Įkraunama...
Įkraunama...

Krymas, 3 dalis

Sveiki,

Gal zinot ar kokai nors kelioniu agentura organizuoja i Kryma keliones lektuvas+viesbutis? Noreciau tevus nusiusti, patys esam vaziave masina ir labai patiko...
Atsakyti
Laba diena. O gal kas vazevot i Kryma ir vezetes su savimi suni? Idomu kaip ten pas juos su gyvuneliais, ar nebus problemu mums su suniuku. Apsigyvent planuojam privaciam sektoriuj, ar priima jie su augintiniais? Europoj tai niekur jokiu problemu nera nei kempinguose nei viesbuciuose, aisku ne visi priima, bet daugumoj yra mokestis uz gyvuneli ir gali gyventi.
Atsakyti
Visokios ten zaoziornajos, jevpatorijos ir kt. yra trečiarūšės skylės, kurių pavadinimai iš vis neturėtų būti minimi kalbant apie Krymą. Kokio velnio tada iš vis į tą Krymą pusantros paros baladotis, jei ten apsistoti kokioje tai nikolajevkoje (siaubas). Tada jau geriau į Odesą, ar šalia jos į Zatoką, į kurią būriais važiuoja liaudis iš Baltarusijos- ir arčiau ir pigiau. Pirmą kartą prie Juodosios jūros esu buvęs Odesoje, tai visai patiko- jūra šilta, o į visą kitą galima nekreipti dėmesio. Na, o kad važiuot į Kerčę, tai net būdamas labai girtas nesugebėčiau prifantazuot.
Krymas tai pirmiausia (o ir paskutiniausia) tai Pietinė Krymo pakrantė (Южный берег Крыма- ЮБК)- tai teritorija nuo Foroso iki Sudako su savo išskirtiniu, skirtingu nei likusiame Kryme klimatu. Būtent dėl šio klimato ši pakrantė ir yra virtusi ištisine kurortine zona- visa pakrantė nuo Foroso iki Aluštos yra kimšte prikimšta sanatorijų, poilsio namų ir t.t.
Esam atostogavę Jaltoje du metus iš eilės po dvi sav. nuo liepos mėn. pabaigos. Kodėl Jaltoje- tiesiog senas gydytojas po eilinio, mano bronchito pasakė- reikia tau į Jaltą nuvažiuoti.
Oro temperatūra abu kartus labai stabiliai laikėsi 29-31 C, oro drėgnumas 40-45 proc (vakare kiek padidėdavo), vandens temp. 23-24 C. Būtent del mažos oro drėgmės nesijaučia karščio, lengva kvėpuoti. Klimato skirtumas akivaizdžiai juntamas iš Jaltos nuvažiavus ekskursijon (autobusinė) į Bachčisarajų. Šliaužiojom ten liežuvius nuo karščio pakabinę, o grįžom į Jaltą pasijutom kaip kitame pasaulyje. Pirmais metais nelijo nei karto, antrais metais lijo tik vieną kartą- buvo stipri liūtis, atvėso oras, su trumpa apranga buvo netgi šaltoka, žmonės lindo į gatves iš namų su plonais megztukais, o termometras (sunku buvo tuo patikėti) rodė 25 C. Esu skaitęs kas Jaltoje yra pats sausiausias klimatas visoje Europoje, dėl to ten ir galima vasarą jaustis pakankamai komfortiškai, tas beje galioja ir visai ЮБК pakrantei.
Pirmais metais nuomavome kambarį daugiabučiame name, trijų kambarių bute. Kituose kambariuose gyveno šeimininkai, bet su jais beveik ir nesimatėm. Jie išeidavo- mes miegodavom, mes pareidavom- jie miegodavo. Dieną negrįždavom, nes nuo troleibuso stotelės reikėdavo lipti į kalną. Antrais metais gyvenom netoli autobusų stoties vienaukščiame (kaip ir nuosavam) name. Turėjom mažą kambarėlį su įėjimu iš verandos, kurioje buvo virtuvė, vienintelis kambario langas taip pat buvo į verandą. Bet blogai nebuvo, grįždavom tik permiegoti.
Minimum ką būtina aplankyti:
- Nikitskij botanikos saodas. Buvom ten penkis kartus (3+2). Yra ten šimtamečių kiparisų alėja, tai kaip sakė sodo gidė, valanda sėdėjimo po kiparisu prailgina gyvenimą dviem metais- tai mes ir pasiilginom po 10 m. (svarbu tuo tikėti) Aplamai tai ten žiauriai gražu ir labai skaniai kvepia oras. Man būtent Krymas pirmiausia ir asocijuojasi su tuo svaiginančiai kvapniu parkų (Jaltos, Alupkos, Gurzufo) oru. Įdomu ką nosis užuostų kokioj zaoziornoj- nebent šiūkšlių ir tualetų kvapą.
- Labai gražūs ir įdomūs grafo Voroncovo rūmai ir parkas Alupkoje. Caro rūmai Livadijoje.
- Gurzufas. Simpatiškas, mielas miestelis, gražus vaizdas į geriančio lokio kalną. Aišku galima jame ir apsigyventi.
- Lastočkino gnezdo (kregždutės lizdas). Buvom ten n kartų- kas antrą, trečią vakarą. Tiesiog gražu ten stovėti ir žiūrėti į jūrą.
- Novyj Svet apylinkės (mus ten nuvežė šeimininkės draugas). Žiauriai gražūs peizažai. Prie to paties ir Sudako tvirtovė.
- Ai-Petri. Gražu, erdvu ir tiek.

Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2010 07 08, 10:59)
skaitau, skaitau ir supratau kad i Jalta niekas nerekomenduoja vaziuot ... o kur tada? kad nebutu toli jaltos, kad ir delfinariuma aplankit ir t.t.

Jei del Delfinariumo, tai yra ir Eupatorijoje 4u.gif

QUOTE(GintareM @ 2010 07 09, 16:42)
Sveiki,

Gal zinot ar kokai nors kelioniu agentura organizuoja i Kryma keliones lektuvas+viesbutis? Noreciau tevus nusiusti, patys esam vaziave masina ir labai patiko...

Bijau, kad siemet nelabai kas organizuoja unsure.gif

QUOTE(kandžius @ 2010 07 09, 22:42)
Visokios ten zaoziornajos, jevpatorijos ir kt. yra trečiarūšės skylės, kurių pavadinimai iš vis neturėtų būti minimi kalbant apie Krymą. Kokio velnio tada iš vis į tą Krymą pusantros  paros baladotis, jei ten apsistoti kokioje tai nikolajevkoje (siaubas). Tada jau geriau  į Odesą,

Sakyciau, labai apribota ir pernelyg kategoriska nuomone.. Visu pirma, kaip apskritai galima lyginti kaimeli Kryme su Odesa?
Krymas ne vien Jalta, del manes jos visai gali nebut.. Zmoniu masiu man uztenka ir Klaipedoj doh.gif
Visas savo vaikystes vasaras praleidau kaimelyje netoli Saki miestelio, ir man nera nieko geriau, nes tai mano prisiminimai, nostalgija ir silti jausmai.
Taip ir kiekvienas Kryme turetu atrasto ta savo vieta, ir toli grazu, ne kiekvienam tai bus Jalta. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(julcionok @ 2010 07 09, 23:23)
Sakyciau, labai apribota ir pernelyg kategoriska nuomone.. Visu pirma, kaip apskritai galima lyginti kaimeli Kryme su Odesa?
Krymas ne vien Jalta, del manes jos visai gali nebut.. Zmoniu masiu man uztenka ir Klaipedoj doh.gif
Visas savo vaikystes vasaras praleidau kaimelyje netoli Saki miestelio, ir man nera nieko geriau, nes tai mano prisiminimai, nostalgija ir silti jausmai.
Taip ir kiekvienas Kryme turetu atrasto ta savo vieta, ir toli grazu, ne kiekvienam tai bus Jalta. mirksiukas.gif

Visai sutinku. Nors, kaip sakoma, kiekvienam savo.
Tuo labiau jei su mašina, tai koks skirtumas kur būsi apsistojęs. Mes gyvenom Rybačij, bet pačiam miestley prie jūros praleidom tik dvi dienas ir privalumas buvo toks , kad žmonių pliaže žymiai mažiau nei Jaltoj. Dar geras dalykas kai keliaju su mašina, kad gali surasti visiškai laukinius tuščius nuostabius pliažus
Papildyta:
QUOTE(GintareM @ 2010 07 09, 16:42)
Sveiki,

Viesbuti galima patiems užsisakyti ir bilietus lygiai taip pat.
Atsakyti
Visokios ten zaoziornajos, jevpatorijos ir kt. yra trečiarūšės skylės, kurių pavadinimai iš vis neturėtų būti minimi kalbant apie Krymą.  Kodėl Jaltoje- tiesiog senas gydytojas po eilinio, mano bronchito pasakė- reikia tau į Jaltą nuvažiuoti.

smagu kad pagerejo sveikta!
o visiems sveikiems yra aibe graziu vietu ir be reklamos
beje, salia kaimeliu yra gydomiju ezeru...
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2010 07 10, 07:03)
Viesbuti galima patiems užsisakyti ir bilietus lygiai taip pat.

Bet niekas nenuvez iki viesbucio ir neparodys - cia! Tevai mano ne pirmos jaunystes... Nori komforto ir mazai galvojimo doh.gif
Atsakyti
Visokios ten zaoziornajos, jevpatorijos ir kt. yra trečiarūšės skylės, kurių pavadinimai iš vis neturėtų būti minimi kalbant apie Krymą. Kokio velnio tada iš vis į tą Krymą pusantros paros baladotis, jei ten apsistoti kokioje tai nikolajevkoje (siaubas). Tada jau geriau į Odesą,

Krymas ne vien Jalta, del manes jos visai gali nebut.. Zmoniu masiu man uztenka ir Klaipedoj
Taip ir kiekvienas Kryme turetu atrasto ta savo vieta, ir toli grazu, ne kiekvienam tai bus Jalta.

Pritariu, man irgi Jalta visai neviliojia, jau geriau pas mus Juodkrantyje, ramu ir labai gražu, vakare jautesi kaip butum NA NABEREZNEJ Jaltoje.

Mes ruošiame važiuoti rugpjūti įKryma smile.gif , gal žinote koks dabar grivnio kursas UK, ir kaip keliai, per baltarusija ar per lenkija geriau važiuot?
Atsakyti
Mes ruošiame važiuoti rugpjūti į Kryma arba į Odesą , gal ką nors gali patart kaip keliai, per Baltarusija ar per Lenkija. Kur geriau važiuot su mazu vaiku , maziau eile per sienos ?
Atsakyti
QUOTE(analat @ 2010 07 12, 07:05)
Mes ruošiame važiuoti rugpjūti į Kryma arba į Odesą , gal ką nors gali patart  kaip keliai, per Baltarusija ar per Lenkija. Kur geriau važiuot su mazu vaiku ,  maziau eile per sienos ?

Man atrodo su vaiku iki 2 metu praleidzia be eiles ax.gif
Mes irgi vaziuojam rugpjuti, per baltarusija.
Atsakyti
Sveiki,
prisiskaiciau jusu kometaru apie Kryma. Mes su seima noretume irgi nuvaziuot i Kryma, bet galvojam traukiniu. Gal kas prisimena kiek laiko trunka kelione?
Beje gal yra kokiu nors internetiniu puslapiu, kad paziureti nors nuotraukas butu?
Beje kiek ten nuo stoties iki kokio miestelio prie juros, kuris arciausias. Kaip transportas, kaip is stoties dasibraut iki vietos. Su taksi ar autobusai? kokios kainos?
Atsakyti
QUOTE(GintareM @ 2010 07 10, 13:05)
Bet niekas nenuvez iki viesbucio ir neparodys - cia! Tevai mano ne pirmos jaunystes... Nori komforto ir mazai galvojimo  doh.gif

Viešbutį užsisakot internetu, o atskridus nuveš taksi smile.gif
Atsakyti