildant deklaracija ji turi but dviems exeplior.
Nusiteikyte,kad pakliusite i SSSR
As veziau su savimi EUR tai ten iskarto ir issikeiciau (1 EUR=9.05 grivnu) geras kursas ir ne reikes toliau sau galvos sukti. Toliau vaziojate tarp kaimeliu,miesteliu kur nevirsikyte greicio 60 nes vietines milicijos daug bet ten taip pat jus perspes mirksint,manes pvz niekur nestabde,patikekyt jie turi ka stabdyt ir puikiai zino is ko galima uzsidirbti.Keliose ten arba super prabangus auto su UKR ar RUS numeriais arba zaporozieciai,tavrijos ir ziguliukai bei volgos.Juoksites kai zaporozietis lenks jus ir vazios apie 120 km greiciu

.
I Kieva reiks ivaziot nes man aplinkelio navigatorius neparode bet nieko pasiziuresite nors ir trumpam miesta, ji t.p. greit prasoksite na ir uz Kievo eina trasa KIIV-ODESA. Sioje trasoje dairikytes nakvines nes bus jau apie 20 val temsta ten greiciau.Labai daug ivairiu moteliu.As nakvojau uz Kievo pavaziavus 150 km, bendroi sumoi man isejo 850 km,uz nakvine sumokejau 90 lt, tai buvo svarus trivietis kamb su visais patogumais.Apie 8 ryto ju kavineje papusriciavus irgi pigiai vykau tolyn.(tiesa pavalgyti kainos labai skiriasi kuo arciau miestelio,brangiau atokesniau pigiau,maistas tikrai skanus tik nevalgikyte cebureku ir ten visokio kito...).
Nuo Kijevo vaziojat link Belaja tserkov,Uman, nuo Uman trasoje ziurekyte posuki i Pervomaisk, Nikolajev ir Cherson, Armiansk.Ten tarp kitko visur yra zenklai rodykles.Nuo Armensko as vaziavau link Jevpatorija i Zaozernoje kur ir gyvenau. Na tiek kam idomu dar pridesiu info.