Įkraunama...
Įkraunama...

Krymas, 3 dalis

kas liecia Azovo jura ir vietinius. manau ir mes apie savo baltijos jura ne karta esam pasake kad tai,sorry, myzalynas.bet vaziuojam ir nenuplikom.esu tarnaves anais laikais salia azovo juros,melitopolyj,nuo zemyno puses,visi vietiniai irgi maudesi su mumis kareiviukais....
tikrasis krymas tai nuo Foroso iki Koktebelio. feodosija jau be kalnu,nors plezai ten smeleti....man asmeniskai patiko koktebelis siemet...rybacje sustojom tik papietauti. ten jura salia kelio,gyvenimas uz kelio miestelyje,miestelis apsuptas kalnu-kazkiek per karsta kai vejui nera kur uzpusti o ir pakankamai nesvarus pasirode.koktebelyj bent jau krantine visai miela pasivaiksciojimui....
Papildyta:
o aplamai,besitikinciu ten rasti pigu poilsi,noriu atkreipti demesi-ten jo nerasit,jei norit poilsiauti bent kiek normalesnem salygom. norintieji gyventi ale palangos mociuciu palepese ar sventosios senuose nameliuose-tokie suras savo vieta.bet ar verta tuomet siemet belstis ten del to.siemet musu pajuryj ta pati galit gaut-tik be kalnu.vanduo juodojioj juroj uzvakar buvo 24,azovo juroj 26,o musu baltijoj irgi 24. norint pigaus alaus,pigaus vyno ar pigios degtines-taip,ten yra viso to.kur pas mus palangoj rasi bare pilstomo alaus uz 2,5 lito...degtine kur pas mus lt pas juos tiek grivnu kainuoja-paskaiciuokit kai lito ir grvnos kursas skiriasi 2,8 karto:)
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2010 07 15, 11:26)
ziuriu ko toliau i miska to daugiau malku, sakyciau reikia patiems nuvaziuot ir paziuret, kas ir kaip, nes is pasakojimu gali apsigaut, beto yra tipas zmoniu, kuriems viskas visur blogai, o kuris butent tipas pasisako cia, sunku atspet  smile.gif

Visiškai teisingai. Nes yra žmonių, kuriems ir septynių žvaigždučių viešbutyje blogai būna. Gamta nepaprasto grožio, oras puikus, nematytos vietos, tuo ir reikia džiaugtis.
Kada pajudat?

Atsakyti
siulau pries vaziuojant labai pasidometi ka noresit aplankyti.nes ten informacijos nulis.lankstinuku yra pirkti,bet kaip iki vieno ar kito lankytino objekto privaziuoti, beveik niekur nera nuorodu.5 dienas buvau koktebelyj,tiik trecia diena suzinojau kad guliu salia uzgesusio vulkano karadag kalno.o kad salia yra dar kitu idomybiu ,suzinojau tik is nusipirkto lankstinuko.taciau kaip visa tai surasti nezinojau.pries vaziuojant koktebelis visai nebuvo numatytas marsute apsistojimui. pasikliuoves buvau tautieciu aprasymais cia ir kituose puslapiuose-vos ne viskas vienoje vietoje-ir aipetri kalnas ir ucansu krioklys ir botanikos sodas ir meskos kalnas.taip,jie netoli vienas kito,bet fiziskai apziureti juos gali vos po viena objekta per diena,netgi su automobiliu privaziuodamas. kaip rase viena tautiete-ucan-su krioklys matosi is jaltos miesto,labai smagu prie jo buti karsta diena.gerbiamosios,nebukit tokios naivios-jei zinot kur jis randasi,tuomet su ziuronais ji pamatyt gal ir galima,o prieiti be sansu.automobilis kyla i kalna bene pusvalandi is jaltos iki krioklio.atsigaivinti prie jo jokiu sansu-iejimas iki krioklio 10 grivnu zmogui,jis uztvertas kad neppreisi,o tik pasigrozet gali is salies juo...kazkur rusu puslapiuose buvau rades kaip privaziuoti prie kurio krioklio,bet dabar jau nesurasiu,nors atsispausdines turiu,veziausi su savim...
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2010 07 16, 10:21)
kita sestadieni jau startuosim smile.gif LAUKIU NESULAUKIU  blink.gif

Kuo geriausių jums įspūdžių. Info , manau, kalną susirinkot. Su nuorodom ten tikrai bėda ( intuicija labai dažnai praversdavo biggrin.gif ) , bet vietiniai tikrai geranoriškai ir patars, ir pasakys kur ką surasti. biggrin.gif

Prie Ucan-su tikrai galima prieit, net kai kas perlipęs tvorelę ir maudėsi. Džur- džur randasi kur kas toliau nuo mašinos stovėjimo aikštelės, bet palyginti kelias iki Džur- džur tai iš viso laukinis.
Atsakyti
tai galima prieiti visur,net ir botanikos sode su plesriais vandens gyvunais nusimaudyt smile.gif tik kazkodel tvarka yra tvarka,o esant ne savo salyj, reikia gerbti kitos salies tvarka.kaip ir su policija ukrainos-jei leidzia nebaudziamai vaziuoti per gyvenviete nevirsijant 20 km/val tai ir nestabdo niekas,nors vos ne kiekvienos gyvenvietes pradzioj ir gale jie matuoja greiti
Papildyta:
nuotaikos tikrai nenoriu sugadinti.tik informacija meginu suteikti,kokios pats neturejau,o jos truko...bet kievienas turim savo nuomones vienu ar kitu klausimu,todel as nepersu nieko,o tik informuoju pagal savo supratima apie kelione...geru ispudziu....
Atsakyti
visa informacija apie kelione:
http://road.lt/2010/...uodoji-be-salu/
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2010 07 15, 21:19)
siemet musu pajuryj ta pati galit gaut-tik be kalnu.vanduo juodojioj juroj uzvakar buvo 24,azovo juroj 26,o musu baltijoj irgi 24. norint pigaus alaus,pigaus vyno ar pigios degtines-taip,ten yra viso to.kur pas mus palangoj rasi bare pilstomo alaus uz 2,5 lito...degtine kur pas mus lt pas juos tiek grivnu kainuoja-paskaiciuokit kai lito ir grvnos kursas skiriasi 2,8 karto:)

Jus tik nejuokinkit, lygindami Baltijos ir Juodaja juras doh.gif Ir garsiai to geriau nesakykit.. Nei gydomosiom savybem, nei siluma, nei svarumu, nei gyliu po galais - neprilygsta musiske Juodajai.. Kad ir kiek butum isgeres lotuliukas.gif

I Kryma zmones vaziuoja gamtos, kalnu, izymiu vietu, klimato, juros.. Nieko is isvardintu Palangoj nerasi, kad ir prigeres papigiai alaus..

QUOTE(KaZantipA @ 2010 07 16, 12:50)
negadinkit mums prieskelionines nuotaikas  smile.gif

Sekmes kelioneje, lauksim ispudziu! Pavydziu wub.gif
Atsakyti
man ispudziai puikus buvo ir neneigiu kad as dar kada nors ten nuvaziuosiu. kas liecia svara,tai gal geriau nereikia lyginti musu juros ir juodosios-jos abi vienodai uzterstos zmoguciu siukslem.norit pavyzdzio? zmona su ciuziniu plaukiojo,sako ziuriu pries nosi prezervatyvas isniro...norit dar? ilendu i jura,kazkoks kvapas neiaiskus vandens-ziuriu kaip tik toj vietoj subega prekybininku kanalizacija ,atvirai, i jura...pas mus panasiai irgi pasitaiko...
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2010 07 17, 18:06)
man ispudziai puikus buvo ir neneigiu kad as dar kada nors ten nuvaziuosiu. kas liecia svara,tai gal geriau nereikia lyginti musu juros ir juodosios-jos abi vienodai uzterstos zmoguciu siukslem.norit pavyzdzio? zmona su ciuziniu plaukiojo,sako ziuriu pries nosi prezervatyvas isniro...norit dar? ilendu i jura,kazkoks kvapas neiaiskus vandens-ziuriu kaip tik toj vietoj subega prekybininku kanalizacija ,atvirai, i jura...pas mus panasiai irgi pasitaiko...

zinot, neturite irodineti patiko, jums ar nepatiko. jusu informacija man pasirode labai reikalingai ir pakankamai objektyvi, kas norejo, suprato, kas nori tik pasipesioti, tegul gincijasi. Gerai, kai yra kuo daugiau informacijos is buvusiu ten, gali atsirinkti kas reikalinga kiekvienam, pagal jo kriterijus. Aciu 4u.gif Man susirode, kad viska normaliai rasete, stengetes kuo objektyviau, net nesuprantu, ko cia jus puola mirksiukas.gif 4u.gif Na patiko zmogui vienas puse labiau nei kita, parase kodel, tai dabar jau priesas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2010 07 16, 11:10)
siulau pries vaziuojant labai pasidometi ka noresit aplankyti.nes ten informacijos nulis.lankstinuku yra pirkti,bet kaip iki vieno ar kito lankytino objekto privaziuoti, beveik niekur nera nuorodu.5 dienas buvau koktebelyj,tiik trecia diena suzinojau kad guliu salia uzgesusio vulkano karadag kalno.o kad salia yra dar kitu idomybiu ,suzinojau tik is nusipirkto lankstinuko.taciau kaip visa tai surasti nezinojau.pries vaziuojant koktebelis visai nebuvo numatytas marsute apsistojimui.

iš dalies sutinku, kad reikia pasidomėti. Tam yra žemėlapiai, informacinės knygos net LIETUVOJE. 4u.gif

Kryme buvau prie 5 metus. Senokai, bet įspūdžiai liko iki šiol. Sevastopolyje knygine nupirkom kelis žemėlapius. Ir vieną vakarą tiesiog nusprendėm iki kokio miesto važiuosim, kur apsistosim ir ką veiksim jei nerasim vietoj nakvynės. Važiavom, bėje, su mašina. Savaitę praleidom Aluštoje ir spėjom apvažiuoti nemažai vietų. Vienas minusas- per karščius daug neprivaikščiuosi. Svarbu nusiteikimas, gera nuotaika ir sekmės kelyje bigsmile.gif
Atsakyti
Sveiki, o ka jus su savim dedat i kelione is valgio???
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2010 07 21, 10:38)
Sveiki, o ka jus su savim dedat i kelione is valgio???

Sveiki, aš tai imu didelį termosą kavos, vandens, mažų baronkų, kotletai arba kibinai, pomidorai ar agurkai.na, dar kokių čipsų ar taip kokio pakramtymo isimetu......
Atsakyti